Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΦΕΥΓΩ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έτσι γκρεμίζουν τα αυθαίρετα στην Ινδία...
Στις περισσότερες χώρες η κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων είναι μια αργή διαδικασία...

Φαίνεται όμως, όπως γράφει η Mail Online, ότι στην Ινδία έχουν βρει έναν πολύ άμεσο τρόπο.

Οι ελέφαντες ανήκουν σε μια ειδική ομάδα και χρησιμοποιούνται για την ισοπέδωση των παράνομων παραγκών που εντοπίζονται στη ζούγκλα, στην περιοχή Assam στη βορειοανατολική Ινδία.

«Λόγω του εδάφους δε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπουλντόζες ή κάποιο άλλο όχημα κατεδάφισης. Όποτε προσπαθήσαμε να στείλουμε ομάδες αντρών για να κατεδαφίσουν τα κτίσματα τους έπαιρναν στο κυνήγι» ανέφερε ο επικεφαλής της υπηρεσίας προστασίας των δασών Dr. R D Tanwar.

«Νοικιάζουμε τους ελέφαντες από ντόπιους, καθώς είναι οι μοναδικοί που μπορούν να κάνουν τη δουλειά» πρόσθεσε.

«Υπάρχουν πάνω από 1.000 ελέφαντες που ανήκουν σε ανθρώπους στην περιοχή. Αρχικά χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά ξυλείας, αλλά από τότε που απαγορεύτηκε οι ιδιοκτήτες τους τους νοικιάζουν για άλλες χρήσεις, όπως για παράδειγμα για να συμμετέχουν σε τελετές και γάμους» δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής.

Η οργάνωση PETA πάντως της Ινδίας αντιτίθεται στη χρήση των ζώων αυτών ως «μπουλντόζες»

Πηγή: newsbomb.gr

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ

Κύπρος: Ουρές στα ΑΤΜ από την απόφαση του Eurogroup. Το μέτρο, που έχει σοκάρει τους Κύπριους και όχι μόνον !!!
Συνημμένη Εικόνα: κυπρος.jpg



Κλιμακωτή εφάπαξ εισφορά επί των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες και συγκεκριμένα, εισφορά 9,9% για τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ σε κυπριακές τράπεζες και 6,7% για τις καταθέσεις που είναι κάτω από τις 100.000 ευρώ επιβάλλει η απόφαση του Eurogroup, που ελήφθη τα ξημερώματα ύστερα από μαραθώνιες συζητήσεις στις Βρυξέλλες.

Το μέτρο, που έχει σοκάρει τους Κύπριους και όχι μόνον, βγάζοντας τους στους δρόμους για αναλήψες από τα ΑΤΜ, θα ισχύει για τα ποσά που ανήκουν τόσο σε Κύπριους όσο και σε ξένους καταθέτες. Το μέτρο εκτιμάται ότι θα αποφέρει 5,8 δισ. ευρώ.

Η συμφωνία προβλέπει επιπλέον ότι οι τόκοι επί των καταθέσεων θα φορολογηθούν με 20-25%, ενώ ο εταιρικός φόρος στην Κύπρο θα αυξηθεί από το 10% στο 12,5%.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του Eurogroup, ο επικεφαλής του Γερούν Ντάισελμπλουμ επεσήμανε πως η φορολογία επί των καταθέσεων που θα εφαρμοσθεί στην Κύπρο, στα πλαίσια της δανειακής συνθήκης των 10 δισ. ευρώ, δεν έχει στόχο να τιμωρηθεί η χώρα.

«Δεν τιμωρούμε την Κύπρο», ανέφερε, χαρακτηρίζοντας την φορολόγηση ως «ένα πολύ δίκαιο μέτρο για τον επιμερισμό του φορτίου».

Από την πλευρά του, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Γιοργκ Άσμουσεν, περιέγραψε τη φορολόγηση των καταθέσεων ως «κατάλληλο» και «ειδικά επεξεργασμένο» μέτρο για την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά τις θυγατρικές των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, ο Άσμουσεν διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να ισχύσουν τα ανωτέρω μέτρα και ότι αυτές οι θυγατρικές θα απορροφηθούν από ελληνικό τραπεζικό οργανισμό. Επίσης, αποσαφηνίστηκε ότι από την εφαρμογή αυτού του μέτρου δε θα υπάρξει επιπρόσθετο κόστος για την ελληνική πλευρά και ότι δεν θα θιγεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Τρέχουν στα ΑΤΜ οι Κύπριοι

Δεκάδες καταθέτες έσπευσαν από νωρίς το πρωί στα Συνεργατικά Ιδρύματα, που λειτουργούν και το Σάββατο, για να αποσύρουν χρήματα, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Eurogroup. Διαπίστωσαν, ωστόσο, ότι το σύστημα δεν λειτουργούσε.

Ο γενικός διευθυντής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, Ερωτόκριτος Χλωρακιώτης, δήλωσε το ηλεκτρονικό σύστημα εξυπηρέτησης πελατών έχει «παγώσει». Ως εκ τούτου, είπε, έχουν κλείσει για σήμερα τα Συνεργατικά Ιδρύματα.

Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κ. Χλωρακιώτης σημείωσε ότι με ψυχραιμία οι φορείς του Συνεργατικού Κινήματος θα προσπαθήσουν να χειριστούν τις εξελίξεις μετά τη συμφωνία Eurogrup - Κύπρου.

Επρόσωπος της Λαϊκής Τράπεζας, εξάλλου, δήλωσε ότι το σύστημα με τις πιστωτικές κάρτες λειτουργεί κανονικά.

Μεταφέρουν χρήματα στα κατεχόμενα!

Πανικός επικρατεί στην Κύπρο, μετά την απόφαση-σοκ του Eurogroup για εισφορά στις τραπεζικές καταθέσεις, όπως μεταφέρουν οι συνάδελφοι από τη Μεγαλόνησο, με τους καταθέτες να θέλουν να μεταφέρουν τα χρήματά τους στα κατεχόμενα!

enikos.gr