Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

«Τα λεφτά μας πίσω από το χαράτσι της ΔΕΗ» σύμφωνα με δικαστική απόφαση !!!


Δημοσιευμένη  εικόνα


Η ΔΕΗ πλέον δε μπορεί να εισπράττει το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας, το περιβόητο χαράτσι, σύμφωνα με δικαστική απόφαση που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.


Η απόφαση, η οποία είναι αποτέλεσμα συλλογικής αγωγής από οργανώσεις και ομοσπονδίες καταναλωτών και έχει καθαρογραφεί, είναι προσωρινά εκτελεστή και πλέον υποχρεώνει τη ΔΕΗ να μην εισπράττει το χαράτσι.

Ο δικηγόρος Γιάννης Μυταλούλης, εκπρόσωπος των ομοσπονδιών και ενώσεων καταναλωτών που κατέθεσαν τη συλλογική αγωγή, δήλωσε ότι:

«η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή και δεν χρειάζεται να περιμένουμε την τελεσιδικία της. Ουσιαστικά η απόφαση αυτή απαγορεύει την είσπραξη ενός αντισυνταγματικού φόρου και λειτουργεί προς όφελος όλων των πολιτών της Ελλάδας. Εφόσον συνεχίζεται η είσπραξη, ο καταναλωτής μπορεί να ζητήσει αποζημίωση αφού η ΔΕΗ πλέον δρα παράνομα. Η απόφαση του ΣτΕ μιλούσε για αντισυνταγματικότητα του τέλους ακινήτων αλλά δεν διασφάλιζε την νομική υπεράσπιση του καταναλωτή, εν αντιθέσει με την απόφαση που καθαρογράφηκε».

Σύμφωνα με τον κ. Μυταλούλη, η απόφαση αυτή είναι προάγγελος και για άλλες τέτοιες αποφάσεις που θα προκύψουν και σε φορολογικά θέματα που στηρίζονται στα νέα μέτρα που επιβάλλει η ελληνική κυβέρνηση.

Δημοσιευμένη  εικόνα
thesecretrealtruth.com

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ

Οι Ρώσοι "δίνουν" τον Σημίτη! Αποκάλυψαν επιστολή όπου τον ενημέρωναν για την εταιρεία της μίζας!

Δημοσιευμένη  εικόνα

 Στο φως συνομιλίες Κ. Σημίτη-Ρωσίας για την προμήθεια των TOR-M1
Αυτή είναι η..."χρυσή πενταετία" Στουρνάρα! Μονόδρομος πλέον η δίωξη του "αρχιερέα" της διαπλοκής!



Έγγραφο- ντοκουμέντο που απέστειλαν οι Ρώσοι αξιωματούχοι, εκπροσωπώντας το Ρωσικό Δημόσιο στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, συγχαίροντας για την υπογραφή της σύμβασης για τα αντιαεροπορικά συστήματα TOR M1, λίγες μέρες μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει τον Ακη Τσοχατζόπουλο με την οποία επιφυλάχθηκε –για μια ακόμα φορά– να αποφανθεί για την αναγκαιότητα ή μη της κλήτευσης του πρώην πρωθυπουργού ως μάρτυρα στο δικαστήριο.

Η συγκεκριμένη επιστολή έχει ημερομηνία 1η Δεκεμβρίου 1998 και φερόμενο αποστολέα τον
πρόεδρο της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Μόσχα Γευ. Πριμακόβ και σύμφωνα με αυτή η ρωσική πλευρά αφού φέρεται να συγχαίρει τον Έλληνα πρωθυπουργό για την επιλογή των TOR M1 αναφέρει ρητά πώς επισήμως εκ μέρους της εξουσιοδοτείται η εταιρία “ANTEΪ”, να υπογράψει τα συμβόλαια για την προμήθεια.

Η συγκεκριμένη εταιρεία όμως – επισήμως εξουσιοδοτημένη από το Ρωσικό Δημόσιο – είναι αυτή που σύμφωνα με το ογκώδες βούλευμα σε βάρος του κ. Τσοχατζόπουλου και άλλων 18 ατόμων, διακίνησε το μεγαλύτερο μέρος των μιζών (υπολογίζεται ποσό 32 εκατομμυρίων Ελβετικών Φράγκων) που φέρονται να κατέληξαν σε εταιρείες οι οποίες εμφανίζονται να κάλυπταν τη ροή του μαύρου χρήματος προς τον Ακη Τσοχατζόπουλο.


Τι λέει η επιστολή


ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Ασυνήθιστα αθλήματα στον κόσμο

Γυμνό Αθλητισμός

Γυμνό Αθλητισμός

Bossaball

Top 10 Ασυνήθιστο Sports

ΡΑΛΙ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

 Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το Rally Acropolis! (PHOTOS & VIDEO)

31 Μαΐου 2013
 
TOTAL GUIDE: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το Rally Acropolis! (PHOTOS & VIDEO)
 
Αγριος όσο και μεθυστικός ο ήχος. Αυτό το γουργουρητό της μηχανής που ακούγεται «ξεδιάντροπα» κάτω από το καπό. Ενας ήχος που μετουσιώνεται σε κινητήρια δύναμη για το όχημα και σε αδρεναλίνη για εκείνον που έχει το δύσκολο έργο να την τιθασεύσει. Να οδηγήσει το αυτοκίνητο μέσα από τις δύσκολες ειδικές διαδρομές. Να φτάσει ως το τέλος.
Από το απόγευμα της Παρασκευής 31/05, μυρωδιά καμμένου λάστιχου, σκόνη, ιδρώτας μετέχουν στη δική τους γιορτή. Στο Ράλι Ακρόπολις. Εναν από τους πλέον απαιτητικούς και ιστορικούς αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος WRC. Εναν αγώνα που εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, των πετρών, τον συνδυασμό σκληρών, αλλά και πιο μαλακών ειδικών διαδρομών εξωθεί αυτοκίνητα και πληρώματα στα όρια. Το κάνει με συνέπεια από το 1952. Ως ράλι ΕΛΠΑ τότε με νικητή τον θρυλικό Τζόνι Πεσματζόγλου.
Στο Ράλι Ακρόπολις έγινε διεθνές μια χρονιά μετά χάρη στις ενέργειες του Απόστολου Νικολαϊδη. Σύντομα, το 1956 ενσωματώθηκε στο πρόγραμμα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και το 1973 ήταν στο καλεντάρι του πρώτου παγκόσμιου πρωταθλήματος.
Ο τερματισμός στο Ακρόπολις, πόσω μάλλον, η νίκη ανέκαθεν θεωρούνταν παράσημο τόσο για τον οδηγό, όσο και για τον κατασκευαστή. Λόγω του υψηλού δείκτη δυσκολίας.
 
 
Με τα χρόνια, ελληνικό ράλι είχε τη φυσική φθορά του χρόνου. Εχασε σημαντικό μέρος της αίγλης του. Το 1995 δεν συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος και τα περισσότερα ξένα πληρώματα δεν έκαναν το ταξίδι για την Αθήνα. Ετσι, νικητής, αναδείχτηκε ο Αρης Βωβός με συνοδηγό τον Κώστα Στεφανή.
Επειτα από αυτό το... καμπανάκι και με τους αγώνες αυτοκινήτου να παύουν να αποτελούν το ρομαντικό σπορ του παρελθόντος, να μετατρέπονται σε αγώνες τεχνολογίας και μηχανικών, η ελληνική οργανωτική επιτροπή προσαρμόστηκε στα δεδομένα και κατάφερε να σώσει το Ακρόπολις που είναι ακόμα εδώ. Επιμένει κι ο επιμένων νικά όπως έλεγε ένα παλιό σλόγκαν.
 

STOP ΣΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

31 Μαΐου 2013
 
31 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος!!!
 
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Μαΐου, με απόφαση που πήρε το 1988 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, για να μας υπενθυμίζει τις βλαβερές συνέπειές του.
Η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη σε κατανάλωση τσιγάρων, με τους άνδρες να προηγούνται με 47,4% έναντι 39,6% των γυναικών.
Το 33% των εφήβων, ηλικίας 12 έως 18 ετών, έχουν δοκιμάσει τσιγάρο και το 10% δηλώνουν καπνιστές.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρεία:
-Οι καπνιστές στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 10% από το 1996. Το ίδιο, όμως, συνέβη και με τους θανάτους με καρκίνο του πνεύμονα, που ξεπερνούν πλέον τους 6.000 ετησίως.
-Ακόμη και από την ηλικία των 10 ετών, οι Έλληνες δοκιμάζουν το τσιγάρο.
-Μέχρι τα 14, σχεδόν οι μισοί έφηβοι έχουν δοκιμάσει τσιγάρο, ενώ στα 18 ο ένας στους δύο μαθητές έχει γίνει συστηματικός καπνιστής.
-Μόλις το 3% των μαθητών του γυμνασίου και το 11% των μαθητών του λυκείου καταφέρνουν να σταματήσουν το κάπνισμα μετά από συστηματική χρήση.
-Αυξάνονται όλο και περισσότερο οι νέες γυναίκες καπνίστριες, αλλά και όσες δεν συμμορφώνονται σε ευαίσθητες περιόδους, όπως αυτές της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Δεν είναι τυχαίο, εξηγούν οι επιστήμονες, ότι η πιθανότητα για έμφραγμα του μυοκαρδίου αυξήθηκε κατά 50% τα τελευταία χρόνια στις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες.
Το κάπνισμα προκαλεί:
-τον θάνατο 3,5 εκατομμυρίων ανθρώπων κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο
-το 25% των θανάτων από καρδιοπάθεια
-το 83% των θανάτων από χρόνια βρογχίτιδα και εμφύσημα
-το 90% των περιφερειακών αγγειακών νόσων που συχνά οδηγούν σε ακρωτηριασμό
-το 82% των θανάτων από καρκίνο του πνεύμονα
-oικονομική «αιμορραγία» 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο στους πάσχοντες από νόσους που σχετίζονται με το κάπνισμα, σύμφωνα με μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας.
www.iefimerida.gr

ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ

31 Μαΐου 2013
 
Αυτά είναι τα μυστικά του μαντείου της Δωδώνης!!!
 
Είναι αλήθεια ότι το ιερό μαντείο της Δωδώνης κρύβει πολλά μυστικά. Άλλα εξ αυτών έχουν αποκαλυφθεί και άλλα όχι. Γιατί, όμως, οι θνητοί που πήγαιναν να ζητήσουν χρησμό έπρεπε να είχαν νηστέψει τρεις μέρες, να είχαν καθαριστεί στην πηγή της Δωδώνης και να είχαν χαράξει την παράκλησή τους σε μια πλάκα από μόλυβδο;

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ κανείς στην ιστορική Ήπειρο, δεκαοκτώ χιλιόμετρα απ' τα Ιωάννινα, στους πρόποδες του βουνού Τόμαρος, θα δει ότι βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας πόλεως Δωδώνης. Μέχρι το 1876 η τοποθεσία της Δωδώνης, της περίφημης για το μαντείο της, δεν ήταν γνωστή, γιατί οι Έλληνες και ξένοι αρχαιολόγοι και ιστοριογράφοι την τοποθετούσαν σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου. Στη σημερινή θέση της νόμιζαν ότι βρισκόταν η αρχαία πόλη της Πασσαρώνας, η πρωτεύουσα τη Μολοσσίας.
Ωστόσο, από τις ανασκαφές όμως που έγιναν εκεί, για πρώτη φορά στα 1878 από τον Κ. Καραπάνο, διαπιστώθηκε ότι σε εκείνη την τοποθεσία βρισκόταν η περίφημη Δωδώνη με το μαντείο της που ο Ηρόδοτος το θεωρεί το αρχαιότερο μαντείο της Ελλάδας!
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πολλές γνώμες και υποθέσεις υπάρχουν για την προέλευση του ιστορικού ονόματος «Δωδώνη». Άλλοι νομίζουν ότι προέρχεται από το Δία, άλλοι από τη Δωδώνη, μια νύμφη του Ωκεανού, άλλοι από τον ποταμό Δώδωνα της Ηπείρου, άλλοι απ' τη λέξη "Δωδώ""μπουμπουνητό" και άλλοι από το ρήμα δίδωμι, επειδή η πεδιάδα της Δωδώνης ήταν πλούσια και
εύφορη.

Αναμφισβήτητο, όμως, είναι το γεγονός ότι η Δωδώνη έγινε γνωστή για το αρχαιότατο μαντείο της που αναφέρεται στον Όμηρο και στον Ηρόδοτο και είχε τεράστια φήμη και τιμόταν πολύ. Τόση ήταν η δόξα του ώστε και όταν ακόμα εμφανίστηκε το Μαντείο των Δελφών, το μαντείο της Δωδώνης δεν έχασε τίποτα απ' τη φήμη του.
Βεβαίως, το ερώτημα για την έναρξη και την πρώιμη φάση της λατρείας στη Δωδώνη δεν έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά, όμως, τα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης πιστοποιούν τη συνεχή λατρεία στο χώ¬ρο ήδη από την εποχή του χαλκού!

ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΤΟΥΡΜΠΟ

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

Ποδήλατο-πύραυλος στη Γαλλία έσπασε τα ρεκόρ με ταχύτητα 263 χλμ./ω (Βίντεο)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μέχρι και η κάμερα έχασε από... τα μάτια της τον γάλλο ποδηλάτη Φρανσουά Γκισύ ο οποίος έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ με το «πυραυλοκίνητο» ποδήλατό του...
Έπιασε ταχύτητα 263 χλμ/ώρα σε έναν -άδειο για την περίσταση - αυτοκινητόδρομο στη βορειοανατολική Γαλλία.
Ο Γκισύ που κατάγεται από την Αλσατία, κατασκεύασε μόνος του το ποδήλατο το οποίο κατάφερε να αναπτύξει την απίστευτη αυτή ταχύτητα χάρη σε ένα προωθητή που είχε ως καύσιμο υπεροξείδιο του υδρογόνου.
Έσπασε μάλιστα το προηγούμενο δικό του ρεκόρ των 242,6 χλμ/ώρα που είχε πετύχει το 2002.Το υπεροξείδιο του υδρογόνου διοχετεύεται σε μία μικρή δεξαμενή πάνω στο ποδήλατο η οποία περιέχει ένα καταλύτη.
Ο καταλύτης είναι συνήθως από ασήμι και προκαλεί τη διάλυση του καυσίμου σε ατμό νερού και οξυγόνο. Καθώς ο ατμός ξεχύνεται με ορμή από ένα ακροφύσιο σαν εξάτμιση, προσδίσει στο ποδήλατο την απαραίτητη ώθηση.

anekshghta.blogspot.gr

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

31 Μαΐου 2013
 
Αυτές είναι οι 4+1 τροφές...που βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου!!!
 
Τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά όπως είναι τα αντιοξειδωτικά και τα ω-3 λιπαρά οξέα μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας του εγκεφάλου και των λειτουργιών που επιτελεί. Από τα φρούτα έως τα ψάρια στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε για τις τροφές που σύμφωνα με τελευταίες έρευνες ενισχύουν την καλή λειτουργία του τόσο σημαντικού αυτού οργάνου.
 
Καρύδια

Η εμφάνισή τους –έχουν τη μορφή του εγκεφάλου- ίσως αποτελεί το ισχυρότερο αποδεικτικό των ευεργετικών τους επιδράσεων. Σε μελέτη του 2009 που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό “Journal of Nutrition” βρέθηκε πως δίαιτες που αποτελούνταν κατά 2% από καρύδια είχαν τη δυνατότητα να αντιστρέψουν τα σημεία γήρανσης στον εγκέφαλο ποντικιών, συμπεριλαμβανομένων και της ικανότητάς τους να επεξεργάζονται πληροφορίες.

Καρότα

Εκτός από τα μάτια, τελευταία ερευνητικά δεδομένα υποδεικνύουν πως τα καρότα κάνουν καλό και στον εγκέφαλο. Πιο συγκεκριμένα, η υψηλή τους περιεκτικότητα στην ένωση λουτεολίνη τα καθιστά ικανά να μειώσουν τις επιπτώσεις της γήρανσης και της φλεγμονής στη λειτουργία της μνήμης του εγκεφάλου. Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει μελέτη στην επιστημονική επιθεώρηση “Nutrition” που δημοσιεύτηκε το 2010 και αφορούσε σε ποντίκια.

Μούρα

Σε περίπτωση που θέλετε να βελτιώσετε τη μνήμη σας, η προσθήκη διάφορων μούρων στη διατροφή σας αποτελεί την καλύτερη ιδέα. Μελέτη του 2010 που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό “Journal of Agricultural and Food Chemistry” βρήκε πως η κατανάλωση χυμού από μύρτιλλα συνέβαλλε στη βελτίωση των λειτουργιών της μάθησης και της μνήμης σε υγιείς ηλικιωμένους εθελοντές. Μάλιστα, η ίδια ομάδα ηλικιωμένων επέδειξε μειωμένα συμπτώματα κατάθλιψης.

Ψάρια

Μελέτη του 2005 που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση “Archives of Neurology” έδειξε πως η κατανάλωση ψαριού 2 φορές την εβδομάδα για έξι έτη μπορεί να επιβραδύνει την έκπτωση των γνωστικών λειτουργιών που επέρχεται φυσιολογικά με το γήρας. Επιπλέον, ψάρια πλούσια σε βιταμίνη Β12 μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη της εμφάνισης της νόσου Alzheimer’s σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό “Neurology”.

Καφές και τσάι

Εκτός από το να σας κρατάνε ξύπνιους, ο καφές και το τσάι μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη της έκπτωσης των γνωστικών λειτουργιών και της νόσου Alzheimer’s. Μελέτη του 2010 στο επιστημονικό περιοδικό “Journal of Alzheimer’s Disease” αποκάλυψε πως η χορήγηση καφέ σε γενετικά τροποποιημένα να εμφανίσουν τη νόσο ποντίκια είτε καθυστέρησε είτε καταπολέμησε την εμφάνισή της. Όσον αφορά στο τσάι, οι τακτικοί καταναλωτές του σκόραραν υψηλότερα σε κλίμακες αξιολόγησης της μνήμης και της ικανότητας επεξεργασίας πληροφοριών συγκριτικά με όσους δεν συνήθιζαν την κατανάλωσή του σύμφωνα με μελέτη του 2010 που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση “Journal of Nutrition, Health and Aging”.

www.awakengr.com

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Έλληνες επιστήμονες βραβεύτηκαν από τη NASA για την πρόταση ανάπτυξης θερμοκηπίου σπανακιού στον Άρη!!

Ημερομηνία: 31 Μαΐου 2013
 
Ελληνες επιστημονες βραβευτηκαν απο τη NASA για την προταση αναπτυξης θερμοκηπιου σπανακιου στον Αρη!!

Την πρώτη θέση στην κατηγορία «Best Mission Concept», στον διεθνή διαγωνισμό διαστημικών εφαρμογών της NASA κέρδισαν Έλληνες επιστήμονες για την πρόταση ανάπτυξης ενός επαναχρησιμοποιούμενου θερμοκηπίου σπανακιού στον πλανήτη Άρη, με τίτλο «Popeye on Mars» (ο Ποπάϋ στον Άρη).
Με βάση το σχέδιο, το διαστημικό θερμοκήπιο θα μπορεί να λειτουργεί ως και 45 ημέρες, όσο δηλαδή διαρκεί ο κύκλος ζωής του σπανακιού, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.
Το σύστημα θα περιλαμβάνει όλους τους απαραίτητους πόρους, αισθητήρες και ηλεκτρονικές συσκευές που θα υποβοηθούν την καλλιέργεια και ανάπτυξη σπανακιού στις εξαιρετικές συνθήκες που επικρατούν στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη, σταθεροποιώντας το εσωτερικό περιβάλλον.
ΔΕΙΤΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ