Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΜΑΣ ΣΩΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΠΡΩΞΟΥΝ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Τα κρυφά και φανερά «χαράτσια» που υπερψήφισε η Βουλή

Κρυφά και φανερά «χαράτσια», περικοπές μισθών και συντάξεων χωρίς προηγούμενο,  ισοπέδωση εργασιακών κεκτημένων. Η επόμενη μέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου... 
...σημαίνει την απαρχή νέων «θυσιών» για μισθοσυντήρητους και συνταξιούχους, ενώ φέρνει μεγάλες ανατροπές στην καθημερινότητα και για δεκάδες "κλειστά" επαγγέλματα –κυρίως ιατρικών και παραϊατρικών αλά και για ξεναγούς, φορτοεκφορτωτές, εφημεριδοπώλες κλπ.
Από τα δεινά δεν θα γλιτώσουν ακόμα και άνεργοι μεγάλης ηλικίας που χάνουν τα ειδικά επιδόματα που ελάμβαναν. «Χαμένοι» και οι γονείς με παιδιά αφού το νέο οικογενειακό επίδομα θα λάβουν μόνο όσοι ζουν με έως 18.000 ευρώ το χρόνο. Για … παρηγοριά, θεσπίζεται  πλέον και «επίδομα μακροχρονίως ανέργου» (από το 2014)  για ανέργους οι οποίοι έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής επιδότησης και είναι ηλικίας  από 20 ετών μέχρι 66. 
Με τα νέα μέτρα αλλάζουν τα πάντα: 

ΔΗΜΟΣΙΟ-ΔΕΚΟ

- καταργούνται από 1-1-2013  υπολείμματα δώρων και επιδομάτων αδείας για όλους τους  κρατικούς λειτουργούς και τους υπαλλήλους του  Δημοσίου, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ και  των ΝΠΙΔ.
- αναστέλλονται από 1-1-2013 και μέχρι το τέλος του 2016, τα Κίνητρα Επίτευξης Στόχων (ΚΕΣ) και Δημοσιονομικών Στόχων (ΚΕΔΣ) στους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ.
- επεκτείνεται  από 1-1-2013 στις ΔΕΚΟ και στα ΝΠΙΔ το βαθμολογικό και μισθολογικό  καθεστώς των υπαλλήλων του  Δημοσίου.
- επιβάλλονται  αναδρομικά, από 1-8-2012, οι μειώσεις  επί των αποδοχών  στα ειδικά μισθολόγια. Θα αναζητηθούν και θα κρατηθούν  σαν «αχρεωστήτως καταβληθείσες αποδοχές» από το μισθό τους.
- μειώνεται  στο μισό (κατά 50%) η αντιμισθία προέδρων των  δημοτικών και περιφερειακών  συμβουλίων. Καταργείται και η καταβολή αποζημίωσης  στους αιρετούς για τη συμμετοχή  τους σε συνεδριάσεις δημοτικών  συμβουλίων κλπ.
-  καταργείται,  από 1-1-2013, το χρονοεπίδομα που  καταβάλλεται στους δικηγόρους  με έμμισθη εντολή του δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ.
- πλαφόν τα 1900 ευρώ μέσες αποδοχές στις ΔΕΚΟ.
-  αναστέλλονται  κατά ένα χρόνο οι δύο τελευταίες  δόσεις της έκτακτης παροχής  στους εν ενεργεία δικαστικούς λειτουργούς , που αφορούσαν στα έτη 2012 και 2013. Αντίστοιχη χρονική μετακίνηση ισχύει και για τους συνταξιούχους δικαστικούς.
- μειώνονται  εκ νέου οι αποδοχές των  γενικών γραμματέων υπουργείων  κλπ στα 3000 ευρώ το μήνα.
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΥΓΕΙΑ
- καταργούνται για όλους τα δώρα
- επιβάλλεται νέα εισφορά από 3% ως 12% στο άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης
- μειώνεται η σύνταξη με βάση τον μειωμένο βασικό μισθό των εν ενεργεία υπαλλήλων και κρατικών λειτουργών
- αυξάνονται οι εισφορές ΟΓΑ και σε όλα τα Ταμεία, στο ύψος των εισφορών του ΙΚΑ
- επιβάλλεται "χαράτσι" 1 ευρώ ανά συνταγή στα φαρμακεία
- επιβάλλεται «εισιτήριο» 25 ευρώ στα νοσοκομεία του ΕΣΥ
- δεν θα παίρνουν σύνταξη όσοι απολύονται από το δημόσιο (για διαφθορά κλπ)
- στα 67 η σύνταξη των στρατιωτικών και πολιτικών υπαλλήλων που φεύγουν με 15ετία
- στα 58 η συνταξιοδότηση με βαρέα και ανθυγιεινά
- σύνταξη στα 60 με ΒΑΕ στο δημόσιο (οδοκαθαριστές κ.λπ)
-  στα 62 με 40 έτη η σύνταξη στον ΟΑΕΕ, ΙΚΑ κλπ. Στο δημόσιο θα ισχύσει από το 2020.
-  Μειώνεται το "εφ’ άπαξ" στο ΤΑΠΙΤ, στο ΤΠΔΥ, στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, στο  ΤΑΥΤΕΚΩ, στο ΕΤΑΑ, στο ΤΕΑΠΑΣΑ, και των Υπαλλήλων ΙΚΑ, ΟΓΑ και δικηγόρων του δημοσίου. 

ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ- ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

ΝΕΑ ΖΩΗ

Η νέα ζωή των μεταναστών στην Αυστραλία

Δημοσιευμένη  εικόνα



Μια εξαμελής οικογένεια και ένας 36χρονος αρχιτέκτονας περιγράφουν τις δυσκολίες, αλλά και τις ευκολίες που συνάντησαν.

Η Μαίρη ακουμπά το μπρίκι πλάι στο λάπτοπ. Σήμερα θα πιει «διαδικτυακώς» καφέ με τη μητέρα και την αδελφή της, που ζουν στην Ηλιούπολη. Η ίδια με τις κόρες και τον σύζυγό της βρίσκονται από τον Φεβρουάριο στο Μπρίζμπεϊν της Αυστραλίας. «Από το 2008 είχα ξεκινήσει αναζήτηση εργασίας σε όλο τον κόσμο» ομολογεί ο δρ γεωλογίας Αντώνης Μπούζινος. Καθώς, όμως, το αντικείμενο του διδακτορικού του ήταν η εξόρυξη και επεξεργασία κάρβουνου οδηγήθηκε μοιραία στο Μπρίζμπεϊν, που διαθέτει από τα πλουσιότερα κοιτάσματα άνθρακα στον κόσμο.

Ετσι, τον περασμένο Νοέμβριο ο Αντώνης μεταβαίνει στην Αυστραλία για τη συνέντευξη και επιστρέφει με καλά νέα: ένα ελκυστικό συμβόλαιο εργασίας για τρία χρόνια, αλλά και την ανάληψη εκ μέρους της εταιρείας του κόστους της βίζας, εισιτηρίων (άνω των 7.000 δολαρίων) και μετακόμισης της οικοσκευής μιας 6μελους οικογένειας (άνω των 10.000 δολαρίων).

Δημοσιευμένη  εικόνα

Πώς, όμως, ξεσηκώνεις ένα ολόκληρο σπιτικό και φεύγεις; Πώς πείθεις δύο έφηβες να αφήσουν την παρέα τους και να αλλάξουν όχι μόνο γειτονιά και σχολείο, αλλά και ήπειρο; «Οι μεγάλες μας κόρες ζορίστηκαν, αλλά αντιλαμβάνονταν ότι η καθημερινότητά μας είχε δυσκολέψει» αναφέρει η Μαίρη, «τα 4χρονα διδυμάκια μας δεν είχαν πολυκαταλάβει».

Τον Φεβρουάριο η οικογένεια αποχαιρέτησε στο αεροδρόμιο τους οικείους της. «Ηταν μια επώδυνη διαδικασία, η πτήση διαρκούσε 25 με 26 ώρες, τα δίδυμα είχαν ανεβάσει 38 πυρετό και τα είχαμε αγκαλιά, τα μεγάλα μας ήταν ταραγμένα» θυμάται ο Αντώνης.

«Οι υπάλληλοι βλέποντάς μας να αποβιβαζόμαστε με οκτώ καρότσια με πράγματα όχι μόνο απλοποίησαν τον έλεγχο του τελωνείου, αλλά μας βοηθούσαν οι ίδιοι στο κουβάλημα», προσθέτει η Μαίρη. «Φθάσαμε με το ταξί στο σπίτι που μας είχε νοικιάσει η εταιρεία» περιγράφει ο Αντώνης «και μείναμε άφωνοι: τα κρεβάτια ήταν στρωμένα, το ψυγείο γεμάτο τρόφιμα, τα ντουλάπια εξοπλισμένα με απορρυπαντικά και στα παιδικά δωμάτια δώρα περίμεναν τα παιδιά μου». Δύο μέρες αργότερα, όσο χρειάζεται για να ξεπεράσει κανείς το jet lag, η Μαίρη και ο Αντώνης σήκωσαν μανίκια για να οργανώσουν τη νέα τους ζωή.

«Προκύπτουν πολλά έξοδα που δεν υπολογίζεις, γιατί όλος ο εξοπλισμός μας ήταν ευρωπαϊκός και δεν λειτουργούσε στην Αυστραλία» σημειώνει ο 42χρονος γεωλόγος, «από την άλλη δεν καθυστερείς καθόλου με γραφειοκρατικές διαδικασίες, γιατί όλα γίνονται μέσω Ιντερνετ». Η ειδικότητα του Αντώνη, ωστόσο, αναδεικνύεται το ισχυρότερο «διαβατήριο» που ανοίγει πόρτες παντού, καθώς το επάγγελμα του γεωλόγου είναι περιζήτητο στην αχανή χώρα με το πλούσιο υπέδαφος και χαίρει μεγάλης κοινωνικής αποδοχής.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Μια ακόμα έκπληξη

Η πόλη του Μπρίζμπεϊν αποτελεί μια ακόμα έκπληξη: παραθαλάσσια με εύκρατο κλίμα, αλλά και με ποτάμι, διαθέτει ένα πάρκο «τρεις φορές όσο το Πεδίον του Αρεως» με πισίνα και παιδική χαρά σε μικρή απόσταση από το σπίτι τους. Το εκπαιδευτικό σύστημα συνεπάγεται μια νέα εμπειρία: διαφορετικό σχολικό έτος (συμπίπτει με ημερολογιακό έτος, με διακοπές ανά δέκα εβδομάδες), επιλογές μαθημάτων, στολές, κατάργηση της αυθεντίας του ενός βιβλίου, εκπόνιση εργασιών, πειράματα στο εργαστήριο κ.ά.

«Οι μαθητές από 15 ετών δουλεύουν 4 ώρες την εβδομάδα και κερδίζουν περισσότερο από όσα ένας Ελληνας με τον κατώτατο μισθό, ενώ στη Β΄ λυκείου εργάζονται μια εβδομάδα στον κλάδο που θέλουν να σπουδάσουν» αναφέρει η Μαίρη, που δεν κρύβει ότι της λείπει «όχι η Ελλάδα, αλλά οι άνθρωποί μου». Ωστόσο, «εδώ βλέπω ότι τα παιδιά μου έχουν μέλλον, ενώ οι άνθρωποι που γνωρίζουμε μας έχουν αγκαλιάσει». Του χρόνου η οικογένεια θα κάνει αίτηση για την αυστραλιανή υπηκοότητα.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΚΟΝΑΚΙΑ

Έλεγχος ντόπινγκ για φοιτητές που κάνουν χρήση «βελτιωτικών νόησης»

Συνημμένη Εικόνα: 8165534MkcwELwC1960.jpg



Στο μέλλον οι φοιτητές ενδεχομένως να υποβάλλονται σε έλεγχο αντί-ντόπινγκ πριν από τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί η χρήση σκευασμάτων που τονώνουν τις νοητικές τους ικανότητες, αποκτώντας έτσι αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι των συμφοιτητών τους.


Στην έκθεση «Ανθρώπινη βελτίωση και το μέλλον της εργασίας» που συνέταξαν από κοινού επιστήμονες της Βασιλικής Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών, της Βασιλικής Εταιρείας Επιστημών και της Βρετανικής Ακαδημίας και της Βασιλικής Ακαδημίας Μηχανικών, επισημαίνεται ότι όλο και περισσότεροι υγιείς φοιτητές παγκοσμίως κάνουν κατάχρηση νόμιμα συνταγογραφούμενων ψυχοφαρμάκων προκειμένου να βελτιώσουν τη μνήμη, τη συγκέντρωση και άλλες πνευματικές ικανότητες, ιδίως κατά την εξεταστική περίοδο.

Η όλο και ευρύτερη χρήση των λεγόμενων «βελτιωτικών νόησης» έχει οδηγήσει αρκετά πανεπιστημιακά ιδρύματα στην σκέψη της διενέργειας τυχαίων δειγματοληπτικών ελέγχων για τη χρήση τέτοιων ουσιών από τους φοιτητές.

Δεδομένης δε της προόδου που συντελείται καθημερινά στην Νευροεπιστήμη και τη Φαρμακευτική, θεωρείται βέβαιο ότι στο άμεσο μέλλον τα σκευάσματα αυτά θα είναι ισχυρότερα. Άρα μπορεί και ο έλεγχος αντί-ντόπινγκ να είναι πλέον υποχρεωτικός μεταξύ των φοιτητών.

ΦΥΓΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΑΤΡΙΔΑ

Ανακαλύφθηκε η νέα Γη;

Συνημμένη Εικόνα: 8171237g6gF3bON1960.jpg


Μια αγγλο-γερμανική ομάδα αστρονόμων ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε ένα νέο πλανήτη που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από έναν «κοντινό» ήλιο, ακριβώς στη σωστή απόσταση, όπου το κλίμα ίσως να είναι κατάλληλο για τη διατήρηση ζωής.


Η ομάδα ανακάλυψε ουσιαστικά τρεις νέους πλανήτες, οι οποίοι βρίσκονται σε τροχιά γύρω από το αστέρι, περίπου 44 έτη φωτός μακριά, αλλά μόνο ένας εξ αυτών έχει τη σωστή θερμοκρασία ώστε να υπάρχει νερό σε υγρή μορφή.

«Το αστέρι HD 40307 είναι ένα ήσυχο παλιό αστέρι, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο ένας τέτοιος πλανήτης δεν θα μπορούσε να διαθέτει κλίμα παρόμοιο με αυτό της Γης» δήλωσε ο Γκιλιέμ Άνγλα-Εκούντε του Πανεπιστημίου Γκέτινγκεν της Γερμανίας, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας σε συνεργασία με τον Μίκο Τουόμι του Πανεπιστημίου Χαρτφοτνσιρ της Βρετανίας.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, ο πλανήτης έχει μάζα τουλάχιστον επτά φορές αυτή της Γης, αλλά η απόστασή του από τον ήλιο είναι περίπου η ίδια με αυτή του πλανήτη μας, κάτι που σημαίνει ότι δέχεται σχεδόν την ίδια ηλιακή ενέργεια με τη Γη.

ΚΟΥΒΑΛΗΜΑ ΦΑΓΗΤΟΥ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΠΟΤΑ

Τα πιο παράξενα ποτά με αλκοόλ .



Για να ξέρεις τι μπορεί να σου προσφέρουν σε μία ξένη χώρα.
Νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα; Ότι τα έχεις… πιει όλα; Το πιο ακραίο πράγμα που έχεις δει σε ποτό ίσως είναι η περίφημη τεκίλα με το σκουλίκι ή καποιο ψαγμένο κοκτέιλ με «μυστικά συστατικά» που σου σέρβιρε ο «περπατημένος» μπάρμαν σε κάποιο πολύ cool μέρος.
Ό,τι κι αν έχεις δοκιμάσει, σίγουρα υπάρχουν κάποια ποτά που ξεπερνούν τη φαντασία. Κάποια είναι αηδιαστικά, κάποια άλλα έχουν την προέλευσή τους σε γιατροσόφια και δοξασίες, και κάποια άλλα είναι, απλώς, άκυρα. Εβίβα!
Τα πιο παράξενα αλκοολούχα ποτά (1)
To «Φιδόκρασο». Κι όμως υπάρχει. Παρασκευάζεται στην Ασία και θεωρείται ισχυρό φάρμακο και αφροδισιακό.
Τα πιο παράξενα αλκοολούχα ποτά (2)
Μπύρα με γεύση ντόνατ σοκολάτας. Το ποτό περιέχει σοκολάτα. Το ντόνατ δεν ξέρουμε που βρίσκεται. Μάλλον το σερβίρουν χωριστά και το βουτάς στην μπύρα.
Τα πιο παράξενα αλκοολούχα ποτά (3)
Πούλκε. Το ποτό που παρασκεύαζαν οι Αζτέκοι από ένα είδος κάκτου. Πολλοί χωρικοί στο Μεξικό εξακολουθούν να το φτιάχνουν, αλλά έχει χάσει την «αίγλη» του. Είναι πολύ πικρό, αλλά σύμφωνα με τους λάτρεις του, «εξίσου θρεπτικό με το κρέας».

ΠΑΝΤΑ Η ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Η προβοκάτσια με τις μολότοφ εναντίον 100.000 διαδηλωτών

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το Μνημόνιο 3 πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Σύνταγμα το οποίο θύμιζε φρούριο από τα κάγκελα. Ο κόσμος παρέμεινε ακόμη και... 
...όταν έριξε καταρρακτώδη βροχή. Όμως όπως συνήθως γίνεται η προβοκάτσια έδρασε και πάλι.
Οι γνωστοί κουκουλοφόροι άρχισαν τα επεισόδια. Συνολικά εγιναν 103 προσαγωγές, 5 συλλήψεις και τραυματίστηκαν 7 αστυνομικοί.

Από νωρίς το απόγευμα χιλιάδες κόσμου άρχισαν μαζικά να συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα. Είναι χαρακτηριστικό πως η πάντα συντηρητική καταμέτρηση της αστυνομίας έκανε λόγο για 80.000 διαδηλωτές ήδη από τις 17:00.
Τουλάχιστον 100.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος. 100.000 ομπρέλες άνοιξαν όταν άρχισε η βροχή. Δεν στάθηκε ικανή νεροποντή να διώξει το πλήθος. 
Αυτό έγινε μόνο όταν έκαναν την εμφάνισή τους οι γνωστοί... 
Σαν να δόθηκε σήμα διάλυσης του κόσμου κάποιοι άρχισαν επεισόδια, έπεσαν οι πρώτες μολότοφ, αλλά και τα πρώτα χημικά απ΄ την αστυνομία.


Πηγή: newsit.gr

ΣΠΟΡ ΜΕ ΤΡΕΛΑ

08 Νοεμβρίου 2012
Κι όμως δεν είναι προϊόν photoshop! Ορειβάτες σε μία παράτολμη φωτογράφιση στις Άλπεις!!! (PHOTOS)
Κι όμως. Σε αυτή τη φωτογραφία δεν έχει γίνει καμία γραφιστική παρέμβαση! Η σκηνή που βλέπετε είναι απολύτως αληθινή. Είκοσι οκτώ ορειβάτες, πόζαραν για αυτή την απίστευτη φωτογραφία στον βράχο που φέρει την ονομασία «Βελόνα της Κλεοπάτρας» και βρίσκεται στις Άλπεις, στα σύνορα Ιταλίας και Ελβετίας.

Οι ορειβάτες χρειάστηκαν πολλές ώρες για να προετοιμαστούν και να σκαρφαλώσουν στο βράχο, αλλά και για να τοποθετηθούν σε απόλυτη συμμετρία. Το αποτέλεσμα αποτελεί τμήμα καμπάνιας για ελβετική εταιρία extreme sports.









ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Αντέχει η κυβέρνηση; - 153 “ναι” και 7 διαγραφές βουλευτών φέρνουν τριγμούς – Τα μέτρα ψηφίστηκαν, θα εφαρμοστούν;

Η ψηψοφορία ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα με τα μέτρα να υπερψηφίζονται με 153 ψήφους. Όχι στα μέτρα ψήφισαν 128 μέτρα, παρών 18 βουλευτές και ένας ήταν απών, δηλαδή ο κ. Σκανδαλίδης...
Το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας φέρνει τη ΝΔ με 126 βουλευτές και το ΠΑΣΟΚ με 27. Χωρίς τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ η κατάσταση είναι οριακή λόγω φυγόκεντρων δυνάμεων στο ΠΑΣΟΚ. 

Η ΔΗΜΑΡ απ' την πλευρά της εξακολουθεί να στηρίζει την κυβέρνηση, όμως από τη στιγμή που από τον αριθμό 179 που στήριξαν αρχικά την Κυβέρνηση ο αριθμός με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ έχει πέσει ήδη στο 171 και το μέλλον δεν θεωρείται βέβαιο σε ανάλογες αποφάσεις στο μέλλον.

Εάν η ΔΗΜΑΡ σε μελλοντική κρίσιμη ψηφοφορία ή απόφαση διαχωρίσει τη θέση της ουσιαστικά κυβερνητικό έργο δεν μπορεί να παραχθεί.

Με τον ίδιο τρόπο τίθενται υπό αμφισβήτηση κρίσιμα ζητήματα τα οποία απαιτεί η τρόικα και πρέπει να “περάσουν” στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Πιθανή άρνηση στήριξης της ΔΗΜΑΡ σε κάποια νέα μέτρα σε συνδυασμό με νέες αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ ή βουλευτές της ΝΔ επί της ουσίας κάνουν απαγορευτική την ψήφισή τους.

Υπό αυτό το κλίμα όμως ουσιαστικά η κυβέρνηση μπαίνει σε ένα καθημερινό καθεστώς ομηρίας από τους ίδιους τους βουλευτές των τριών κομμάτων της και έτσι το μέγα ζήτημα είναι εάν και κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσει μια κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο. 

Τα μέτρα δηλαδή πέρασαν, θα επιβληθούν; 

Μετρούν 7 βουλευτές λιγότερους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Από τη Νέα Δημοκρατία ο βουλευτής, κ. Κασσαπίδης ήταν η μεγάλη έκπληξη καθώς δεν ψήφισε ναι, αλλά παρών και έτσι το κυβερνών κόμμα αντί για 127 ναι είχε 126.  Ως συνέπεια ο κ. Κασσαπίδης τέθηκε με εντολή Σαμαρά εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. 

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ είχε μεγαλύτερες απώλειες, καθώς από τους 33 βουλευτές, οι 6 πήγαν κόντρα στην κομματική γραμμή, κάτι που τους έθεσε αυτομάτως εκτός Κοινοβουλευτικής ομάδας. Ο κ. Σκανδαλίδης δεν ψήφισε και ήταν απών, όχι ψήφισαν οι κ.κ. Κασσής και Παραστατίδης και παρόντες ψήφισαν οι κ.κ. Μπόλαρης και Γκερέκου.