Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

FORD

Κινητήρα 1,0 lt με ισχύ 180 PS ετοιμάζει η Ford

Συνημμένη Εικόνα: F46B37556362FE88436983473A20F22C.jpg




Οι άνθρωποι της Ford έχουν… ξετρελαθεί με το νέο τους κινητήρα 1.0 EcoBoost. Η απόδοση του συγκεκριμένου συνόλου έχει ήδη φθάσει στους 125 PS, όμως οι μηχανικοί της εταιρίας στοχεύουν πιο ψηλά.



Σύμφωνα με πληροφορίες, στα εργαστήρια της Ford υπάρχει ήδη ένα πρωτότυπο του τρικύλινδρου κινητήρα το οποίο έχει μέγιστη ισχύ μεγαλύτερη κατά 55 PS (δηλαδή αποδίδει συνολικά 180 PS)! Στόχος των μηχανικών της Ford είναι να παρουσιάσουν το συντομότερο δυνατό την έκδοση παραγωγής του συγκεκριμένου μοτέρ, το οποίο θα έχει μία από τις καλύτερες αναλογίες ισχύος/χωρητικότητας στον κόσμο (σε αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής).

Χαρακτηριστικό του πόσο πολύ πιστεύουν τα στελέχη της Ford στον 1.0 EcoBoost είναι το γεγονός ότι ο κινητήρας αυτός θα αντικαταστήσει τον ατμοσφαιρικό 1,6 lt σε όλα τους τα μοντέλα σε όλο τον κόσμο! Μάλιστα, ο μάνατζερ της Ford Γκούναρ Χέρμαν δήλωσε το εξής: «Γνωρίζουμε ότι μπορεί να αντιμετωπίσουμε αντιδράσεις από κάποιους πελάτες μας που δεν θα θέλουν να κατέβουν από τα 1,6 lt στο 1,0 lt. Αλλά οι αντιδράσεις θα καμφθούν όταν οδηγήσουν το νέο κινητήρα».

Πηγη:protothema.gr

ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ

Τι δείχνουν οι νέες κυλιόμενες δημοσκοπήσεις των κομμάτων

10/05/2012
 
Τι δείχνουν οι νέες κυλιόμενες δημοσκοπήσεις των κομμάτων
Εντυπωσιακή δημοσκοπική εκτόξευση του
 ΣΥΡΙΖΑ, ελάχιστα 24ωρα μετά τις εκλογές, μετέδωσε ως είδηση το αμερικανικό Dow Jones Newswires, επικαλούμενο πληροφορίες από τις κυλιόμενες μυστικές δημοσκοπήσεις που βρίσκονται στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, το αμερικανικό δίκτυο δημοσιεύει ότι το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανέλθει στο 25%, κάτι περισσότερο από 7 μονάδες σε σχέση με το 16,8% που έλαβε στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Στο δημοσίευμα δεν γίνεται αναφορά στα ποσοστά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Το nooz δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, τις μεταδίδει ωστόσο καθώς προέρχονται από αξιόπιστο διεθνές ΜΜΕ, με όλες τις πολιτικές αποχρώσεις που αυτό μπορεί να έχει.

Αν, πάντως, ισχύουν οι πληροφορίες, οι πιθανές νέες εκλογές (στις 17 Ιουνίου) θα προκαλέσουν ακόμα πιο ισχυρό πολιτικό σεισμό σε σχέση με αυτόν την περασμένης Κυριακής, ενώ δεν αποκλείεται οι κάλπες να στηθούν σε σκηνικό πόλωσης ανάμεσα σε "φίλο-ευρωπαϊκές" και "αντί-ευρωπαϊκές" δυνάμεις, δίλημμα που έθεσε ήδη ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ

ΟΛΑ ΠΑΝΩ - ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΤΩ

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Αβάσταχτο το καλάθι της Ελληνίδας νοικοκυράς


Διαβάστε τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τον πληθωρισμό.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΤΩ
Αύξηση σε όλα τα βασικά είδη

Τα ελληνικά νοικοκυριά πλήττονται όλο και πιο πολύ, καθώς οι τιμές και το κόστος ζωής συνεχίζουν να αυξάνονται, ενώ τα εισοδήματα βρίσκονται πάντα σε καθοδική πορεία.
Επισήμως η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε πως τον Απρίλιο ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 1,9%, έναντι 1,7% τον Μάρτιο.
Πρακτικά ελάχιστα είδη μειώθηκαν (έως 1% το πολύ κατά μέσο όρο) ενώ μεγάλες ανατιμήσεις σαρώνουν όλα τα βασικά είδη διαβίωσης.
Το κόστος στέγασης ακρίβυνε κατά 6%, το κόστος μεταφορών κατά 4%, 2% ακρίβυναν τα ρούχα και τα παπούτσια, 2,7% αυξήθηκε το κόστος μιας εξόδου της ελληνικής οικογένειας για σε μια ταβέρνα ή για καφέ, ενώ 1,7% (κατά μέσο όρο) αυξήθηκε ακόμα και το καθημερινό τραπέζι της οικογένειας.
Ακόμα και οι πατάτες, που η τιμή τους έπεσε κατά 24,6% σε σχέση με πέρυσι, αυξήθηκαν κατά 9,2% σε ένα μήνα σε σχέση με τον Μάρτιο, όταν ξεκίνησε και το ''κίνημα'' απευθείας διάθεσης προϊόντων από τους παραγωγούς. Συγκεκριμένα:
*Ηλεκτρισμός +13,9%
*Πετρέλαιο θέρμανσης +15,6%
*Φυσικό αέριο +20,7%
*Λαχανικά +5,4%
*Ψάρια +3%
*Γάλα, τυρί +2,7%
*Φρούτα +2,4%
*Ψωμί και δημητριακά +1,9%
*Καφές +6%
*Αναψυκτικά +8,6%
*Χυμοί +7%
*Ζάχαρη, γλυκά, σοκολάτα +3,7%
*Ένδυση-υπόδηση +2%
*Νοσοκομειακή περίθαλψη +4,7%
Οι τιμές έπεσαν μόνον στην Υγεία (φάρμακα -5,1%, ιατροί και οδοντίατροι -1,9%), ενώ μικρές αυξήσεις σημειώθηκαν σε είδη και κλάδους χαμηλής ζήτησης (έπιπλα -1,9%, οικιακές συσκευές -1,6%, αυτοκίνητα -1,8%, οικιακές υπηρεσίες -3,2%).

news247

ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΟΛΟΥΣ.ΟΛΟΥΣ

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Πέντε δημοσιογράφοι στα Pay Roll του Τσοχατζόπουλου!!


Σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντικά στοιχεία τα οποία και ουσιαστικά «κλειδώνουν» κατηγορίες εναντίον 5 δημοσιογράφων (οι 3 εκ των οποίων εξαιρετικά γνωστοί) έχουν στα χέρια τους οι αρχές, αναφορικά με την υπόθεση Τσοχατζόπουλου.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι...

έχουν βρεθεί στις κινήσεις των λογαριασμών του πρώην υπουργού στοιχεία για μεταφορές σημαντικών χρηματικών ποσών σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους, οι οποίοι και εκτιμάτε ότι παρείχαν, επί χρόνια, δημοσιογραφική κάλυψη στον Τσοχατζόπουλου.

Μάλιστα, ειδικά στη μια περίπτωση τα ποσά είναι εξαιρετικά μεγάλα!
Οι δημοσιογράφοι αναμένεται τις επόμενες ημέρες να κληθούν να καταθέσουν και να δικαιολογήσουν τα συγκεκριμένα ποσά, ενώ δεν αποκλείεται μετά τις απολογίες να ασκηθούν κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αλλά πιθανόν και άλλων.

Πάντως, είναι αλήθεια ότι στη μια περίπτωση του δημοσιογράφου, βρήκαμε μετά από μια μικρή έρευνα, πλήθος δημοσιευμάτων, στα οποία υπήρχαν θετικά σχόλια, για να μην πούμε ύμνοι, υπέρ του πρώην υπουργού, φυσικά, όπως αναφέραμε και παραπάνω, με το αζημίωτο.

ΣΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Τα... "τσακάλια" της αστυνομίας, συνέλαβαν καθηγητή ως... λαθρομετανάστη, επειδή δεν ήξεραν γρι Αγγλικά!!


Να διδάξει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ) πήγαινε ο άνθρωπος, αλλά έπεσε πάνω στα επεισόδια που εκτυλίσσονταν εκείνη την ώρα ανάμεσα σε αστυνομικούς και λαθρομετανάστες μικροπωλητές!

Το παράπλευρο θύμα έτυχε να είναι Ινδός και όταν...

πλησίασε στο σημείο, οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν για έλεγχο.
Ο κ. Ράις δεν είχε μαζί του διαβατήριο και οι αστυνομικοί δεν καταλάβαιναν τι τους έλεγε, γιατί δεν γνώριζαν ούτε τα στοιχειώδη αγγλικά!
Το λάθος τους τελικά διαπιστώθηκε, αφού προσήγαγαν τον καθηγητή στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα και εκείνος επικοινώνησε με την Πρυτανεία του πανεπιστημίου...!!

Άντε βρε, και σ' ανώτερα!!

24gr.blogspot.com

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ

 

Λιβαδειά:''Βούτηξε'' στο κενό από τον 4ο όροφο του σπιτιού της!


Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στη Λιβαδειά από τον τραγικό θάνατο 30χρονης, που βγήκε στη βεράντα του σπιτιού της και βούτηξε στο κενό...

Το τραγικό συμβάν, σύμφωνα με το lamiareport.gr, έγινε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

42χρονος πατέρας δύο παιδιών αυτοκτόνησε στην Πτολεμαϊδα


Η αυτοκτονία ενός 42χρονου, πατέρα 2 παιδιών συγκλονίζει την Πτολεμαϊδα.

Ο αυτόχειρας βρέθηκε απαγχονισμένος στο πατρικό του από τον ίδιο του τον πατέρα.

Βοιωτία:''Πήρα να σου πω ότι θα αυτοκτονήσω, δεν με προλαβαίνετε''!


Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια, που άκουσε στο τηλέφωνο, η υπάλληλος από το αφεντικό της, ιδιοκτήτη καφετέριας στο Δήλεσι...

Έτρεξε αμέσως στο σπίτι, αλλά ήταν αργά.