Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

8 «αταίριαστες» συναντήσεις

Δημοσιευμένη  εικόνα




Μερικές φωτογραφίες αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν σε αυτές απεικονίζονται
άνθρωποι και ζώα που ξεχωρίζουν από χιλιόμετρα..


1. Η ανθρώπινη κούκλα συναντά το κορίτσι Anime
H Valeria Lukyanova, η «πραγματική κούκλα Barbie» από την Ρωσία και η 19χρονη Shpagina Anastasiya που είναι γνωστή ως το «κορίτσι Anime», μαζί σε φωτογράφηση στην Ιαπωνία.

Hidden
Δημοσιευμένη  εικόνα



2. Ο ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο συναντά τον κοντύτερο
Ο Pingping, ο κοντύτερος άνθρωπος στον κόσμο μέχρι το 2011 που πέθανε σε ηλικία 21 ετών, συναντά τον Sultan Kosen από την Τουρκία. Τον άνθρωπο που βλέπει τον κόσμο από τα 2 μέτρα και 46 εκατοστά.

Hidden
Δημοσιευμένη  εικόνα



3. Ο ψηλότερος σκύλος στον κόσμο συναντά τον κοντύτερο

ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

"Πύλη εισόδου" στην ευρωπαϊκή αγορά η Ελλάδα για τη Wal-Mart



Πύλη εισόδου" για επέκταση της και στην ευρωπαϊκή αγορά, θα αποτελέσει για τη μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικού εμπορίου διεθνώς, την αμερικανική Wal - Mart, η Ελλάδα, σε συνεργασία με τη βορειοελλαδική αλυσίδα "Βασίλαγας".



Συγκεκριμένα, σύμφωνα με... τη διοίκηση της "Βασιλάγας", υπάρχει συμφωνία με την αλυσίδα από τις ΗΠΑ για ανάπτυξη μεγάλων σούπερ-μάρκετ στην ελληνική αγορά, και στις περισσότερες πρωτεύουσες νομών.

Αναλυτικά, τα εν λόγω σούπερ-μάρκετ θα πουλάνε όλων των ειδών τα προϊόντα σε ελκυστικές τιμές, ενώ η επωνυμία τους θα καθορισθεί σύντομα.

Σημειώνεται ότι -σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Ημερησία-η επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ της "Βασίλαγας" και Wal - Mart τοποθετείται χρονικά στους πρώτους μήνες του 2013 και πιθανότατα θα γίνει στην Αθήνα.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2012/11/wal-mart.html#ixzz2CmnOjMA9

ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ

Ποιά είναι τα ιδανικά ξύλα για το τζάκι .

Καυσόξυλα: ποια είναι ιδανικά για το δικό σας τζάκι; (1)

Το είδος του ξύλου, που θα επιλέξετε για το τζάκι σας, είναι καθοριστικής σημασίας, τόσο για τη σωστή λειτουργία όσο και για την καλύτερη δυνατή απόδοσή του. Ποιο είναι όμως το ιδανικό ξύλο για τις κρύες μέρες του χειμώνα;
Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε αρχικά είναι ότι δεν αποτελούν όλα τα είδη ξύλου καύσιμη ύλη. Το μέγεθος, το είδος, η υγρασία και ορισμένοι άλλοι παράγοντες καθορίζουν το ρόλο του κάθε ξύλου.
Άλλα είναι ιδανικά για «προσάναμμα» και άλλα πάλι προσφέρουν την θαλπωρή μιας τεράστιας φλόγας για ώρες. Μήπως πρέπει να μάθουμε να τα ξεχωρίσουμε, επιτέλους;
  • Βασικοί κανόνες…καύσης
Ένα από τα βασικά στοιχεία που καλό είναι να γνωρίζετε, πριν αγοράσετε ξύλα για το τζάκι σας είναι ότι θα πρέπει να είναι ξερά τουλάχιστον 4 με 6 μήνες πριν χρησιμοποιηθούν. Τα καυσόξυλα που χρησιμοποιούνται για προσάναμμα (το αρχικό στάδιο δηλαδή όταν προσπαθείτε να ανάψετε φωτιά) είναι τα λεγόμενα «μαλακής ξυλείας» (πεύκο, έλατο κλπ) ενώ τα «σκληρά» ξύλα για τζάκι (δρύες, οξιά, ελιά) είναι αυτά που διατηρούν τη φωτιά. Η διαφορά τους έγκειται στην πυκνότητα του ξύλου. Όσο πιο μικρή είναι η πυκνότητα του ξύλου, δηλαδή όσο περισσότερο κενό χώρο έχουν (άρα και περισσότερο οξυγόνο), τόσο ευκολότερα καίγονται. Αντίθετα τα «σκληρά» ξύλα έχουν μεγάλη πυκνότητα, άρα λιγότερο κενό χώρο και λιγότερο οξυγόνο, το οποίο σημαίνει ότι χρειάζονται περισσότερη ώρα για να καούν.
Για την ιδανική φωτιά βέβαια χρειάζεται ο συνδυασμός και των δύο ειδών, αλλά ας δούμε αναλυτικά τα κύρια χαρακτηριστικά του κάθε ξύλου.
Καυσόξυλα: ποια είναι ιδανικά για το δικό σας τζάκι; (2)
  • Είδη ξύλου και χαρακτηριστικά
Τα πιο συνηθισμένα είδη ξύλων για καύση στην Ελλάδα είναι η δρυς, η ελιά, η οξιά και το πεύκο ανάλογα με την περιοχή και τη διαθεσιμότητα, φυσικά που υπάρχει.
Δρυς: Το ξύλο της δρυός είναι από τα …αγαπημένα των καταναλωτών, κυρίως για την ωραία φλόγα που δίνει και τη διάρκεια καύσης. Ανήκει στα πλατύφυλλα δέντρα και έχει μεγάλο βάρος. Είναι πυκνό, καίγεται με ήρεμη και μακριά φλόγα και είναι πιο οικονομικό από τα υπόλοιπα, άρα αποτελεί ιδανική επιλογή για καυσοξυλο.
Οξιά και πεύκο: Η οξιά και το πεύκο ανήκουν στην κατηγορία των λεγόμενων «μαλακών» ξύλων. Εκείνα δηλαδή που έχουν μικρή πυκνότητα, ανάβουν εύκολα και γρήγορα, δίνοντας δυνατή φλόγα, η οποία όμως δε διαρκεί αρκετά. Με άλλα λόγια είναι περισσότερο ιδανικά για προσάναμμα.
Ελιά: Η ελιά είναι από εκείνα τα καυσόξυλα, που δεν πετούν τις επικίνδυνες σπίθες (όταν «σκάει» το ξύλο) και καίγεται εύκολα, γεγονός που την χαρακτηρίζει περισσότερο (αλλά όχι απόλυτα) ως προσάναμμα για το τζάκι σας.
Ωστόσο σε γενικές γραμμές όλα τα παραπάνω δέντρα έχουν μεγάλο βάρος, είναι πυκνά και καίγονται με ήρεμη και μακριά φλόγα, ιδανικά για το τζάκι.
Καυσόξυλα: ποια είναι ιδανικά για το δικό σας τζάκι; (3)
«Οικολογικά καυσόξυλα»: Μία καλή εναλλακτική, με περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, είναι και η λύση των «οικολογικών» καυσόξυλων (γνωστά ως μπρικέτες). Πρόκειται για καυσόξυλα με συμπιεσμένη ξυλώδη ύλη, 100% αποτελούμενη από ξύλο ή υπολείμματα κατεργασίας του ή και ξύλο ανακύκλωσης. Τα πλεονεκτήματά τους έναντι των κλασικών καυσόξυλων είναι ότι έχουν χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά την καύση, καίγονται πολύ αργά και η καύση τους διαρκεί μέχρι 12 ώρες, ενώ δεν «σκάνε» και δεν πετάνε σπίθες. Διαθέτουν μεγάλη θερμική απόδοση είναι εύκολα στην αποθήκευση, καθώς καταλαμβάνουν μικρό όγκο, και έχουν σταθερή καύση (περίπου 1,5 ώρα η κάθε μπρικέτα). Με περιορισμένα τα ποσοστά υγρασίας τους (περίπου στο 2%), παράγουν πολύ λιγότερο καπνό και δεν περιέχουν χημικές ουσίες ή άλλα πρόσθετα. Τα οικολογικά καυσόξυλα ενδείκνυνται για ενεργειακά τζάκια και σόμπες, αν και για τα ενεργειακά τζάκια (κλειστού τύπου) συνίσταται επίσης η δρυς, η οξιά και η ελιά. Αποφύγετε το πεύκο γιατί αναπτύσσει πολύ γρήγορα υψηλές θερμοκρασίες και μαυρίζει πολύ γρήγορα το τζάμι.
Οικολογικά ξύλα …νούμερο 2: Για όσους επιμένετε στην οικολογική…καύση του τζακιού σας υπάρχει και δεύτερη εναλλακτική των «οικολογικών ξύλων», τα οποία είναι κούτσουρα από αφυδατωμένο αλεύρι οξιάς, εντελώς οικολογικό δηλαδή. Είναι απολύτως ασφαλή και δεν αναδύουν καρκινογόνους καπνούς, είναι πολύ ξηρά και δε σκάνε κατά την καύση, ενώ το βασικό τους πλεονέκτημα είναι η θερμική τους ικανότητα, η οποία σε αντιστοιχία ισοδυναμεί 5.000kcal με 3 κούτσουρα δέντρου. Δε μυρίζουν, κατά την καύση τους, όπως τα κοινά ξύλα και η ειδική κατασκευή τους επιτρέπει την διακοπή (της καύσης) καθώς μπορούν εύκολα να …κοπούν στο σημείο που δεν έχουν ακόμα καεί.
  • Αποθήκευση
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε στον χώρο και τον τρόπο αποθήκευσης των ξύλων σας. Ένας βασικός κανόνας είναι ότι τα καλύτερα καυσόξυλα είναι αυτά, που έχουν αποθηκευτεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από δύο χρόνια και έχουν ξηραθεί ολοσχερώς. Όσο για την αποθήκευσή τους, τα καυσόξυλα πρέπει να αποθηκεύονται σε στεγασμένο και καλά αεριζόμενο χώρο και η περιεχόμενη υγρασία τους να είναι κάτω από 15%.
Καυσόξυλα: ποια είναι ιδανικά για το δικό σας τζάκι; (4)
  • Τop 5 συμβουλές
1. Ο καθαρισμός του τζακιού σας είναι απαραίτητος πριν από κάθε χειμωνιάτικη…σεζόν. Με τον τρόπο αυτό αυξάνετε την απόδοση και λειτουργία του.
2. Προσοχή στην κατάλληλη επιλογή του ξύλου. Θυμηθείτε άλλα ξύλα ενδείκνυνται για προσάναμμα και άλλα για φωτιά.
3. Χρησιμοποιείτε πάντα ξερά ξύλα για το τζάκι σας.
4. Η φλόγα από τη φωτιά που βγάζουν τα ξύλα σας, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να «ανεβαίνει» στην καμινάδα. Υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς.
5. Αναζητήστε τον τόπο προέλευσης της ξυλείας και βεβαιωθείτε πως ο πωλητής που σας τα προμηθεύει διαθέτει ειδική άδεια. Βοηθήστε και εσείς με τον τρόπο σας στη διακοπή της παράνομης υλοτομίας των δασών μας.
Πηγή: clickatlife.gr

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων για μαϊμού συντάξεις!

Tην παράνομη είσπραξη συντάξεων συγγενικών τους προσώπων, που πλέον δεν βρίσκονται στη ζωή, βεβαίωσαν οι... μόλις 4 υπάλληλοι του τμήματος Πληρωμών Συντάξεων του ΙΚΑ Πάτρας...
Γι’ αυτές τις περιπτώσεις έχει υπάρξει απόφαση καταλογισμού και σε επόμενη φάση αναμένεται να ακολουθήσει η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων και η υποβολή μηνυτήριων αναφορών.

Ήδη εκδικάστηκε μια περίπτωση όπου επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών, σε γυναίκα που εισέπραξε παράνομα 40.000 ευρώ από τη σύνταξη συγγενικού της προσώπου που είχε πεθάνει, ενώ σε πέντε περιπτώσεις έχουν βγει αποφάσεις για κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, τα ποσά που διεκδικεί το ΙΚΑ ξεκινούν από 3.000 ευρώ και φθάνουν μέχρι και 60.000 ευρώ. Ενδεικτικά:
- Αποθανών τον Φεβρουάριο 2001, συγγενής εισέπραξε 59.810 ευρώ.
- Αποθανών τον Αύγουστο του 2010 συγγενής εισέπραξε 10.935 ευρώ.
- Αποθανών τον Ιούνιο του 2005 συγγενής εισέπραξε 22.200 ευρώ.

Πηγή: newsit.gr

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

«Έφυγε» ο Χρόνης Μίσσιος...

Συνημμένη Εικόνα: 20124148fM3ecGMJ.jpg


Ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες συγγραφείς έφυγε από τη ζωή την Τρίτη. Ο Χρόνης Μίσσιος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών.

Πάλεψε με τον καρκίνο για πολλά χρόνια. Το πρωί της Τρίτης, σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Αθήνας, «έφυγε» για πάντα.

Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1930, από γονείς καπνεργάτες. Τα πρώτα χρόνια της ζωής του τα έζησε στα Ποταμούδια, μια γειτονιά γεμάτη πρόσφυγες, καπνεργάτες από τη Θάσο και παράνομους κομμουνιστές, κυνηγημένους από τη δικτατορία του Μεταξά.



Εκείνη την περίοδο, η οικογένειά του έφυγε για τη Θεσσαλονίκη. Εκεί, ο Χρόνης Μίσσιος δούλεψε σαν μικροπωλητής, με κασελάκι, στο λιμάνι και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο στη δεύτερη τάξη του δημοτικού.

Από τα Γιαννιτσά, όπου τον στέλνει ο Ερυθρός Σταυρός μαζί με άλλα παιδιά για να γλιτώσουν από την πείνα της Κατοχής, περνάει στους αντάρτες.
Με την απελευθέρωση επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και οργανώνεται στον Δημοκρατικό Στρατό Πόλεων.

Το 1947 συλλαμβάνεται, βασανίζεται και καταδικάζεται σε θάνατο.
Έζησε εννιά μήνες περιμένοντας κάθε πρωί να τον εκτελέσουν και γλίτωσε τον θάνατο χάρη σ’ ένα τυχαίο γεγονός.

Έκτοτε, μέχρι και τον Αύγουστο του 1973 (με ένα... διάλειμμα από το 1962 έως το 1967), όταν δόθηκε η αμνηστία του Παπαδόπουλου, περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε φυλακές και εξορίες, ως πολιτικός κρατούμενος. Τον έστειλαν στο Μακρονήσι, στον Άι- Στράτη, στις φυλακές Αβέρωφ, στην Κέρκυρα, στον Κορυδαλλό.

Εκεί μαθαίνει ανάγνωση και γραφή. «Ο Μανώλης Αναγνωστάκης μου έμαθε γράμματα στη φυλακή, ήμασταν θανατοποινίτες στο Γεντί Κουλέ» είχε πει πριν από σχεδόν δυο χρόνια σε συνέντευξή του στο Βήμα.

Το 1985 γράφει το πρώτο του βιβλίο. «Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς» είναι ο τίτλος του και από τους πρώτους μήνες της κυκλοφορίας του, τον καθιερώνει. Ένα βιβλίο καθηλωτικό, αυτοβιογραφικό για τα 26 χρόνια που πέρασε μπαινοβγαίνοντας στις φυλακές (1947-1973). Τρία χρόνια μετά, έρχεται η δεύτερη συγγραφική του προσπάθεια το «Χαμογέλα ρε, τι σου ζητάνε;».

Ακολούθησαν:
Τα κεραμίδια στάζουν (1991)
Το κλειδί είναι κάτω από το γεράνι (1996)
Ντομάτα με γεύση μπανάνας (2001)
Ο Χρόνης Μίσσιος διαβάζει Χρόνη Μίσσιο (2009)

Είχε επιλέξει να ζει μακριά από την Αθήνα και έμενε με τη γυναίκα του, τη Ρηνιώ και τα σκυλιά τους στο Μικροχώρι Αττικής, κοντά στο Καπανδρίτη.

newsit.gr

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΙΤΑ

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Το μνημόνιο 3 βάζει «λουκέτο» στις αστυνομικές σχολές

Ρολά κατεβάζουν οι αστυνομικές σχολές για τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς δε θα δεχθούν νεοεισερχόμενους...
Αιτία; Το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που προβλέπει ότι «το 2013 και το 2014 δε θα γίνουν προσλήψεις στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης». 

Η εξέλιξη αυτή αναγκάζει χιλιάδες μαθητές, που σχεδίαζαν να δώσουν εξετάσεις με στόχο την εισαγωγή τους στην αστυνομία, να αναθεωρήσουν τους στόχους τους και να επιλέξουν άλλες πανεπιστημιακές σχολές.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα στελέχη του υπουργείου δεν έχουν τοποθετηθεί επίσημα για το θέμα, ωστόσο όπως όλα δείχνουν το «πάγωμα» θα ισχύσει, δεδομένου ότι οι φοιτητές στις αστυνομικές ακαδημίες προσλαμβάνονται και πληρώνονται από την πρώτη μέρα που κατατάσσονται στην αστυνομία. 

Ο νόμος προβλέπει ότι οι σχολές θα δεχθούν νέους σπουδαστές το 2015 και το 2016, ο αριθμός των οποίων θα ανέρχεται στα επίπεδα του 2012, δηλαδή 580 άτομα πανελλαδικά.

Πηγή: protothema.gr

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΖΗΣΟΥΝ

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ-ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Τον επόμενο Μάρτιο έρχονται νέα μέτρα σε βάρος του λαού, σύμφωνα με ειδική ρήτρα που προβλέπει το Μνημόνιο...
και την οποία βεβαίως απέκρυψε η κυβέρνηση. Ο Σαμαράς έλεγε και επαναλάμβανε ότι «αυτά είναι τα τελευταία μέτρα», αλλά τώρα πλέον που περάσανε από τη Βουλή, ο ...δίσκος γύρισε από την άλλη πλευρά και αποκαλύπτονται οι αλήθειες. Ακολουθείται με συνέπεια η ίδια συνταγή και τώρα, όπως κάθε φορά που εξαπατάται ο λαός.

Ρήτρα λοιπόν επιβάλλει νέα μέτρα σε βάρος του λαού, σε περίπτωση που η εφαρμογή των μέτρων αποκλίνει από τους στόχους του Μνημονίου!

Ήδη, τα παπαγαλάκια του Σαμαρά άρχισαν να βγαίνουν στα κανάλια και να διαρρέουν την είδηση. Ο μεν κ. Τζαβάρας δήλωσε σε συνέντευξή του στο Real fm ότι δεν πιστεύει ότι θα υπάρξουν νέα μέτρα, εφόσον ακολουθήσουμε πιστά τους όρους που προβλέπει το Μνημόνιο. «Στο χέρι μας είναι να πιάσουμε τους στόχους», επεσήμανε ο κ. Τζαβάρας.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης, σε χθεσινή παρουσία του στο Mega και στην εκπομπή «Ανατροπή», ήταν πιο κυνικός και είπε: «Το αν θα εφαρμοστούν νέα μέτρα ή όχι θα το δούμε στην πράξη»!

Είναι σαφές λοιπόν ότι η κοινή γνώμη, μετά τα μέτρα των 13,5 δις ευρώ, προετοιμάζεται σιγά-σιγά ώστε να δεχθεί νέο κύμα μειώσεων στους μισθούς και τις συντάξεις!

Η πολιτική είναι συγκεκριμένη και προκαθορισμένη.

Το χθεσινό μάλιστα γκάλοπ του MEGA ήταν φτιαχτό-ψεύτικο, κομμένο και ραμμένο για τον Σαμαρά. Παρά τα κτηνώδη μέτρα που επιβλήθηκαν σε βάρος του λαού, η δημοσκόπηση όχι μόνο τον εμφάνιζε ως καταλληλότερο Πρωθυπουργό αλλά του έδινε και αυξημένα ποσοστά σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές!!!

Αυτό ήταν γκάλοπ-προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου για τον λαό, ώστε να αποδεχθεί την περίπτωση Σαμαρά ως την ιδανικότερη αυτή τη στιγμή λύση για την χώρα!

Δίνεται δηλαδή από τα μνημονιακά κανάλια η ώθηση στον Σαμαρά για να συνεχίσει την ίδια πολιτική σε βάρος του λαού και υπέρ των τοκογλύφων. Ας αναμένουμε λοιπόν μέσα στον ερχόμενο Μάρτιο, νέα εγκληματικά μέτρα κατά των Ελλήνων, μια και είναι βέβαιον ότι η κυβέρνηση θα αποκλίνει από τους στόχους του Μνημονίου!

Αναρτήθηκε από indobserver.blogspot.gr