Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

Το 80% ελληνικών νησιών περνά στην Ατζέντα 2030


Ξεσηκωμός των κατοίκων κατά των δασικών χαρτών

Στο el.gr σας ενημερώνουμε διαρκώς για το εξαιρετικά σημαντικό θέμα των δασικών χαρτών, οι οποίοι στο πλαίσιο της εφαρμογής της νέας Ατζέντας 2030, επιδιώκουν να αρπάξουν γη και ακίνητα από εκατομμύρια Έλληνες.

Σκοπός είναι αφενός να μαζευτούν λεφτά μέσω των ενστάσεων που κατατίθενται από ιδιοκτήτες, προκειμένου να σώσουν την περιουσία τους, αφετέρου το μάντρωμα των ανθρώπων σε πόλεις και οικισμούς για να ελέγχονται, ενώ στην φύση θα δημιουργηθούν ζώνες απαγόρευσης πρόσβασης (no human zones).

Οι δασικοί χάρτες που αναρτήθηκαν για την Πάτμο και την Σύμη ξεπερνούν κάθε όριο και έχουν προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στους κατοίκους των δύο νησιών.

50 ΧΡΟΝΙΑ PINK FLOYD

Οι Pink Floyd γιορτάζουν τα 50 τους χρόνια

Η πορεία του θρυλικού βρετανικού συγκροτήματος


Οι Pink Floyd γιορτάζουν τα 50 τους χρόνια


Η δισκογραφική περιπέτεια του θρυλικού βρετανικού γκρουπ Pink Floyd ξεκίνησε σαν σήμερα, πριν από ακριβώς πενήντα χρόνια, στις 10 Μαρτίου, 
ημέρα που κυκλοφόρησε το πρώτο τους σινγκλ, καρπός της τρελής ιδιοφυΐας του Σιντ Μπάρετ, χωρίς τον οποίο δεν θα υπήρχαν οι Pink Floyd.

Φαινόταν σαν ένα αστείο όταν ακούστηκε για πρώτη φορά στο βρετανικό ραδιόφωνο. Ήταν απίθανη η ιστορία που διηγούντο οι στίχοι. Εκείνη ενός τύπου που έκλεβε γυναικεία εσώρουχα από τις αυλές των σπιτιών του Κέμπριτζ. 
Τον πρώτο καιρό μάλιστα απαγορεύθηκε η ραδιοφωνική του μετάδοση. «Αν κάποιοι βρίσκουν το τραγούδι μας νοσηρό, υπάρχουν και πολλοί άλλοι που ακούγοντάς το μας ανακαλύπτουν. 
Είμαστε τα λουλούδια μέσα σε ένα καφάσι από σάπια φρούτα, που είναι η σημερινή σκηνή», είχε σχολιάσει τότε ο Μπάρετ.

ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΑ ΑΣΤΕΡΙΑ MICHELIN

Οι μυστικοί επιθεωρητές που δίνουν τα αστέρια Michelin



Κάθε χρόνο ο Οδηγός Michelin κάνει τους επαγγελματίες σεφ να ιδρώνουν... 
Τα «Όσκαρ της μαγειρικής» με ιστορία που μετράει περισσότερα από 100 χρόνια, αποτελούν την κορυφαία διάκριση και πολλοί αφιερώνουν ολόκληρη την επαγγελματική τους ζωή για να κερδίσουν.

Ο οδηγός εκδίδεται από την γαλλική ομώνυμη εταιρία, «μοιράζει» αστέρια στα εστιατόρια και παίρνουν τη θέση τους ανάμεσα στα καλύτερα.

Ποιοι δίνουν τα αστέρια

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ

«Χαιρέτα μου τον πλάτανο» -Πως βγήκαν 20 ελληνικές εκφράσεις

Στην καθημερινή μας ομιλία χρησιμοποιούμε συχνά εκφράσεις των οποίων αγνοούμε πολλές φορές τη σημασία ή την προέλευσή τους.

Η κάθε μία από αυτές κουβαλάει την δική της ιστορία και έχει προκύψει με αφορμή ένα συγκεκριμένο γεγονός, σ’έναν συγκεκριμένο τόπο και χρόνο και όλες μαζί αποτελούν ένα πολύτιμο κομμάτι του λαϊκού μας πολιτισμού. Πολλές από αυτές έχουν τη ρίζα τους στην αρχαία Ελλάδα ή στο Βυζάντιο, αλλά παρ’ όλα τα χρόνια που έχουν περάσει έκτοτε αυτές διατηρούν τη διαχρονικότητά τους μια και οι ανάγκες, οι φοβίες, τα πάθη των ανθρώπων, παραμένουν τα ίδια ανά τους αιώνες, αλλάζει όμως το περιβάλλον, καθώς και ο τρόπος αντιμετώπισης αυτών.
Για αρκετές απ’αυτές υπάρχουν πάνω από μία εκδοχές ως προς την προέλευση, αλλά όλες είναι εξ’ίσου ενδιαφέρουσες ή/και διδακτικές.
Παρακάτω, αναφέρονται μερικές από αυτές τις εκφράσεις και η πιο πιθανή ερμηνεία τους.