Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΠΙΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ

Υδρογονάνθρακες: Επελέγη η ανάδοχος για την θαλάσσια περιοχή Δυτικού Κατάκολου
7 - 3 - 14

Φωτογραφία για Υδρογονάνθρακες: Επελέγη η ανάδοχος για την θαλάσσια περιοχή Δυτικού Κατάκολου

Με επιτυχία ολοκλήρωσε το έργο της η Επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών για την Έρευνα και Εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και στην τρίτη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, εκείνη του Δυτικού Κατακόλου, στο πλαίσιο του γύρου παραχωρήσεων με την διαδικασία της «Ανοικτής Πρόσκλησης» (Open Door), που είχε προκηρύξει το ΥΠΕΚΑ στις 2 Ιανουαρίου 2012.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής προς τον Υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, για την θαλάσσια περιοχή του Δυτικού Κατακόλου προτείνεται ως ανάδοχος η κοινοπραξία Energean Oil & Gas / Trajan Oil & Gas Limited/ Schlumberger.

Η Επιτροπή, προέβη σε διαπραγμάτευση με τους υποψήφιους παραχωρησιούχους, με βασική επιδίωξη την βελτίωση του αρχικά προτεινόμενου προγράμματος εργασιών και στόχο την ολοκληρωμένη έρευνα της περιοχής, την πρόσκτηση νέων αναβαθμισμένων δεδομένων, τον εντοπισμό και την εκμετάλλευση όλων των δυνατών στόχων ενδιαφέροντος, καθώς και τη βελτίωση όλων των οικονομικών μεγεθών (μίσθωμα ελληνικού δημοσίου, ανταλλάγματα υπογραφής σύμβασης και παραγωγής, ετήσιο καταβαλλόμενο ποσό για εκπαίδευση προσωπικού), πέραν της φορολογίας, που συντελούν στην αύξηση του Δημόσιου οφέλους.
 

ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΜΥΑΛΟ

13χρονος κατασκεύασε… πυρηνικό αντιδραστήρα!

13χρονος κατασκεύασε… πυρηνικό αντιδραστήρα!

Ο δεκατριάχρονος Τζέιμι Εντουαρντς κατάφερε να κατασκευάσει έναν πυρηνικό αντιδραστήρα στο σχολείο του.

Ένας 13χρονος αποφάσισε να κατασκευάσει έναν πυρηνικό αντιδραστήρα στο σχολείο του και το ανακοίνωσε στους καθηγητές οι οποίοι στην αρχή ανησύχησαν, όμως στην συνέχεια έδωσαν το πράσινο φως στο μαθητή πιστεύοντας οτι δεν θα τα καταφέρει μιας και κανείς στην ηλικία του δεν είχε καταφέρει κάτι παρόμοιο.
Ο μαθητής από τη Βρετανία όμως προσπάθησε και τα κατάφερε!
 

Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ 300


300:Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ: Δείτε το νέο εκπληκτικό behind the scenes VIDEO της ταινίας!




300:Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ: Δείτε το νέο εκπληκτικό behind the scenes VIDEO της ταινίας!

ΠΩ ! ΠΩ ! ΠΩ ! ΠΛΑΝΗΤΕΣ

Υπάρχουν 40 δισεκατομμύρια πλανήτες σαν τη Γη μόνο στον Γαλαξία μας!

Υπάρχουν 40 δισεκατομμύρια πλανήτες σαν τη Γη μόνο στον Γαλαξία μας!

Σε άρθρο του ο Διευθυντής του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, Διονύσης Π. Σιμόπουλος αναλύει τα εντυπωσιακά ευρήματα του διαστημικού τηλεσκόπιου «Κέπλερ» που λειτούργησε από τον Μάρτιο του 2009 μέχρι τον Αύγουστο του 2013. Σύμφωνα με αυτά, υπολογίζεται ότι στον Γαλαξία μας και μόνο πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 100 δισεκατομμύρια μικροί και μεγάλοι πλανήτες με εκατοντάδες δις δορυφόρους να περιφέρονται γύρω τους.
Απ’ αυτούς υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 40 δις πλανήτες στο μέγεθος της Γης που βρίσκονται στην επονομαζόμενη «κατοικήσιμη» ζώνη των πλανητικών τους συστημάτων, ενώ 11 περίπου δις ίσως να περιφέρονται γύρω από άστρα παρόμοια με τον Ήλιο μας.

Αναλυτικά το άρθρο:

ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΑΡΑΓΚΑ


Στριμωγμένοι» ψαράδες στο νησάκι Migingo

«Στριμωγμένοι» ψαράδες στο νησάκι Migingo

Έχει έκταση 2.000 τετραγωνικά μέτρα και 131 κατοίκους- Δείτε τις φωτογραφίες

Μοιάζει σαν ένα «νησί σκουπιδιών» που επιπλέει στον ωκεανό. Πρόκειται όμως για το νησάκι Migingo στη λίμνη Βικτώρια, στην Αφρική.

Η ψαριά είναι τόσο καλή στο νησάκι αυτό, που έχει 131 «στριμωγμένους» κατοίκους οι οποίοι θέλουν να εκμεταλλευτούν την καλή του θέση. Αυτά που μοιάζουν με σκουπίδια είναι στην πραγματικότητα οι «καλύβες» όπου ζουν οι κάτοικοι.

Περισσότερες από εκατό βάρκες φέρνουν κάθε μέρα την ψαριά τους στο νησί για να τη ζυγίσουν και στη συνέχεια να πουλήσουν τα ψάρια τους. Όταν οι αγοραστές πάρουν όσα ψάρια θέλουν, τα υπόλοιπα μεταφέροντα στην Κένυα.

Το νησί αποτελεί σημείο τριβής μεταξύ Κένυας και Ουγκάντα που το διεκδικούν επίμονα.

Δείτε τις φωτογραφίες...

 

ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Αυτές είναι οι ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ που θα πρέπει να μαζέψουν οι φορολογούμενοι!!! (ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ)
7 - 3 - 14

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτές είναι οι ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ που θα πρέπει να μαζέψουν οι φορολογούμενοι!!! (ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ)
 
Τάξη στα χαρτάκια των αποδείξεων θα πρέπει να βάλουν οι φορολογούμενοι, πριν κληθούν στην εφορία για τις νέες δηλώσεις.
Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουν οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, αγρότες, αλλά και όσοι έχουν μπλοκάκια, είναι πως το 25% του ετήσιου εισοδήματός τους θα πρέπει να καλύπτεται από αποδείξεις.
Υπενθυμίζεται πως 22% είναι ο συντελεστής του φόρου, που επιβάλλεται στη διαφορά που προκύπτει αν το ποσό τον αποδείξεων είναι μικρότερο, από αυτό που απαιτείται
Ωστόσο, για να μπορέσουν να είναι σίγουροι αν μαζεύουν τι σωστές αποδείξεις και να βρεθούν την τελευταία στιγμή προ απροόπτου, θα πρέπει να γνωρίζουν ποιες είναι αυτές που «περνούν» στην Εφορία και ποιες όχι. Το ΕΘΝΟΣ, σε δημοσίευμα του, τις παρουσιάζει αναλυτικά.
 

ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΝΤΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

ΑΙΣΧΟΣ! Έτσι βοηθάνε;;; - Ο δήμος Κεφαλονιάς πλήρωσε τις επισκέψεις των πολιτικών και όχι μόνο!!!

ΑΙΣΧΟΣ! Έτσι βοηθάνε;;; - Ο δήμος Κεφαλονιάς πλήρωσε τις επισκέψεις των πολιτικών και όχι μόνο!!!
 
Άκουσον άκουσον... Το ποσό των 11.239 ευρώ καλείται να πληρώσει ο Δήμος Κεφαλονιάς, προκειμένου να καλύψει το κόστος διαμονής στο νησί των υπουργών, γραμματέων, καθηγητών, μηχανικών, ακόμα και δημοσιογράφων, οι οποίοι έμειναν στο νησί τις πρώτες μέρες του σεισμού των 5,8 Ρίχτερ της 26ης Ιανουαρίου.
 
Και όλα αυτά την ώρα που κάποιοι κάτοικοι του νησιού μένουν ακόμα σε αντίσκηνα μετρώντας τις ζημιές που υπέστησαν οι περιουσίες τους ενώ ο Εγκέλαδος δεν τους έχει αφήσει σε ησυχία!
 

ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΡΕΞΗ ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΕΥΡΩ

Τρέλες σε τέσσερις τροχούς

 
 
Αμάξια πέρα από κάθε φαντασία

 

ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

 Βρέθηκε η θεραπεία κατά του AIDS; - Διαβάστε τις ιστορίες ανθρώπων που κατάφεραν τα σωθούν!!!
7 - 3 - 14

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ! Βρέθηκε η θεραπεία κατά του AIDS; - Διαβάστε τις ιστορίες ανθρώπων που κατάφεραν τα σωθούν!!!
 
Αμερικανοί επιστήμονες έκαναν σε μια μικρή ομάδα ασθενών με AIDS την πρώτη επιτυχή κλινική δοκιμή μιας νέας γενετικής θεραπείας, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημά τους, ώστε να αποτελεί πιο ισχυρή «ασπίδα» κατά του ιού HIV, που αυτή τη στιγμή έχει μολύνει πάνω από 34 εκατ. ανθρώπους παγκοσμίως.

Η θεραπεία, που βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, δημιουργεί ελπίδες ότι στο μέλλον είναι ίσως εφικτό οι οροθετικοί ασθενείς να μην χρειάζεται να παίρνουν καθημερινά τα φάρμακά τους.
Εξάλλου, σε μια άλλη θετική εξέλιξη στο ίδιο «μέτωπο», αμερικανοί γιατροί ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να εξαφανίσουν τον ιό σε ένα μωρό που είχε γεννηθεί με AIDS, μετά από επιθετική φαρμακευτική θεραπεία που ξεκίνησε μόλις λίγες ώρες μετά τη γέννησή του.