Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΚΛΕΙΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Αυτό το ξενοδοχείο θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!! Σας παρουσιάζουμε το «λουλούδι του ωκεανού»...
Ημερομηνία: 16 Σεπτεμβρίου 2013
 
Τι κι αν το καλοκαίρι έφυγε και μπήκαμε σιγά σιγά σε mood φθινοπώρου; Οι Μαλδίβες με τα ξενοδοχεία της είναι εδώ για να μας επαναφέρουν σε τάξη ή αλλιώς για να μας κάνουν να ανυπομονούμε να έρθει πάλι ο Αύγουστος! Ο λόγος για το περίφημο «The Ocean Flower», το «λουλούδι του ωκεανού» που αποτελεί έναν μικρό παράδεισο μέσα στη θάλασσα. Το όνομά του το οφείλει βέβεαι στο σχήμα του που θυμίζει μεγάλο λουλούδι, ενώ τα πέταλά του αποτελούν τα μέρη του ξενοδοχείου και τις σουίτες των επισκεπτών.
ζ - "Το λουλούδι του ωκεανού": Ένα συναρπαστικό ξενοδοχείο!
Το ξενοδοχείο κατασκευάστηκε σε μια ατόλη βόρεια της πρωτεύουσας Male και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή θέρετρα των Μαλδίβων. Στο κέντρο του «λουλουδιού» δεσπόζει μια μεγάλη πισίνα ενώ διάδρομοι πάνω στο νερό συνδέουν τα σπιτάκια μεταξύ τους αλλά και με το κέντρο του ξενοδοχείου. Εστιατόρια, μπαρ, γήπεδα αθλητικών δραστηριοτήτων αλλά και καταδύσεις συμπληρώνουν τις πολυτελείς παροχές του ξενοδοχείου που κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις.
ζ "Το λουλούδι του ωκεανού": Ένα συναρπαστικό ξενοδοχείο!

ζ- "Το λουλούδι του ωκεανού": Ένα συναρπαστικό ξενοδοχείο!

ζο λουλούδι του ωκεανού": Ένα συναρπαστικό ξενοδοχείο!

ζ "Το λουλούδι του ωκεανού": Ένα συναρπαστικό ξενοδοχείο!

ζ- "Το λουλούδι του ωκεανού": Ένα συναρπαστικό ξενοδοχείο!

ζ- "Το λουλούδι του ωκεανού": Ένα συναρπαστικό ξενοδοχείο!
 

ΑΛΜΠΙΝΟ ΖΩΑ

Ζώα Αλμπίνο σε 25 εκπληκτικές και σπάνιες φωτογραφίες


Ζώα Αλμπίνο (26)

Δεδομένων των εκατομμυρίων αποχρώσεων που βλέπουμε στα χρώματα της φύσης, δεν αποτελεί έκπληξη το ότι, μια στο τόσο, η φύση μπορεί να… ξεμείνει από χρώμα. Το αποτέλεσμα αυτής της εξαιρετικά σπάνιας περίπτωσης είναι ορισμένα ολόλευκα πλάσματα που ξεχωρίζουν και εντυπωσιάζουν τον άνθρωπο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Ο αλφισμός ή αλμπινισμός είναι μια πάθηση που εμφανίζεται εκ γενετής σ’ ένα πλάσμα και σαν κύρια συνέπεια έχει το λευκό χρώμα στο δέρμα και στις τρίχες, ενώ η ίριδα των ματιών είναι ρόδινη. Ο αλμπινισμός προκαλείται από την έλλειψη χρωστικής και οφείλεται σε βλάβη των γονιδίων που καθορίζουν τη σύνθεση της μελανίνης. Η έλλειψη αυτή μπορεί να είναι κληρονομική, μπορεί όμως να είναι και αποτέλεσμα του γενετικού φαινόμενου της μεταλλαγής.
Μερικά από τα ζώα της παρακάτω λίστας είναι αλμπίνο, ενώ άλλα ανήκουν απλά σε κάποιο σπάνιο λευκό είδος. Ανεξάρτητα από το αν βρίσκετε αυτά τα πλάσματα παράξενα, όμορφα ή τρομακτικά, το σίγουρο είναι πως θα σας εντυπωσιάσουν!
Σκαντζόχοιρος
Ζώα Αλμπίνο (1)
Κοράκι
Ζώα Αλμπίνο (2)
Ζέμπρα
Ζώα Αλμπίνο (3)
Σκίουρος
Ζώα Αλμπίνο (4)

ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

Αυτός είναι ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ Forrest Gump! Κατάφερε να κάνει τον ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ με τα ΠΟΔΙΑ!!! Πόσο του πήρε;;;

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Πέρασε στην ιστορία ως ο άνθρωπος, που έκανε τον γύρο του κόσμου πεζός.Ο λόγος για τον Αυστραλό Τομ Ντένιζ, ο οποίος έκανε έναν επικό μαραθώνιο 26.000 χιλιομέτρων μέσα σε...
διάστημα 20 μηνών διασχίζοντας όλες τις ηπείρους.Ξεκίνησε στις 31 Δεκεμβρίου του 2011 από την Όπερα του Σίδνεϊ, όπου και και τερμάτισε έπειτα από 622 μέρες έχοντας, στο μεταξύ, χαλάσει 17 ζευγάρια παπούτσια.Ουσιαστικά ήταν σαν να έτρεχε ένα κανονικό μαραθώνιο επί 622 συνεχόμενες μέρες.Στο διάστημα αυτό συγκέντρωσε 44.000 δολάρια για την φιλανθρωπική οργάνωση Oxfam Αυστραλίας.«Δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή να τα παρατήσω» δήλωσε ο Τομ Ντένιζ ο οποίος πρόσθεσε ότι πλέον ο κόσμος δεν του φαίνεται τόσο μεγάλος.Όσο για το ποιο μέρος τον εντυπωσίασε περισσότερο, ο Αυστραλός επέλεξε το Grand Canyon.

ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Και όμως... Το δαχτυλίδι των Χόμπιτ είναι μύθος του Πλάτωνα!

Δημοσιευμένη  εικόνα



Έμπνευση του Βρετανού συγγραφέα Τόλκιν η ιστορία με το δαχτυλίδι; Φυσικά και όχι. Για ακόμη μια φορά ένας ελληνικός μύθος έγινε "copy-paste". Αυτός, του Γύγη: O Πλάτωνας, στο Β΄ βιβλίο της «Πολιτείας» του και με το στόμα του Γλαύκωνα, επινοεί ένα μύθο.


Ένας βοσκός του βασιλιά της Λυδίας ονόματι Γύγης βρίσκει τυχαία ένα μαγικό δακτυλίδι μετά από δύο καταστρεπτικά φυσικά φαινόμενα. Την ώρα που έβοσκε τα πρόβατα του άρχοντά του, έπιασε φοβερή καταιγίδα και έγινε τόσο δυνατός σεισμός, ώστε άνοιξε η γη κάτω απ' τα πόδια του.
Κατέβηκε στο χάσμα που δημιουργήθηκε και εκεί μέσα στα σπλάχνα της γης, είδε ένα μεγάλο χάλκινο κούφιο άλογο. Από κάποια ανοίγματα στα πλευρά του κοίταξε μέσα του και διαπίστωσε ότι εκεί ήταν ξαπλωμένος ένας νεκρός με διαστάσεις σχεδόν γιγαντιαίες.
Και το σημαντικότερο, φορούσε στο χέρι του ένα χρυσό δακτυλίδι. Όταν ανέβηκε στην επιφάνεια διαπίστωσε ότι το εύρημά του είχε μία αξιοπερίεργη μαγική δυνατότητα. Περιστρέφοντας την πέτρα του («σφενδόνην» την ονομάζει ο Πλάτωνας) προς το εσωτερικό της παλάμης του, γινόταν αόρατος και εμφανιζόταν πάλι, γυρίζοντας το δακτυλίδι προς την αντίστροφη φορά.
Ο ταπεινός βοσκός είχε λοιπόν στα χέρια του ένα τεράστιο όπλο. Μπορούσε να κάνει οτιδήποτε επιθυμούσε, χωρίς να γίνεται αντιληπτός και κυρίως, χωρίς να τιμωρείται ή έστω να επιπλήττεται. Έγινε από τη μια στιγμή στην άλλη φορέας μιας τουλάχιστον παράδοξης και απρόσμενης δύναμης, η οποία μπορούσε να λειτουργήσει προς όφελός του, πάντα όμως υπό το βάρος μιας έστω και λανθάνουσας αδικίας, που μπορούσε να φτάσει κι ως το έγκλημα.

Και πραγματικά έτσι έγινε.Ο ασήμαντος μέχρι τότε Γύγης έγινε εραστής της βασίλισσας και με τη βοήθειά της σκότωσε τον αφέντη του και πήρε ο ίδιος την εξουσία. Κατέλαβε λοιπόν μια θέση που του χάρισε η δύναμη ενός χρυσού κρίκου, χωρίς να υπολογίσει τα αθέμιτα μέσα που χρησιμοποίησε, αλλά με μοναδικά κίνητρα – συνηθισμένα στην ανθρώπινη φύση -τη δόξα και τον πλούτο.
Ο Γλαύκωνας, που διηγείται τη φανταστική αυτή ιστορία, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι είναι στη φύση του ανθρώπου να αδικεί, όταν μάλιστα ξέρει εκ των προτέρων ότι δε θα υποστεί τις συνέπειες της αδικίας του. Και αυτό γιατί ο κοινός νους λέει ότι η δικαιοσύνη δεν είναι τελικά ένα αγαθό στη ζωή μας, αφού η εφαρμογή της προσκρούει στο προσωπικό μας συμφέρον.
Για όλους μας λοιπόν το βασανιστικό ερώτημα «αδικείν η αδικείσθαι;» γίνεται πολύ απλό. Και η απάντηση στη συνείδησή μας δεν είναι τουλάχιστον μία ανώδυνη ουδετερότητα, αλλά μία συνειδητή επιλογή συμφέροντος: «αδικείν» και μάλιστα αν είναι δυνατόν ατιμώρητα. Ένα δακτυλίδι λοιπόν έγινε η αιτία να διαφθαρεί ένας απονήρευτος βοσκός και να περάσει από το φως του ενάρετου στη σκιά του εγκληματία.

Διαπράχθηκε μια αμαρτία που ο Πλάτωνας ονομάζει αδικία, δηλαδή άρση της δικαιοσύνης. Ο άνθρωπος λοιπόν καλείται να αλλάξει νοοτροπία να παλέψει με το κακό να θεαθεί το φως δηλαδή το ωραίο, το δίκαιο, το αρμονικό,το αληθινό και τούτο γίνεται με ένα και μόνο όπλο σύμφωνα με τον Πλάτωνα, ένα όπλο ανίκητο ακόμα και σήμερα: Την Ολοκληρωμένη Παιδεία.
[Ο Γύγης - ιστορικό πρόσωπο - ήταν βασιλιάς της Λυδίας κατά το πρώτο μισό του 7ου αιώνα π.Χ. Πήρε το θρόνο με τη βοήθεια της συζύγου του τελευταίου βασιλιά από τους απογόνους του Ηρακλή και ίδρυσε νέα δυναστεία των Μερμναδών. Με το μύθο συμφωνεί ως ένα βαθμό και το γεγονός, ότι είχε στο σκήπτρο του και ένα δαχτυλίδι με μεγάλο πολύτιμο λίθο.

Είναι επίσης γνωστό πως ήταν δραστήριος και ενεργητικός βασιλιάς και πως οδήγησε τη Λυδία και την πρωτεύουσα της, τις Σάρδεις, στην μεγαλύτερή της ακμή. Το βασίλειο του, συμπεριελάμβανε όλη τη δυτική Μικρά Ασία ως τον ποταμό Άλυ και η δυναστεία του έμεινε στην εξουσία πάνω από εκατό χρόνια.
Ο τελευταίος του απόγονος στο θρόνο της Λυδίας ήταν ο βασιλιάς Κροίσος, που έγινε ξακουστός για τα πλούτη του και για την κακή ερμηνεία που έδωσε στο χρησμό της Πυθίας.

Ο μύθος του Γύγη έχει εμπνεύσει και πολλούς σύγχρονους συγγραφείς. Ίσως περισσότερο γνωστό να τον έκανε το δράμα του Φρίντριχ Χέμπελ « Ο Γύγης και το δαχτυλίδι του» (1856). Στο χώρο της λογοτεχνίας ο μύθος αξιοποιήθηκε από τον Θεόφιλο Γκωτιέ στη νουβέλα του «Ο βασιλιάς Κανδαύλης» (1844) και στο θέατρο πάλι από τον Αντρέ Ζίντ στο ομώνυμο θεατρικό του έργο (1901). Το 1920 ο Α. Μπρυνώ έγραψε την όπερα «Κανδαύλης».]



Δημοσιευμένη  εικόνα



ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Ο χάρτης - σοκ της Ελλάδας που βυθίζεται (ΕSA)

Συνημμένη Εικόνα: 1601442TevMC8ve.jpg




Ορισμένες περιοχές της Αθήνας και της Λάρισας βυθίζονται τα τελευταία χρόνια, ενώ ένα μέρος της Θεσσαλονίκης ανυψώνεται, αποκαλύπτει ένα νέο σύστημα για την παρακολούθηση των παραμορφώσεων σε μεγάλες εκτάσεις.

Η γη κάτω από τα πόδια μας σπάνια παραμένει σταθερή, επισημαίνει η ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία ESA, η οποία συνέλεξε και επεξεργάστηκε τα δορυφορικά δεδομένα. Οι μετακινήσεις των τεκτονικών πλακών, η ενεργοποίηση σεισμικών ρηγμάτων, η εξόρυξη μεταλλευμάτων και υδρογονανθράκων είναι μερικοί από τους παράγοντες που προκαλούν κατακόρυφες μετατοπίσεις του εδάφους.


Η μέτρηση των μεταβολών αυτών δεν είναι πάντα εύκολη, ωστόσο η ακρίβεια της παρακολούθησης γίνεται τώρα πιο ακριβής χάρη σε ένα σύστημα επεξεργασίας δορυφορικών δεδομένων που αναπτύχθηκε στη Γερμανία για λογαριασμό της ESA.

Το σύστημα WAP (Wide Area Processor) αναλύει δεδομένα από δορυφορικά ραντάρ, των οποίων η ακτινοβολία ανακλάται πάνω σε μεταλλικές κατασκευές και κτήρια και επιστρέφει πίσω το δορυφόρο.

Η συνεχής μέτρηση αυτών των αντικειμένων στην πορεία των χρόνων μπορεί να προσδιορίσει τις κατακόρυφες μετατοπίσεις με την πρωτοφανή ακρίβεια του ενός χιλιοστού.

Οι μετρήσεις είναι πάντως, σύμφωνα με το Hellas.Now.gr περισσότερες, και άρα ακριβέστερες, στις αστικές περιοχές όπου υπάρχουν αρκετά κτήρια και μεταλλικές κατασκευές. Στις αγροτικές περιοχές της Ελλάδας υπήρχαν κατά μέσο όρο 10 σημεία μέτρησης ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, ενώ στην Αθήνα ο αριθμός έφτασε τα 200 σημεία ανά km2.

Αναλύοντας περίπου 360 gigabyte δεδομένων από τους δορυφόρους ERS 1 και 2, το σύστημα WAP έχει χαρτογραφήσει μέχρι στιγμής τη μισή ηπειρωτική Ελλάδα. Οι χάρτες δείχνουν ότι ορισμένες περιοχές της Ελλάδας βυθίζονται έως και 10 χιλιοστά ανά έτος.

Υψηλή καθίζηση ανιχνεύθηκε στην Αθήνα, τη Λάρισα και γύρω από τον Κορινθιακό κόλπο μεταξύ άλλων, ενώ καθιζήσεις και ανυψώσεις καταγράφηκαν μέσα και γύρω από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Επόμενο βήμα των ερευνητών θα είναι να καταγράψουν τις κατακόρυφες μετατοπίσεις σε επίπεδο ολόκληρης ηπείρου.

Το πλεονέκτημα του WAP είναι ότι μπορεί να δεχθεί δεδομένα από πολλούς διαφορετικούς δορυφόρους, χαρακτηριστικό που επιταχύνει τη διαδικασία και αυξάνει την ακρίβεια των μετρήσεων.

imerisia

ΘΕΩΡΙΕΣ ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Έχασαν οι ΗΠΑ τον πόλεμο των πυραύλων απο την Ρωσία;

Φωτογραφία για Έχασαν οι ΗΠΑ τον πόλεμο των πυραύλων απο την Ρωσία;

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2013, η λιβανική εφημερίδα As-Safir, που αναπαράχθηκε και μεταφράστηκε στα γαλλικά από το ιρανικό πρακτορείο IRIB και άλλες ιστοσελίδες, παρουσίασε μια πρωτόγνωρη έκδοση της υπόθεσης των δύο αμερικανικών πυραύλων στην Ανατολική Μεσόγειο, στις περασμένες 3 Σεπτέμβριου.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΗΣ 3ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, που δόθηκε την ίδια ημέρα από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η Ρωσία εντόπισε την εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων στην περιοχή της Μεσογείου, οι οποίοι στη συνέχεια «έπεσαν στη θάλασσα».

Αν συνοψίσουμε τις διάφορες ειδήσεις και δελτία τύπου, τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχαν διευκρινίσει:

Ότι «η εκτόξευση που έλαβε χώρα 10:16 π.μ. ώρα Μόσχας (6:16 GMT), εντοπίστηκε από τους σταθμούς ραντάρ του Armavir (νότια Ρωσία)»,ότι «οι πύραυλοι εκτοξέυθηκαν από το κεντρικό τμήμα της Μεσογείου προς την ανατολική ακτή»,ότι «υπήρξαν πράγματι δύο εκτοξεύσεις, και ότι έπεσαν στη θάλασσα»,ότι «ο Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Shoigu ενημέρωσε τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, αρχηγό των Ε.Δ.».Σύμφωνα με τα δυτικά πρακτορεία ειδήσεων, μόνο «λίγο αργότερα» ανακοίνωσε το ισραηλινού υπουργείο Άμυνας την πρωινή επιτυχία μίας βολής ενός πύραυλου ραντάρ στα πλαίσια μιας αμερικανο-ισραϊλινής στρατιωτικής άσκησης».

Λίγο αργότερα ακόμη, μέσα στην ημέρα, και πάλι αυτή τη φορά από τη Ρωσία, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax ανέφερε ότι «σύμφωνα με μια ρωσική στρατιωτικο-διπλωματική πηγή, θα μπορούσε να επρόκειτο για εκτοξεύσεις για βελτίωση μετεωρολογικών στοιχείων», και ανέφερε μια άλλη ρωσική πηγή που δήλωνε ότι ήταν «πιθανό τα αντιτορπιλικά 6ου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ να πυροβόλησαν εν λευκώ η να ευτοχεύσαν ψευδο-στόχους για να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα της συριακής αντιπυραυλικής άμυνας
. Οι βολές αυτές θα μπορούσε να είχαν στόχο να εκφοβίσουν το συριακό λαό και να διαταράσσουν τη διεθνή κοινότητα».

ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ΑΝΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΕΣ) ΤΗΣ 13ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2013

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν 10 ημέρες αργότερα από τη λιβανική εφημερίδα As-Safir (εφημερίδα της οποίας ο τίτλος σημαίνει «‘Ο Πρέβης»), η πραγματικότητα ήταν πολύ διαφορετική από αυτή τη παρουσίαση:

ΤΙ ΚΡΙΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΤΟΞΕΥΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΣΤΙΣ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ;

Μια εξέχουσα διπλωματική πηγή αποκάλυψε ότι «Ο πόλεμος των ΗΠΑ εναντίον της Συρίας άρχισε και τελείωσε κατά τη στιγμή της εκτόξευσης δύο βαλλιστικών πυραύλων που έπεσαν στη θάλασσα»!

Σύμφωνα με τη λιβανική εφημερίδα Assafir, επικαλούμενη αυτή την υψηλή πηγή, «οι δύο πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τις αμερικανικές δυνάμεις από μια στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ στην Ισπανία.

Εντοπιστήκαν αμέσως από ρωσικά ραντάρ. Οι ρωσικές συστοιχίες αντιπυραυλικής άμυνας τους αναχαιτίσαν. Ένας πύραυλος εξερράγη στον αέρα, ενώ ο άλλος εκτράπηκε και στη συνέχεια έπεσε στη θάλασσα».