Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΓΥΝΑΙΚΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΤΟΥΜΠΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

Το πρώτο εμπρόσθιο ανάποδο back flip με ποδήλατο


Δικαίως ο πρωταγωνιστής μας τρελαίνεται στο τέλος της προσπάθειάς του δεν συμφωνείτε;…



newsday

ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΟΥΝ

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

Υπερφορτωμένο .

overloaded29 Overloaded
overloaded22 Overloaded
overloaded16 Overloaded
overloaded13 Overloaded
overloaded08 Overloaded
overloaded07 Overloaded
overloaded01 Overloaded


Διαβάστε περισσότερα: http://rc-cafe.blogspot.com/

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ

Η καρδιά θα φορτίζει τα κινητά και τα gadgets,

Αναπτύσσεται τεχνολογία που θα επιτρέπει την φόρτιση των τηλεφώνων και άλλων συσκευών από τους κτύπους της καρδιάς

Νανογεννήτριες θα παράγουν ενέργεια από την κίνηση του σώματος

Την απόλυτη λύση στο πρόβλημα φόρτισης των κινητών τηλεφώνων και των άλλων ηλεκτρονικών συσκευών που χρησιμοποιεί καθημερινά ο σύγχρονος άνθρωπος υποστηρίζουν ότι βρήκαν ερευνητές στις ΗΠΑ. Ανέπτυξαν μια νέα μέθοδο που τις φορτίζει μέσω της κίνησης του ανθρώπινου σώματος. Απώτερος στόχος τους είναι να χρησιμοποιήσουν ως πηγή ενέργειας τους χτύπους της καρδιάς!

Θεωρητικά ακόμη και η πιο μικρή κίνηση (π.χ το κούνημα ενός δάκτυλου) μπορεί να παραγάγει ενέργεια. Επιστήμονες του Georgia Tech των ΗΠΑ ανέπτυξαν μια τεχνολογία η οποία εκμεταλλεύεται αυτή την ιδιότητα. Κατασκεύασαν μια μικροσκοπική γεννήτρια που αποτελείται από νανοσύρματα οξειδίου του ψευδαργύρου, τα οποία είναι 500 φορές πιο λεπτά από μια ανθρώπινη τρίχα μαλλιών και παράγουν ηλεκτρισμό ακόμη και από τις πιο μικρές κινήσεις του σώματος. Υποστηρίζουν ότι θα συνεχίσουν τις έρευνές τους ώστε να βρουν τρόπο να εκμεταλλευθούν τους παλμούς της καρδιάς για την παραγωγή της απαραίτητης ενέργειας φόρτισης των ηλεκτρονικών συσκευών.



Διαβάστε περισσότερα: http://rc-cafe.blogspot.com/#ixzz1IN4FooLw

ΝΤΕ ΓΑΙΔΟΥΡΑΚΟ ΝΤΕ

Moto Cross με... γαϊδούρια στο Πήλιο,


Έλληνες και ξένοι, 28 συνολικά κορυφαίοι motocross αναβάτες και ισάριθμα… γαϊδουράκια δίνουν ραντεβού αυτή την Κυριακή στο Βουνό των Κενταύρων, το Πήλιο και υπόσχονται την πιο ανατρεπτική, διασκεδαστική και μία γεμάτη προκλήσεις off-road αναμέτρηση, το «Donkey Cross». Ο αγώνας θα διεξαχθεί για τρίτη φορά, φέτος στη γραφική Μακρινίτσα στη μία το μεσημέρι.

Έμπειροι εκπρόσωποι του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως ο Βασίλης Ορφανός που αγωνίζεται και στο φημισμένο ράλι Ντακάρ, αλλά και μία γυναίκα από τη Ρουμανία, μόνον εύκολη αποστολή δεν θα έχουν...

Πηδώντας από τη σέλα της μηχανής στο σαμάρι, καλούνται να αποδείξουν όχι μόνο τη δεξιότητά τους στην οδήγηση των δικύκλων τους, αλλά και την ικανότητά τους να χαλιναγωγήσουν τα συμπαθή τετράποδα, για να φτάσουν καβάλα σε αυτά ως το τέρμα.

Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ολοκληρώσουν στον ελάχιστο δυνατό χρόνο την προκαθορισμένη διαδρομή συνολικού μήκους 8.400 μέτρων με τις μηχανές τους, μέσα σε καλντερίμια και δύσβατα μονοπάτια.



Διαβάστε περισσότερα: http://rc-cafe.blogspot.com/#ixzz1IN2t3vjD

ΠΑΜΕ ΚΕΝΤΡΟ

Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

Ταξίδι στο κέντρο της Γης ετοιμάζουν οι επιστήμονες

Πενήντα χρόνια μετά την πρώτη, αλλά ανεπιτυχή, προσπάθεια, οι επιστήμονες από το Εθνικό Ωκεανογραφικό Κέντρο του Ηνωμένου Βασιλείου..
και το γαλλικό Πανεπιστήμιο του Μονπελιέ σκοπεύουν να ξεκινήσουν και πάλι το τρύπημα της Γης τον επόμενο μήνα.

Οι προηγούμενες αποστολές έχουν κάνει λίγο πιο εύκολο το εγχείρημα, καθώς έχουν φτάσει σε βάθος 1,5 χιλιομέτρου κάτω από το βυθό της θάλασσας, όπου ο φλοιός της Γης είναι μόλις 8 με 10 χιλιόμετρα παχύς, συγκριτικά με τα 30-60 χιλιόμετρα πάχος στα ηπειρωτικά.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι απομένουν άλλα 400 περίπου μέτρα μέχρι να φτάσουν το μανδύα της Γης, αν και η προσπάθεια μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 15 χρόνια ωσότου ολοκληρωθεί, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Η ομάδα έχει επιλέξει τρεις πιθανές τοποθεσίες: ανοιχτά των ακτών της Χαβάης, τη Μπάχα στην Καλιφόρνια και την Κόστα Ρίκα. Η επιλογή του Ειρηνικού έγινε γιατί εκεί ο φλοιός σχηματίστηκε γρηγορότερα απ' ότι σε άλλους ωκεανούς και επομένως έχει πιο ομοιόμορφη δομή, γεγονός που καθιστά ευκολότερη τη γεώτρηση.

Σκοπός του εγχειρήματος αυτού είναι να πάρουν δείγματα από το μανδύα, που αποτελεί πάνω από το 68% της μάζας της Γης.

«Εάν η αποστολή στεφθεί με επιτυχία, θα είναι η πρώτη επιτόπια δειγματοληψία του μεγαλύτερου τμήματος του πλανήτη μας,» υποστηρίζει ο Damon Teagle, καθηγητής γεωχημείας στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον.

Μέχρι στιγμής, οι επιστήμονες έχουν καταφέρει να μελετήσουν το μανδύα της Γης μόνο από δείγματα που βγήκαν στην επιφάνεια εξαιτίας γεωλογικών εργασιών ή από κομμάτια που εκτόξευσαν ηφαίστεια - και των οποίων η σύνθεση ενδεχομένως να έχει αλλοιωθεί λόγω αυτής της δραστηριότητας.

Η γεώτρηση θα πραγματοποιηθεί από ένα τεράστιο ιαπωνικό πλοίο βαθειάς γεώτρησης. Εντούτοις, ο Teagle υποστηρίζει ότι η ομάδα θα πρέπει να βρει καινούργια εργαλεία, που θα μπορούν να αντέξουν την έντονη πίεση και τη εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία των 300 βαθμών Κελσίου.

Πηγή: TG Daily

ΓΡΗΓΟΡΑ

Σάββατο, 2 Απριλίου 2011


Προετοιμάζουν «κιβωτούς» για να σωθούν

 
 
Η ρωσική εταιρεία Remistudio η οποιά ειδικεύεται σε αρχιτεκτονικά σχέδια δημοσιοποίησε ένα project για την κατασκευή μιας «κιβωτού»... όπως την ονομάζει ικανή να συντηρήσει αυτόνομα ζωή και βιολογικούς κύκλους παραγωγής καλλιεργειών και όλα αυτά σε περίπτωση φυσικών καταστροφών.
Η προτεινόμενη κατασκευή –η οποία αποτελεί ουσιαστικά μια βιόσφαιρα- έχει σχήμα κοχυλιού και θα μπορεί να βρίσκεται είτε στη θάλασσα επιπλέοντας είτε στην ξηρά. Η βιόσφαιρα-καταφύγιο θα είναι ικανή να αντέχει σε τεράστια
παλιρροϊκά κύματα και άλλες φυσικές καταστροφές.
Οι αρχιτέκτονες της Remistudio υποστηρίζουν ακόμη πως η κατασκευή με αψίδες και καλώδια θα μπορεί να αντέχει σε σεισμούς σε περίπτωση που το κατασκεύασμα βρίσκεται στην ξηρά. Η «κιβωτός» θα διαθέτει ηλιακούς συλλέκτες και συστήματα συλλογής βρόχινου νερού ώστε να συντηρεί αυτόνομα ζωή αλλά και για την υποστήριξη των καλλιεργειών σε περίπτωση οι κάτοικοί της θα είναι αδύνατο να την εγκαταλείψουν για κάποιο χρονικό διάστημα.