Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΥ ΠΑΡΚΑΡΕΤΑΙ

Θεσσαλονίκη: Γερανοί θα «σηκώνουν» τα διπλοπαρκαρισμένα

2013-01-24
 
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη: Γερανοί θα «σηκώνουν» τα διπλοπαρκαρισμένα
Δήμος και δημοτική αστυνομία βάζουν τάξη στην παράνομη στάθμευση

Ο κεντρικός δήμος Θεσσαλονίκης και η διεύθυνση δημοτικής αστυνομίας αναμένεται να επιστρατεύσουν σε 10 ημέρες γερανοφόρα οχήματα σε μία προσπάθεια να βάλουν τάξη στην παράνομη στάθμευση.

«Θα κυκλοφορούν καθημερινά στους δρόμους από δύο έως τέσσερις γερανοί, πρωί και απόγευμα, που θα «σηκώνουν» τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα και θα τα μεταφέρουν στο Καλοχώρι» προειδοποίησε σήμερα Πέμπτη 24 Ιανουαρίου η αρμόδια αντιδήμαρχος, Καλυψώ Γούλα Οι γερανοί, σε συνδυασμό με τις «δαγκάνες», είναι τα «όπλα» με τα οποία επιχειρεί η δημοτική αστυνομία να συνετίσει τους οδηγούς που διπλοπαρακάρουν προκαλώντας σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, από την πλευρά του πρόσθεσε πως και οι ιδιοκτήτες ταξί θα πρέπει να σταματήσουν να καταλαμβάνουν τις λεωφορειολωρίδες, καθώς η διοίκηση είναι ανυποχώρητη και θα επιβάλλονται πρόστιμα στους οδηγούς ταξί που παρκάρουν στους λεωφορειόδρομους.

ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ 300 ΧΡΟΝΩΝ

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Απίστευτο: Βρέθηκε τμήμα μηχανισμού ηλικίας 300 εκατ. ετών!

Ένα κομμάτι αλουμίνιο, τμήμα κάποιου άγνωστου μηχανισμού που είχε κατασκευαστεί πριν από 300 εκατομμύρια χρόνια, βρέθηκε στο Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας! Οι ειδικοί τονίζουν...
ότι το περίεργο αντικείμενο έχει κατασκευαστεί και δεν αποτελεί έργο των δυνάμεων της φύσης, σύμφωνα με τη «Φωνή της Ρωσίας».

Το επεξεργασμένο κομμάτι από αλουμίνιο βρήκε ένας κάτοικος του Βλαδιβοστόκ, καθώς προσπαθούσε να ανάψει φωτιά στο τζάκι του. Το αντικείμενο, που μοιάζει με τμήμα μεταλλικής βέργας, ήταν σφηνωμένο σε ένα κάρβουνο. Επειδή το εύρημα του φάνηκε πολύ περίεργο, ο κάτοικος αποφάσισε να το παραδώσει στις αρχές.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, το κάρβουνο, μέσα στο οποία βρέθηκε το μεταλλικό αντικείμενο, έχει εξορυχτεί από ανθρακωρυχεία της Χακασίας.

Επίσης, ένα ακόμα ερώτημα που απασχολεί τους επιστήμονες είναι αν το κράμα αλουμινίου έχει γήινη ή εξωγήινη προέλευση και αν πιθανώς αποτελούσε τμήμα μετεωρίτη.

Ίσως, πάλι πρόκειται για δείγμα ενός άγνωστου πολιτισμού που κατοίκησε κάποτε στη Γη. Προς το παρόν, οι επιστήμονες δεν δίνουν καμία απάντηση, μέχρι τουλάχιστον να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Πηγή: newsbomb.gr

ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ

Και για όσους δεν το κατάλαβαν, σήμερα επιβεβαιώθηκε πως
η Ελλάδα μπήκε στο ΔΝΤ το 2009, με πλαστά στοιχεία που έδωσε η ΕΛ.ΣΤΑΤ!!!

Δημοσιευμένη  εικόνα
Αυτό πιστοποιεί η ποινική δίωξη του πρόεδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ...ο οποίος διώκεται για πλαστά στοιχεία που έδωσε το 2009 η ΕΛ.ΣΤΑΤ...
Χρονιά την οποία η Ελλάδα μπήκε στο ΔΝΤ...
Αυτό είναι το πρώτο θέμα της μέρας και πάνε όλοι να το κουκουλώσουν..
Το θέμα είναι από που πήρε εντολή η ΕΛ.ΣΤΑΤ για να παρουσιάσει τα συγκεκριμένα στοιχεία...
Τα οποία μας έβαλαν στο ΔΝΤ...και μας καταδίκασαν σε μόνιμη φτώχεια και εξαθλίωση...



Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), Ανδρέα Γεωργίου, και δύο μελών της διοίκησης της υπηρεσίας άσκησε λοιπόν η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, έπειτα από παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση σε βάρος του δημόσιου.
Οι εισαγγελείς άσκησαν συγκεκριμένα ποινική δίωξη σε βάρος:
-Του πρώην πρόεδρου της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Γεωργίου
-Του προϊσταμένου της διεύθυνσης Εθνικών λογαριασμών Κων/νου Μορφέτα
-Της προϊσταμένης της ειδικής διεύθυνσης Στατιστικών ερευνών Ασπασίας Ξενάκη, για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης σε συνδυασμό με το νόμο 1608/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.

Οι εισαγγελείς ζητούν την άσκηση ποινικής δίωξης από την εισαγγελία Πρωτοδικών για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιπτώσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (1608/50) σε βάρος του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ καθηγητή Ανδρέα Γεωργίου, του προϊσταμένου Διεύθυνσης Εθνικών Λογαριασμών Κωνσταντίνου Μορφέτα, και της Ασπασίας Ξενάκη, προϊσταμένης της Ειδικής Διεύθυνσης Στατιστικών Ερευνών. Σε βάρος του κ. Γεωργίου ζητείται να ασκηθεί δίωξη και για την επιπλέον κατηγορία, σε βαθμό πλημμελήματος, της παράβασης καθήκοντος.

Η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, αφορούσε τις καταγγελίες του πρώην μέλους του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, καθηγήτριας Οικονομετρίας Ζωής Γεωργαντά, περί σκόπιμης εμφάνισης διογκωμένου του αναθεωρημένου χρέους της χώρας για το 2009 με απώτερο σκοπό την ένταξή της σε ευρωπαϊκό μηχανισμό με τη συμμετοχή του ΔΝΤ.
Η κ. Γεωργαντά, που στο πλαίσιο της έρευνας έδωσε πολύωρη κατάθεση στους εισαγγελείς, ισχυρίστηκε ότι με μη αποδεκτή μεθοδολογία το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε τεχνητά, ώστε να αποτυπωθεί από το 12% του ΑΕΠ στο 15,4%, προκειμένου να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής. Μάλιστα, η καθηγήτρια υποστηρίζει ότι η επίμαχη, μη αποδεκτή επιστημονικά, μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε έγινε σε γνώση και με προτροπή ουσιαστικά της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής.
Οι εισαγγελείς ζητούν να διαβιβαστεί η τεράστιου όγκου δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση σε ειδικό ανακριτή αρμόδιο για θέματα διαφθοράς στο Δημόσιο. Ζητούν, επίσης, κατά τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης ο δικαστικός λειτουργός να διαπιστώσει αν προκύπτουν ηθικοί αυτουργοί της πράξης που βαρύνει τα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ και να εντοπίσει τα πρόσωπα αυτά καθώς και να αναζητήσει αν προκύπτει η διάπραξη και άλλων αδικημάτων, αλλά και συμμετοχή και άλλων προσώπων.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση ξεκίνησε μετά από καταγγελίες του πρώην μέλους της ΕΛ.ΣΤΑΤ, (καθηγήτριας) Ζωής Γεωργαντά περί διογκωμένου ελλείμματος το 2009, προκειμένου να επιβληθούν τα σκληρά μέτρα λιτότητας.
Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από περίπου έναν χρόνο η δικογραφία για την υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. είχε σταλεί στη Βουλή, καθώς ο κ. Πεπόνης και ο συνάδελφός του κ. Σπύρος Μουζακίτης έκριναν ότι από τα στοιχεία που συνέλεξαν προέκυψαν ενδείξεις για ενδεχόμενες ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου και άλλων μελών του οικονομικού επιτελείου της τότε κυβέρνησης. Για τη διερεύνηση της υπόθεσης συγκροτήθηκε εξεταστική επιτροπή στη Βουλή.



ΠΡΕΖΑ TV