Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΓΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ


Για 2,5 Δις ψηφίζουμε ακρωτηριασμό τη 19η Ιουλίου...
Κατακρεούργηση το Σεπτέμβριο!!

Δημοσιευμένη  εικόνα

Στουρνάρας: Πολυνομοσχέδιο έως 19 Ιουλίου για τα 2,5 δισ. – προαπαιτούμενα για Σεπτέμβριο.

Kληθείς μάλιστα να σχολιάσει τα περί «χρηματοδοτικού κενού» στο ελληνικό πρόγραμμα, ο υπουργός Οικονομικών απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, σημειώνοντας ωστόσο ότι αν παρουσιαστεί κενό χρηματοδότησης, αυτό θα αντιμετωπιστεί, εφόσον η Ελλάδα ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της.



Προσμετρώντας το ηχηρό γέλιο του υπουργού Οικονονομικών, προσμετράται ταυτόχρονα και το εθνικό βύθισμα. Προσμετράται η πολιτική αναλγησία και η βλακώδης κυβερνητική ευφορία, που είναι έξω και πάνω από την ενεργή κοινωνική συνείδηση.

Για τον Γιάννη Στουρνάρα, στα αστάθμητα όρια της σοβαρότητας και της ευθύνης, στο ιλιγγιώδες έρεβος της αγνωσίας και της επιπολαιότητας, εκεί όπου ο ακμαιότερος τιτανικός αχός σιγεί, εκεί όπου οικοδομούνται οι πύργοι της συμβατικότητας και τα δόγματα των “δασκάλων” της επιτήδευσης, με τη συνείδηση να τρέπεται σε άτακτη φυγή, τα προβλήματα της καθημερινότητας που πυργώνουν την αγωνία της κοινωνίας, δεν έχουν καμία σημασία.

Το υπουργικό γέλιο βγαλμένο από τη “μήτρα” της πολιτικής ανευθυνότητας και της αυταρέσκειας του μικροπολιτικού κόσμου, αποτελεί μια προκλητικά βολική καταφυγή των ανθρώπων της εξουσίας. Ολων αυτών που τους ενδιαφέρει η αδρανοποίηση της σκέψης των πολιτών, ώστε να περιπίπτουν σ’ ένα είδος “υστερικής” αδιαφορίας και να μη διαισθάνονται, όπως λέει ο ποιητής, τις “μυστικές βοές των πλησιαζόντων γεγονότων”.

Το “αιάντειο” γέλιο του Στουρνάρα, το χαχάνισμα του από τα υπουργικά έδρανα της Βουλής, την ίδια ώρα που δάκρυα αναβλύζουν από μεγάλες κοινωνικές ομάδες, μόνο αίσθημα απέχθειας και αποστροφής μπορεί να προκαλεί. Ενα “γέλιο” που μόνο την κοινωνική αηδία μπορεί να επισύρει.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Αξιος περιφρονητικού γέλωτος και ομαδικού χλευασμού ο εν λόγω υπουργός. Ο ανεκδιήγητος θωπευτής των δανειστών. Ο “διαπραγματευτής” της χαμέρπειας και ο έρπων ανάμεσα στα συμφέροντα που επιβάλλει η πολιτική συγκυρία. Ο “κολακευμένος” ταυτόχρονα υπουργός, όταν αξιωματούχοι των δανειστών τον “επιβραβεύουν” λεκτικά για τις…επιδόσεις του ως “θεματοφύλακα” των επονείδιστων μνημονίων, θυμίζοντας τη ρήση “όνος όνον τρίβει”.

Το υπουργικό ομηρικό γέλιο συνοδεύεται ,ωστόσο, από ένοχη σιωπή και αναυδία για όσα τεκταίνονται σε βάρος των δυσπραγούντων Ελλήνων. Στο “γέλιο” του Στουρνάρα αποτυπώνεται ανάγλυφα με μοναδική ψυχρότητα η κυβερνητική ανικανότητα και η αδιαφορία, για τα ευεξήγητα και τα ευαπόδεικτα. Οι Θερμοπύλες του χρέους δεν έχουν αντίκρυσμα για τους Ιανού δεινότερους του κυβερνητικού σχήματος, για τους τυχοθήρες και τους τυχάρπαστους της πολιτικής και της δημοσιογραφικής αθλιότητας. Για όλους αυτούς που επιδίδονται σε μονοσήμαντες και επιδερμικές ερμηνείες των κοινωνικών θεμάτων, αλλά επιβάλλουν τη λογική του οδοστρωτήρα στην καθημερινότητα του πολίτη.

Με το ανούσιο γέλιο του Στουρνάρα προσδιορίζεται το ύφος και το ήθος της πολιτικής, η καχεξία της συντεταγμένης εξουσίας να αντισταθεί στις παλινωδίες και την αναγωγή του εφικτού σε μυθοπλασία.

Ενα “γέλιο” για κλάματα, γιατί πιστοποιεί το εθνικό βύθισμα της χώρας!

ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ

Μεγάλο σκάνδαλο με τα χρήματα από τις πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία - 27 εκατ. ευρώ χάθηκαν ξαφνικά - Πλήρωναν αθλητικά κέντρα και δρόμους!


Φωτογραφία για Μεγάλο σκάνδαλο με τα χρήματα από τις πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία - 27 εκατ. ευρώ χάθηκαν ξαφνικά - Πλήρωναν αθλητικά κέντρα και δρόμους!

Στην ανάγκη αναζήτησης ευθυνών για το γεγονός ότι έμειναν αναξιοποίητα τα χρήματα του «Ταμείου Μολυβιάτη», φαίνεται να συγκλίνει η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος η οποία τις επόμενες ημέρες θα παραδώσει την Έκθεση της στην Ολομέλεια της Βουλής. Οι διαπιστώσεις της Επιτροπής όπως αυτές θα περιληφθούν στην Έκθεση, θα αναφέρουν πολλές και σημαντικές καθυστερήσεις προκειμένου να δοθούν τα χρήματα στις πυρόπληκτες περιοχές για την ανασυγκρότηση τους, μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007 αλλά και χρηματοδότηση, από διάφορους πόρους, περιοχών που δεν είχαν πληγεί από τις φωτιές.

Είναι χαρακτηριστική η επισήμανση που έγινε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής από την ίδια την πρόεδρο της, βουλευτή της ΝΔ Διονυσία Αυγερινοπούλου, ότι από την έρευνα που προηγήθηκε προέκυψε πως χρήματα «δόθηκαν σε έργα και σε περιοχές, οι οποίες δεν είχαν καταστραφεί από τις πυρκαγιές»!


Επισημάνθηκε ειδικότερα ότι χρήματα κατευθύνθηκαν «στα διάφορα αθλητικά κέντρα και δρόμους που φτιάχτηκαν και τα οποία ποτέ δεν είχαν καταστραφεί από τις πυρκαγιές». Δήλωσε ακόμη ότι «πολλές φορές έγινε κακή τοποθέτηση αυτών των χρημάτων και σίγουρα ήταν αργή η αξιοποίηση τους».

Σήμερα, έξι χρόνια μετά, δεν υπάρχουν ώριμα έργα στις περιοχές που επλήγησαν για να απορροφήσουν τους πόρους, σύμφωνα με διαπιστώσεις της Επιτροπής και όπως δεν δίστασε να καταγγείλει η κ. Αυγερινοπούλου «έξι χρόνια μετά οι ανάγκες συνεχίζουν να υπάρχουν.

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΕ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

7 συστατικά που ΔΕΝ πρέπει να βρίσκετε στις ετικέτες των τροφών 

7 συστατικά που ΔΕΝ πρέπει να βρίσκετε στις ετικέτες των τροφών (3)
Οι περισσότεροι από εμάς, θέλουμε να γνωρίζουμε τι υπάρχει μέσα στα τρόφιμά που καταναλώνουμε, για να μπορούμε και να αποφύγουμε τυχόν βλαβερές ουσίες. Στην Ευρώπη, σχεδόν όλα τα συσκευασμένα τρόφιμα πρέπει να φέρουν ετικέτα σύμφωνα με νόμο της ΕΕ. Εντούτοις, η ορολογία αναγραφής συστατικών στις ετικέτες μπορεί να μην είναι πάντα σαφής στον καταναλωτή…
Η ετικέτες που βρίσκονται στις συσκευασίες των τροφών, μπορεί να… επηρεάζουν το μέγεθος των ρούχων σας, αλλά και την υγεία σας. Γιατί το λέμε αυτό;
Δυστυχώς, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε όλα αυτά τα συστατικά που αναγράφονται στις διατροφικές ετικέτες. Θα είναι όμως μια καλή αρχή, να μάθετε μερικά που πρέπει να αποφεύγετε. Μην αγοράζετε λοιπόν προϊόντα με τα παρακάτω συστατικά…
 
  • BHA (βουτυλική υδροξυανισόλη, Ε 320)
Αυτό το συντηρητικό χρησιμοποιείται για να αποτρέψει το τάγγισμα σε τρόφιμα που περιέχουν έλαια. Δυστυχώς όμως σχηματίζει ενδεχόμενες καρκινογόνες αντιδραστικές ενώσεις στο σώμα μας. Μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Japanese Journal of Cancer Research, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ΒΗΑ «ευλόγως πιθανώς να είναι μια καρκινογόνος ουσία», οπότε καλό είναι να την εξαλείψετε από τη διατροφή σας.
Θα την βρείτε: σε δημητριακά, τσίχλες, πατατάκια, διαιτητικά συμπληρώματα και φυτικά έλαια.
 
  • Parabens
Αυτά τα συνθετικά συντηρητικά, χρησιμοποιούνται για την αναστολή της μούχλας στα τρόφιμα, αλλά και στις βιομηχανίες κοσμετολογίας και φαρμάκων για τις βακτηριοκτόνες και μυκητοκτόνες ιδιότητές τους. Το πρόβλημα είναι ότι τα parabens μπορεί επίσης να διαταράξουν την ορμονική ισορροπία του σώματός σας. Μια μελέτη έδειξε ότι η ημερήσια κατανάλωσή τους μειώνει την παραγωγή σπέρματος και τεστοστερόνης σε αρουραίους και ότι έχουν βρεθεί parabens σε ιστούς του καρκίνου του μαστού.
Θα τα βρείτε: στα σαμπουάν και κυρίως σε προϊόντα περιποίησης του δέρματος, καθώς και σε ενυδατικά προϊόντα, κρέμες προσώπου, αντηλιακά και ως συντηρητικά σε τρόφιμα.
 
  • Μερικώς υδρογονωμένα έλαια
7 συστατικά που ΔΕΝ πρέπει να βρίσκετε στις ετικέτες των τροφών (1)
Μη συγχέετε το «0 γρ. τρανς λιπαρά» με το «χωρίς trans λιπαρά». Επιτρέπεται στα προϊόντα να γράφουν μηδέν γραμμάρια τρανς λιπαρά, εφόσον έχουν λιγότερο από μισό γραμμάριο ανά μερίδα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχουν 0,49 γραμμάρια ανά μερίδα και να εξακολουθούν να αναγράφουν χωρίς trans λιπαρά. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα δύο γραμμάρια είναι το μέγιστο που επιτρέπεται να καταναλώσουμε σε μια ημέρα, καταλαβαίνουμε το τι σημαίνει αυτό. Η μερική υδρογόνωση αυξάνει την διάρκεια ζωής του προϊόντος και μειώνει τις απαιτήσεις ψύξης. Πολλές φορές εμφανίζεται στις ετικέτες με συγκαλυμμένες ονομασίες όπως υδρογονωμένα ή μερικώς υδρογονωμένα έλαια.
Θα τα βρείτε: σε κατεψυγμένες πίτσες, στέρεες μαργαρίνες, καθώς και άλλα λίπη και έλαια με σκληρή δομή.

ΤΑ ΠΙΟ ΥΓΡΑ ΣΕΧΥ < VIDEO CLIP >

09 Ιουλίου 2013
Τα πιο

Από την Beyonce στην Taylor Swift και από τους Fountains of Wayne στους Smashing Pumpkins, φαίνεται ότι σέξι και διασκέδαση είναι οι δύο λέξεις που συνοδεύουν την... πισίνα. Ποιες είναι όμως οι καλύτερες σκηνές που σκέφτηκαν οι σκηνοθέτες των μουσικών βίντεο-κλιπ; Από την Beyonce στην Taylor Swift και από τους Fountains of Wayne ως τους Smashing Pumpkins, φαίνεται ότι σέξι και διασκέδαση είναι οι δύο λέξεις που συνοδεύουν την πισίνα...

H πρώτη και καλύτερη σκηνή ανήκει στην Beyonce και το βίντεο κλιπ του Party. Η βασίλισσα κάθεται μέσα στην πισίνα και οι "υπήκοοι" την περιτριγυρίζουν.



Όταν ακόμα η Fergie ήταν "γκανγκστα" πήγαινε σε πάρτι δίπλα στην πισίνα με διάφορους τύπους που της έδιναν... όλη τους την προσοχή.



24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ

Τελεσίδικη η απόφαση για τη διαθεσιμότητα - Ξεκινά πόλεμος, λέει η ΠΟΕ-ΟΤΑ      
Τελεσίδικη η απόφαση για τη διαθεσιμότητα - Ξεκινά πόλεμος, λέει η ΠΟΕ-ΟΤΑ








Την τελεσίδικη απόφαση της κυβέρνησης, έπειτα από την συμφωνία με την τρόικα, για την διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων μετέφεραν στην ΠΟΕ-ΟΤΑ οι υπουργοί...
Εσωτερικών Γ.Μιχελάκης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ.Μητσοτάκης. Αιτία πολέμου χαρακτήρισε την απόφαση ο Θέμης Μπαλασόπουλος και προκήρυξε 24ωρη απεργία για αύριο, Τρίτη, καθώς και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Στην συνάντηση με τους κ.κ. Μιχελάκη και Μητσοτάκη, η κυβέρνηση μετέφερε στην ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα σε όσα συμφωνήθηκαν με την τρόικα. Το σχετικό νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο μέσα στο επόμενο διάστημα, ή σε κάθε περίπτωση μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Το συμφωνημένο με την τρόικα χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι οι σχολικοί φύλακες θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ώς τα τέλη Ιουλίου και θα ακολουθήσουν οι δημοτικοί αστυνομικοί ώς τα τέλη Σεπτεμβρίου. Ένα ποσοστό 5%-10% των δημοτικών αστυνομικών δεν θα βγει σε διαθεσιμότητα, αλλά θα μεταταγεί σε άλλες υπηρεσίες του δήμου.

ΤΑΡΙΦΕΣ

Πώς μας κλέβουν οι ...ταρίφες

Δημοσιευμένη  εικόνα




Μοντέρνες πατέντες και ολοκαίνουργιες ευρεσιτεχνίες, στηρίζουν τη φρέσκια ελληνική επιχειρηματικότητα, που όπως φαίνεται, στους δύσκολους καιρούς είναι που κάνει τα μαγγιώρικα άλματα.


Βρέθηκε ένα απλό μηχανηματάκι που απογειώνει το ηλεκτρονικό ταξίμετρο, έτσι, με ένα πάτημα, μάλλον χάϊδεμα, ενός κρυμμένου κουμπιού, ο μετρητής ενός πονηρού, επιτήδειου ταξιτζή, τρέχει σαν θεοπάλαβος, κάνει τις μικρές διαδρομές να φέρνουν λίγο στην Οδύσσεια. Δεν είναι καινούρια η πατέντα, άλλωστε ταξίμετρα για χρονοχρεώσεις κατασκευάζονται από το 1800, η ομάδα της αστυνομίας δείχνει να παίρνει στα σοβαρά την υπόθεση.

Ο διοικητής της τροχαίας Αττικής, Δημήτρης Παπαναγιώτου, δεν μοιάζει με παραδοσιακό, βαρύ αστυνόμο Μπέκα, αντίθετα δείχνει να χαίρεται τη δουλειά του.

Τα μέλη τις πρώην ομάδας «Πήγασος», που αναφέρονται σε αυτόν, ένα χρόνο τώρα τραβήχτηκαν και έμαθαν τα κόλπα των ταξιτζήδων, μάλλον από μεράκι και διάθεση, παρά από κάποια πίεση ανωτέρων.

Δύο είναι τα παιγνίδια, που γίνονται στα κίτρινα μισθωμένα οχήματα, καταρχήν το πείραγμα στα ηλεκτρονικά ταξίμετρα.

Χρησιμοποιούν εντελώς νόμιμα εξαρτήματα του εμπορίου, αλλά με κατάλληλη συνδεσμολογία και με «μαρούλι», περίπου 1.000 ευρώ, μπαίνει σε λειτουργία το μαγικό «πολυβόλο».

Είναι το κόλπο με το τηλεκοντρόλ, από συναγερμό ή γκαραζόπορτα, όταν το πατάει ο οδηγός, το μηχάνημα γράφει σαν θεότρελλο, πολλαπλασιάζει τα ευρώ και φέρνει γερές κονομισιές από το τίποτα. Το εύκολο κόλπο είναι όμως στην ταμειακή μηχανή, εδώ με ένα απλό ακροφύσιο τηλεφώνου, μποκάρεται όλο το σύστημα και το εργαλείο δηλώνει error, έτοιμη και η δικαιολογία, ξαφνικά τα έφτυσε από τη ζέστη και άρα δηλώνει ανίκανο, για να τυπώσει τα μαγικά χαρτάκια. Πότε πότε κλείνουν και με μαύρη ταινία την ένδειξη μονής ή διπλής ταρίφας, αλλά ψάχνουν πρώτα τον περαστικό αλλοδαπό.

Σε έναν από τους πρόσφατους ελέγχους, ο σωφέρ ταρίφας, κατάπιε το μικρό πλαστικό, για να γλυτώσει το πρόστιμο και το αυτόφωρο.

Οι επαγγελματίες ταξιτζίδες λένε πως δεν ξέρουν τίποτα για την ιστορία, για όλα φταίει το υπουργείο Μεταφορών και οι εταιρείες που τα κατασκευάζουν, ότι δεν «κλείδωσαν» τα ηλεκτρονικά ταξίμετρα αλλά άφησαν παραθυράκια για «αναγκαίες τροποποιήσεις» και τα πειράγματα…

Τέτοια εποχή, σχεδόν πάντα τον Ιούλη, αρκετοί ξύπνοι από μας, κυνηγάμε με το ντουφέκι τα κορόϊδα, εκείνους που διάλεξαν για διακοπές τη χώρα μας.

Αν τύχει και πέσουν στα δόντια μας, θα δεινοπαθήσουν, από ελληνικές μαγκιές και κόλπα, που φαίνεται δεν ξεκολλούν εύκολα από τη μνήμη μας.

Μια πατέντα για να σπρώξουμε αυτά τα μίζερα χρόνια πιο γρήγορα, δεν λένε όμως να σκαρφιστούν

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΛΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Ολλανδία: Όλα έτοιμα για τα σχολεία του iPad

Δημοσιευμένη  εικόνα



Σχολικές τσάντες, μαυροπίνακες, μολύβια, γομολάστιχες και βιβλία, όλα ανήκουν στο παρελθόν: η εκπαιδευτική εμπειρία θα βιώνεται πλέον μέσα από μία μικρή ηλεκτρονική συσκευή - το iPad. Δεν πρόκειται για διαφημιστική καμπάνια της Apple, ούτε για σχέδια που αφορούν στο απώτερο μέλλον.

Ένδεκα σχολεία «Στιβ Τζομπς» είναι έτοιμα να υποδεχθούν περίπου 1.000 μαθητές, από τεσσάρων μέχρι 12 ετών, με την νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει τον ερχόμενο Αύγουστο στην Ολλανδία.

Το κάθε παιδί θα έχει φυσικά το δικό του iPad, θα επιλέγει μόνο του πότε και τί θέλει να διδαχθεί ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του, ενώ οι δάσκαλοι θα είναι εκεί για να προπονούν και όχι για να παραδίδουν μαθήματα. Αν κάποιο παιδάκι προτιμήσει να παίξει με το iPad και όχι να μελετήσει, κανένα πρόβλημα.

Δημοσιευμένη  εικόνα

«Το σχολείο δεν περιορίζεται πλέον σε συγκεκριμένες σχολικές αργίες. Η φροντίδα και το σχολείο συγχωνεύονται και τα κτίρια θα είναι ανοικτά από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 6.30 το απόγευμα κάθε ημέρα» αναφέρει ο υπεύθυνος οργανισμός στην ιστοσελίδα του.

Στη διάρκεια αυτών των ωρών τα παιδιά θα μπορούν να πηγαίνουν και να φεύγουν από το σχολείο, όποτε επιθυμούν, φθάνει να είναι παρόντα από τις 10.30 το πρωί μέχρι τις τρεις το μεσημέρι. Το κτίριο θα κλείνει μόνο τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Οι οικογένειες θα μπορούν να πηγαίνουν διακοπές όποτε το θελήσουν και δεν θα χρειάζεται να ανησυχούν για τα μαθήματα που θα χάσουν τα παιδιά τους.

Εξάλλου, η διδασκαλία δεν θα γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο αλλά μέσω μίας εφαρμογής στο iPad, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν οποιαδήποτε στιγμή θέλουν - κάτι σαν ένα διαδραστικό multimedia σχολικό εγχειρίδιο. Το πρόγραμμα θα μετατρέπει τη διδασκαλία σε παιχνίδι και θα ακολουθεί τους ρυθμούς του κάθε παιδιού.

Οι δάσκαλοι θα βοηθούν τα παιδιά σε αυτή τη διαδικασία αλλά δεν θα είναι οι ίδιοι που θα τους μεταφέρουν τη γνώση. Ωστόσο, «η σχέση μεταξύ του παιδιού και του δασκάλου παραμένει η βάση του μαθήματος» εξήγησε στο γερμανικό Spiegel, ο Γκέρτγιαν Κλάινπαστε, διευθυντής ενός εκ των σχολείων στην πόλη Μπρέντα κοντά στο Ρότερνταμ.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Το iPad θα ενημερώνει τους γονείς και τους μαθητές για το τί ακριβώς κάνει κάθε παιδί - τί έχει μάθει και ποιά είναι η πρόοδός του. Κάθε έξι εβδομάδες, οι δάσκαλοι, τα παιδιά και οι γονείς θα αποφασίζουν από κοινού το τί θα περιλαμβάνει η επόμενη διδακτική περίοδος.

Εμπνευστής των φιλόδοξων σχολείων είναι ο γνωστός στην Ολλανδία δημοσκόπος Μορίς ντε Χοντ. Έμπνευσή του η γεννημένη το 2009 κόρη του, η οποία ήδη από τριών ετών είχε μάθει να γράφει την αλφάβητο στο iPad.


πηγή: tovima.gr

Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ

Γεννήθηκε παιδί που θα ζήσει μέχρι τα 150 !!!

Δημοσιευμένη  εικόνα



Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε Βρετανός γιατρός, ο οποίος δήλωσε ότι ο...πρώτος άνθρωπος που θα σπάσει το φράγμα του θανάτου και θα ζήσει μέχρι τα 150 του χρόνια, έχει, ήδη, γεννηθεί.


Eνώ σε 20 χρόνια θα έχει δει το φως της ζωής κι ο άνθρωπος που θα ζήσει μία Χιλιετία!

Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε Βρετανός γιατρός, ο οποίος δήλωσε ότι ο...πρώτος άνθρωπος που θα σπάσει το φράγμα του θανάτου και θα ζήσει μέχρι τα 150 του χρόνια, έχει, ήδη, γεννηθεί.

Η συνταρακτική αυτή ανακοίνωση, που έφερε τα πάνω κάτω στους ιατρικούς κύκλους, έγινε από τον άγγλο γεροντολόγο Όντρεϋ Ντε Γκρέυ, επικεφαλής ενός επιστημονικού Ιδρύματος που ειδικεύεται στην έρευνα για τη μακροζωία.

Ο Δρ.Γκρέυ μάλιστα προχώρησε κι άλλο στις δηλώσεις του αφήνοντας με ανοιχτό το στόμα τους δημοσιογράφους:

« Πριν το παιδί αυτό συμπληρώσει τα 20 του χρόνια, θα έχει έρθει στη ζωή και ο άνθρωπος που θα ζήσει μία χιλιετηρίδα», είπε ο Δρ. Γκρέυ λίγο πριν πραγματοποιήσει διάλεξη στο Βασιλικό Ινστιτούτο Επιστήμης της Βρετανίας και συμπλήρωσε:

« Εχουμε 50% πιθανότητες να καταφέρουμε να ελέγξουμε ιατρικά τη γήρανση σε ένα πολύ αποφασιστικό επίπεδο, μέσα στα επόμενα 25 χρόνια».

Ο δόκτωρ Γκρέυ εκτιμά ότι ο θεράπων – γιατρός του μέλλοντος θα παρεμβαίνει με απλές ιατρικές πράξεις για να «συντηρεί» τον οργανισμό, αλλά και να αναζωογονεί το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενή. Με συχνές επισκέψεις...συντήρησης στο γιατρό, που θα περιλαμβάνουν γονιδιακές και βλαστοκυτταρικές θεραπείες, ο ασθενής από την άλλη, θα πετυχαίνει να διατηρεί τον οργανισμό του σε καλή φόρμα και παράλληλα θα κερδίζει το ζητούμενο : περισσότερα και πιο ποιοτικά χρόνια ζωής.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Ο Βρετανός επιστήμονας περιγράφει τη γήρανση ως μια μακροχρόνια συσσώρευση μοριακών και κυτταρικών βλαβών σε ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα:

«Η ιδέα είναι να εφαρμόσει κανείς προληπτική γηριατρική, κατά την οποία θα μπορούμε κατά διαστήματα να επιδιορθώνουμε τη μοριακή και κυτταρική ζημιά, πριν φτάνει στο απροχώρητο και πριν εξαπλωθεί σε μεγάλη έκταση»

Η αύξηση του προσδόκιμου της ζωής ( αύξηση των ορίων ηλικίας ) είναι το μεγάλο ζητούμενο, αλλά και πρόκληση για την επιστήμη. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλά.

Οι ολοένα και αυξανόμενες επιτυχίες της ιατρικής επιστήμης στην κατεύθυνση της θεραπείας ασθενειών έχουν αυξήσει ετησίως και κατά μέσο όρο τα όρια ηλικίας, σε τουλάχιστον 3 μήνες και έτσι τώρα οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα υπάρχουν πολλοί εκατονταετείς άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη, έως το έτος 2030.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Στις μέρες μας, ο μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωπος ήταν Ιάπωνας και έζησε μέχρι την ηλικία των 122 ετών, ενώ, μόνο το 2010 περισσότεροι από 44.000 άνθρωποι κατόρθωσαν να συμπληρώσουν έναν ολόκληρο αιώνα ζωής.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, πάντως, για την επέκταση της μακροζωίας είναι η παγκόσμια αύξηση της παχυσαρκίας, αλλά και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΦΤΩΧΟΣ

Επανέρχεται ο φόρος πολυτελείας για μεγάλου κυβισμού ΙΧ, πισίνες και σκάφη από εφέτος και όχι από το 2014!!!

Δημοσιευμένη  εικόνα


Θα γεμίσουν και πάλι οι μάντρες αυτοκινήτων με πολυτελή ΙΧ αφού επανέρχεται από εφέτος και όχι από το 2014 ο φόρος «πολυτελούς διαβίωσης» σε αυτοκίνητα άνω των 1929 κυβικών. Ωστόσο οι φόροι «πολυτελείας» δεν σταματούν εκεί αφού στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν οι πισίνες, αεροσκάφη, ενώ επανέρχεται ξανά το θέμα της επιβολής φόρου και στα σκάφη αναψυχής.


Αρχικά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών συνέδεαν την επαναφορά του φόρου πολυτελείας ένα χρόνο νωρίτερα με την αποδοχή εκ μέρους της τρόικας του ελληνικού αιτήματος για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%. Ωστόσο ο φόρος «πολυτελούς διαβίωσης» αποσυνδέθηκε από την πιθανή μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση για την οποία αναμένεται η απάντηση της Τρόικα εντός της εβδομάδας.

Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού

Ο νέος φόρος όσον αφορά τα αυτοκίνητα θα επιβαρύνει ιδιοκτήτες Ι.Χ. μεγάλου κυβισμού και ηλικίας ως 10 ετών. Επιβάλλεται με συντελεστές 5% και 10% επί της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης, βεβαιώνεται με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, ενσωματώνεται στο εκκαθαριστικό και εξοφλείται όπως ο φόρος εισοδήματος κάθε χρόνο.

Ο φόρος θα επιβληθεί με συντελεστή 5% επί της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης για επιβατικά αυτοκίνητα από 1.929 ως και 2.500 κυβικά εκατοστά, συντελεστής που αυξάνεται στο 10% για αυτοκίνητα πάνω από 2.500 κυβικά.

Από την επιβολή του φόρου πολυτελούς διαβίωσης εξαιρούνται:

τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με παλαιότητα άνω των 10 ετών από το έτος πρώτης κυκλοφορίας τους στην Ελλάδα καθώς και
τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης αναπήρων που απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας.

Με αυτά τα δεδομένα, ιδιοκτήτης καινούριου επιβατικού 1.929 κ.εκ. για το οποίο η ετήσια αντικειμενική δαπάνη είναι 8.374 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει φόρο πολυτελούς διαβίωσης 418,7 ευρώ τον χρόνο μέχρι το αυτοκίνητό του να συμπληρώσει δεκαετία. Στα 2.000 κυβικά ο ετήσιος φόρος αυξάνεται σε 440 ευρώ και για 2.500 κυβικά θα φθάνει στα 665 ευρώ.

Βαθιά το χέρι στην τσέπη και για όσους έχουν «πισίνες»

Στις πισίνες ο φόρος θα επιβάλλεται με συντελεστή 10% επί του ποσού του τεκμηρίου διαβίωσης. Σε πισίνα 30 τετραγωνικών μέτρων ο φόρος είναι 960 ευρώ τον χρόνο και σε πισίνα 50 τ.μ. φθάνει τα 1.600 ευρώ.

Στα αεροσκάφη, ελικόπτερα και ανεμόπτερα ο φόρος πολυτελείας υπολογίζεται με συντελεστή 10% επί του ποσού του τεκμηρίου διαβίωσης.

Στην «φάκα» της Εφορίας και οι σκαφάτοι

Οι ιδιοκτήτες σκαφών πίστευαν πως είχαν γλιτώσει από τις οικονομικές απαιτήσεις της Εφορίας, αφού η κυβέρνηση σχεδίαζε να εξαιρέσει από φόρο πολυτελείας τα μηχανοκίνητα σκάφη κάτω των 10 μέτρων ή τα ιστιοπλοϊκά μήκους κάτω των 15 μέτρων και να υποχρεώσει τους ιδιοκτήτες σκαφών να καταβάλλουν μόνο το τέλος παραμονής και πλόων, δηλαδή 100 ευρώ ανά μέτρο για σκάφη 11 και 12 μέτρων. Ωστόσο οι απαιτήσεις των δανειστών επαναφέρουν το φόρο πολυτελείας για τα σκάφη και οι ιδιοκτήτες τους θα κληθούν να περάσουν από τα γκισέ των ταμείων της Εφορίας για να πληρώσουν για τις βόλτες τους στις ελληνικές θάλασσες.
flashnews.gr