Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΗΛΙΚΙΑ

Δέκα θρύλοι της ροκ, που «έφυγαν» στα 27 τους χρόνια. Σύμπτωση ή κατάρα;
 
Rock Legends_triple image
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Οι σπουδαιότεροι θρύλοι της ροκ μουσικής άφησαν την τελευταία τους πνοή μυστηριωδώς σε ηλικία 27 ετών.

Συγκυρία, λένε οι λογικοί. Κατάρα, απαντούν οι προληπτικοί. Το θέμα επανέφερε το βιβλίο «The 27s: The Greatest Myth Of Rock & Roll» των Τζος Χάντερ και Έρικ Σέγκαλσταντ. Η έκδοση έγινε best seller, καθώς επικεντρώνεται στις τελευταίες ώρες των μουσικών θρύλων πριν περάσουν στο Πάνθεον των αθανάτων.

Η Μηχανή του Χρόνου εστιάζει σε 10 από αυτούς.

Τζίμι Χέντριξ:
Ενώ συζούσε με την σύντροφό του στο Λονδίνο, ο θρύλος της ροκ πήρε εννέα υπνωτικά χάπια, από αυτά που μόνο το μισό είναι αρκετό για να σου χαρίσει ένα υγιές οκτάωρο ύπνου. Σε όλη του τη ζωή, έκανε κατάχρηση ουσιών και αλκοόλ, μη γνωρίζοντας ποτέ τι ακριβώς ήταν η ουσία που κατανάλωνε…

Jimi Hendrix
 
 
 
Μπριαν Τζόουνς (The Rolling Stones):
 Ο θάνατός του πρώτου αρχηγού των Rolling Stones στη γενέτειρά του, την Αγγλία, ήταν φυσικό επακόλουθο της απερισκεψίας του να αναμείξει αλκοόλ με ναρκωτικά και έπειτα να βουτήξει στην πισίνα. Ο θάνατός του εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να αποτελεί ένα από τα πιο επίμονα μυστήρια στην ιστορία της ροκ όχι μόνο για το κοινό, αλλά και για τους ίδιους τους Stones.

Brian_Jones_1965
 

 


ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΥΠΕΡΟΧΟΣ! Ο παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης που ζωγραφίζει με γκράφιτι την Αρχαία Ελλάδα και άλλους ιστορικούς πολιτισμούς σε όλα τα μέρη του κόσμου!!! (ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

ΥΠΕΡΟΧΟΣ! Ο παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης που ζωγραφίζει με γκράφιτι την Αρχαία Ελλάδα και άλλους ιστορικούς πολιτισμούς σε όλα τα μέρη του κόσμου!!! (ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)
 
Μπορεί με μια βιαστική ματιά στα παρακάτω κτίρια, να νομίζετε πως κάποια φυσική καταστροφή γκρέμισε τους τοίχους, ωστόσο αυτές οι εκπληκτικές εικόνες δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου σεισμού.
Πρόκειται για τις παγκοσμίου φήμης τοιχογραφίες του καλλιτέχνη John Pugh, που δίνει στα κτίρια την ψευδαίσθηση των τριών διαστάσεων.
Ξεκίνησε να κάνει τις πρώτες τοιχογραφίες το 1970 και το ιδιαίτερο στυλ του είναι πλέον αναγνωρίσιμο και γνωστό ως «Narrative illusionism».
Τα θέματα, σύμφωνα με το iefimerida, από τα οποία εμπνέεται είναι ποικίλα: από ελληνικούς κίονες δωρικού ρυθμού, μέχρι σκηνές από τη φύση και τη θάλασσα.
Εχει ζωγραφίσει κτίρια σε πολλές χώρες, από τη Νέα Ζηλανδία μέχρι τη Χαβάη, καθώς και αρκετά στη γενέτειρά του την Καλιφόρνια, ενώ τα κτίρια που επιλέγει μπορεί να είναι από Πανεπιστήμια, μέχρι θέατρα και αστυνομικά τμήματα.

ΦΑΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΣ

Ποιο είναι το φρούτο που ΠΡΕΠΕΙ να τρως μετά από ... σουβλάκια και πίτσες για να μην παχύνεις;;;
 
Ποιο είναι το φρούτο που ΠΡΕΠΕΙ να τρως μετά από ... σουβλάκια και πίτσες για να μην παχύνεις;;;
Πως θα σου φαινόταν να μπορείς να τρως πίτσες, σουβλάκια και μακαρονάδες και μετά να έτρωγες ένα «μαγικό» φρούτο που θα έκαιγε τα λίπη και θα σε βοηθούσε να μην πάρεις βάρος;
 

ΤΡΕΛΟΙ ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ

Πάσχετε από ίλιγγο; ΜΗΝ κοιτάξετε αυτό το βίντεο! Ένα πραγματικά τρομακτικό βίντεο ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!

Πάσχετε από ίλιγγο; ΜΗΝ κοιτάξετε αυτό το βίντεο! Ένα πραγματικά τρομακτικό βίντεο ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!
 
Δύο Ρώσοι ορειβάτες έκαναν μια ακραία αναρρίχηση στο δεύτερο ψηλότερο κτίριο στον κόσμο ΧΩΡΙΣ σχοινιά ή εργαλεία αναρρίχησης.
 



 

ΕΥΡΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ στο Μέγαρο Μουσικής!
Θα πληρώσουμε τα ΧΡΕΗ από την τσέπη μας!!! Ποιοι υπέγραψαν την συμφωνία για τα 230 εκατομμύρια ευρώ;;;

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ στο Μέγαρο Μουσικής! Θα πληρώσουμε τα ΧΡΕΗ από την τσέπη μας!!! Ποιοι υπέγραψαν την συμφωνία για τα 230 εκατομμύρια ευρώ;;;

Πανάκριβα θα στοιχίσει στους Έλληνες φορολογούμενους ο πολιτισμός που τους πρόσφερε και τους προσφέρει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Η αδυναμία του Οργανισμού ΜΜΑ να ανταποκριθεί στα δάνεια που έλαβε παλαιότερα με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, αναγκάζει τον εγγυητή των δανείων, που δεν είναι άλλος από το υπουργείο Οικονομικών (δηλαδή τους φορολογούμενους), να πληρώσει τα επόμενα χρόνια κοντά στα 230 εκατ. ευρώ, πέραν αυτών (περίπου 15 εκατ. ευρώ) που ήδη έχουν καταβληθεί λόγω κατάπτωσης της εγγύησης.
Όπως γράφει η "Εφημερίδα των Συντακτών", σε μια περίοδο σκληρής λιτότητας για τους εργαζόμενους, αλλά και για το Δημόσιο, το οποίο "φορτώνει" φορολογούμενους και "φεσώνει" ακόμα και αυτούς που απέλυσε για να εμφανίσει πλεόνασμα στους δανειστές, εγείρεται μείζον ηθικό ζήτημα.
Σύμφωνα με το news247, τα δανεικά του Μεγάρου καλούνται να πληρώσουν άνθρωποι οι οποίοι δεν πάτησαν ποτέ το... πόδι τους στις αίθουσες του, αλλά και όσοι το πάτησαν πλήρωσαν και πληρώνουν πανάκριβα.
Το αντάλλαγμα
 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ

Και όμως υπάρχει λύση – Έτσι θα γλυτώσετε τις αυξήσεις στα διόδια

Δημοσιευμένη  εικόνα



Μπορεί να αυξήθηκαν τα διόδια γεγονός που προκάλεσε πονοκέφαλο σε πολλούς οδηγούς αλλά υπάρχει τρόπος να τα αποφύγετε, χωρίς να σηκώσετε τις μπάρες.



Για να κάνετε την διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα σας κοστίσει σε χρόνο αλλά δεν θα πληρώσετε καθόλου διόδια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του dimtris-kypriotis.blogspot.gr, η συνολική απόσταση Αθήνα – Θεσσαλονίκη χωρίς διόδια είναι 475χλμ (από Άγιο Στέφανο μέχρι Λευκό Πύργο) και ο συνολικός χρόνος είναι έξι ώρες.

Μέση ταχύτητα: 79,2 χλμ/ώρα
Μέση κατανάλωση 6,2 λτ./100 χλμ.(diesel).
Κόστος καυσίμου: 39,7 ευρώ (1,348 ευρώ/λίτρο diesel)
Κόστος διοδίων:0
Συνολικό κόστος: 39,7 ευρώ


ΞΕΚΙΝΑΜΕ

MADE ΚΙΝΑ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ

Αποδείχθηκε πολύ "κινέζικο" το σινικό ρομπότ στη Σελήνη...
Συνημμένη Εικόνα: 13105438So807fPL.jpg



Δεν άντεξε τις θερμοκρασίες των 180 βαθμών Κελσίου κάτω από το μηδέν που επικρατούν κατά τη σεληνιακή νύχτα το Yutu, το πρώτο ρομποτικό, μη επανδρωμένο όχημα της Κίνας που βρισκόταν σε αποστολή στη Σελήνη.

Έτσι, νόμιζαν όλοι μετά την ανακοίνωση για το θάνατο του ρομπότ Yutu (“Κουνέλι από Νεφρίτη” στα κινέζικα) που έκανε την Τρίτη (11/2) το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας.

«Το πρώτο σεληνιακό ρομπότ της Κίνας, το Yutu, δεν επανήλθε σε πλήρη λειτουργία τη Δευτέρα όπως ήταν αναμενόμενο. Χρήστες του Διαδικτύου θρηνούν για το χαμό του στο Weibo, το αντίστοιχο του Twitter στην Κίνα» ανακοίνωσε την Τρίτη το κρατικό πρακτορείο ECNS.

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ

Τα πιο... τρομακτικά μάτια της Ολυμπιάδας του Σότσι!



Κανείς δεν θα ήθελε να βρεθεί αντιμέτωπος με την κυρία που έχει τα πιο τρομακτικά μάτια των Ολυμπιακών αγώνων του Σότσι, ειδικά όταν εκείνη... οπλοφορεί! Πρόκειται για την Εσθονή αθλήτρια Grete Gaim, που συμμετείχε στο δίαθλο, ένα αγώνισμα που περιλαμβάνει κούρσα 7,5 χιλιομέτρων και σκοποβολή.
 
Η Gaim μπορεί να μην κατέκτησε κάποια καλή θέση στο αγώνισμά της την Κυριακή, αφού κατέκτησε μόλις την 71η θέση, όμως έγινε παγκόσμια γνωστή, με το δολοφονικό της βλέμμα που της χάρισαν οι φακοί επαφής που φορούσε..

ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Η καταπληκτική ιστορία του μουσικού Michel Petrucciani (ΒΙΝΤΕΟ)

perierga.gr - Η καταπληκτική ιστορία του μουσικού Michel Petrucciani





 

Γεννήθηκε με όλα του τα κόκκαλα σπασμένα - με την τέχνη και την επιμονή του όμως έδωσε ένα κορυφαίο μάθημα ζωής!


«Κάποιες φορές πιστεύω πως κάποιος εκεί ψηλά με έσωσε απο το να είμαι ένας συνηθισμένος άνθρωπος» έλεγε συχνά χαριτολογώντας…. Δυστυχώς δεν είχε την «τύχη» να γεννηθεί και αυτός όπως σχεδόν όλος ο κόσμος, υγιής, αλλά είχε την θέληση και το πείσμα να γίνει ένας απο τους καλύτερους στο είδος του.

Δεν ήθελε ο κόσμος να τον λυπάται για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν σε όλη του την ζωή, ήθελε να τον θαυμάζει για την σκληρή δουλειά που έκανε τόσα χρόνια.

Με τη γέννηση του (28 Δεκεμβρίου 1962) προκάλεσε θλίψη στην οικογένεια του αλλά και σε όλη την κοινότητα του Orange της Νότιας Γαλλίας απ’ όπου καταγόταν.



Το βρέφος της οικογένειας Petrucciani γεννήθηκε με όλα του τα κόκκαλα σπασμένα. Οι γιατροί αμέσως διέγνωσαν την σπάνια αρρώστια του ατελή οστεογένεση -ή «γυάλινα κόκκαλα» όπως συνηθίζεται να την αποκαλούν. Δυστυχώς τα κακά μαντάτα συνεχίστηκαν αφού οι γιατροί
δεν του έδιναν περισσότερα απο 20 χρόνια ζωής.