Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ 1

01 Ιουλίου 2013
 
Υπάρχει εμβόλιο που θεραπεύει το διαβήτη τύπου 1;;;
 
Ελπίδες για μελλοντική καταπολέμηση του διαβήτη τύπου 1 αφήνει νέο υπό δοκιμή εμβόλιο που εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενή, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Science Translational Medicine. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι... περίπου το 10% των διαβητικών στον κόσμο πάσχουν από διαβήτη τύπου 1 και οι υπόλοιποι από τύπου 2.

Ομάδα ερευνητών από την Ολλανδία και τις ΗΠΑ με επικεφαλής τον Δρ Λόρενς Στάιμαν της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, έχουν ήδη πραγματοποιήσει δοκιμή του εμβολίου σε 80 ασθενείς, από τις οποίες προέκυψε ότι είναι ικανό να «επαναπρογραμματίσει» το ανοσοποιητικό σύστημα να λειτουργεί πιο σωστά, κάτι που μπορεί να καθυστερήσει ή και να εμποδίσει την εμφάνιση του διαβήτη. Είναι ενθαρρυντικό επίσης ότι δεν παρατηρήθηκαν παρενέργειες από την εφαρμογή του εμβολίου. Παράλληλα, και άλλες ερευνητικές ομάδες εργάζονται για την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού εμβολίου κατά του διαβήτη τύπου 1, με στόχο να χορηγείται σε άτομα με γενετική προδιάθεση για τη νόσο.
«Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι ίσως είναι εφικτό να πετύχουμε το όνειρο των ανοσολόγων να απενεργοποιήσουμε μια υποομάδα των δυσλειτουργικών ανοσοποιητικών κυττάρων, χωρίς να απορυθμίσουμε όλο το ανοσοποιητικό σύστημα», εξηγεί ο Δρ Στάιμαν.

Στην περίπτωση του διαβήτη τύπου 1 ή νεανικού διαβήτη, ο ίδιος ο οργανισμός -για λόγους που δεν έχουν κατανοηθεί πλήρως- καταστρέφει τα β-κύτταρα του παγκρέατος που παράγουν ινσουλίνη, με συνέπεια ο ασθενής να χρειάζεται σε όλη τη ζωή του να λαμβάνει πρόσθετη ορμόνη για να ρυθμίσει το σάκχαρο. Στον πιο συνηθισμένο διαβήτη τύπου 2, η πάθηση συνήθως είναι μεταβολικού χαρακτήρα και επιδεινώνεται από την ανθυγιεινή διατροφή, την έλλειψη σωματικής άσκησης και την παχυσαρκία.
Ενώ συνήθως ένα εμβόλιο χρησιμοποιείται για να «μάθει» στο ανοσοποιητικό σύστημα πώς να επιτίθεται σε παθογόνα μικρόβια και ιούς, στην περίπτωση του διαβήτη τύπου 1, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα εμβόλιο για τον αντίθετο σκοπό, δηλαδή για να οδηγήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα να σταματήσει την επίθεση των αντισωμάτων εναντίον του ίδιου του εαυτού του (γι' αυτό ονομάζεται και «αντίστροφο εμβόλιο DNA»).
Το εμβόλιο TOL-3021 στοχεύει στα συγκεκριμένα λευκοκύτταρα που καταστρέφουν τα βήτα κύτταρα στο πάγκρεας, χωρίς να επηρεάζει άλλα τμήματα του ανοσοποιητικού συστήματος (κάτι που συνήθως κάνει τον ασθενή πιο ευάλωτο σε άλλες ασθένειες, όπως ο καρκίνος και οι λοιμώξεις).
Μετά την εβδομαδιαία χορήγηση του εμβολίου επί τρεις μήνες, το επίπεδο των λευκοκυττάρων υποχώρησε και οι εξετάσεις αίματος έδειξαν ότι η λειτουργία των κυττάρων που παράγουν ινσουλίνη, βελτιώθηκε στους ασθενείς.
Το εμβόλιο βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο και θα χρειαστούν κλινικές δοκιμές σε μεγαλύτερο αριθμό ασθενών, ώστε να διαπιστωθεί η μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητά του.
Σύμφωνα με τον Δρ Στάιμαν, η επίδρασή του φαίνεται να διαρκεί για δύο περίπου μήνες και μετά χρειάζονται περιοδικές δόσεις για ανανέωση της δράσης του.

Ένα παρόμοιο «αντίστροφο» εμβόλιο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον και σε άλλες αυτοάνοσες παθήσεις, όπως δήλωσαν οι ερευνητές, οι οποίοι ήδη έχουν ιδρύσει την εταιρία Toleron για την εμπορική αξιοποίηση του εμβολίου, κάτι που πάντως -αν όντως συμβεί- θα γίνει μετά από αρκετά χρόνια.
πηγή: on-news.gr

ΤΣΑΜΠΑ Ο ΤΑΡ

Ελλάδα: Η μόνη χώρα στον πλανήτη που δεν θα εισπράττει τέλη διέλευσης αγωγού Φ.Α.!

Δημοσιευμένη  εικόνα


Μεγάλοι προδότες........



Σε πολιτικό φιάσκο που αποδίδεται στην αγωνία των επικοινωνιολόγων της κυβέρνησης να αναστήσουν το ανύπαρκτο succes story, εξελίσσεται η υπόθεση του αγωγού φυσικού αερίου TAΡ.

Βασική παράμετρος η οποία είχε αποκρυβεί και η οποία αποκαλύφθηκε χθες από το defencenet.gr και εν συνεχεία βέβαια αναπαράχθηκε από τα περισσότερα ΜΜΕ είναι ότι η κοινοπραξία δεν θα πληρώνει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ από τέλη διέλευσης από το ελληνικό έδαφος!

Την ίδια στιγμή ο South Stream που θα περνά από την τουρκική ΑΟΖ στην Μαύρη Θάλασσα θα δίνει στην τουρκική οικονομία πάνω από 100 εκατ. ευρώ ετησίως.

Είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που δέχεται μία κυβέρνηση να μην εισπράττει τέλη διέλευσης ενός αγωγού φυσικού αερίου, όταν όλες οι άλλες χώρες της Ευρώπης θησαυρίζουν.

Η συμφωνία και οι όροι της αγγίζουν τα όρια της απιστίας σε βάρος του δημοσίου...

Όσο για τα πραγματικά έστω έμμεσα έσοδα το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ως εκτιμήσεις το ποσό των 320 εκατομμυρίων ευρώ σε βάθος ... 15ετίας από την έναρξη λειτουργίας του αγωγού!

ΟΤΑΝ ΠΙΑΣΩ ΤΟ ΤΖΟΚΕΡ

Ολόκληρο το νησί, ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο!

Ευαγγελία Αναστασάκη

Οι ατόλλες είναι κατηγορία κοραλλιογενών νησιών που έχουν δακτυλιοειδές σχήμα και βρίσκονται στις τροπικές θάλασσες, απαρτίζοντας όλόκληρα κράτη όπως είναι και οι Μαλδίβες. Πάνω σε μια τέτοια ατόλλη υπάρχει ένας μικρός επίγειος παράδεισος όπου επεξηγεί στην εντέλεια τι ακριβώς σημαίνει καλοκαίρι: Ατελείωτη θάλασσα που σχεδόν ενώνεται με τον ουρανό, κάτασπρη παραλία που φτάνει στον ορίζοντα και υπερπολυτελή σπιτάκια που σχεδόν επιπλέουν μέσα στο νερό! Κάτι τέτοιο είναι και το περίφημο ξενοδοχείο Dusit Thani στις Μαλδίβες που έχει αναπτυχθεί επάνω σε μία ατόλη, σε μια κατάφυτη έκταση και προσφέρει πολυτελείς ανέσεις στους τυχερούς επισκέπτες του.

perierga.gr - Ολόκληρο νησί, ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο!

Περιμετρικά του νησιού έχουν δημιουργηθεί μικρές βίλες που στηρίζονται σε ειδικές ξύλινες εξέδρες και βρίσκονται κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα, ενώ οι ιδιωτικές πισίνες εκπληρώνουν την ανάγκη του επισκέπτη για βουτιλες όταν… βαρεθεί τη θάλασσα. Στο κέντρο του νησιού βρίσκονται οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν εστιατόρια, καφέ, αθλητικά γήπεδα κ.λπ. Η πρόσβαση γίνεται με υδροπλάνο και μετά με ταχύπλοο.



perierga.gr - Ολόκληρο νησί, ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο!

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΧΑΙΡΩΜΑΣΤΑΝ

Κροατία: Με εορτασμούς υποδέχτηκε την ένταξή της στην ΕΕ
Η χώρα έγινε το 28ο κράτος μέλος
Κροατία: Με εορτασμούς υποδέχτηκε την ένταξή της στην ΕΕ
REUTERS
 
Με εορτασμούς και την παρουσία υψηλών προσκεκλημένων στο Ζάγκρεμπ μπαίνει η Κροατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μία συγκυρία δύσκολη τόσο για την ΕΕ των «28», πλέον, όσο και για την ίδια τη χώρα -που βρίσκεται στον πέμπτο χρόνο ύφεσης.

Η ένταξη «είναι προς όφελος της Κροατίας, προς όφελος της Ευρώπης και κυρίως προς όφελος των Κροατών» είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο στις εκδηλώσεις στο Ζάγκρεμπ τη Δευτέρα.

Η Κροατία έγινε μέλος της ΕΕ δύο δεκαετίες αφότου κήρυξε την ανεξαρτησία της από τη Γιουγκοσλαβία. Η χώρα των 4,4 εκατομμυρίων κατοίκων αποτελεί μία από τις επτά χώρες που συγκροτήθηκαν μετά την κατάρρευση της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Η Σλοβενία εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004, ενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα η ΕΕ έδωσε το πράσινο φως για να αρχίσουν οι ενταξιακές συνομιλίες με τη Σερβία.

Οι άλλες τέσσερις χώρες (Βοσνία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ και το Κόσοβο που δεν αναγνωρίζεται από όλες τις χώρες της ΕΕ) δεν πληρούν ακόμη τα κριτήρια, όλες όμως στον ένα ή τον άλλο βαθμό επιθυμούν την ένταξη τους στην Ένωση.

Η ένταξη γίνεται σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για την Κροατία που έχει να αντιμετωπίσει ανεργία άνω του 20% και πέμπτη χρονιά ύφεσης.

Για πολλούς κροάτες η ένταξη δεν θα φέρει κάτι καλό. «Δείτε τι γίνεται στην Ελλάδα και την Ισπανία. Προς τα εκεί βαδίζουμε;» λέει στο Reuters συνταξιούχος. Άλλοι πάντως τη βλέπουν σαν τη μόνη διέξοδο για οικονομικούς λόγους και για τη διαφύλαξη της ειρήνης.

Η διαδικασία της ένταξης ήταν μακρά και αντιδημοφιλής για πολλούς κροάτες, λόγω των οικονομικών μέτρων. Χρειάστηκε ακόμη το Ζάγκρεπ να εντοπίσει και να παραδώσει εγκληματίες πολέμου (από τον πόλεμο με τη Σερβία) και να καταπολεμήσει τη διαφθορά.

ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Κωνσταντινούπολη: Το Gay Parade έβγαλε ξανά κόσμο στους δρόμους
Στην Παρέλαση Υπερηφάνειας συμμετείχαν πάνω από 20.000 άνθρωποι
Κωνσταντινούπολη: Το Gay Parade έβγαλε ξανά κόσμο στους δρόμους
Κέντρικό σύνθημα των περίπου 20.000 συμμετεχόντων για φέτος ήταν «Τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων είναι ανθρώπινα δικαιώματα»
 
Ξαναβγήκαν στους δρόμους χιλιάδες κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης, αυτή τη φορά όμως για άλλο σκοπό: για τους εορτασμούς του Gay Pride, της Παρέλασης Υπερηφάνειας για τα δικαιώματα των γκέι, που φέτος μάλιστα έκλεισε μια δεκαετία.

Η εβδομάδα των εκδηλώσεων για το Gay Pride ολοκληρώθηκε την Κυριακή το απόγευμα με τη μεγάλη παρέλαση, που ξεκίνησε από την λεωφόρο Ιστικλάλ και στην οποία συμμετείχαν, κρατώντας χρωματιστές σημαίες και πανό, πάνω από 20.000 άνθρωποι - μια τεράστια ποσοτική αύξηση, αν αναλογιστούμε πως στην πρώτη παρέλαση, το 2003, είχαν λάβει μέρος μόλις 30 άνθρωποι.

Οι διαδηλωτές απαίτησαν από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλύτερη μεταχείριση των γκέι μειονοτήτων, ενώ τον κατηγόρησαν για αθέτηση υποσχέσεων. Ο Ερντογάν, προτού εκλεγεί πρωθυπουργός το 2002, είχε - μεταξύ πολλών άλλων -, υποσχεθεί μεγαλύτερη νομική προστασία για την κοινότητα των ομοφυλόφιλων της Τουρκίας, όμως τον περασμένο Μάρτιο χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία «μια σεξουαλική προτίμηση που έρχεται σε αντίθεση με τον ισλαμικό τρόπο ζωής».

Η πραγματοποίηση μιας τέτοιας εκδήλωσης δεν αποτελεί, ακόμη και σήμερα, ένα εύκολο εγχείρημα σε μια αυστηρά συντηρητική χώρα σαν την Τουρκία. Αρκετά είναι άλλωστε και τα εγκλήματα μίσους απέναντι στην κοινότητα των ομοφυλοφίλων. Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση των γκέι ακτιβιστών, μόνο μέσα στο 2012 δολοφονήθηκαν 18 διεμφυλικοί (τρανσέξουαλ) Τούρκοι. «Βγαίνουμε στους δρόμους επειδή οι γκέι και οι τρανσέξουαλ συμπατριώτες μας συχνά πέφτουν θύματα απαγωγής και εξαφανίζονται», σημείωνε η ανακοίνωση.

«Μετά τα πρόσφατα γεγονότα στο πάρκο Γκεζί στη πλατεία Ταξίμ, κανείς από εμάς δεν αισθάνεται μοναξιά», σημειώνει με νόημα η Μεριέμ Ιγκιλί, μία στρέιτ νέα γυναίκα που κατέβηκε για πρώτη φορά στο Istambul Gay Pride μαζί με το σύζυγο της, Μετίν. «Δεν είναι μόνο τα μέλη της γκέι κοινότητας της Τουρκίας που νιώθουν την καταπίεση στο πετσί τους σήμερα, είναι όλη η χώρα», επισημαίνει η Ιγκιλί, καταλήγοντας πως «δεν θεωρούμε κανέναν διαφορετικό από τον διπλανό του και απαιτούμε ίσα δικαιώματα για όλους».

 

Ο Mr Coca-Cola

Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2013

Γιώργος Δαυίδ: χρωστάει 130 εκατ. € στις τράπεζες και τον έκαναν πρόεδρο της Εurobank

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Πώς ο Mr Coca-Cola, την ημέρα που έβαλε λουκέτο στην εταιρεία του Nutriart (Κατσέλης - Αλλατίνη) επειδή χρωστούσε, ορίστηκε από την τρόικα πρόεδρος της κρατικοποιημένης...
τράπεζας. Στη Εurobank οφείλει 5,7 εκατ. ευρώ

To πρώτο deal της τρόικας στην Ελλάδα κρύβεται πίσω από την τοποθέτηση του επιχειρηματία Γιώργου Δαυίδ στη θέση του προέδρου της Εurobank. «Μπορεί ο Mr Coca-Cola να είναι σε λίγους μήνες ο νέος ιδιοκτήτης της Εurobank;», ρωτούν πίσω από τις κλειστές πόρτες τραπεζίτες και επιχειρηματίες από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι αναλαμβάνει το πηδάλιο της Εurobank, εξέλιξη που αιφνιδίασε την αγορά. Και όλες οι ενδείξεις συνηγορούν πως, ναι, ο κ. Δαυίδ δεν μπήκε καθόλου τυχαία επικεφαλής στην τράπεζα, αλλά με βάση ένα μελετημένο σχέδιο που θα ξεδιπλωθεί τους επόμενους μήνες με στόχο τον ιδιοκτησιακό έλεγχο της πρώην τράπεζας του Σπύρου Λάτση.

Ο Γιώργος Δαυίδ δεν είναι τυχαία περίπτωση. Σοβαρός και πάντα μετρημένος, ο 76χρονος businessman ανήκει στο πολύ κλειστό κλαμπ των βαθύπλουτων και πανίσχυρων προσώπων της ελληνικής κοινωνίας. Και για την ακρίβεια, όχι απολύτως της ελληνικής. Γεννημένος στην Πέτρα της Κύπρου, με βρετανική υπηκοότητα, ο Γ. Δαυίδ ζει στην Αθήνα, αλλά θα μπορούσε εύκολα να ζει στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο ή στη Ζυρίχη.

Είναι επιχειρηματίας διεθνούς βεληνεκούς, καθώς, μεταξύ άλλων, είναι συνέταιρος της Coca-Cola. H εταιρεία του ομίλου Δαυίδ - Λεβέντη, γνωστή ως Coca-Cola Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως Α.Ε. (3Ε), είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης εμφιαλωτής του διάσημου αναψυκτικού. Πουλάει Coca-Cola στην Ευρώπη, στη Ρωσία, στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, στα Βαλκάνια, στη Νιγηρία κ.α. Είναι τόσο μεγάλη εταιρεία που η πολυεθνική Coca-Cola κάποια στιγμή αξίωσε (και φυσικά πέτυχε) να αγοράσει σημαντικό ποσοστό των μετοχών της.

Η Coca-Cola δεν είναι η μοναδική του ασχολία. Ο όμιλος ξεκίνησε από τη Νιγηρία, όπου έχει και σήμερα πολύ σημαντικές δραστηριότητες, από τον θείο του Αναστάσιο Λεβέντη. Μετά και την απώλεια του αδελφού του Ανδρέα, διοικεί τον τεράστιο επιχειρηματικό όμιλο από κοινού με τους εξαδέλφους του από την οικογένεια Λεβέντη και τα δυο του παιδιά, τον Αναστάση και τον Χάρη. Χαρακτηριστική περίπτωση ανθρώπου που μισεί τη δημοσιότητα, τον ενοχλεί αφάνταστα η ελληνική γραφειοκρατία, όπως και η υπερφορολόγηση που επικρατεί στη χώρα, ενώ περισσότερο από όλα δείχνει να τον ενοχλούν οι πεπαλαιωμένες αντιλήψεις των Ελλήνων πολιτικών.

Η φυγή των επιχειρήσεών του στο εξωτερικό

1 ΔΙΣ ΣΕ ΚΕΡΜΑΤΑ

Η Samsung τρέλανε την Apple: Της πλήρωσε πρόστιμο 1 δισ. σε κέρματα των 5 λεπτών!

Δημοσιευμένη  εικόνα


Τους την..."φύλαγε" η Samsung και τώρα βρήκε την ευκαιρία που έψαχνε! Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι ιθύνοντες της Apple το πρωί του Σαββάτου όταν αντίκρυσαν στις πύλες της εταιρείας 30 οχήματα που μετέφεραν κέρματα αξίας 5 λεπτών.


Όταν είπαν στους οδηγούν ότι προφανώς πρόκειται για λάθος, ο Τιμ Κουκ έλαβε μια κλήση από τον γενικό διεθυντή της Samsung ο οποίος τον ενημέρωνε ότι η εταιρεία του αποφάσισε να πληρώσει το πρόστιμο του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων σε κέρματα!

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι η απόφαση του δικαστηρίου δεν διευκρινίζει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η πληρωμή του ποσού στην Apple συνεπώς η Samsung έχει την απόλυτη ευχέρεια να καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα εξοφλήσει το πρόστιμο.

Το ιδιοφυές... trolling προκάλεσε νέους πονοκεφάλους στην Apple καθώς τώρα θα πρέπει να καταμετρηθούν τα κέρματα προκειμένου να διαπιστωθεί αν το ποσό είναι ολόκληρο ενώ στη συνέχεια πρέπει να ψάξουν ποια τράπεζα θα δεχθεί αυτό τον όγκο κερμάτων προκειμένου να τα βάλει σε τραπεζικό λογαριασμό.

Ο Λι Κουν Χι, πρόεδρος της Samsung Electronics, ανακοίνωσε στα ΜΜΕ ότι η εταιρεία του δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια να δέχεται προσβολές από μια «παρέα τύπων με στυλ» και αν θέλουν όντως να παίξουν βρώμικα τότε θα γίνει έτσι.

«Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κέρματα για να πίνετε αναψυκτικά εφ όρου ζωής ή να τα λιώσετε για να κάνετε υπολογιστές, δεν είναι πρόβλημά μου, εγώ ξεπλήρωσα τις οφειλές μου σύμφωνα με ότι προβλέπει ο νόμος» ήταν το σχόλιο του «σκληρού» Κουν Χι ενώ τις επόμενες ημέρες στα κεντρικά της Apple θα φτάσουν 20 δισεκατομμύρια κέρματα αξίας 5 λεπτών.
theinsider.gr

ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ

Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2013

Συναγερμός για τον "ιό των 100 ευρώ". Τι πρέπει να προσέξετε

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Συνεχίζονται οι επιθέσεις σε υπολογιστές από το κακόβουλο λογισμικό "Ransomware". Τι πρέπει να κάνουν οι χρήστες, σε περίπτωση που λάβουν μήνυμα που τους ζητά 100 ευρώ στο όνομα της...
Ελληνικής Αστυνομίας

Μεγάλη προσοχή συνιστά η Ελληνική αστυνομία, καθώς το κακόβουλο λογισμικό "Ransomware", που προειδοποιεί για δήθεν μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών υπολογιστών από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνεχίζει να εμφανίζεται στο διαδίκτυο.











Όταν καταλάβει τον υπολογιστή του χρήστη προβάλλεται μήνυμα, το οποίο ενημερώνει ότι για την απεμπλοκή απαιτείται η πληρωμή αντιτίμου 100 ευρώ, μέσω προπληρωμένης κάρτας.

Η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πείθονται από τέτοια μηνύματα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν προέρχονται από Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας

Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει τους πολίτες ότι το κακόβουλο λογισμικό, με την ονομασία “Ransomware” ή κοινώς “ιός των 100 ευρώ”, που εξακολουθεί να εμφανίζεται στο διαδίκτυο, παρουσιάζει το τελευταίο χρονικό διάστημα έξαρση σε πολλές χώρες, όπως και στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι το παραπάνω λογισμικό έχει ως στόχο να αποσπάσει χρήματα από τους χρήστες του διαδικτύου, «μολύνοντας - παίρνοντας» τον έλεγχο των ηλεκτρονικών υπολογιστών τους.

Πώς δρα ο ιός

Ο συνηθέστερος τρόπος δράσης του, είναι το "μπλοκάρισμα" της λειτουργίας του ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ έχουν αναφερθεί και άλλοι τρόποι δράσης, όπως η κρυπτογράφηση αρχείων.

Το συγκεκριμένο λογισμικό εμφανίζει μήνυμα στον χρήστη, το οποίο αναφέρει (στην ελληνική του έκδοση) ότι ο υπολογιστής του έχει κλειδωθεί από την Ελληνική Αστυνομία και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, λόγω παράνομης δραστηριότητας.

Επιπλέον αναφέρει ότι για το “ξεκλείδωμα” απαιτείται χρηματικό ποσό (συνήθως 100 ευρώ), το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί μέσω καρτών πληρωμής, όπως PaySafe ή Ukash.

Η Ελληνική Αστυνομία συνιστά στους χρήστες σε καμία περίπτωση να ΜΗΝ προβαίνουν σε καταβολή χρημάτων - πληρωμές.

Αντίθετα, ενδείκνυται να τερματίζεται η λειτουργία του ηλεκτρονικού υπολογιστή και να ζητείται η βοήθεια τεχνικού, για την απομάκρυνση του κακόβολου λογισμικού.

ΠΗΓΗ: news247.gr

Η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΑΔΗ

ΝΕΟ: Ανακαλύφθηκε η Πύλη του Άδη στην Μεσσηνία... ένας αμύθητος αρχαιολογικός θησαυρός!!!
Ημερομηνία: 01 Ιουλίου 2013
 
ΝΕΟ: Ανακαλυφθηκε η Πυλη του Αδη στην Μεσσηνια... ενας αμυθητος αρχαιολογικος θησαυρος!!!

Aμύθητος αρχαιολογικός θησαυρός βρέθηκε στη Μεσσηνία-Άνω του ενός δισ. ευρώ εκτιμάται μόνο η αξία των χρυσών κτερισμάτων!!
Η πύλη του Άδη στην Ιθώμη και το μεγάλο μυστικό!!! Ναι όσο απίστευτο και να...φαίνεται, βρέθηκε ο θολωτός τάφος του θρυλικού Βασιλιά της Αρχαίας Μεσσήνης, Αριστόδημου, ο οποίος για αιώνες τώρα ήταν βασική επιδίωξη της αρχαιολογικής υπηρεσίας και εκατοντάδων επίδοξων θησαυροκυνηγών, οι υποίοι είχαν κυριολεκτικά ανασκάψει την ανατολική πλευρά του ιερού όρους της Μεσσηνίας, Ιθώμη, όπου κατά τον Παυσανία είχε... ταφεί ο εν λόγω βασιλιάς.

Πολλοί πίστευαν από τα παλαιότερα χρόνια, ότι ο τάφος του Αριστόδημου ο οποίος είχε θυσιάσει την κόρη του,σύμφωνα με χρισμό του μαντείου των Δελφών, προκειμένου να απελευθερωθεί η Μεσσηνία από τους Σπαρτιάτες, ότι βρίσκεται κοντά στο χωριό Αριστοδήμειο της Ιθώμης και για το λόγο αυτό έδωσαν στο χωριό αυτό το όνομα του θρυλικού βασιλιά. Νεότερες μελέτες ιστορικών είχαν αποφανθεί ότι ο περιβόητος τάφος με τους αμύθητους θησαυρούς, βρίσκεται κοντά στο αρχαίο φράγμα του ποταμού "Βαλύρα", όπου κατά την ιστορία διάβηκε ο λυράρης της αρχαιότητας Θάμυρις και συνέβη το γνωστό περιστατικό της ρίψης της λύρας στο νερό μετά της τύφλωσή του από τις εννέα Μούσες.

ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ

01 Ιουλίου 2013
 
ΤΡΟΜΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ! Δέκα αιτήσεις για 4.400 θέσεις εργασίας στη Μανωλάδα!!!
 
Συνολικά δέκα άτομα ανταποκρίθηκαν για να καλύψουν περίπου 4.400 θέσεις εργασίας στην συγκομιδή φράουλας, όπως αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Αρβανιτάκης, παραγωγός φράουλας από την Μανωλάδα Ηλείας...
Όπως διευκρίνισε ο κ, Αρβανιτάκης, η ημερήσια αμοιβή που προσφέρεται είναι 26 ευρώ, περιλαμβανομένου του εργόσημου, ήτοι 23 ευρώ καθαρά, ενώ εξασφαλίζονται αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
Η Μανωλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο του δημόσιου ενδιαφέροντος τον Απρίλιο, όταν τρεις άνδρες άνοιξαν πυρ κατά ομάδας 200 περίπου μεταναστών, οι οποίοι εργάζονταν στις καλλιέργειες φράουλας, και είχαν συγκεντρωθεί προκειμένου να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα δεδουλευμένα τους.
Πηγή: skai.gr