Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΥΠΟΒΡΥΧΙΕΣ ΦΩΤΟ

Ταξίδι στον μαγικό βυθό!!!
Ημερομηνία:  Ιουνίος 2013
Ταξιδι στον μαγικο βυθο!!!

Εκατοντάδες ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι έβαλαν τις στολές τους και ήρθαν τετ α τετ με τα πιο ξεχωριστά πλάσματα του βυθού. Από τα σαγόνια ενός καρχαρία μέχρι τις εξερευνήσεις των δυτών, οι φωτογραφίες του φετινού υποβρύχιου είναι συγκλονιστικές.Τις εντυπώσεις έκλεψε η πρώτη φωτογραφία του Hamid Rad ο οποίος μας δείχνει πώς ένα ψάρι βλέπει τον κόσμο! Η φωτογραφία τραβήχτηκε στη New Guinea και ανακηρύχθηκε η νικήτρια εικόνα στην κατηγορία υφάλων και ακρωτηρίων.
Στο διαγωνισμό πήραν μέρος φωτογράφοι από 15 χώρες και οι κατηγορίες ήταν οι εξής: δύτες, πορτρέτα ζώων, συμπεριφορά ζώων, ύφαλοι-ακρωτήρια, surfing και καρχαρίες.

http://troktiko.eu/wp-content/uploads/2013/06/image5746.jpeg
http://troktiko.eu/wp-content/uploads/2013/06/image5747.jpeg
http://troktiko.eu/wp-content/uploads/2013/06/image5748.jpeg
http://troktiko.eu/wp-content/uploads/2013/06/image5749.jpeg

Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΕΡΤ

Μικρός!

Δημοσιευμένη  εικόνα




Δεν μας τα ‘πες καλά.


Μίλησες για ‘άντρο αδιαφάνειας και σπατάλης’. Πως αυτός ήταν ο στόχος σου. Κουτοπονηριά ! Εσκεμμένη λήθη, την ώρα που οι ιδιώτες καναλάρχες κάνουν επί δεκαετίες πρωταθλητισμό στην διαπλοκή. Την ώρα που οι δημόσιες συχνότητες τους χαρίζονται μέσα από παρατάσεις επί παρατάσεων τζάμπα. Ποια ‘διαπλοκή’; Ποια ‘αδιαφάνεια’ στόχεψες κύριε Πρωθυπουργέ;; Δεν σ’ άκουσα να αναφέρεις απολύτως τίποτε, γι’ αυτούς. Τζίφος επομένως.

Κανέναν δεν έχεις πείσει. Ξέρεις, φαντάζομαι. Μαθαίνεις, τι λέει ο κόσμος στον δρόμο: Πως σε στρίμωξε η τρόικα, για την επόμενη δόση. Πως σου ζήτησαν (σε μια παραφροσύνη επίδειξης πυγμής) τους δυόμισι χιλιάδες, ‘επί πίνακι’. Και πως πάνω στον πανικό σου, έψαξες να βρεις ποιος δημόσιος οργανισμός έχει περίπου τόσους. Και βρήκες την ΕΡΤ…

Μίλησες για ‘θλιβερή ακροαματικότητα’. Μεγαλειώδες ψέμα ! Ξέρεις. Όλοι ξέρουν, πως ρόλος της δημόσιας τηλεόρασης ΔΕΝ είναι η ακροαματικότητα. Ξέρεις. Όλοι ξέρουν πως δεν γίνεται να σχεδιάζει το πρόγραμμά της με όρους ιδιωτικού καναλιού: Ούτε ‘ντάνσινγκ γουίθ δε σταρς’ μπορεί να δείχνει, ούτε ‘μάστερ σεφ’. Άλλος είναι, άλλος ΠΡΕΠΕΙ να είναι ο ρόλος της: Αλλά ούτε και τόλμησες να μιλήσεις για ποιότητα. Εσύ. Που χρημάτισες και υπουργός πολιτισμού κάποτε! Και τι άλλωστε μπορούσες να πεις; Πώς μπορούσες να αμφισβητήσεις την αβυσσαλέα απόσταση της ΕΡΤ, της ΕΤ3, της ΝΕΤ, σε σχέση με ΟΛΑ τα ιδιωτικά μαγαζάκια! Μόκο λοιπόν! Λήθη ! Αποσιώπηση..

Ξέχασες –απέφυγες να θυμηθείς- παντελώς την ιστορία! Πού ‘κατεβάζεις’ τους διακόπτες ! Τι είναι αυτό που κλείνεις ! Ξέχασες, ποιοι έχουν περάσει από εκεί μέσα ! Ξέχασες τι παραγωγές, τι πολιτισμός έχει χτιστεί εκεί μέσα! Ξέχασες –δεν ξέχασες, θέλησες να ξεχάσεις- το Τρίτο. Τα Μουσικά Σύνολα. Τον Μάνο. ‘Θυμήθηκες’ μόνο το ‘Αρχείο’: Που μπορούμε να το ‘μοσχοπουλήσουμε’: Μόνο που το Αρχείο το στήσανε και το συντηρήσανε κάποιοι εκατοντάδες εργαζόμενοι. Που θα χρειαστείς –αν πιστεύεις στην αξία του- να τους ..επαναπροσλάβεις! Τέτοια επιτυχία !...

Τόλμησες να πετάξεις κι άλλη μια λέξη: ‘Κέρδος’ ! Μας θύμισες την ιδεοληψία σου! Την εμμονή σου στο ‘κερδοφόρο δημόσιο’ ! Την ιδεοληψία σου στα ‘ιδιωτικοοικονομικά’ κριτήρια: Κι όμως: Ξέρεις! Δεν υφίσταται κέρδος ποτέ όταν σώζεις την ζωή ενός αρρώστου σ’ ένα δημόσιο νοσοκομείο ! Εκτός, εάν διασώσεις μόνον μέχρι του ποσού που έχεις εισπράξει απ’ τις εισφορές του ! Εκτός, εάν πριν μπεις ‘μέσα’, τον αφήσεις να πεθάνει! Τότε ναι. Μπορείς να δημοσιεύσεις και ..ισολογισμό! Να πουλήσεις και ..μετοχές του ..Ευαγγελισμού. Της ‘Σωτηρίας’. Του Κρατικού Νικαίας ! Χρυσές δουλειές….

Τέλειωσες με την πιο ατυχή κορώνα: Τους ‘τελευταίους σπασμούς του θηρίου’: Την ώρα που εσυ είσαι το θηρίο, κύριε Πρωθυπουργέ μου. Την ώρα που ΕΣΥ το εκπροσωπείς, με τα μνημόνια, τις λιτότητες, τις περικοπές, τις φοροεπιδρομές, την ανεργία, τα ξεπουλήματά σου! Τι το ‘θελες;; Μιλάνε στο σπίτι του κρεμασμένου για σκοινί;;…

Τουλάχιστον αγένεια: Μίλησες για ‘τολμηρή απόφαση’. Πως ‘χρόνια ο κόσμος ζητούσε κάποιον να τολμήσει’: Εσύ όμως δεν τόλμησες. Δεν τόλμησες να βγεις να πεις την αλήθεια. Δεν τόλμησες να πεις, έστω, πως ‘δεν γινόταν αλλιώς’. Δεν τόλμησες να ξεχωρίσεις τους ‘σπάταλους εργαζόμενους’ απ’ τον ίδιο τον θεσμό. Δεν τόλμησες να ομολογήσεις, πως έχει πρώτο-πρώτο το ίδιο σου το κόμμα την μεγάλη ευθύνη (μαζί με το ΠΑΣΟΚ) και για την εργασιακή κατάσταση αλλά και για τις κομματικές αγκυλώσεις της ‘δημόσιας τηλεόρασης’. Δεν τόλμησες να ομολογήσεις, πως σ’ εμπόδιζε το Σύνταγμα να απολύσεις, πως έπρεπε να καταργήσεις τον ίδιο τον φορέα εν μία νυκτί ! Και δεν τόλμησες, γιατί έτσι θα έπρεπε να παραδεχθείς πως αυτά που σου ζητούν, δεν γίνονται συνταγματικά !
Μικρός, λοιπόν. Ελάχιστος, τούτη την ώρα που η χώρα θέλει όσο ποτέ άλλοτε ανάστημα. Μικρός, άτολμος, αλλά δυστυχώς και επιζήμιος: Με λυσσώδη προπαγάνδα καταφέρνεις να διχάσεις τον κόσμο. Με ηλεκτρονικές ‘Digea’ κουτοπονηριές θυμίζεις άλλες εποχές, άλλα ..πολιτεύματα! Πείθεις, τους μισούς ! Δες γύρω σου ποιούς: Τον Άδωνη. Την Χρυσή Αυγή. Τον ..κ. Χρυσοχοϊδη! Ναι ! Τα κατάφερες, πάντα η προπαγάνδα πιάνει στην αρχή (μέχρι τον επόμενο ..οργανισμό). Δίχασες ! Πολλοί είναι σήμερα, που βλέπουν μόνο τους ‘σπάταλους τεμπέληδες εργαζόμενους’. Πολλοί είναι αυτοί που λένε σήμερα ‘καλά έκανε’! Πολλοί είναι αυτοί που παρασύρονται ‘μπήκαν με μέσο’, ‘έπαιρναν τόσα’ και τα ρέστα: Έτσι κι αλλιώς, πάντα στην άγνοια, την αμορφωσιά και την ανοησία στηρίζονταν οι τέτοιες πολιτίκες ! Μόνο που όποιος ποντάρει σ’ αυτά, οδηγεί σε μεσαίωνες και σε καταστροφές τις κοινωνίες. Και δεν μπορεί να μην το ξέρεις αυτό..
Λοιπόν, ξέρεις; Δεν θέλω να λειτουργήσει η ΕΡΤ ! Όχι ! Θέλω, να μείνει κλειστή. Θέλω, ναι, να φτιάξεις την …ΝΕΡΙΤ, να βάλεις και στην διεύθυνση τους δικούς σου, να την συρρικνώσεις, να την κάνεις ‘Ιδιωτική’, να της βάλεις ‘πρωινάδικα’, να την φορτώσεις ‘τούρκικα’, να την στολίσεις με όλα τα τηλεοπτικά σκουπίδια που υπάρχουν, κάντο! Γιατί, πώς να το κάνουμε:Τα μεγάλα λάθη πρέπει να αφήνουν πίσω τους κάποια μνημεία !

Για να μην τα λησμονούμε ποτέ !

thanosx.blogspot.gr

ΔΡΟΣΕΡΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΠΟΤΑ

Αγαπημένα Καλοκαιρινά Ποτά Για Όλα Τα Γούστα…

Επιτέλους, το καλοκαίρι ήρθε. Όλο το χειμώνα το περιμέναμε και όλο το χρόνο δίναμε κουράγιο στους εαυτούς μας με υποσχέσεις για ένα ξέφρενο και γεμάτο εξωτικά κοκτέιλ καλοκαίρι. Τώρα λοιπόν, που ήρθε η ώρα να εκπληρωθούν οι υποσχέσεις μας, που οι νύχτες γίνονται όλο και πιο ζεστές και που η επιθυμία για ένα παγωμένο ποτό γίνεται σιγά-σιγά ανάγκη, καλό είναι να γνωρίζουμε τις επιλογές μας…
Οι καλοκαιρινές μας επιλογές είναι πάρα πολλές και παρακάτω ακολουθούν μερικές μόνο από αυτές, αλλά αν θέλετε να χαρείτε το καλοκαίρι στο έπακρο, γιατί –σας προειδοποιώ- πάλι σα «νεράκι» θα φύγει, εκτυπώστε τη λίστα και δοκιμάστε να διαγράφετε κάθε φορά, κάθε κοκτέιλ που θα δοκιμάζετε, μέχρι να καταλήξετε στο προσωπικό σας top 10.
Τέλος, όπως θα διαπιστώσετε, κάθε κοκτέιλ έχει πολλές και ποικίλες παραλλαγές. Αφού λοιπόν, συμπληρώσετε το προσωπικό σας top 10, προσθέστε ακόμα μια συμμετοχή στη λίστα σας, με το κοκτέιλ δική σας εμπνεύσεως.
  • Μαργαρίτα
Αγαπημένα καλοκαιρινά ποτά για όλα τα γούστα... (2)
Τελειοποιείστε οι ίδιοι την ιδανική μαργαρίτα σπίτι σας ή αναζητήστε στα μαγαζιά της πόλης ποιος ειδικός φτιάχνει την καλύτερη για εσάς και μετά αυτοσχεδιάστε, κατασκευάστε και βαφτίστε την προσωπική σας εκδοχή. Εκτός λοιπόν, από την κλασική Μαργαρίτα με το αλάτι στο χείλος του ποτηριού, δοκιμάστε τη Spicy Margarita με Cointreau και καυτερές πιπεριές, τη Μαργαρίτα φράουλα ή τη Μαργαρίτα με γεύση γκρέιπφρουτ και άλλα φρούτα εποχής…
  • Με τεκίλα
Ποιος είπε ότι η Μαργαρίτα είναι το μοναδικό καλοκαιρινό κοκτέιλ που μπορούν να απολαύσουν οι λάτρεις της τεκίλας; Το Paloma με τεκίλα και χυμό γκρέιπφρουτ είναι από τα πιο αγαπημένα στο μακρινό Μεξικό. Λευκή τεκίλα όμως, υπάρχει και εδώ και υπάρχουν και πολλές ακόμα επιλογές πέραν του γκρέιπφρουτ, όπως είναι το ρόδι για την Pomegranate Paloma ή η Smoky Paloma με βότκα και τεκίλα, η Aperol Paloma με λικέρ και ιταλικό Aperol και η Tequila Julep με αγαύη και φύλλα κόλιανδρου.
  • Mε ρούμι
Αγαπημένα καλοκαιρινά ποτά για όλα τα γούστα... (3)
Το ρούμι για πολλούς είναι το αδιαμφισβήτητο ποτό του καλοκαιριού και οι περισσότεροι έχουν δίκιο, διότι οι ποτοπαραγωγοί της Καραϊβικής -από όπου κατάγεται το ρούμι- ξέρουν καλά από ζέστη και την ανάγκη για δροσιστικά ποτά. Και αν έχετε βαρεθεί -που μοιάζει δύσκολο- το ρούμι με κόλα, φέτος δοκιμάστε το Dark n’ Stormy με μαύρο ρούμι και τζιτζιμπύρα (ginger ale) ή το Rum-Ade με βασιλικό και φράουλες.
  • Gin & Tonic
Το απλούστερο και πάντα αγαπημένο κοκτέιλ που είναι το gin μαζί με tonic και μια φέτα λεμόνι ή αγγούρι, μπορεί να πάρει πολλούς δρόμους και να βελτιώσει την γευστική εμπειρία σας. Μερικοί από αυτούς είναι το Gin Gin Κοκτέιλ (με ginger ale αντί για tonic), το Gin μαζί με tonic με γεύση blueberries και το Pink Gin, με gin, tonic και angostoura.
  • Ποντς
Αγαπημένα καλοκαιρινά ποτά για όλα τα γούστα... (4)
Το καλύτερο πράγμα που μάθαμε από τα μπάρμπεκιου στις αμερικανικές ταινίες είναι η μεγάλη γαβάθα γεμάτη με το ποντς και τη μεγάλη κουτάλα για το σερβίρισμά του. Μερικά από τα πιο γνωστά ποντς είναι το Passion Lemonade με λεμόνι, lime, μάνγκο, πορτοκάλι και ρούμι, το Bajan Rum Ποντς με γρεναδίνη, μαύρο ρούμι και lime, το Sparkling Watermelon με ρούμι, χυμό καρπούζι και ανανά και το Dale’s Rainbow Planter με βασικά συστατικά το ρούμι, το Curacao και χυμό από πορτοκάλι και ανανά. Ιδανική επιλογή για τις καλοκαιρινές ημέρες.
  • Χωρίς αλκοόλ (mocktails)
 

ΤΟ ΧΑΣΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ

Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

Γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει η ΕΡΤ την επόμενη εβδομάδα;;;


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η απόφαση για επαναλειτουργία της ΕΡΤ με κάποια μορφή πάρθηκε ήδη από το Μαξίμου και η απόφαση αυτή ήδη ...
διαβιβάστηκε στα άλλα δύο κόμματα της κυβέρνησης.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν απαντήσει καταρχήν θετικά, αναμένουν όμως όπως διευκρίνισαν την τελική πρόταση για να έχουν πλήρη άποψη.

Η απόφαση προήλθε, επιβλήθηκε επί της ουσίας, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις για το λουκέτο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Η πολιτική αστάθεια και οι κυβερνητικοί τριγμοί προκάλεσαν προβληματισμό στην Ευρώπη που συνέστησε αλλαγή στάσης.

Επί της ουσίας αυτό που επιδιώκεται τώρα είναι να αρχίσει ξανά με κάποιον τρόπο η εκπομπή κάποιου προγράμματος από τη συχνότητα της ΕΡΤ.

Υπάρχουν ωστόσο κάποια σημαντικά προβλήματα. Πρέπει να αναζητηθεί η νομική φόρμουλα εκείνη που θα επιτρέψει τη λειτουργία των συχνοτήτων της ΕΡΤ αλλά και την εργασία του απαραίτητου προσωπικού.

Με την ΕΡΤ να έχει κλείσει και την ΝΕΡΙΤ να μην υφίσταται ακόμη αναζητείται η κυβέρνηση αναζητά τη νομική φόρμουλα ώστε να πάψει να εκπέμπει "μαύρο" η συχνότητα και να λειτουργήσει ένα σχήμα με περιορισμένο αριθμό προσωπικού για περιορισμένο χρονικό διάστημα σε μια προσπάθεια να λήξει το αδιέξοδο με τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους και σε δεύτερο στάδιο να προχωρήσει η δημιουργία της ΝΕΡΙΤ.

Ταυτόχρονα αναζητείται ο τρόπος να αρχίσει και πάλι η εκπομπή τον μεταδόσεων από το κανάλι της Βουλής αλλά και τα ξένα δορυφορικά κανάλια.

newsit.gr

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΞΕΝΙΕΣ

Άνοιξε τις πόρτες του το υψηλότερο κτήριο στον κόσμο!!!
Ημερομηνία: 15 Ιουνίου 2013
 
Ανοιξε τις πορτες του το υψηλοτερο κτηριο στον κοσμο!!!

Το Ντουμπάι, ένα από τα 7 εμιράτα που απαρτίζουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κατέχει ένα νέο ρεκόρ: Φιλοξενεί τον μεγαλύτερο «στριφτό» πύργο του κόσμου
Ο πύργος Καγιάν, έχει φορά περιστροφής 90 μοίρες από τη βάση προς την κορυφή και εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα με μια θεαματική επίδειξη πυροτεχνημάτων στη μαρίνα του Ντουμπάι.
Ο πύργος κόστους 272.000.000 δολαρίων έχει έχει 307 μέτρα ύψος και 75 ορόφους, ενώ κάθε όροφος περιστρέφεται κατά 1,2 βαθμούς. Συνολικά περιλαμβάνει 495 διαμερίσματα, το 80% των οποίων έχει ήδη πουληθεί.
Μάλιστα σύμφωνα με ιστοσελίδες αγγελιών ακινήτων, ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στον πύργο, κοστίζει 435.000 δολάρια
Η κατασκευή του πύργου Καγιάν, που αρχικά θα ονομαζόταν Infiniti Tower, ξεκίνησε το 2006, αλλά μια μεγάλη πλημμύρα στο υπόγειο προκάλεσε καθυστέρηση. Οι κατασκευαστές έθεσαν στη συνέχεια στόχο να ολοκληρωθεί ο πύργος το 2010, αλλά τον πρόλαβε η οικονομική κρίση το 2009.
Η κρίση ανάγκασε πολλά έργα στην πόλη του Ντουμπάι να καθυστερήσουν ή να κατεδαφιστούν εντελώς, αφού το Ντουμπάι, η οικονομία του οποίους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ακίνητη περιουσία, είδε τις τιμές των ακινήτων να πέφτουν έως και 60% κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου.
Ωστόσο η ανάκαμψη βρίσκεται σε εξέλιξη στο εμιράτο, όπως τονίζει ο αναλυτής σύμβουλος ακινήτων, Τζόουνς Λανγκ Λα Σαλ: «οι επενδύσεις σε ακίνητα κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους ήταν "πολύ δραστήρια" και οι τιμές πώλησης και ενοικίασης εξακολουθούν να αυξάνονται, με βάση την ισχυρή ανάπτυξη του 2012.»


Πηγή: http://www.iefimerida.gr/