Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

Ενοικιάζεται η Ακρόπολη!

Δημοσιευμένη  εικόνα




Με υπουργική απόφαση 117 μνημεία της Ελλάδας θα αξιοποιούνται διαφημιστικά με την Ακρόπολη να εφιγουράρει πρώτη στη λίστα και κάθε φωτογραφία της να κοστίζει ακριβά. Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού οι αρχαιολογικοί χώροι θα παραχωρούνται για φωτογραφίσεις και κινηματογραφήσεις μόνο με το ανάλογο αντίτιμο. Έτσι η Ακρόπολη και άλλα μνημεία θα γίνονται για πρώτη φορά αντικείμενα εμπορικής εκμετάλλευσης και θα παραχωρούνται για φωτογραφίσεις, κινηματογραφήσεις και διαφημίσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ

Προσοχή στα τουρκικά κέρματα που γέμισαν την ελληνική αγορά

Συνημμένη Εικόνα: SOS-tourkika nomismata.jpg






Οπως είναι γνωστό, η Τουρκία έχει ένα νέο νόμισμα, τη «Νέα Τουρκική Λίρα» (Yeni Turk Lirasi), το οποίο αντικαθιστά το παλιό, υπερπληθωρισμένο νόμισμα.

Κοιτάζοντας το νέο νόμισμα και συγκεκριμένα το κέρμα της μίας λίρας οποιοσδήποτε θα παρατηρήσει ότι μοιάζει με το κέρμα των 2 ευρώ.

Αν συγκρίνουμε αυτά τα δύο κομμάτια, βρίσκουμε ότι έχουν ακριβώς την ίδια εμφάνιση (ένα δαχτυλίδι νικέλιο γύρω από την κεντρική χαλκού) και σχεδόν το ίδιο μέγεθος.

Η μόνη διαφορά είναι ότι αντί του αριθμού 2, υπάρχει ο αριθμός 1.

Είναι σαφές, ότι ουδείς γνωρίζει αν η ομοιότητα της νέας τουρκικής λίρας με το κέρμα των 2 ευρώ είναι συμπτωματική ή όχι.

Παρ΄όλα αυτά οι συναλλασόμενοι πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα τα κέρματα των δυο ευρώ που παίρνουν ως ρέστα για να μην βγούν χαμένοι έστω και κατά 1,60 ευρώ ανά νόμισμα.

ΠΗΓΗ: tovima.gr

* * * * * * * * * * * * * *
Συνημμένη Εικόνα: SOS-tourkika nomismata1.jpg
  • Μοιάζουν με το κέρμα των 2 ευρώ αλλά η αξία τους είναι 40 σεντς