Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΠΟΣΟ ΑΞΙΖΟΥΝ 4 ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ

Πώς τιμωρείται η κλοπή στην Ελλάδα

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα


Εαν υπήρχε υπο-ενότητα "Παράλογα", να είστε σίγουροι, θα το καταχωρούσα χωρίς δεύτερη σκέψη!


Ζούμε σε μία χώρα που την λυμαίνονται απατεώνες κάθε μορφής. Δεδομένο αυτό.
Βρίσκονται στα υψηλότερα σκαλοπάτια, δύσκολο να τους κατεβάσουν. Κι αυτό δεδομένο.
Ενεκα λοιπόν τούτου, βασιλεύει η αδικία. Παντού και για όλους (σ.σ. του κοινούς θνητούς εννοώ, βεβαίως-βεβαίως).

Εξάλλου αυτά συνέβαιναν πάντοτε στην Ελλάδα. Τίποτα προς το παρόν δεν έχει αλλάξει. Θα αλλάξει ποτέ;; Αγνωστο!

Εν τω μεταξύ, κάπου σε κάποια γωνιά της Λάρισας .... :


Τιμωρήθηκε για 4 τυρόπιτες κι αναμένει (ο έρμος) την τιμωρία όσων κλέβουν δις!

Σε επαγγελματικό φορτηγό, φορτωμένο με τιμολόγια όλα νόμιμα, κοντά 650 kgr αρτοπαρασκευάσματα, βρήκαν 4 (!!!) τυρόπιτες χωρίς συνοδευτικό χαρτί, που ήταν καθαρά για ιδία χρήση. Αφού με έστειλαν απο τον Άννα στον Καϊάφα, στο τέλος έφαγα τόση ειρωνεία και ύβρη από τον προϊστάμενο της ΔΟΥ που με έδιωξε, παρόλο που του μιλούσα πολύ ήρεμα κι απλά (λόγω χαρακτήρος περισσότερο) από το γραφείο του, με ένα υφάκι ειρωνικό και με τα εξής λόγια «Αφού είστε παράνομος κύριε θα πληρώσετε. Τι το περάσατε εδώ;».

Αποτέλεσμα του φρικιαστικού και αποτρόπαιου εγκλήματος έναντι του Ελληνικού Δημοσίου, πρόστιμo 800 ευρώ, αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων.

Διά του λόγου το αληθές :

Hidden
Δημοσιευμένη  εικόνα

Συνυπολογιζόμενου του γεγονότος ότι καθημερινά πράττω κινήσεις σε 10-12 άλλα μαγαζιά με τζίρο 500-850 ευρώ, φανταστείτε τί ζημιά μου προκαλούν οι εν λόγω αρμόδιοι για 4 τυρόπιτες!!!

Τιμωρήθηκα σκληρά για 4 τυρόπιτες κι αναρωτιέμαι πόσο σκληρά θα τιμωρηθούν όσοι κλέβουν δις! ΑΝ ποτέ τιμωρηθούν…

ΔΩΣΑΝΕ-ΔΩΣΑΝΕ

Δείτε πως οι "εξοπλισμοί" δημιούργησαν το 1/3 του ελληνικού χρέους

Συνημμένη Εικόνα: images (1).jpg


Όπως διαβάσαμε σε άρθρο Στρατηγού που υπηρέτησε στις Ε.Δ. το 1/3 του ελληνικού χρέους αποτελείται από μίζες και εξοπλιστικές δαπάνες. Πάντα λέμε πως τα χρήματα της Άμυνας είναι ιερά...Αρκεί αυτά να πηγαίνουν στην ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας και όχι σε μίζες.

Πολύ μεγάλη συζήτηση έγινε για την επιβάρυνση των εξοπλισμών που αγόρασε η Ελλάδα, στην υπόθεση του χρέους. Η συζήτηση ήταν πολύ έντονη στην αρχή της κρίσης,αλλά όσο ο χρόνος περνούσε τόσο ατονούσε. Δεν ήταν τυχαίο. Οι ευθύνες και των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είναι κολοσσιαίες. Και πρέπει να επικεντρωθούν όχι μόνο στο κόστος των εξοπλισμών,αλλά στο τι και γιατί αγοράστηκε. Εκεί είναι το μεγάλο θέμα.



Μας πουλούσαν ότι ήθελαν να “ξεφορτωθούν” οι μεγάλες αμερικανικές και ευρωπαϊκές βιομηχανίες κι όχι ότι πραγματικά χρειάζονταν οι Ελληνικές ΕΔ. Αυτό έκανε το διαρκές σκάνδαλο των εξοπλισμών ακόμη μεγαλύτερο.

Ο συνάδελφος Δημήτρης Μηλάκας στο βιβλίο του “Η απόρρητη ιστορία του Αιγαίου” καταγράφει με χαρακτηριστικό τρόπο και στοιχεία το “πάρτι” στο οποίο συμμετείχαν Έλληνες και ξένοι, με τον Έλληνα φορολογούμενο να καλείται να πληρώσει από το υστέρημά του δισεκατομμύρια,να φουσκώσουν το χρέος και τώρα πάλι οι φορολογούμενοι καλούνται να “αναλάβουν την ευθύνη”.

Πως έκαναν την Ελλάδα “σκουπιδότοπο εξοπλισμών”
Μια χαρακτηριστική σύνοψη του τρόπου δόμησης των ελληνικών εξοπλιστιικών δαπανών τη χρωστάμε σε έναν εξ επαγγέλματος ειδικό επί του θέματος.

Ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός Κ. Παναγιωτάκης, ο οποίος καταθέτοντας στις 17.11.2008 ως μάρτυρας σε Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνούσε τις προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων που έγιναν επί υπουργίας των Α. Τοοχατζόπουλου και Γ. Παπαντωνίου, είχε πει ότι η Ελλάδα επί πολλά χρόνια δεχόταν από τις ΗΠΑ ό,τι περίσσευε, αφού «παίρναμε οπλικά συστήματα τα οποία ήταν σάπια, με τις λεγόμενες βοήθειες και τα προγράμματα FMF.Ό,τι περίσσευε μας δίνανε».

Η μονόπλευρη οδός προμήθειας ορισμένων οπλικών συστημάτων κυρίως από τους Αμερικανούς «μας δημιούργησε προβλήματα στις σχέσεις μας και στις επιχειρήσεις μας, αν κάναμε, με τους Τούρκους. Το ΝΑΤΟ μπορεί να μας κάνει παρεμβολές όποτε θέλει» συνέχισε ο στρατηγός Κ. Παναγιωτάκης και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα διαθέτει ήδη αρκετά όπλα για το ΝΑΤΟ «Πρέπει κάποτε να κρατάμε και κάποια οπλικά συστήματα για τη δική μας την άμυνα, γιατί το ΝΑΤΟ, όταν κάνουμε πόλεμο με την Τουρκία, δεν θα μας βοηθήσει, όπως ξέρετε».

Μια χαρακτηριστική εικόνα αυτού που περιέγραψε παραστατικά ο στρατηγός Κ. Παναγιωτάκης είναι οι παρακάτω αγορές δισεκατομμυρίων, που δεν έχουν να κάνουν με την αμυντική θωράκιση της χώρας, αλλά εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις της και τις εισφορές της έναντι του ΝΑΤΟ και της αμερικανικής -κατά κύριο λόγο- πολεμικής βιομηχανίας:

• Οι αντιαεροπορικοί - αντιβαλλιστικοί πύραυλοι PATRIOT έχουν ενταχθεί στον σχεδιασμό του συστήματος «αντιπυραυλικής προστασίας» των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ.
• Οι πιο σύγχρονες φρεγάτες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμες σε ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις, όπως αυτές που πραγματοποιήθηκαν και πραγματοποιούνται στη Λιβύη, τη Σομαλία (αντιμετώπιση πειρατείας), την Αν. Μεσόγειο (πόλεμος κατά της τρομοκρατίας).
• Τα ελληνικά ιπτάμενα ραντάρ διατέθηκαν στις πολεμικές επιχειρή σεις στη Λιβύη (Αερομεταφερόμενο Σύστημα Εγκαιρης Προειδο ποίησης και Ελέγχου).
• Τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16, που έχουν πιστοποιηθεί από το ΝΑΤΟ για τη μεταφορά και ρίψη ατομικών βομβών και έχουν ενταχθεί στον πυρηνικό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ.
Πολλά -πάρα πολλά- δισεκατομμύρια, εκτός από την κάλυψη αναγκών του ΝΑΤΟ, πετάχτηκαν απ' τις ελληνικές κυβερνήσεις για την αγορά εξοπλιστικών συστημάτων τα οποία παραμένουν ανενεργά, καθώς είτε βρίσκεται σε εκκρεμότητα η ολοκλήρωση τους είτε έχουν διαπιστωθεί προβλήματα στην ποιότητα και τη χρησιμότητα τους: Τα παρακάτω παραδείγματα είναι χαρακτηριστικά:

• Η αγορά των υποβρυχίων Τ-214, που δώδεκα χρόνια μετά την...εσπευσμένη παραγγελία τους και αφού έχουν διατεθεί 2,3 δισ. ευρώ, το Πολεμικό Ναυτικό έχει παραλάβει (μέχρι το 2012) μόνο ένα σκάφος, το «πειραματικό», το «Παπανικολής».

• Επίσης, η σύμβαση του 2002 για ανακατασκευή των τριών παλαιών υποβρυχίων Τ-209, το κόστος της οποίας άγγιξε το ποσό που θα κόστιζε η εξαρχής κατασκευή τους.

• Η αγορά 170 γερμανικών αρμάτων μάχης τύπου Leopard 2 ΗΕΙ_, αξίας 1,7 δισ. ευρώ, τα οποία από την παραλαβή τους (2006) και μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές (Απρίλης του 2012) έμειναν χωρίς πυρομαχικά και οι επιχειρησιακές τους δυνατότητες εξαντλούνται σε παρελάσεις, ενώ ήδη συμπληρώνεται ο χρόνος κατά τον οποίο θα πρέπει να δοθούν και άλλα χρήματα προκειμένου να γίνει η αναβάθμιση τους!

• Η παρτίδα 50 μαχητικών F-16, που παραγγέλθηκαν εσπευσμένα... το έτος 2000, λίγο πριν από τις εκλογές, χωρίς στην αρχική παραγγελία να περιλαμβάνεται ο κινητήρας και το σύστημα αυτοπροστασίας, και για τα οποία χρειάστηκε να γίνει νέα συμπληρωματική σύμβαση με τους όρους των Αμερικανών πωλητών.

• Τα 5 αντιτορπιλικά τύπου Adams που ναυπηγήθηκαν στις ΗΠΑ το διάστημα 1960-1964 και τα έφερε ο Μητσοτάκης ως δώρο από την κυβέρνηση Μπους μετά το 1991, σε ηλικία 30 ετών, για να αποσυρθούν ύστερα από 10 χρόνια, αφού προηγουμένως «εκσυγχρονίστηκαν» με υψηλό κόστος («ο κούκος αηδόνι», που είπαμε), χωρίς ποτέ να προσφέρουν πραγματική υπηρεσία στην αμυντική θωράκιση της χώρας.

• Τα 4 αερόστρωμνα τύπου Ζυbr, από Ρωσία και Ουκρανία, που ποτέ δεν εντάχθηκαν επιχειρησιακά στο Πολεμικό Ναυτικό.

Ολοκληρώνοντας την προσπάθεια σκιαγράφησης της «λογικής» και «πρακτικής» των ελληνικών εξοπλιστικών προμηθειών, η οποία έχει μετατρέψει τη χώρα σε αποθήκη -είτε ΝΑΤΟικού είτε άχρηστου για την άμυνα της υλικού-, θα ήταν μέγιστη παράλειψη από μέρους μας η απουσία της εξής επισήμανσης:
Τα δισεκατομμύρια των εξοπλιστικών προμηθειών εξασφαλίζονται με πιστώσεις (δανεισμό). Οι μίζες, όμως, καταβάλλονται τοις μετρητοίς

Συνημμένη Εικόνα: images (4).jpg

OnAlert

ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Οι ξένοι μας φοβούνται γιατί είμαστε διαχρονικά ατίθασοι

Συνημμένη Εικόνα: pikrisokolata.jpg


«Ο λαός των Γραικών είναι ατίθασος και δύσκολος. Γι αυτό πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε ίσως αναγκασθεί να συμμορφωθεί…» Χένρυ Κίσινγκερ.
«Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ” αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους» Φρειδερίκος Νίτσε (Η Γέννηση της Τραγωδίας, κεφ. 15), 1872.

«Οι Έλληνες πρέπει να γίνουν λαός μικρόψυχος…»Λόρδος Λοντόντερυ.



Συμμόρφωση λοιπόν ή Αφανισμός είναι οι δύο επιλογές που έχει φαινομενικά ο Ελληνισμός, σύμφωνα με «κάποιους» που «τρέφουν» τέτοιου είδους ευσεβείς πόθους.
Οι Έλληνες πέραν των επιστημονικών, φιλοσοφικών, μεταφυσικών και άλλων ανακαλύψεων διέθεταν και ένα πολύ συγκεκριμένο αλλά ταυτόχρονα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό· δεν έσκυβαν ποτέ μα ποτέ το κεφάλι.

Όπως ανέφερε και η Ζακλίν ντε Ρομιγύ στην ομιλία της στην Πνύκα το 1995, «Οι Έλληνες είχαν καταλάβει ότι η ιδιαιτερότητά τους ήταν να μην υποκλίνονται μπροστά σε άνθρωπο, να μην δέχονται την απόλυτη εξουσία».

Το εν λόγω χαρακτηριστικό απαντά από τα αρχαία χρόνια. Ο τραγικός ποιητής Αισχύλος στο έργο του «Προμηθεύς Δεσμώτης» τονίζει πως ο Προμηθέας, που συμβολίζει τον Ελληνισμό, ποτέ δεν πρέπει να κάμπτει τα γόνατα «ὀρθοστάδην… οὐ κάμπτων γόνυ». Αλλά και οι Πυθαγόρειοι θεωρούσαν «άνανδρες και ανελεύθερες» τέτοιου είδους συμπεριφορές. (Ιάμβλιχος, Πυθαγορικός Βίος). Από την άλλη, στην Ανατολή η γονυκλισία ήταν πολύ σύνηθες φαινόμενο. Προσκυνούσαν τους βασιλείς ως θεούς, συνήθεια που υιοθέτησαν αργότερα και οι Ρωμαίοι.

ΑΝΕΡΓΙΑ

8 φράσεις που καταργούνται λόγω ανεργίας .

8 φράσεις που καταργούνται λόγω... ανεργίας!

. Καταργείται η φράση του αγανακτισμένου γείτονα: «Θα κάνετε ησυχία να κοιμηθούμε, δουλεύουμε αύριο» (σιγά να μην δουλεύετε από αύριο).
2. Κατά συνέπεια καταργείται και η συνώνυμη έκφραση «Τελειώνετε κυρία μου, έχουμε και δουλειές» (δεν έχετε είπαμε)...
3. Μη ορθή θεωρείται επίσης και η έκφραση «Μια δουλειά σε βάλαμε να κάνεις» (Μία; αχαχα!)
4. Καταργείται πλέον το σύνθημα «Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο» (Βρες εσύ πελάτη και μετά δώσε του και δίκιο).
5. Καταργείται από τα σχολεία το μάθημα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού (εκτός και αν το διατηρήσουμε, έτσι ρε παιδί μου, για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις).
6. Πλέον από το Δημοτικό, η δημιουργία προτάσεων θα αξιολογείται μόνο ως προς την ορθογραφία και τη γραμματική. (Η σύνταξη είναι πλέον ανύπαρκτος όρος).
7. Η φράση «εθελοντική εργασία» θεωρείται πλέον πλεονασμός. Ο όρος «εργασία» από μόνος του, αρκεί για να αποδώσει το ίδιο νόημα.
8. Τέλος, έπειτα και από σύμφωνη γνώμη της Εταιρίας Προστασίας του Παιδιού και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στην κατηγορία της Κακοποίησης Ανηλίκου συμπεριλαμβάνεται και η ερώτηση προς μικρά παιδιά «Εσύ, τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;»

ΤΙ ΜΑΣ ΤΑΙΖΟΥΝΕ

Δηλητήριο στο πιάτο μας



Μία νέα έρευνα που έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτει πως το πιο διαδεδομένο ζιζανιοκτόνο στον κόσμο, παραγωγής και επινόησης της περίφημης εταιρείας βιοτεχνολογίας Monsanto, αλλά και κατ’ επέκταση ο γενετικά τροποποιημένος αραβόσιτος που έχει αναπτυχθεί και καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο που είναι ανθεκτικός σε αυτό το ζιζανιοκτόνο (πάλι επινόησης της Monsanto) συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης όγκων, φθορών σε ζωτικά όργανα και πρόωρο θάνατο.
Η μελέτη διενεργήθηκε από ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο της Caen, στη Γαλλία και δημοσιεύτηκε στο Food and Chemical Toxicology. Η μελέτη αυτή είναι η πρώτη που εξετάζει τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του ζιζανιοκτόνου Roundup ή του ΝΚ603, του γενετικά τροποποιημένου αραβόσιτου που είναι ανθεκτικό στο παραπάνω ζιζανιοκτόνο και την πατέντα του οποίου κατέχει η Monsanto.
Αν αναρωτιέστε, τι μας νοιάζει αυτό, σκεφτείτε ενδεικτικά πως το παραπάνω ζιζανιοκτόνο χρησιμοποιείται στην αγροτική παραγωγή όλου του κόσμου και ακόμα χειρότερα, μπορεί να μην καταναλώνουμε άμεσα τον γενετικά τροποποιημένο αραβόσιτο, αλλά χρησιμοποιείται κατά κόρον στις ζωοτροφές, χωρίς μάλιστα να απαιτείται κάποια επισήμανση στα κρέατα και τα παράγωγα που καταναλώνουμε. Το 70% των επεξεργασμένων τροφών δε, που αγοράζουμε από το super market, περιέχουν γενετικά τροποποιημένα συστατικά, χωρίς κάτι τέτοιο να αναφέρεται στη συσκευασία. Άρα, ο αραβόσιτος αυτός περιέχεται σε τσιπς, δημητριακά, μαγειρικό λάδι, μέχρι και αλκοόλ κι εμείς δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να το γνωρίζουμε. Το 85% της παραγωγής του δε, γίνεται στις ΗΠΑ.
Το πείραμα
Οι ερευνητές έφτιαξαν 10 ομάδες ποντικιών στις οποίες έδιναν τροφή που περιείχε διάφορες αναλογίες αραβόσιτου και του γενετικά τροποποιημένου αραβόσιτου που είναι ανθεκτικός στο Roundup, το ζιζανιοκτόνο. Σε τρεις από αυτές τις ομάδες έδωσαν τροφή που περιείχε τον γενετικά τροποποιημένο αραβόσιτο σε ποσοστά 11, 22 και 33%. Σε άλλες τρεις, δόθηκε νερό που περιείχε διάφορες ποσότητες του ζιζανιοκτόνου. Στις επόμενες τρεις ομάδες, δόθηκε τροφή που περιείχε ίσες ποσότητες αραβόσιτου, τροποποιημένου και μη. Και σε μία από τις ομάδες, δόθηκε τροφή που απαρτιζόταν μόνο από κανονικό αραβόσιτο, ώστε η ομάδα των ερευνητών να έχει μέγεθος σύγκρισης.