Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ

Mια μπριζόλα ισοδυναμεί με... 600 τσιγάρα;;;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σας αρέσει να «ξεροψήνετε» τα τρόφιμα;

Τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κατά τη διαδικασία αυτή αναπτύσσονται ετεροκυκλικές αμίνες και πολυαρωματικοί υδρογονάνθρακες (PAH), οι οποίοι αποτελούν σοβαρούς προ-οξειδωτικούς και καρκινογόνους παράγοντες.

Επίσης, μην ψήνετε τα τρόφιμα σε «γυμνή» φλόγα! Το ψήσιμο στη θράκα είναι πραγματικά μία μια επιβλαβής πρακτική...

Οι ετεροκυκλικές αμίνες παράγονται κυρίως σε κρέατα με λίγα λιπαρά και με ευαίσθητες πρωτεΐνες, όπως είναι τα πουλερικά και τα ψάρια.

Ωστόσο, υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα πιο σοβαρό: το λίπος που στάζει στη θράκα πυρολύεται και από τον καπνό του παράγονται πολυαρωματικοί υδρογονάνθρακες (που είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από τις ετεροκυκλικές αμίνες), οι οποίοι επαναδιαλύονται στον υπόλοιπο λιπαρό ιστό του κρέατος.

Έχει υπολογιστεί ότι μια μπριζόλα στα κάρβουνα έχει τόσα καρκινογόνα, όσα 600 τσιγάρα! Ευτυχώς που το πεπτικό σύστημα είναι πιο ανθεκτικό από το αναπνευστικό.

Ο Δρ. Γεώργιος Μπόσκου, Επίκουρος Καθηγητής Χαροκόπειου Πανεπιστημίου δηλώνει κατηγορηματικά:

Μην «ξεροψήνετε» τα τρόφιμα! Ωστόσο, πολλές φορές τρώτε έξω χωρίς να έχετε τη δυνατότητα να παρέμβετε στον τρόπο ψησίματος των ζωικών τροφίμων. Τι μπορείτε να κάνετε στην περίπτωση αυτή έτσι ώστε να μειώσετε την πρόσληψη προοξειδωτικών και καρκινογόνων, μέσω της κατανάλωσης ζωικών προϊόντων;

2+1 λύσεις

Η πρώτη αφορά στα ζωικά τρόφιμα που διαθέτουν δέρμα όπως είναι το κοτόπουλο ή το ψάρι. Στην περίπτωση αυτή τα πράγματα είναι σχετικά εύκολα! Ψήστε το κοτόπουλο ή το ψάρι με το δέρμα τους (πέτσα) και στη συνέχεια αποκρύντε τη!

Με τον τρόπο αυτό δεν θα προσλάβετε τα διάφορα καρκινογόνα (πολυαρωματικούς υδρογονάνθρακες, ετεροκυκλικές αμίνες κλπ) που έχουν αναπτυχθεί κατά τη διαδικασία του ψησίματος και φυσικά θα έχετε καταναλώσει λιγότερο κορεσμένο (ζωικό) λίπος, το οποίο στα τρόφιμα αυτά εντοπίζεται κυρίως στο δέρμα τους.

Η δεύτερη αφορά στην περίπτωση του κόκκινου κρέατος που ψήνεται χωρίς δέρμα. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει είτε να το μαρινάρετε, είτε απλά να προσθέσετε τρόφιμα με αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Το μαρινάρισμα με πηγές αντιοξειδωτικών και η προσθήκη τροφίμων που διαθέτουν αντιοξειδωτικά χαρακτηριστικά (λεμόνι, ξύδι, φυσικά καρυκεύματα κλπ) αποτελεί μία πολύ καλή λύση εξουδετέρωσης των ετεροκυκλικών αμινών και των πολυαρωματικών υδρογονανθράκων που αναπτύσσονται κατά το ψήσιμο.

Σε κάθε περίπτωση η κατανάλωση, μαζί με το κρέας, μίας πλούσιας εποχιακής σαλάτες με ελαιόλαδο και μπόλικο λεμόνι ή ξύδι θα σας προσφέρει επιπλέον προστασία, αφού θα αυξήσει την αντιοξειδωτική ικανότητα του πλάσματος.

Η εποχιακή σαλάτα παρέχει ένα πλήθος και μία ποικιλία σημαντικών αντιοξειδωτικών ουσιών (φαινολικών ενώσεων) με συνεργική δράση, οι οποίες εξουδετερώνουν τις «προ-οξειδωτικές» και «προ-φλεγμονώδεις» ιδιότητες των γευμάτων που είναι πλούσια σε λίπη, με αποτέλεσμα να αντισταθμίζεται η αρνητική τους επίδραση.

Πηγή: periergaa.blogspot.com

ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΥΑΛΟ-ΒΑΛΤΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

Θες να πετύχεις;;; Ασε στην άκρη τη σύνταξη βιογραφικών και φτιάξε τη δική σου επιχειρηση...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Χρόνια τώρα γίνεται λόγος για την εκπαιδευτική "φούσκα" και το γεγονός ότι τα κολέγια χρεώνουν υπέρογκα χρηματικά ποσά για την παροχή των υπηρεσιών τους...

ως προθάλαμοι ή κέντρα προετοιμασίας για την παραγωγή, με τους απόφοιτους να καταλήγουν άνεργοι και χρεωμένοι.

Για τον Φρανκ Μπρούνι, opinion editor στους New York Times, κάτι τέτοιο αποτελεί χάσιμο χρόνου και χρήματος. Απεναντίας, υπάρχουν καλύτερα πράγματα τα οποία μπορεί να κάνει κανείς», αναφέρει δημοσίευμα του οικονομικού ειδησεογραφικού ιστότοπου qz.com, το οποίο παραθέτει τα τρία αναγκαία βήματα προς την υγιή οικονομική και κοινωνική ανέλιξη τον 21ο αιώνα:

1. Ξεχάστε τα κολέγια, τις σχολές και τα πανεπιστήμια: πρόσφατα στοιχεία ερευνών έχουν δείξει ότι όχι μόνο τα κολέγια, οι σχολές και τα πανεπιστήμια δεν αποτελούν βασικές οδούς προς το χώρο της εργασίας, αλλά επιπλέον ότι τα παιδιά είναι σε θέση να διαχειριστούν τη ζωή τους, δίχως τη μεσολάβηση του γυμνασίου και του λυκείου! Μάλιστα, πρόσφατη έρευνα η οποία εκδόθηκε υπό τον τίτλο: Escaping the endless adolescence, δείχνει ότι όχι μόνο το σχολείο είναι αχρείαστο, αλλά ακόμη περισσότερο ότι είναι επιβλαβές για την ελευθερία που έχουν ανάγκη τα παιδιά για να εξελιχθούν.

2. Εστιάστε σε εκπαιδευτικά προγράμματα ειδίκευσης και πρακτικής άσκησης: τι χρειάζονται οι μακροχρόνιες σπουδές, όταν η πρακτική άσκηση και ειδίκευση είναι αυτοί οι παράγοντες που καθιστούν τους νέους αξιοποιήσιμους στο χώρο της εργασίας; Χρησιμότερο θα ήταν αν, κατά τα χρόνια μαθητείας τους στο γυμνάσιο και στο λύκειο, οι νέοι παρακολουθούσαν τέτοια προγράμματα, έτσι ώστε αργότερα, στο κολέγιο, να είναι ικανοί για πραγματικές δουλειές, που οι εργοδότες εκτιμούν και πληρώνουν, αντί να επιβαρύνονται με δάνεια σπουδών.

Άπειρα είναι τα παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι η πρακτική άσκηση πλάι σε κάποιον σπουδαίο -εφόσον οι επιδόσεις του μαθητευόμενου είναι οι ανάλογες- είναι σε θέση να εξασφαλίσει στο άτομο το αναγκαίο σχεσιακό δίκτυο που θα του καλύψει τις εργασιακές ανάγκες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

3. Προσφάτως έγινε γνωστή η στρατηγική κίνηση της υπ' αριθμόν 3 στη λίστα του Fortune, Μαρίσα Μάγιερ, η οποία εξαγοράζει με μεγάλη ταχύτητα μικρές, φτηνές εταιρείες, ακόμη και τις μη επιτυχημένες, όχι για τις... ίδιες τις εταιρείες, αλλά για τις ομάδες δημιουργικών εγκεφάλων πίσω από αυτές. Ουσιαστικά, αναζητά νέους ανθρώπους, οραματιστές, αυτοδημιούργητους και δουλευτές - δηλαδή, άτομα με γνωρίσματα τα οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα εντοπίσει κανείς στο σχολείο, το οποίο τις περισσότερες φορές αποδεικνύεται καταστροφικό για τα δημιουργικά ταλέντα των παιδιών.

Τα δεδομένα έχουν εδώ και καιρό αρχίσει να αλλάζουν στο χώρο της εκπαίδευσης, καθώς ο κόσμος της εργασίας και της παραγωγής γίνεται καθημερινά ολοένα και πιο απαιτητικός και – ευτυχώς ή δυστυχώς – οφείλει κανείς να προσαρμοστεί, αν θέλει όχι μόνο να συμβαδίζει με το πνεύμα της εποχής, αλλά και να επιβιώσει.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα το ανέκδοτο το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στις ΗΠΑ σχετικά με το σχολείο ως «νταντά» των παιδιών ώστε να μπορούν οι γονείς να πηγαίνουν στη δουλειά τους χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν γι' αυτά.

Ένα νέο είδος «παιδείας», «αλφαβητισμού» και «εγγραμματοσύνης» βρίσκεται καθ' οδόν προς την απόλυτη κυριάρχηση στον κόσμο, το οποίο προϋποθέτει την επανεξέταση και εγκατάλειψη του «παλιού κόσμου» του σχολείου, της σπουδής και της σύνταξης με ένα άκαμπτο σύστημα μάθησης.

Αυτό όμως είναι κατ' ανάγκη καλό;

Πηγή: iefimerida.gr

ΟΛΟΥΣ ΜΕΣΑ

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΣΥΛΙΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ Ο ΠΕΠΟΝΗΣ!
20130428-092017.jpg


ΟΡΓΗ ΠΕΠΟΝΗ – ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ ΜΕΤΑ ΤΑ ΟΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑ ΕΝΩ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΟΡΚΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΩΞΕΩΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ.


“Δεν αναγνωρίζουμε την ασυλία που ψήφισε πρόσφατα η βουλή για τους τραπεζίτες που δάνεισαν τα κόμματα. Θα ασκήσουμε διώξεις και σε πολιτικά πρόσωπα που καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα.” Αυτή είναι η θέση των ηρωϊκών εισαγγελέων Πεπόνη – Μουζακίτη μετά

και τις τελευταίες εξελίξεις με την αποκάλυψη των οικονομικών οργίων και της διακίνησης μαύρου χρήματος στην Ιπποκράτους. Μπορεί τα ΜΜ”Ε” να μην έδωσαν στην είδηση την πραγματική διάσταση, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα κολοσσιαίο, πρωτοφανές οικονομικό – πολιτικό σκάνδαλο διαπλοκής και ασυδοσίας:
Συγκεκριμένα, η βουλή και ειδικά το ΠΑΣΟΚ, ενώ γνώριζε τα πορίσματα των ορκωτών λογιστών για την μαύρη τρύπα Παπανδρέου, ψήφιζε την κατάπτυστη ασυλία των τραπεζιτών που χορήγησαν τα δάνεια! Στις 18 του μήνα δημοσιεύθηκε το σχετικό ΦΕΚ με το οποίοι οι τραπεζίτες απαλάσσονται από ποινικές ευθύνες για απιστία, για τα κομματικά δάνεια που έδωσαν “σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Τράπεζας της Ελλάδος”! Λίγες ημέρες πριν την δημοσιοποίηση του σκανδάλου!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας λοιπόν, οι οικονομικοί εισαγγελείς θα προχωρήσουν στην άσκηση διώξεων ακόμα και για πολιτικά πρόσωπα, κρίνοντας αντισυνταγματική την συγκεκριμένη (ν)τροπολογία. Πράξη ευθύνης, ηρωϊσμού και πραγματικής προστασίας του Δημοκρατικού πολιτεύματος που κάποιοι το βίασαν ως σύγχρονες Αντουανέτες.
Μόνο σε ακραία φεουδαρχικά – μοναρχικά καθεστώτα έχουμε δει να υποθηκεύονται χώρες την ίδια στιγμή που οι ηγεμόνες έχτιζαν παλάτια και ξόδευαν δημόσιο χρήμα για επίδειξη χλιδής. Παραπέμποντας στους Εμίρηδες με τα χρυσά πόμολα, που τόσο λάτρεψε το καθεστώς Παπανδρέου.
Οι πληροφορίες του “Ολυμπία” λένε ότι η ανακοίνωση των διώξεων θα φτάσει τόσο ψηλά, που θα προκαλέσει σεισμό σε όλο το σύστημα των διεφθαρμένων. Σε ανώτατο πολιτειακό επίπεδο. Και οι Έλληνες Ντι Πιέτρο, έχουν αποδείξει ότι τηρούν τις υποσχέσεις τους.
olympiada

ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΜΕ

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

Οι απολύτως μελανές σελίδες της γερμανικής ιστορίας... Όταν οι απόγονοι της Μέρκελ αιματοκυλούσαν τον κόσμο!!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τα χρονικά των λαών αποδεικνύονται πολλές φορές ζοφερότερα απ’ όσο θα ήταν ενδεχομένως έτοιμες να δεχτούν οι εθνικές οντότητες...

Μετά λοιπόν τα δεινά που έφεραν οι Βρετανοί στην οικουμένη, ώρα να ρίξουμε μια ματιά στα εγκλήματα της Γερμανίας κατά της ανθρωπότητας.

Η χώρα που μνημονεύεται ως αυτή που αιματοκύλησε δύο φορές την Ευρώπη (αν και δεν κήρυξε αυτή τον Α΄ Παγκόσμιο, όπως βεβιασμένα της προσάπτεται), μετρά και μια σειρά ακόμα από «σκοτεινά» γεγονότα που σημάδεψαν την εθνική ταυτότητα του Γερμανού, από την εποχή που απέκτησε υπόσταση ως ενιαίο κρατικό μόρφωμα.

Ας δούμε λοιπόν τις ανατριχιαστικές καταστροφές και τις αποτρόπαιες πρακτικές που καθέλκυσε η Γερμανία στον παγκόσμιο πολιτικό, στρατιωτικό και οικονομικό στίβο…

Επεκτατισμός / Αποικιοκρατία



Από τη συγκρότηση λοιπόν της Γερμανικής Αυτοκρατορίας στη δεκαετία του 1870, οι Γερμανοί αποπειρώνται από την πρώτη κιόλας στιγμή να γίνουν κυρίαρχοι στην ήπειρο. Προσαρτούν τμήματα γαλλικών εδαφών (Αλσατία κ.ά.) μετά τον Γαλλο-Πρωσικό Πόλεμο και θέτουν ανοιχτά πια βλέψεις για τις τελευταίες αποικιοκρατικές ευκαιρίες του πλανήτη, προκαλώντας ταυτόχρονα τους Βρετανούς στη θάλασσα. Δυστυχώς γι’ αυτούς, τα «φιλέτα» της οικουμένης είχαν ήδη καταληφθεί από τις παραδοσιακές αποικιοκρατικές δυνάμεις, έπρεπε λοιπόν να αποκτήσουν περιοχές αρπάζοντάς τες από τα χέρια των άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Ο αποικιοκρατικός πυρετός χτυπά τη σφυρηλατημένη με «αίμα και σίδηρο» ενωμένη Γερμανία: υφαρπάζει στα γρήγορα 4 περιοχές στην Αφρική -Γερμανική Νοτιοδυτική Αφρική (Ναμίμπια), Γερμανική Ανατολική Αφρική (Τανζανία, Ρουάντα, Μπουρουντί), Καμερούν και Τόνγκο-, την ίδια ώρα που γερμανικές αποικίες στήνονται σε Νέα Γουινέα, Νήσους Σαμόα αλλά και στο Tsingtao της Κίνας. Και βέβαια μέσα σε μόλις 3 δεκαετίες γερμανικής αποικιοκρατίας (μέχρι το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου δηλαδή), καταφέρνουν να ανταγωνιστούν σε θηριωδία τις μεγάλες δυτικές αποικιοκρατικές αυτοκρατορίες: εκκαθαρίσεις πληθυσμών, αμείλικτες καταπνίξεις εξεγέρσεων, καταναγκαστική μετανάστευση ντόπιων πληθυσμιακών ομάδων κ.λπ. Αξιοσημείωτα μένουν η ανατριχιαστική καταστολή της επανάστασης της φυλής Wahehe στη Γερμανική Ανατολική Αφρική (Τανζανία) στη δεκαετία του 1890, ο πόλεμος Maji Maji (1905-1907) που θα διεκδικούσε τις ζωές 300.000 αυτοχθόνων και θα έκανε το Καμερούν να νιώσει την εκδικητική οργή των Γερμανών, αλλά και η κατάπνιξη του απελευθερωτικού κινήματος Ihetuan στην Κίνα, με τον αυτοκράτορα να καλεί τις γερμανικές δυνάμεις να σπείρουν τον όλεθρο στην περιοχή με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν οι Ούννοι στην Ευρώπη! Και βέβαια, στη σύντομη αποικιοκρατική ιστορία της Γερμανίας, κατάφεραν και αυτό:

Πρώτη γενοκτονία του 20ού αιώνα



Οι ιστορικοί θεωρούν τη βίαιη καταστολή της εξέγερσης των Χερέρο και των Νάμα (1904-1908) στη Γερμανική Νοτιοδυτική Αφρική (Ναμίμπια) ως την πρώτη γενοκτονία του 20ού αιώνα: η δολοφονία τουλάχιστον 65.000 ανθρώπων από τις αποικιακές δυνάμεις του Β' Ράιχ στην αφρικανική χώρα και η βίαιη εκτόπιση ντόπιων πληθυσμών στην έρημο της Omaheke για να πεθάνουν από πείνα και δίψα είναι μια ζοφερή υπενθύμιση των πεπραγμένων της Γερμανίας στις αποικίες και τα προτεκτοράτα της. Η συστηματική εξόντωση των Χερέρο και των Νάμα, με τον γερμανικό στρατό να δηλητηριάζει ακόμα και τα πηγάδια της Ναμίμπια και τον στρατιωτικό διοικητή Lothar von Trotha να εκδίδει τη διαβόητη «Διακήρυξη Εξόντωσης», σύμφωνα με την οποία οι Χερέρο έπρεπε να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα τους, ήταν αναμφίβολα η μελανότερη σελίδα του γερμανικού αποικιοκρατισμού. Εκεί μάλιστα λειτουργεί για πρώτη φορά η έννοια του στρατοπέδου συγκέντρωσης, αν και με μια ελαφρώς διαφορετική -εξίσου ανατριχιαστική όμως- χροιά: άντρες, γυναίκες και παιδιά συναντούσαν τον θάνατο «λόγω αμέλειας», παντελής έλλειψη νερού και τροφής δηλαδή. Τα κρανία μάλιστα τουλάχιστον 300 ιθαγενών μεταφέρθηκαν στη Γερμανία, όπου και θα ξεκινούσαν τα περίφημα πειράματα που θα «αποδείκνυαν» τη φυλετική ανωτερότητα των λευκών Ευρωπαίων έναντι των έγχρωμων Αφρικανών. Η Γερμανία θα ζητούσε το 2004 επισήμως συγνώμη για τις θηριωδίες που έλαβαν χώρα στη Ναμίμπια, αρνούμενη ωστόσο να καταβάλει αποζημιώσεις στους απογόνους της γενοκτονίας.

Αθρόα χρήση υποβρύχιου πολέμου