Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ

Απαγόρευσαν με νόμο την χρονολόγηση των Ελληνικών Πυραμίδων!!!



Γιά ποιόν τουρισμό καί πράσινα άλογα βρέ παιδιά..Ο ίδιος υπόγειος πόλεμος έγινε στά Πετράλωνα τής Χαλκιδικής μέ τόν αρχάνθρωπο τού Αρη Πουλιανού , καί τήν πινακίδα τού Δισπηλιού στήν Καστοριά , γιά νά αναφέρουμε μερικά από τά δεκάδες παραδείγματα.


Τό παγκόσμιο ιερατείο ανατριχιάζει στήν ιδέα ότι η ελεύθερη επιστήμη θά ποδοπατήσει τά παραμυθολογήματα μέ τά οποία ταϊζει χρόνια τώρα τούς λαούς.Εχει τεράστιο , παγκόσμιο ενδιαφέρον , η Αργολίδα , γι αυτό κατά καιρούς παρήλασε από εκεί “εκλεκτός” κόσμος.Δέν εννοούμε φυσικά τίς ψαροταβέρνες , ούτε τίς παραλίες..Ευτυχώς δέν απαγορεύτηκε ο Αισχύλος , καί είναι ευκαιρία νά διαβάσουμε προσεκτικά τήν τραγωδία ” ΙΚΕΤΙΔΕΣ “.



Θα τρελαθούμε τελείως! Απαγόρευσαν με νόμο την χρονολόγηση των Ελληνικών Πυραμίδων!!! (Βίντεο)Απόσπασμα από την εκπομπή της ΕΤ3 “Αληθινά σενάρια”,όπου οι κάτοικοι και φορείς αποκαλύπτουν πως απαγορεύτηκε επίσημα και δια νόμου(!!) η χρονολόγηση της πυραμίδας του Ελληνικού Αργολίδας, καθώς και η ενασχόλησή τους με το θέμα!!!


katohika.gr

ΟΛΑ ΠΑΝ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοκτόνησε 50χρονος στην Κατερίνη
   6 Ιουλίου 2013,     
Αναστάτωση επικρατεί από τις 10.30 στο κέντρο της Κατερίνης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας άνδρας 50 ετών πήδηξε στο κενό από την ταράτσα πολυκατοικίας που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης. Στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο της πενταώροφης πολυκατοικίας, που είναι γνωστή ως «Μέγαρο Παπαγεωργίου», στεγάζονται καταστήματα.


(Ο αυτόχειρας)

ΣΟΚ στην Ξάνθη: Βρέθηκε απαγχονισμένη 32χρονη μητέρα δύο παιδιών

πριν από 5 ώρες
sok-sthn-ksanthh-brethhke-apagxonismenh-32xronh-mhtera-dyo-paidiwn
Απαγχονισμένη βρέθηκε μια 32χρονη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών το πρωί του Σαββάτου στη Χρύσα της Ξάνθης.
Η γυναίκα εντοπίστηκε κρεμασμένη από τη μητέρα της, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έπασχε από επιλόχεια κατάθλιψη. Η ίδια ήταν μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, ενός 4 ετών και ενός μόλις μερικών μηνών, ενώ η είδηση του θανάτου της έχει συγκλονίσει την περιοχή.
Στο σημείο ειδοποιήθηκε και κατέφθασε η Αστυνομία, ενώ η 32χρόνη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης για νεκροψία νεκροτομή.

Έδωσε τέλος στη ζωή του με φυτοφάρμακο!

χθες στις 11:10
edwse-telos-sth-zwh-toy-me-fytofarmako
Μια ακόμη περίπτωση αυτοχειρίας προστίθεται στη μακρά λίστα των ανθρώπων που επιλέγουν να «φύγουν» μόνοι τους. Δυστυχώς το φαινόμενο στην Κρήτη έχει μετατραπεί σε καθημερινό.
Η είδηση του θανάτου ενός άνδρα περίπου 70 ετών στους Βώρους Μεσαράς έχει βυθίσει στο πένθος την τοπική κοινωνία.
Τον 70χρονο βρήκαν νεκρό πρόσωπα του οικογενειακού του περιβάλλοντος, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες για να προβεί στο απονενοημένο ήπιε φυτοφάρμακο.
Από τις αρχές εκφράζεται βεβαιότητα πως πρόκειται για μια ξεκάθαρη περίπτωση αυτοκτονίας καθώς βρέθηκε ιδιόχειρο σημείωμα του άνδρα.
Φως ωστόσο στα ακριβή αίτια θα ρίξει η νεκροψία νεκροτομή.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΑΙ

Ξεκινά η αποστολή των εκκαθαριστικών ΦΑΠ
  6 Ιουλίου 2013    
Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσει από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων η εκτύπωση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2011 και 2012, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης.

Η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2011 και 2012 σε 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα ξεκινήσει το αργότερο στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ώστε η πρώτη δόση του φόρου να καταβληθεί το αργότερο μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Οι δύο φόροι θα καταβληθούν σε έξι μηνιαίες δόσεις και το Υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει να έχουν αποπληρωθεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου του 2014, ώστε τα εκτιμώμενα έσοδα ύψους 1,1 δισ. ευρώ να εγγραφούν στον προϋπολογισμό 2013.

Για τον υπολογισμό του ΦΑΠ του 2012 ισχύει η ίδια κλίμακα η οποία προβλέπεται και για τον ΦΑΠ του 2011, δηλαδή το αφορολόγητο όριο είναι μειωμένο στα 200.000 ευρώ (από τα 400.000 του ΦΑΠ 2010), ενώ ο φορολογικός συντελεστής πάνω από το νέο αυτό μειωμένο όριο και μέχρι τα 500.000 ευρώ ανέρχεται σε 0,2%.

Αυτό σημαίνει ότι με τον ΦΑΠ 2010 ένας φορολογούμενος με αντικειμενική αξία περιουσίας 400.000 ευρώ δεν πλήρωσε φόρο, ενώ με τον ΦΑΠ 2011 και 2012 θα πληρώσει φόρο 400 ευρώ. Πάντως, οι υποχρεώσεις των φορολογουμένων με ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ δεν ολοκληρώνονται με τους ΦΑΠ 2011 και 2012, καθώς το φθινόπωρο θα λάβουν και το σημείωμα για την πληρωμή του ΦΑΠ 2013.

ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΤΩΝ Ο.Τ.Α.

Αντίθετος με τη διαθεσιμότητα 5.000 εκπαιδευτικών
  Σάββατο, 6 Ιουλίου 2013
Σοβαρή εμπλοκή δημιουργήθηκε χθες το βράδυ κατά τη συνάντηση με την τρόικα, όσον αφορά τους εργαζομένους στη δημόσια διοίκηση. Η τρόικα αρνήθηκε να συμπεριληφθούν οι 5.000 μετατάξεις εκπαιδευτικών στην κινητικότητα των 12.500 υπαλλήλων του Δημοσίου και απαίτησε οι 5.000 εκπαιδευτικοί να βγουν πρώτα σε διαθεσιμότητα για 3-4 μήνες.

Κάθετα αντίθετος στην πρόταση εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αρνήθηκε να βάλει τόσο τους καθηγητές σε αυτήν τη διαδικασία όσο και την ελληνική οικογένεια σε ό,τι αυτή συνεπάγεται, αφού σε τέτοια περίπτωση η σχολική χρονιά τον Σεπτέμβριο θα ξεκινούσε με ακόμη πιο μειωμένο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ενώπιον της επιμονής της τρόικας η κινητικότητα των 12.500 υπαλλήλων να συνοδεύεται από διαθεσιμότητα, επιλέχθηκε οι 5.000 υπάλληλοι να προκύψουν από άλλους τομείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και κυρίως από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγή του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «όταν έχω να επιλέξω ανάμεσα στο να σώσω καθηγητές και την εκπαίδευση των παιδιών, και στο προσωπικό των ΟΤΑ, του οποίου η εργασιακή αρτιότητα δεν είναι αποδεδειγμένα η απαιτούμενη, επιλέγω να σώσω τους καθηγητές».
Κατά πληροφορίες, σημαντικός αριθμός υπαλλήλων ΟΤΑ που θα μπουν σε κινητικότητα θα προκύψει από Δήμους που συνδυάζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και πλεονάζον προσωπικό.

Όσον αφορά το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, οι 3.500 δημοτικοί αστυνόμοι (4.000 σύμφωνα με στοιχεία της ΚΕΔΕ) θα μπουν καταρχήν σε διαθεσιμότητα για 1-2 μήνες. Στο διάστημα αυτό θα αξιολογηθούν από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης προκειμένου να επιλεγούν όσοι θα απορροφηθούν τελικά. Το ποσοστό απορρόφησής τους εκτιμάται πως θα ανέλθει σε 80%-90%. Στη συνέχεια, όσοι απορροφηθούν θα περάσουν από εκπαίδευση.

Οι χθεσινοβραδινές διαπραγματεύσεις αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών, όπου στις 14.00 θα μεταβεί και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι διαπραγματεύσεις εκτιμάται πως θα ολοκληρωθούν σήμερα.

ΑΝΑΚΑΝΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 3

"Τύμπανα πολέμου" μετά την απόφαση για τις 12.500 μετακινήσεις στο Δημόσιο - Όλο το σχέδιο για τη διαθεσιμότητα


 
 

- Η μετακίνηση των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας δεν ήταν πρωτοβουλία των δύο υπουργείων
- Η τρόικα ζητά άμεσα να μετακινηθούν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης άμεσα
- Μάλιστα οι δανειστές ζητούν να μεσολαβήσουν 3 μήνες κατά τους οποίους οι εργαζόμενοι θα βγουν σε διαθεσιμότητα
- Απεργίες και συγκεντρώσεις από την απόφαση της κυβέρνησης - Διαφωνεί και ο δήμαρχος Αθηναίων

Συνάντηση είχε το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης με εξαμελή αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Θ. Μπαλασόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον δήμο Αθηναίων Β. Πολυμερόπουλος και ο πρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών του δήμου Αθηναίων Απ. Κόσσυβας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη συζήτηση διαπιστώθηκε, ότι η πρόταση για τη μετακίνηση των εργαζομένων της Δημοτικής Αστυνομίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης δεν αποτέλεσε πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών και πιθανότατα ούτε του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φαίνεται, ότι η τρόικα διατυπώνει ενστάσεις στην πρόταση των δύο υπουργών, επιδιώκοντας οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία να μετακινηθούν άμεσα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και ζητά να μεσολαβήσουν τρεις μήνες κατά τους οποίους οι εργαζόμενοι θα βγουν σε διαθεσιμότητα. Μάλιστα αυτό θα είναι και ένα από τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν στην επικείμενη νέα συνάντηση της τρόικας με την ηγεσία του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πάντως τη Δευτέρα, ο υπουργός Εσωτερικών θα ξεκινήσει από τις δύο μετά το μεσημέρι μαραθώνιες συνομιλίες με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΠΟΠ-ΟΤΑ προκειμένου να συζητηθούν όλα τα επίμαχα θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Για αύριο στις 11 το πρωί, προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δημοτικών αστυνομικών έξω από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας, στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου.

Για τη Δευτέρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ κήρυξε στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και έως το τέλος του ωραρίου και κάλεσε στις 12.30 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε ανακοίνωσή της, που εξέδωσε το μεσημέρι, η ΠΟΕ-ΟΤΑ χαρακτηρίζει «πραξικοπηματική απόφαση και συνταγματική εκτροπή» την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη Δημοτική Αστυνομία, που -όπως σημειώνεται- «είναι ενταγμένη στο «Δόγμα του Σοκ» ώστε να τρομοκρατήσουν, να διαιρέσουν και να οδηγήσουν χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση και στην εξαθλίωση. Πλέον, στόχος τους δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στη δημοτική Αστυνομία αλλά συνολικά οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γι΄αυτό η αντίδρασή μας θα είναι συνολική και δυναμική».

Και ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης επικρίνει με δήλωσή του την υπαγωγή της Δημοτικής Αστυνομίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Όπως σημειώνει, «την ώρα που ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γίνεται όλο και πιο κεντρικός για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, είναι αδιανόητος κάθε περιορισμός στις αρμοδιότητές της. Η Δημοτική Αστυνομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη λειτουργία της πόλης. Είναι πάγια θέση του δήμου Αθηναίων η ανάγκη ενίσχυσης του θεσμικού πλαισίου των αρμοδιοτήτων της και όχι η κατάργησή της».
Όλο το σχέδιο για κινητικότητα και διαθεσιμότητα

Οι 12.500 υπάλληλοι που θα τεθούν σε κινητικότητα έχουν ήδη βρεθεί, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες.
Από αυτούς, κάποιοι αναμένεται να μετακινηθούν με απευθείας μετατάξεις και άλλοι μέσω διαθεσιμότητας.
Μέσω μετατάξεων αναμένεται να μετακινηθούν 5.000 εκπαιδευτικοί και 3.500 υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας. Σε διαθεσιμότητα, προκειμένου στη συνέχεια να μετακινηθούν, αναμένεται να βγουν 2.500 υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας και 1.500 από τη γενική κυβέρνηση.

Η διαθεσιμότητα θα μειωθεί σε 6-9 μήνες. Μετά το πέρας του χρονικού διαστήματος, όποιος υπάλληλος δεν έχει μετακινηθεί θα απολυθεί οριστικά

Σε ό,τι αφορά τη «δεξαμενή» από την οποία θα προέλθουν οι υπόλοιποι 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι που πρέπει να μετακινηθούν έως τα τέλη 2013, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης έχει ήδη ετοιμάσει σχέδιο με 2.741 εσωτερικές μετακινήσεις δημοτικών υπαλλήλων.

ΑΝΑΚΑΜΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 2

Κλείνουν άμεσα τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και την ΕΛΒΟ

 
 

Στο νέο Μνημόνιο που αποφασίστηκε με την τρόικα θα αναφέρονται οι τρόποι αναδιάρθρωσης για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και την ΕΛΒΟ.

Σύμφωνα με διαρροές από το υπουργείο Οικονομικών περίοπτη θέση στο νέο Μνημόνιο θα έχουν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και η ΕΛΒΟ.

πρώτα θα συγχωνευτούν και μετά θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για την τύχη τους

Oι δύο αμυντικές βιομηχανίες θα αναδιαρθρωθούν σε λειτουργία

Όπως συμφωνήθηκε και οι δύο αμυντικές βιομηχανίες θα αναδιαρθρωθούν σε λειτουργία και όχι σύμφωνα με το μοντέλο της ΕΡΤ.
Και οι δύο πρώτα θα συγχωνευτούν και μετά θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για την τύχη τους, κάτι που όπως είναι εύλογο πυροδοτεί αναστάτωση στους εργαζόμενους.

Και όλα αυτά ενώ τόσο τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα όσο και η ΕΛΒΟ συμμετείχαν στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

ΑΝΑΚΑΜΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 1

Σε διαθεσιμότητα 2500 εργαζόμενοι του ΕΣΥ!

 
 
 

Μπορεί τα νοσοκομεία και οι μονάδες υγείας να παρουσιάζουν σοβαρή έλλειψη προσωπικού, αυτό όμως όπως φαίνεται δεν εμποδίζει την τρόικα να ζητήσει συνολικά 2500 άτομα να μπούνε σε διαθεσιμότητα έως το 2014.

Έως το τέλος Ιουλίου θα πρέπει να έχουν μπει σε διαθεσιμότητα 1250 εργαζόμενοι και το 2014 άλλοι τόσοι με βάση τις απαιτήσεις της τρόικας που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση.

Ανάστατοι οι εργαζόμενοι! Αντί για κινητικότητα έρχονται απολύσεις!

Ενώ αρχικά διαβεβαίωνε ότι θα πρόκειται για εργαζόμενους σε κινητικότητα οι οποίοι σε λίγους μήνες θα επανέρχονταν στο σύστημα, πλέον όλα δείχνουν ότι πρόκειται για απομακρύνσεις.

Η αποκάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησης των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με τον υπουργό υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Η ΜΕΤΑΜΨΥΧΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΙΚΛ

06 Ιουλίου 2013
 
ΣΟΚ! Ο Michael Jackson μπήκε στο ΣΩΜΑ ενός ΕΛΛΗΝΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ!!! (VIDEO)

Ένας αστυνομικός "διαφορετικός" από τους άλλους! Ρυθμίζει την κίνηση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης όχι με τον παραδοσιακό -βαρετό- τρόπο αλλά ...χορεύοντας!
Τροχονόμε χόρεψε μου μια κλήση! :)
Απολαύστε τον!



Ο ΠΡΩΤΟΣ ΓΥΡΟΣ

Ο πρώτος γύρος του κόμου με... ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!!!

06 Ιουλίου 2013
 
Ο πρώτος γύρος του κόμου με... ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!!!
 
 
Μπορεί να ακούγεται περίεργο ιδιαίτερα αν λάβουμε υπ' όψιν τις κοινωνικές συνθήκες στις αρχές του περασμένου αιώνα, αλλά ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στον κόσμο με αυτοκίνητο ήταν γυναίκα. Για να ακριβολογούμε ήταν ένα ζευγάρι ανθρώπων που ταξίδεψαν μαζί αλλά η Γερμανίδα Clärenore Stinnes ήταν αυτή που οργάνωσε και το εγχείρημα, καθώς γνώρισε το μετέπειτα συζυγό της μόλις δύο ημέρες πριν αναχωρήσει για το ταξίδι.

Η Clärenore Stinnes, επαγγελματίας οδηγός αγώνων και ο Σουηδός κινηματογραφιστής Carl-Axel Söderström ξεκίνησαν το ταξίδι τους στις 25 Μαΐου 1927 με ένα Adler Standard 6 συνοδευόμενοι από 2 μηχανικούς και ένα όχημα με εξοπλισμό.
Το ταξίδι ήταν χορηγία από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και ακολούθησε την εξής πορεία: Βαλκάνια, Βηρυτός, Δαμασκός, Βαγδάτη, Τεχεράνη, Μόσχα, στη συνέχεια ταξίδεψαν στη Σιβηρία, διέσχισαν την παγωμένη λίμνη Βαϊκάλη και την έρημο Γκόμπι και έφτασαν στο Πεκίνο. Με πλοίο πήγαν στην Ιαπωνία, στη Χαβάη και στη Νότια Αμερική. Μέχρι το Μπουένος Άιρες και μετά Βανκούβερ και Νέα Υόρκη.
Ταξίδεψαν με πλοίο στη Χάβρη και έφτασαν με το αυτοκίνητό τους στο Βερολίνο στις 24 Ιουνίου του 1929, μετά από ένα ταξίδι 47.000 χιλιομέτρων! Μετά την επιστροφή τους παντρεύτηκαν και έζησαν στη Σουηδία όπου απέκτησαν τρία παιδιά, ενώ υιοθέτησαν αρκετά. Ο Söderström πέθανε το 1976, σε ηλικία 83 ετών, ενώ η Stinnes έζησε άλλα 14 χρόνια.
 
 
πηγή: perierga.gr

ΣΚΟΡΔΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

6 Ιουλίου 2013

Πώς το σκόρδο, ο πιο βρωμερός καρπός. εξοντώνει όλες τις αρρώστειες…!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Το σκόρδο απλό και ανθεκτικό, με όλες τις απίθανες χημικές ενώσεις που περιέχει, δρα κατά πάντων και εξοντώνει ότι βρεθεί στον δρόμο του ενώ για την υγεία μας είναι σχεδόν ...
πανάκεια.

Σκόρδο μια Υπερτροφή Δύναμης
Αν θέλετε να ζήσετε μια μακρά ζωή γεμάτη ενεργητικότητα και υγεία, τροφοδοτήστε τα κύτταρα σας με σκόρδο – το πανάρχαιο βότανο με τις ιαματικές ιδιότητες- που χρησιμοποιείται πάνω από 10.000 χιλιάδες χρόνια ως τονωτικό και θεραπευτικό για όλες σχεδόν τις ασθένειες. Η επιστήμη μόλις τώρα αρχίζει να ανακαλύπτει γιατί συμβαίνει αυτό. Ο βολβός του σκόρδου περιέχει τουλάχιστον τετρακόσιες χημικές ουσίες μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες προσδίδουν στο σκόρδο τις εκπληκτικές, ισχυρές ιδιότητες του στην προφύλαξη των κυττάρων από τις οξειδωτικές βλάβες και στην προστασία ολοκλήρου του σώματος από την πρόωρη γήρανση.
Σκόρδο, ένα πανάρχαιο αντίδοτο, που δρα κατά πάντων
Κατά της γήρανσης, του καρκίνου, του Αλτζχάιμερ, της κατάθλιψης, των αλλεργιών, του εμφράγματος, του κρυώματος, των ιών, των μικροβίων… τέλος δεν έχει η λίστα με τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ο άνθρωπος από αυτό το μικρό θαυματουργό δώρο της φύσης. Καταναλώστε σκόρδο είτε με την φυσική του μορφή είτε σε μορφή δισκίων. Αν σας αρέσει, μπορείτε να το τρώτε ωμό η ελαφρά μαγειρεμένο, λιωμένο η κομμένο σε φέτες. Αν δεν σας αρέσει η γεύση του η δεν σας ενθουσιάζει η χαρακτηριστική οσμή που αφήνει στο στόμα, ή απορρίπτετε το φρέσκο σκόρδο για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να παίρνετε συμπληρώματα σκόρδου. Είναι το ίδιο αποτελεσματικά, (κατά προσέγγιση) χωρίς οσμή.
Κάθε πρωί, μετά την πρωινή γυμναστική, γιόγκα, διαλογισμό, παίρνουμε μια σκελίδα σκόρδο, την ξεφλουδίζουμε και την καταπίνουμε ολόκληρη. Κατά προτίμηση την μασάμε γιατί με την ανάμειξη του σάλιου γίνονται ενώσεις υπέρ χρήσιμες. Μπορούμε αν επιλέξουμε, να πάρουμε δυο κάψουλες συμπληρώματος σκόρδου.

Πως Ενεργεί το Σκόρδο;

Το σκόρδο περιέχει ένα απίστευτα σύνθετο μίγμα χημικών ενώσεων και οι επιστήμονες ακόμα προσπαθούν να ανακαλύψουν σε ποιες από αυτές τις ουσίες οφείλει τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Όμως είναι γνωστό ότι οι χημικές ενώσεις που περιέχονται στο σκόρδο έχουν ποικίλες δράσεις – ως αντιβιοτικές η αντί-ικές, ουσίες, παράγοντες μείωσης της αρτηριακής πίεσης, αναστολείς του καρκίνου, αποσυμφορητικές και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και επιδεικνύουν προστατευτική δράση έναντι της γήρανσης στα κύτταρα του εγκεφάλου. Τα πειραματόζωα στα όποια χορηγήθηκε σκόρδο λειτουργούν καλυτέρα σε προχωρημένη ηλικία και ζουν περισσότερο. Φυσικά τα πειραματόζωα ΔΕΝ πήγαιναν σε τσιπουράδικα ή σουβλακερί, και λοιπούς σκουπιδότοπους.

Πως Είναι Υπερτοφή το Σκόρδο?

Αποκλείει και κατατροπώνει τον καρκίνο. Το σκόρδο μπορεί να βοηθήσει να αποφύγεις τον καρκίνο καθώς μεγαλώνεις. Οι άνθρωποι που καταναλώνουν σκόρδο έχουν λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από ορισμένες μορφές καρκίνου, όπως καρκίνο του στομάχου και του παχέως εντέρου
. Όπως έδειξε μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του πανεπιστήμιου της Μινεσότα και στη όποια πήραν μέρος 60 χιλιάδες ηλικιωμένες γυναίκες από την πολιτεία της Αιόβα, που έτρωγαν σκόρδο περισσότερο από μια φορά την εβδομάδα είχαν τις μισές πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του εντέρου σε σχέση με αυτές που δεν έτρωγαν ποτέ σκόρδο. Παράλληλα μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στην Κίνα και την Ιταλία, έδειξαν ότι τα άτομα που καταναλώνουν σκόρδο και κρεμμύδια, στο πλαίσιο αυστηρά υγιεινής διατροφής, διατρέχουν λιγότερες από τις μισές πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο του στομάχου.
Επιπλέον, Το σκόρδο μπορεί να δράση και ως χημικοθεραπευτικός παράγοντας, επιβραδύνοντας η και καταστέλλοντας την ανάπτυξη του καρκίνου στους καρκινοπαθείς. Νέα ερευνητικά δεδομένα από το Ογκολογικό κέντρο Μεμόριαλ Σλοαν Κέτερινγκ στη Νέα Υόρκη δείχνουν ότι τα συστατικά του σκόρδου στην πραγματικότητα περιορίζουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

Μειώνει την χοληστερόλη

Σύμφωνα με μια σημαντική επισκόπηση όλων των επιστημονικών δεδομένων που πραγματοποιήθηκε από τον Στηβεν Γουορσοφσκι στο ιατρικό κολέγιο της Νέας Υόρκης, η κατανάλωση μισής έως μιας σκελίδας σκόρδου, η ισοδύναμης ποσότητας σε συμπλήρωμα σκόρδου, είχε ως αποτέλεσμα τη μέση μείωση της υψηλής χοληστερόλης κατά 23 μονάδες, δηλαδή κατά 9% περίπου. Στην ανάλυση του χρησιμοποιήθηκαν και δοκιμάστηκαν καθημερινά 900mg ταμπλέτες σκόνης σκόρδου kwai, σκονη σκόρδου που είχε υποστεί ξήρανση με ψεκασμό και 1000 mg υδατικό εκχύλισμα Kyolic.
Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι μια η δυο σκελίδες σκόρδου ημερησίως, η ισοδύναμη ποσότητα συμπληρώματος σκόρδου μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικά όπως και τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την μείωση της χοληστερόλης, τα όποια θεωρούνται επιτυχή όταν επιφέρουν μείωση της χοληστερόλης κατά 15%.
Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι προκειμένου να επωφεληθεί κάνεις από τα ευεργετικά αποτελέσματα του σκόρδου στη μείωση της χοληστερόλης, απαιτείται συνεχής λήψη σκόρδου, για χρονικό διάστημα ενός έτους, στα πλαίσια μιας ισορροπημένης υγιεινής διατροφής. Μια παρόμοια Βρετανική μετά-ανάλυση, η στατιστική ανάλυση των μέχρι σήμερα επιστημονικών δεδομένων, έδειξε ότι η λήψη συμπληρωμάτων σκόρδου είχε ως αποτέλεσμα την μέση μείωση της χοληστερόλης κατά 12%.

Επιπλέον, το σκόρδο μειώνει την αρτηριακή πίεση

Μια διπλή τυφλή μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Γερμάνια έδειξε ότι η κατανάλωση ποσότητας σκόρδου ισοδύναμης με δυο σκελίδες σκόρδου ημερησίως είχε ως αποτέλεσμα την μείωση της αρτηριακής πίεσης από 171/102 σε 152/89 έπειτα από τρεις μήνες, μέσα σε πρόγραμμα υγιεινής διατροφής, χωρίς κρεατοφαγία.
Καταπολεμά την δημιουργία θρόμβων, άλλος ένα σημαντικός τρόπος με τον όποιο το σκόρδο καταπολεμά τις καρδιακές νόσους είναι, με την αποτροπή του σχηματισμού επικινδύνων θρόμβων η αλλιώς διευκολύνοντας την ομαλή ροη του αίματος στις αρτηρίες.
Το σκόρδο εμποδίζει την συσσωμάτωση των αιμοπεταλίων και την προσκόλληση τους στα τοιχώματα των αρτηριών, γεγονός που αποτελεί το πρώτο στάδιο για την απόφραξη των αρτηριών. Ο Ερικ Μπλοκ, καθηγητής χημείας στο πολιτειακό πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Ολμπανι, έχει απομονώσει ένα συστατικό του σκόρδου το ατζοένιο το οποίο έχει ισχυρότατες αντιπηκτικές ιδιότητες.
Το σκόρδο επίσης ενισχύει το ινωδολητικό σύστημα που έχει την ικανότητα να διασπά τους θρόμβους. Σε μια διπλή τυφλή μελέτη Ινδών φοιτητών της ιατρικής, η χορήγηση τριών σκελίδων σκόρδου ημερησίως βελτίωσε την θρομβολυτική δράση του ιδονολυτικου συστήματος κατά 20% περίπου. Το μαγειρεμένο σκόρδο δείχνει να έχει ακόμη μεγαλύτερες αντιθρομβωτικές ιδιότητες. Το σκόρδο καταπολεμά επίσης την γήρανση και την απόφραξη των περιφερικών αρτηριών, καθώς και των αρτηριών της καρδίας.

Αναζωογονεί τον εγκέφαλο και το ανοσοποιητικό σύστημα

Εντυπωσιακές νέες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε πειραματόζωα στην Ιαπωνία αποκάλυψαν ότι η κατανάλωση σκόρδου μπορεί να αποκαταστήσει σε φυσιολογικά επίπεδα την λειτουργία του εγκέφαλου και του ανοσοποιητικού συστήματος σε ηλικιωμένους αρουραίους, αφού είναι γνωστό ότι η λειτουργία του εγκεφάλου και του ανοσοποιητικού συστήματος επιδεινώνονται με την αύξηση της ηλικίας.
Συμφώνα με τον Δρα Χιροσι Σαιτο καθηγητή φαρμακευτικών επιστήμων στο πανεπιστήμιο του Τόκιο οποίος έχει εξετάσει δεκάδες φυσικά και συνθετικά προϊόντα, αναζητώντας νέα φάρμακα για την γεροντική άνοια, το σκόρδο μπορεί ακόμη και να συμβάλει στην αποτροπή η την αναστροφή της «άνοιας» τύπου Αλτσχαιμερ.

Επιμηκύνει την ζωή

Ο Δρ Σαιτο, ένας από τους πιο διακεκριμένους ερευνητές της Ιαπωνίας στον τομέα της γήρανσης, παρατήρησε ότι το σκόρδο είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του ορίου ζωής των ποντικιών που χρησιμοποίησε στο εργαστήριο του. Ομολογεί ότι άρχισε να δοκιμάζει το σκόρδο στα πειραματόζωα του, επειδή είναι πολύ γνωστό, πανάρχαιο Ιαπωνικό φάρμακο για την γεροντική άνοια. Το ωριμασμένο εκχύλισμα σκόρδου που χρησιμοποίησε στα πειράματα του είναι αυτό που πωλείται στις ΗΠΑ με την εμπορική ονομασία Kyolic.
Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι η αλλισίνη,ένα από τα κυριότερα συστατικά του σκόρδου,στο όποιο οφείλει τη χαρακτηριστική οσμή του, είχε επίσης ως αποτέλεσμα την αύξηση της ενδογενούς παράγωγης δυο ισχυρών αντιοξειδωτικών ενζύμων,της καταλασης και της περοξειδασης της γλουταθειονης,που έχουν αποδειχτεί ότι παρατείνουν τη διάρκεια του βίου στις κατώτερες μορφές ζωής

Σκόρδα είναι το φυσικό αγχολυτικό

«Το σκόρδο είναι αγχολυτικό, ηρεμιστικό,ενώ επιπλέον λειτούργει και ως αντικαταθλιπτικό, όπως το Πρόζακ και με πολύ ηπιότερο τρόπο» αναφέρει ο Δρ Ζιλ Φιλιον του ινστιτούτου Παστέρ στη Γαλλία, «η κατανάλωση σκόρδου μπορεί απλά να σας κάνει να αισθανθείτε καλυτέρα»
Ο Δρ Φιιον έχει ανακαλύψει ότι το σκόρδο επηρεάζει την απελευθέρωση της σεροτινης- μιας χημικής ουσίας που υπάρχει σε μεγάλη συγκέντρωση στον εγκέφαλο και συμμετέχει στη διαμόρφωση της ψυχολογικής διάθεσης και της συμπεριφοράς του ανθρώπου και κατά συνέπεια διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο άγχος,στην κατάθλιψη,στο άλγος,στην επιθετικότητα,στο στρες,στον ύπνο και στη μνήμη.
Τα υψηλά επίπεδα της σεροτονίνης στον εγκέφαλο λειτουργούν ως ηρεμιστικό, κατευνάζουν και ηρεμούν, βοηθούν στον ύπνο και ανακουφίζουν από την κατάθλιψη. Ο Δρ Φιλιον πιστεύει ότι το σκόρδο συμβάλλει στη ρύθμιση του συστήματος της σεροτονἰνης. Μια ιαπωνική μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε ποντικούς έδειξε ότι το εκχύλισμα σκόρδου είχε το 60% της αποτελεσματικότητας του βάλιουμ στην ανακούφιση από το στρες.

Τι γίνετε με τα δισκία σκόρδου?

Στις περισσότερες περιπτώσεις (όχι όμως και σε όλες) τα συμπληρώματα σκόρδου περιέχουν τις ίδιες αντιγηραντικές χημικές ενώσεις όπως και το ωμό σκόρδο. Αυτού του είδους τα συμπληρώματα έχουν δοκιμαστεί εκτεταμένα σε ζώα και σε ανθρώπους, ιδιαίτερα στη Γερμανία,στην Ιαπωνία και στις ΗΠΑ και έχουν επιδείξει συγκεκριμένα αντικαρκινικά και καρδιαγγειακά οφέλη. Τα δισκία σκόρδου αποτελούν το πιο δημοφιλές συμπλήρωμα διατροφής, που έρχεται πρώτο σε πώλησης μεταξύ των συμπληρωμάτων και φαρμάκων που μπορεί να προμηθευτεί κάνεις δίχως συνταγή γιατρού

Ποια ποσότητα σκόρδου είναι αρκετή;

Δυο η τρεις σκελίδες σκόρδου ημερησίως είναι αρκετές για να δώσουν στα κύτταρα σας την τονωτική ένεση που θα διαφυλάξει τη νεότητα σας. Πηγή Φιλοσοφία και Ερευνα