Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΣ ΜΠΑΛΕΣ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ

Εντοπίστηκαν μπάλες πλυσίματος με ραδιενέργεια που πωλούνταν στην Θεσσαλονίκη   
Wednesday, 19 December 2012
 
 
Κάθε άλλο παρά οικολογικές όπως διαφημιίζουν δεν ήταν οι μπάλες πλησίματος που πωλούσε εταιρεία στη Θεσσαλονίκη
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή οι μπάλες περιείχαν ραδιενέργεια η οποία ωστόσο αναφέρει ότι δεν υφίστανται λόγοι ανησυχίας για τους καταναλωτές.

«Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ενημερώνει τους καταναλωτές ότι ειδοποίησε την εταιρεία ΜΑΡΓΙΩΛΟΣ Ε. ΓΕΩΡΓΙΟΣ –Primato Hellas ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΠΥΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Ε’ 34 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΚ 54248 ΤΗΛ.: 2310 383588, που εισήγαγε και διακίνησε στην ελληνική αγορά το προϊόν-μπάλα πλυσίματος ρούχων πλυντηρίου, με την εμπορική ονομασία Primato, να προβεί στην άμεση απόσυρσή του από όλα τα σημεία πώλησης, την παύση οποιασδήποτε περαιτέρω προώθησης και την ανάκλησή του από τους καταναλωτές» αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ΓΓΚ συστήνει στους καταναλωτές που έχουν αγοράσει το συγκεκριμένο προϊόν να το επιστρέψουν στην εταιρεία από την οποία το αγόρασαν.

Η ΓΓΚ προέβη στην ανωτέρω ενέργεια κατόπιν έγγραφης ενημέρωσης από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) στην οποία αναφέρεται:

«Όσον αφορά το προϊόν της εταιρείας PRIMATO, από τις πραγματοποιηθείσες μετρήσεις και την εμπειρία μας δεν προκύπτουν λόγοι ανησυχίας για τους καταναλωτές. Ωστόσο, συνεκτιμώντας τα αποτελέσματα των μετρήσεων και το γεγονός ότι δεν πρόκειται για προϊόν πρώτης ανάγκης, η ΕΕΑΕ έχοντας ως αρχή την αποφυγή οιασδήποτε άσκοπης ραδιολογικής επιβάρυνσης ατόμων ή του περιβάλλοντος, εισηγείται τη μη περαιτέρω εισαγωγή και διάθεση του προϊόντος στην αγορά».

Προκειμένου ο έλεγχος να επεκταθεί σε όλα τα παρόμοια προϊόντα η ΓΓΚ ζήτησε από εταιρείες που εισάγουν ή και διακινούν παρόμοια προϊόντα να διακόψουν προσωρινά την εισαγωγή και τη διάθεσή τους στην ελληνική αγορά. Επιπλέον τους ζητήθηκε να αποστείλουν άμεσα στην ΕΕΑΕ ικανό αριθμό δειγμάτων για εργαστηριακό έλεγχο.


Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=80474:entopisthkan-mpales-plusimatos-me-radienergeia-pou-polountan-sthn-thessalonikh&catid=94:2011-10-25-14-43-11&Itemid=134#ixzz2FX4AfIqj
Seleo.gr News

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΚΡΑΓΕΙ

Πόσο θα αντέξει η ελληνική κοινωνία πριν εκραγεί;

Δημοσιευμένη  εικόνα


Ενας διακεκριμένος γερμανός ψυχολόγος, o Γκέργκ Πίπερ, ειδικευμένος στην αντιμετώπιση τραυματικών καταστάσεων, επισκέφθηκε την χώρα μας και έδωσε αφορμή στην Frankfurter Allgemeine Zeitung να δημοσιεύσει ένα άρθρο με τίτλο «Μια κοινωνία στο κενό».


«Πόσο θα αντέξει αυτή η κοινωνία πριν εκραγεί; Είναι θέμα χρόνου η συλλογική απελπισία να ξεσπάσει σε βία που θα απλωθεί σε όλη τη χώρα», σημειώνει το δημοσίευμα.

Το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας ξεκινά αναφέροντας ότι η αντιμετώπιση των τραυμάτων είναι η ειδικότητα του Γκέοργκ Πίπερ. Στην Αθήνα βρέθηκε με αφορμή ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο ψυχολόγων και ψυχιάτρων.

Το δημοσίευμα μεταφέρει τη δραματική που περιγράφει ο Πίπερ: γυναίκες που έμειναν χωρίς ασφάλιση και γυρνούσαν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να… γεννήσουν. Άνθρωποι που ανήκαν πριν από λίγα χρόνια στη μεσαία τάξη να ψάχνουν σε κάδους. Μιλά για έναν 40χρονο καρδιοπαθή που έφερε μαζί του στο νοσοκομείο σεντόνια και φαγητό καθώς το προσωπικό είναι απλήρωτο και για γιατρούς και νοσοκόμες που… καθάριζαν τουαλέτες. Προσθέτει ότι από το νοσοκομείο έλειπαν πράγματα όπως… γάντια και καθετήρες.

«Για τον Γερμανό καταναλωτή ειδήσεων, η κρίση είναι πολύ μακριά, μια μακρινή απειλή κάπου στον ορίζοντα», τονίζει.

«Περιλαμβάνει ειδήσεις που αφορούν τον Μόνιμο Μηχανισμό Στήριξης, το «κούρεμα», «τρύπες στην οικονομία», την τρόικα, την επαναγορά ομολόγων, χωρίς πραγματικά να καταλαβαίνουμε τι σημαίνουν όλα αυτά».

Και συνεχίζει : «Την αλήθεια όμως δεν την μαθαίνουμε, ούτε για την Ελλάδα, ούτε για την Ευρώπη. Προφανώς κανείς δεν τολμάει να μας την πει. Ο Πίπερ κάνει λόγο για μια «τεράστια προσπάθεια απώθησης της πραγματικότητας. Κυρίως ο αμυντικός μηχανισμός των πολιτικών λειτουργεί θαυμάσια σε αυτόν τον τομέα». Ο ίδιος ο Πίπερ όμως δεν απωθεί την πραγματικότητα.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2012 είχε ως εξής: έγκυες που ζητιάνευαν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, επειδή δεν έχουν κοινωνική ασφάλεια πλέον και κανείς δεν θέλει να τις βοηθήσει να γεννήσουν. Άνθρωποι που μέχρι πρόσφατα ανήκαν στη μεσαία τάξη, νέοι, ηλικιωμένοι, παιδιά, μαζεύουν από τις λαϊκές φρούτα και λαχανικά πεταμένα στους δρόμους. Ένας ηλικιωμένος διηγείται ότι δεν μπορεί να αγοράσει τα φάρμακα για την καρδιά του γιατί του έκοψαν τη σύνταξη στο μισό. Ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα δεν έχουν πετρέλαιο θέρμανσης»...
Μιλώντας για την ελληνική κοινωνία ο Πίπερ κάνει λόγο για συλλογικό τραύμα.
«Οι άνθρωποι ξεχειλίζουν από οργή την οποία μεταφέρουν στην οικογένειά τους. Οι νέοι μεταφέρουν την οργή στο δρόμο. Αυξάνεται ο αριθμός συμμοριών που επιτίθεται σε μετανάστες», επισημαίνει.

newsbomb.gr (Frankfurter Allgemeine Zeitung)

ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

Ο δεκάλογος της μακροζωίας .

Ο δεκάλογος της μακροζωίας (1)

Οι ειδικοί επιμένουν ότι εάν προνοήσετε από τα 30 σας, στα 60 σας θα είστε σε θέση να φαίνεστε και να αισθάνεστε 40 ετών. Τα μαθηματικά… πάνε και έρχονται σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά η ουσία είναι μια: τι μπορείτε να κάνετε για να κερδίσετε μακροζωία, υγεία και ευτυχία;
Επειδή η προνοητικότητα είναι η λέξη κλειδί για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή, ακολουθεί μια λίστα με το δεκάλογο της μακροζωίας, που για να επιτύχει καλό θα είναι να ξεκινήσετε να τον εφαρμόζετε ευθύς αμέσως.
  • 1. Βάρος
Τα παραπανίσια κιλά, έστω και 2-3 είναι «βραχνάς» και για το σώμα αλλά και για την ψυχολογία σας. Επιπλέον μπορεί να είναι και η αρχή για περισσότερα κιλά, τα οποία σιγά σιγά αυξάνονται και δύσκολα χάνονται όσο μεγαλώνετε. Ο μεταβολικός ρυθμός αλλάζει όσο γερνάει ο άνθρωπος και επιβραδύνεται, με αποτέλεσμα τα 2 κιλά που χάνατε με ευκολία στα 20 σας να αποτελούν έναν μικρό Γολγοθά στα 30. Και για να μη συνεχιστεί αυτή η «απαρίθμηση κιλών-ηλικίας» καλό θα είναι να φορέσετε τα αθλητικά σας, να απαλλαγείτε από τα περιττά λίπη στη διατροφή σας και να ξεκινήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.
Ο δεκάλογος της μακροζωίας (6)
  • 2. Άσκηση
Ωστόσο τη γυμναστική που θα ξεκινήσετε για να χάσετε αυτά τα περιττά κιλά, καλό θα είναι να μην την εγκαταλείψετε όταν επιτύχετε τον στόχο σας. Κάντε την άσκηση καθημερινή σας ρουτίνα και σύντομα θα δείτε ότι θα νιώθετε ευεξία, θα κινείστε πιο εύκολα και με περισσότερη ενέργεια ενώ και ο ύπνος σας θα βελτιωθεί.
  • 3. Ύπνος
Και μιλώντας για ύπνο, πρέπει να μάθετε πώς να κοιμάστε με αρμονία. Μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά αν ο άνθρωπος κατανοούσε τις πραγματικές ωφέλειες του ύπνου, ίσως να σεβόταν περισσότερο τις …ώρες κοινής ησυχίας.
Η αϋπνία και γενικότερα οι διαταραχές στον ύπνο (είτε οι πολλές ώρες είτε οι λίγες ώρες) επηρεάζουν σημαντικά την απόδοσή σας στην εργασία και την κοινωνική σας συμπεριφορά.
Ο δεκάλογος της μακροζωίας (3)
  • 4. Ξεκούραση
Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα, δυστυχώς, δεν ξεκουράζονται πραγματικά καθώς θεωρούν ότι πρόκειται για μία πολυτέλεια που έχουν τον χρόνο ή τη διάθεση να απολαύσουν. Κι όμως οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι αν καταφέρετε να εντάξετε στο πρόγραμμά σας δραστηριότητες που σας ξεκουράζουν, θα ωφεληθεί ο οργανισμός σας, μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο να παρουσιάσετε διάφορες ασθένειες και ειδικά εκείνες που αφορούν σε καρδιακά νοσήματα.

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στοιχημάτισε υπέρ της Ελλάδας και κέρδισε 500 εκατ. δολάρια!

Θα διώξουν ή όχι την Ελλάδα από το ευρώ; Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, επικεφαλής γνωστού hedge fund, στοιχημάτισε ότι η Ελλάδα δε θα βγει από την ευρωζώνη. Και δικαιώθηκε!