Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΞΕΝΙΕΣ

Άνοιξε τις πόρτες του το υψηλότερο κτήριο στον κόσμο!!!
Ημερομηνία: 15 Ιουνίου 2013
 
Ανοιξε τις πορτες του το υψηλοτερο κτηριο στον κοσμο!!!

Το Ντουμπάι, ένα από τα 7 εμιράτα που απαρτίζουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κατέχει ένα νέο ρεκόρ: Φιλοξενεί τον μεγαλύτερο «στριφτό» πύργο του κόσμου
Ο πύργος Καγιάν, έχει φορά περιστροφής 90 μοίρες από τη βάση προς την κορυφή και εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα με μια θεαματική επίδειξη πυροτεχνημάτων στη μαρίνα του Ντουμπάι.
Ο πύργος κόστους 272.000.000 δολαρίων έχει έχει 307 μέτρα ύψος και 75 ορόφους, ενώ κάθε όροφος περιστρέφεται κατά 1,2 βαθμούς. Συνολικά περιλαμβάνει 495 διαμερίσματα, το 80% των οποίων έχει ήδη πουληθεί.
Μάλιστα σύμφωνα με ιστοσελίδες αγγελιών ακινήτων, ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στον πύργο, κοστίζει 435.000 δολάρια
Η κατασκευή του πύργου Καγιάν, που αρχικά θα ονομαζόταν Infiniti Tower, ξεκίνησε το 2006, αλλά μια μεγάλη πλημμύρα στο υπόγειο προκάλεσε καθυστέρηση. Οι κατασκευαστές έθεσαν στη συνέχεια στόχο να ολοκληρωθεί ο πύργος το 2010, αλλά τον πρόλαβε η οικονομική κρίση το 2009.
Η κρίση ανάγκασε πολλά έργα στην πόλη του Ντουμπάι να καθυστερήσουν ή να κατεδαφιστούν εντελώς, αφού το Ντουμπάι, η οικονομία του οποίους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ακίνητη περιουσία, είδε τις τιμές των ακινήτων να πέφτουν έως και 60% κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου.
Ωστόσο η ανάκαμψη βρίσκεται σε εξέλιξη στο εμιράτο, όπως τονίζει ο αναλυτής σύμβουλος ακινήτων, Τζόουνς Λανγκ Λα Σαλ: «οι επενδύσεις σε ακίνητα κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους ήταν "πολύ δραστήρια" και οι τιμές πώλησης και ενοικίασης εξακολουθούν να αυξάνονται, με βάση την ισχυρή ανάπτυξη του 2012.»


Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου