Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

STEALTH LAMBORGHINI

Πρώτες φωτό απο την Stealth Lamborghini

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΥΧΕΙ

 Γιατί θεωρούμε ότι το λαγοπόδαρο φέρνει τύχη;

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ; Γιατί θεωρούμε ότι το λαγοπόδαρο φέρνει τύχη;
 
Αν έχεις τύχει διάβαινε και... λαγοπόδαρο περπάτει. Από όλα τα ζώα του κόσμου γιατί θεωρούμε ότι ο λαγός φέρνει τύχη; Και γιατί το συγκεκριμένο μέρος του λαγού;Η ιστορία ξεκινά από τις παγανιστικές λατρείες, όπου η φύση και τα πλάσματά της ήταν «θρησκεία».
Τότε ο λαγός και το κουνέλι συμβόλιζαν την ευκαρπία (μέχρι και σήμερα χαρακτηρίζουμε κουνέλα μία γυναίκα με πολλά παιδιά, εξάλλου), την ευημερία, την αφθονία, τη μακροζωία, τη γέννηση, την αναγέννηση και γενικότερα όλα όσα φέρνουν στο νου ευτυχία.
Επιπλέον, ο λαγός επειδή γεννιέται με ανοιχτά μάτια, οι πρόγονοί μας θεωρούσαν ότι αντιπροσωπεύει τη σοφία καθώς έχει δει όλα τα μυστήρια της αναπαραγωγής, ενός κόσμου άγνωστου.
Όλα αυτά οδήγησαν το λαγό στο βάθρο των «προστατευόμενων» ζώων, στα οποία οι θεϊκές δυνάμεις χάρισαν απλόχερα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
Το ερώτημα όμως παραμένει: γιατί το λαγοπόδαρο;
Μολονότι διάφορα μέρη του λαγού έχουν χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς ως γούρια (ουρά, σπλάχνα, αυτιά κ.λπ), το πόδι θεωρούνταν το πιο τυχερό.
Γιατί; Πιθανολογείται ότι η τύχη του αποδόθηκε επειδή, το πόδι παραπέμπει σε φαλλικό σύμβολο, το οποίο είχε δυναμική παρουσία σε δεισιδαιμονίες (και όχι μόνο) της αρχαιότητας.

ΚΟΥΦΑΛΑ COCA COLA ΔΕΝ ΠΙΝΟΥΜΕ ΑΛΑ

Η καλύτερη διαφήμιση για την Coca Cola...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
H Coca Cola ξοδεύει κάθε χρόνο αδιανόητα ποσά για να διαφημίζεται, όμως οι καλύτερες διαφημίσεις είναι οι έμμεσες...
Enjoy την Adriana Lima με βρεγμένο μπλουζάκι:



Ο ΒΑΡΔΑΡΗΣ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ

Μπάρα: Ο δρόμος του αγοραίου έρωτα στην Θεσσαλονική!!
Ημερομηνία: 06 Δεκεμβρίου 2013
 
Μπαρα: Ο δρομος του αγοραιου ερωτα στην Θεσσαλονικη!!

Στα κρεβάτια τους, ξάπλωσε κάθε «καρυδιάς καρύδι». Εκεί, στην Μπάρα, όπως λέγανε την περιοχή με τα στάσιμα νερά οι Τούρκοι, νεαρές ή και πιο μεγάλες κοπέλες εξασκούσαν με κάθε προφύλαξη, το επάγγελμα της πορνείας. Η περιοχή μεταξύ των οδών Λαγκαδά και Μοναστηρίου, που έφτανε μέχρι τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, ήταν σαν μια μικρή αυτόνομη πολιτεία μέσα στην Θεσσαλονίκη. Κοντά στο λιμάνι και τη βασική πύλη εισόδου της πόλης, για να μην ενοχλεί τα παλιά χάνια ή καπηλειά, να μην σκανδαλίζει την κοινωνία και κυρίως να εξυπηρετεί στα γρήγορα.
Ταξιδιώτες, στρατιώτες, ναυτικοί, πλούσιοι, φτωχοί, Έλληνες και ξένοι, καλοί και υπόκοσμος, «αγόραζαν» καθημερινά, στα μπορντέλα της Μπάρας, την απόλαυση του σεξ.

Και φυσικά, όπως πάντα, «τα λεφτά μπροστά».

51493-vardaris_2

Η Μπάρα γνώρισε μεγάλες στιγμές, σε δύο περιόδους. Η πρώτη ήταν από το 1912 ως το 1918, όπου οι κοπέλες που δούλευαν εκεί, εκπροσωπούσαν σχεδόν κάθε κομμάτι της πολυ - εθνοτικής Θεσσαλονίκης. Λέγεται, ότι κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, η αμαρτωλή Μπάρα ήταν η μεγαλύτερη πιάτσα στην Ευρώπη, αριθμώντας περισσότερες από 1.500 πόρνες! Η δεύτερη, τη δεκαετία του '40, όπου στα τέλη, τα περισσότερα σπίτια έκλεισαν.
Η φήμη της γειτονιάς του πληρωμένου έρωτα ήταν ξακουστή σε όλη την Ελλάδα.

ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013

Το 8% των Ελλήνων πληρώνει το 70% των φόρων

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μελέτη αναδεικνύει τις μεγάλες αδικίες του φορολογικού συστήματος

Το 8% των νοικοκυριών με εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις δηλώνει το 30% των...
συνολικών φορολογητέων εισοδημάτων και πληρώνει το 70% των φόρων. Πρόκειται για στοιχείο που αναδεικνύει μία από τις μεγάλες αδικίες του ελληνικού φορολογικού συστήματος στο οποίο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι επωμίζονται το μεγάλο φορτίο των φορολογικών βαρών.

Η μελέτη που εκπόνησε ο καθηγητής Νίκος Καραβίτης, σύμβουλος του Γ. Στουρνάρα, για λογαριασμό του ΙΟΒΕ και του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, φωτίζει τις κακοδαιμονίες της φορολογικής καθημερινότητας των Ελλήνων όπου η αδυναμία ελέγχου της φοροδιαφυγής δίνει τον τόνο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», μισθωτοί με εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ δηλώνουν το 28,2% των συνολικών εισοδημάτων που καταγράφονται στην Εφορία. Αυτά τα εισοδήματα, τα οποία ανήκουν μόλις στο 7,9% των συνολικών νοικοκυριών επωμίζονται το 68,6% των συνολικών φόρων εισοδήματος.

Οκτώ στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες δηλώνουν εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ ενώ το 63% των μη μισθωτών δηλώνει εισοδήματα κάτω από 5.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τους αγρότες, το 99% δηλώνει εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ και από τους 100 αγρότες μόνο ένας δηλώνει εισόδημα πάνω από 400 ευρώ το μήνα, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του ΙΟΒΕ.

Από τη μελέτη προκύπτει μεταξύ άλλων πως:
- 15% των μισθωτών και συνταξιούχων δηλώνει εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ
- οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι οι οποίοι αποτελούν το 64% των φορολογουμένων δηλώνουν το 82% των συνολικών εισοδημάτων και πληρώνουν το 78% των φόρων.
-15.215 ευρώ είναι το μέσο δηλωθέν εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων - στοιχεία 2011
-5.771 ευρώ είναι το μέσο δηλωθέν εισόδημα των λοιπών φορολογούμενων πλην μισθωτών και συνταξιούχων

newsbeast.gr

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ

Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013


Σήμερα στις 18:00 στην Βραζιλία Κληρώνει για την Εθνική Ελλάδας

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η γιορτή στην χώρα της σάμπα ξεκινά από σήμερα με την κλήρωση των ομίλων.
Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν οι Φερνάντο Σάντος.Τάκης Φύσσας και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής

Τους αντιπάλους της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην Βραζιλία μαθαίνει σήμερα το απόγευμα στις 18:00 η Εθνική Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πρσοβλέπει σε μια ευνοϊκή κλήρωση που θα μας δώσει την δυνατότητα να κάνουμε το βήμα παράπάνω σε σχέση με τις προηγούμενες δύο συμμετοχές μας σε Μουντιάλ.

Η κλήρωση θα διεξαχθεί στην πόλη της Μπαΐα και είναι περιττό να πούμε ότι ολόκληρος ο πλανήτης θα έχει στραμμένα τα βλέμματα του στη χώρα του καφέ και της σάμπα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην αίθουσα, όπου θα διενεργηθεί η κλήρωση, θα βρίσκονται 1.300 καλεσμένοι και 2.000 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, ενώ η σχετική διαδικασία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά σε 193 χώρες!

Τα γκρουπ δυναμικότητας

Η Εθνική Ελλάδας βρίσκεται στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας, σύμφωνα με την κατάρτιση που έγινε από την FIFA, αλλά υπάρχει η πιθανότητα να... μετακομίσει στο δεύτερο γκρουπ. Κι αυτό γιατί το 4ο γκρουπ είναι υπεράριθμο με εννιά ομάδες, ενώ το δεύτερο γκρουπ που περιλαμβάνει τις αφρικανικές δυνάμεις είναι... λειψό με εφτά ομάδες. Έτσι μια από τις ευρωπαϊκές δυνάμεις θα πάρει το δρόμο του δεύτερου γκρουπ για να υπάρξει ισορροπία.

Η κλήρωση για το ποια ομάδα θα αλλάξει γκρουπ δυναμικότητας θα γίνει μετά από κλήρωση, πριν την τελική διαδικασία. Η ευρωπαϊκή ομάδα που θα μπει στο 2ο γκρουπ, δεν θα μπορεί να κληρωθεί με ευρωπαϊκή ομάδα από το πρώτο (Ισπανία, Γερμανία, Βέλγιο, Ελβετία), προκειμένου να μην υπάρξουν πάνω από δύο ευρωπαϊκές στον ίδιο όμιλο. Οι 32 ομάδες θα χωριστούν σε οχτώ ομίλους των τεσσάρων και η διοργάνωση θα διαρκέσει από τις 12 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου 2014.

Δείτε τα γκρουπ αναλυτικά:

1ο Γκρουπ: Βραζιλία, Ισπανία, Γερμανία, Αργεντινή, Ελβετία, Κολομβία, Βέλγιο, Ουρουγουάη

2ο Γκρουπ: Αλγερία, Καμερούν, Γκάνα, Νιγηρία, Χιλή, Εκουαδόρ, Ακτή Ελεφαντοστού

3ο Γκρουπ: Αυστραλία, Ιράν, Ιαπωνία, Κορέα, Κόστα Ρίκα, Ονδούρα, Μεξικό, ΗΠΑ

4ο Γκρουπ: Ελλάδα, Βοσνία, Κροατία, Αγγλία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρωσία, Γαλλία

Το παρών στην Μπαΐα θα δώσουν ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος, και ο τεχνικός διευθυντής, Τάκης Φύσσας, οι οποίοι θα συνοδεύουν τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή.

ΤΡΕΛΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Οι ΤΥΠΟΙ είναι πραγματικά... ΑΠΙΑΣΤΟΙ! ΔΕΙΤΕ τι κάνουν!

Απλά άπιαστοι!







ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ

Νέλσον Μαντέλα, το σώμα έφυγε, το σύμβολο μένει...

Δημοσιευμένη  εικόνα



Έμβλημα του αγώνα για την κατάρριψη των ανισοτήτων και των διακρίσεων, φυλακισμένος για 27 χρόνια πριν γίνει ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής στις πρώτες εκλογές χωρίς φυλετικούς διαχωρισμούς, ο Νέλσον Μαντέλα έχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία του 20ού αιώνα ως μαχητής εναντίον του τελευταίου ρατσιστικού καθεστώτος στον δυτικό κόσμο.

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Πέμπτης 5/12/2013 σε ηλικία 95 ετών ο πρώην πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής και ίνδαλμα του αγώνα κατά του απαρτχάιντ Νέλσον Μαντέλα.

Ο Μαντέλα το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα που δεν του επέτρεπαν να έχει άλλη δραστηριότητα εκτός της συχνής εισαγωγής του στο νοσοκομείο.

Μαντέλα γεννήθηκε το 1918 στο μικρό χωριό Μβέζο, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, και του δόθηκε το όνομα Ρολιλάχλα Μαντέλα. Το όνομα Νέλσον το πήρε από έναν δάσκαλό του την πρώτη του μέρα στο σχολείο, αλλά στη χώρα θα γινόταν αργότερα γνωστός και απλά ως Μαντίμπα, το όνομα της φυλής του.

Το 1937 στάλθηκε σε κολέγιο μεθοδιστών ιεραποστόλων, όπου για πρώτη φορά στη ζωή του απέκτησε φιλική σχέση με ανθρώπους σε διαφορετική φυλή από αυτόν. Τελικά, για να αποφύγει ένα προξενιό, κατέληξε στο Γιοχάνεσμπουργκ, όπου θα ξεκινούσε τις σπουδές του στη Νομική.

Ήδη ως φοιτητής μπήκε στον αγώνα για να δοθούν τα ίδια πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα στις πάμπολλες ομάδες αυτοχθόνων στην Νότιο Αφρική. Το 1944 μπήκε στην ομάδα «Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο» (ANC), ιδρύοντας μαζί με άλλους και τη Νεολαία του ΑΝC.

Στην πολιτική θεώρηση του Μαντέλα θα μπλέκονταν ο αντιαποικιακός αγώνας, η μάχη κατά των θεσμοθετημένων διακρίσεων βάσει φυλής, ο μαρξισμός και ακόμη και η αρχή της αντίστασης χωρίς βία του Μαχάτμα Γκάντι.

Η πρώτη του δικαστική ποινή για την πολιτική του δραστηριότητα, που ήταν περιοριστικοί όροι, ήρθε το 1952 με βάση τον νόμο για την Αντιμετώπιση του Κομμουνισμού -αργότερα τον ίδιο χρόνο θα άνοιγε, μαζί με τον Όλιβερ Τάμπο, το πρώτο δικηγορικό γραφείο της Νοτίου Αφρικής μόνο με μαύρους νομικούς.

Εξασκώντας τη δικηγορία, ο Μαντέλα έκανε εκστρατεία για την καταπολέμηση του Απαρτχαϊντ και κατέληξε, το 1956, κατηγορούμενος για εσχάτη προδοσία. Μετά την πολύχρονη δίκη εναντίον του ίδιου και των συγκατηγορούμενών του, οι κατηγορίες τελικά κατέπεσαν.

Το καθεστώς του Απάρτχαιντ γαλβανιζόταν όμως όλο και περισσότερο, και τελικά το 1960 κηρύχθηκε παράνομο το ANC -μαζί του πέρασε και ο Μαντέλα στην παρανομία. Τότε, ο Μαντέλα απομακρύνθηκε και από την αρχή της μη βίας.

Τελικά, συνελήφθη ξανά, κατηγορήθηκε για σαμποτάζ και απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης και καταδικάστηκε το 1964 σε ισόβια.

Με τον Μαντέλα στη φυλακή και την ηγεσία του εξόριστη, τα μέλη του ANC οι αυτόχθονες της Νοτίου Αφρικής προχωρούσαν σε εξεγέρσεις που κατέληγαν σε αιματηρή καταστολή. Τα στελέχη του ANC που βρίσκονταν στο εξωτερικό επέλεξαν να ξεκινήσουν εκστρατεία στη διεθνή κοινότητα εναντίον του Άπαρτχαϊντ γύρω από ένα πρόσωπο -τον φυλακισμένο Νέλσον Μαντέλα.

Εντός και εκτός Νοτίου Αφρικής, ο Μαντίμπα έγινε το σύμβολο της καταπίεσης και το σύμβολο του αγώνα για ελευθερία και ισότητα.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Οι εξελίξεις, στις οποίες συνέβαλε και η διεθνής κατακραυγή, οδήγησαν στην αποκατάσταση του ANC και την απελευθέρωση του Μαντέλα στις 11 Φεβρουαρίου του 1990. Από την ηγεσία του ANC, ξεκίνησε τις συνομιλίες με την κυβέρνηση για ένα κράτος, στο οποίο όλοι οι πολίτες θα ήταν ίσοι απέναντι στο νόμο ανεξαρτήτως φυλής με την κατάρτιση νέου Συντάγματος.

Τιμήθηκε, μαζί με τον τότε πρόεδρο της χώρας Φρέντερικ ντε Κλερκ, με το Νόμπελ Ειρήνης το 1993. Στις εκλογές του επόμενου χρόνου, το ANC κέρδισε με απόλυτη πλειοψηφία και στις 9 Μαΐου ο Μαντέλα εξελέγη από το νέο Κοινοβούλιο ο πρώτος πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής.

Μετά το τέλος της θητείας του το 1999, πήρε μέρος ως διαμεσολαβητής σε διάφορες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην Αφρική. Τελικά, αποσύρθηκε οριστικά από τα κοινά το 2004 αντιμετωπίζοντας προβλήματα υγείας. Οι δημόσιες εμφανίσεις του έγιναν έκτοτε όλο και λιγότερες.

Δημοσιευμένη  εικόνα


πηγή: in.gr

Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Ποιός είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος στην ιστορία;

Δημοσιευμένη  εικόνα


Ιησούς; Δαρβίνος; Μωάμεθ; Σαίξπηρ; Χίτλερ; ή μήπως ο Αριστοτέλης;


Παιδεία καί έθη ταύτα σχεδόν τά ποιούντα σπουδαίον άνδρα, καί τά ποιούντα πολιτικόν καί βασιλικόν...

... δηλαδή η παιδεία και ηθική κάνουν τους σπουδαίους ανθρώπους αλλά και τους καλούς ηγεμόνες έλεγε ο Αριστοτέλης.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι μάλλον πολύ δύσκολο να πούμε ποιος ήταν ο πιο σημαντικός άνθρωπος στην ιστορία. Γιατί είναι και δύσκολο να ορίσουμε τη σπουδαιότητα: για τι; Για ποιον; Ποιους επηρέασε και πόσο; Μετρά και η αρνητική επίδραση ή μόνον η θετική;

Είναι σαφές πως μια τέτοια απόπειρα δεν θα είναι επιστημονική: δεν υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία να μετρήσουμε τη συμβολή κάποιου ανθρώπου, την επιρροή του στους ανθρώπους κατά μόνας ή συνολικά, την επιρροή του σε βάθος χρόνου κ.ά.

Ωστόσο δυο επιστήμονες, οι Steven Skiena και Charles Ward αποπειράθηκαν να το κάνουν αυτό.

Τα κριτήρια τους ήταν τα εξής:

- τα... κλικ στο google. Δηλαδή πόσες φορές έχει αναζητηθεί το κάθε πρόσωπο. Το πρόβλημα βεβαίως είναι ότι αφορά μόνον την αγγλική γλώσσα.

- το πόσα λινκ παραπέμπουν στο όνομα αυτό.

- πόσα hits έχει κάθε άτομο στη Wikipedia.

- την έκταση των άρθρων που αφορούν κάθε πρόσωπο και είναι αναρτημένα στη Wikipedia.

- το συνυπολογισμό 2 κριτηρίων: της βαρύτητας μιας προσωπικότητας και της δημοφιλίας της.


ΛΟΓΟΣ ΖΩΗΣ