Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ Η ΠΑΡΑΛΙΑ

Πεζόδρομος και πάλι αύριο η Λεωφόρος Νίκης
Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2014
 
 
Πεζοδρομείται και πάλι αύριο Κυριακή η Λεωφόρος Νίκης, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, στο πλαίσιο των πιλοτικών πεζοδρομήσεων που αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα. Η ανακοίνωση της Τροχαίας:
. Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Δήμου Θεσ/νίκης για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την ασφαλή και άνετη κίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης, δίνοντας απόλυτη προτεραιότητα στους πεζούς, κατά το χρονικό διάστημα από την 11.00΄ ώρα της Κυριακής 09-02-2014 έως την 17.00΄ ώρα της ιδίας, θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της Λεωφ. Νίκης του Δήμου Θεσ/νίκης, από τη συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου μέχρι το ύψος του Λευκού Πύργου.
2. Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και τις πινακίδες σήμανσης και να προσαρμόζουν ανάλογα την ταχύτητα των οχημάτων τους περιμετρικά των οδών της Λεωφ. Νίκης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακής συμφόρησης.
3. Για τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει εκδοθεί σχετική Απόφαση από την ανωτέρω Υπηρεσία.
4. Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχαίας και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι.
5. Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.

ΔΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: “Τελικά, είστε πάμπλουτοι! Έχετε πετρέλαιο για 100 χρόνια!” - Νορβηγοί εμπειρογνώμονες μάλλον αποκαλύπτουν γιατί μας... τρέχουν οι Ευρωπαίοι εταίροι!
8 - 2 - 14

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: “Τελικά, είστε πάμπλουτοι! Έχετε πετρέλαιο για 100 χρόνια!” - Νορβηγοί εμπειρογνώμονες μάλλον αποκαλύπτουν γιατί μας... τρέχουν οι Ευρωπαίοι εταίροι!
 
Πετρέλαιο και φυσικό αέριο για...100 χρόνια έχει η Ελλάδα!!! Αυτή την απίστευτη ρήση είπαν οι Νορβηγοί ολοκληρώνοντας την έρευνά τους για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες!
Οχι μόνο δε χρωστάμε συνέλληνες, αλλά αν φύγουμε απ το γιούρο και μέσα στα επόμενα 5 χρόνια όταν πέσει και η πρώτη γεωτρυπανιά, η Ελλάδα θα είναι η ...νέα Σαουδική Αραβία του 21ου Αιώνα!
 

ΑΝ

Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Αν...

Athens, Greece, The age of Economic crisis. Demetris is a highly independent man, living a normal life. A confirmed bachelor at the age of 33! When a moment arrives, his choice will change ...  

Director:

Christoforos Papakaliatis

Writer:

Christoforos Papakaliatis

Cast

Credited cast:
Christoforos Papakaliatis
Christoforos Papakaliatis
...
Dimitris
Marina Kalogirou
Marina Kalogirou
...
Christina
Maro Kodou
Maro Kodou
...
Elenitsa Kokovikou
Giorgos Konstadinou
Giorgos Konstadinou
...
Antonakis Kokovikos
Themis Bazaka
Themis Bazaka
...
Dimitris' Mother
Maria Solomou
Maria Solomou
...
Maria
Vassilis Charalambopoulos
Vassilis Charalambopoulos
             ...
Vasilis
Fanis Mouratidis
Fanis Mouratidis
...
Giorgos
Takis Spiridakis
Takis Spiridakis
...
Bartender
Tasos Iordanidis
Tasos Iordanidis
...
Giannis

Η ΤΑΙΝΙΑ

ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΛΑΤΗ

Τι άλλο θα δούμε;;; Έκανε την πλάτη του χάρτη και σημειώνει τα ταξίδια που έχει κάνει!

Τι άλλο θα δούμε;;; Έκανε την πλάτη του χάρτη και σημειώνει τα ταξίδια που έχει κάνει! (PHOTOS)
 
Ουτε gps, ούτε χάρτες.
Ενας Αμερικανός ταξιδιώτης αποφάσισε να μετατρέψει την πλάτη του σε παγκόσμιο χάρτη κάνοντας ένα τεράστιο τατουάζ και βάζοντας χρώμα σε κάθε χώρα που επισκέπτεται.
Το 2010 ο Αμερικανός Bill Passman αποφάσισε να ζωγραφίσει στην πλάτη του ένα παγκόσμιο χάρτη και να δίνει χρώμα σε κάθε χώρα που επισκέπτεται.
Οπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, σιγά-σιγά γεμίζει με χρώμα η πλάτη του, ωστόσο έχει ακόμα... πολλή δουλειά.
 

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ελληνική ουτοπία.
Συνημμένη Εικόνα: 8124945SNzlxChb.jpg



Η Ελλάδα είναι μια χώρα αγροτική. Μια χώρα, όμως, που επιμένει πεισματικά να αγνοεί ότι είναι αγροτική. Ο πλούτος της είναι οι επαρχίες της.

Μεταπολεμικά και κυρίως μεταπολιτευτικά, αυτός ο πλούτος όχι μόνο περιφρονήθηκε, αλλά και απαξιώθηκε από μιαν ανέντιμη πολιτικά κι ανεπαρκή διανοητικά ηγεσία. Αυτή η ηγεσία παρήγαγε συστηματικά γραφειοκρατίες, για να συντηρηθεί αλλά όχι πολιτική. Αυτή η ηγεσία ξερίζωσε από τις ελληνικές επαρχίες τους νέους, για να τους κάνει χαρτογιακάδες και σερβιτόρους. Οι καλύτεροι, μάλλον, έφυγαν για τα ξένα, αρνούμενοι να μαγαρίσουν το ψωμί τους, φιλώντας –κατά τα κομματικά ειωθότα- κατουρημένες τους ποδιές.

Όσοι ξεμείναμε εδώ, καταδικαστήκαμε να κουτουλάμε στα...ντουβάρια, με τα οποία τσιμεντώσαμε την Πατρίδα και χτίσαμε την αυθαίρετο μητρυίδα. Αυτός είναι ο πολιτισμός μας, το μπετόν αρμέ.


ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Και ξαφνικά, η ελληνική ΑΟΖ γίνεται… μικρότερη!

Δημοσιευμένη  εικόνα
  • Αιγύπτιοι και Τούρκοι «εξαφανίζουν» ντε φάκτο το Καστελλόριζο
  • Μοιράζουν «οικόπεδα» με ύποπτη σιωπή της Αθήνας
  • Χάρτης της Αιγύπτου δημιουργεί θαλάσσια «σύνορα» με την Τουρκία
  • Οι «τζάμπα μάγκες» της κυβέρνησης δεν τα βρίσκουν ούτε με την Ιταλία και γράφουν την δική
  •  τους μαύρη ιστορία εις βάρος της Ελλάδας!

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ

Για μεγάλα πορτοφόλια!!! Αυτά είναι τα πιο ΑΚΡΙΒΑ λουλούδια!! -
 Ποιο ΔΕΝ μπορεί να πουληθεί και γιατί;;;


Για μεγάλα πορτοφόλια!!! Αυτά είναι τα πιο ΑΚΡΙΒΑ λουλούδια!! - Ποιο ΔΕΝ μπορεί να πουληθεί και γιατί;;; (PHOTOS)
 
Είναι από τα πιο συνηθισμένα, αλλά ταυτόχρονα και τα πιο όμορφα δώρα που μπορεί να προσφέρει κανείς σε κάποιον την ημέρα των γενεθλίων του, σε μια γιορτή/επέτειο, ή χωρίς να υπάρχει καμία άλλη αφορμή.
Ένα μπουκέτο λουλούδια.
Η ομορφιά της Φύσης συγκεντρωμένη σε ένα μπουκέτο.
Τα λουλούδια είναι μια σχετικά φθηνή επιλογή, όμως υπάρχουν ορισμένα που κοστίζουν αρκετά χρήματα και δε μπορούν να τα αγοράσουν όλοι, καθώς επίσης και ένα λουλούδι που δε μπορεί να αγοράσει κανείς...
Για να μάθετε ποιο είναι αλλά και το γιατί, διαβάστε παρακάτω:
 
1. Λυσίανθος (10 - 35 δολάρια το μπουκέτο)
Ο λυσίανθος (eustoma grandiflorum) ανθίζει όλο το χρόνο και η διάμετρος του άνθους του φτάνει τα 5 εκατοστά. Μπορεί να φτάσει τα 15 έως 60 εκατοστά σε ύψος ενώ βγαίνει σε μια ποικιλία χρωματικών συνδυασμών, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας therichest.com.
Ο λόγος για τον οποίο πωλείται σε αυτήν την τιμή είναι γιατί όταν κοπεί, μπορεί να αντέξει μόνο δύο έως τρεις εβδομάδες.
 
2. Κρίνος (Lily of the Valley: 15 - 50 δολάρια το μπουκέτο)
Η γλυκιά μυρωδιά του κρίνου (Convallaria majalis) και η λεπτή και φίνα εμφάνισή του με τις καλοσχηματισμένες καμπανούλες το κάνουν ιδιαίτερα ξεχωριστό. Ανθίζει συνήθως στις αρχές Μαρτίου στο βόρειο ημισφαίριο. Μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 15-30 εκατοστά και η διάμετρος στα άνθη του τα 5-10mm.
 

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!! Αυτή είναι η άκρη του κόσμου..
Εκεί που η γη σταματάει...


ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!! Αυτή είναι η άκρη του κόσμου.. Εκεί που η γη σταματάει... (PHOTOS)

 
Bunda Cliffs, Nullarbor.Στις νότιες ακτές της Αυστραλίας και σε ένα από τα νοτιότερα σημεία του κόσμου, η γη ξαφνικά σταματά και η απεραντοσύνη της θάλασσας απλώνεται εμπρός.
Το τοπίο προκαλεί δέος. Το σκηνικό είναι μοναδικό και δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στην άκρη του κόσμου.

 
Στα νερά που σκάνε με ορμή πάνω στους βράχους, ύψους από 60 έως 120 μέτρων, και οι οποίοι εκτείνονται σε μήκος 110 χιλιομέτρων, μεγάλοι, λευκοί καρχαρίες, κολυμπούν στον ωκεανό, ενώ το χειμώνα, στα ίδια νερά οι φάλαινες ζευγαρώνουν και λίγο αργότερα γεννούν στην ακτή.
 
Το Bunda Cliffs αποτελεί τη μεγαλύτερη ενιαία πλάκα ασβεστόλιθου στον κόσμο, ενώ η έκταση της άδενδρης και άγονης αυτη πεδιάδας, έχει σχεδόν το μέγεθος του Ηνωμένου Βασιλείου.
 
 
 

ΓΑΤΑΚΙ Ο ΖΑΝ ΚΛΟΝΤ ΒΑΝ ΝΤΑΜ

Ποιος Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ; Εμείς είμαστε καλύτεροι αλλά ΔΕΝ έχουμε ΒΕΝΖΙΝΗ!!! 
 ΕΠΙΚΗ ΠΑΡΩΔΙΑ στην Γάζα που προσφέρει τρομερό γέλιο
 
Ποιος Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ; Εμείς είμαστε καλύτεροι αλλά ΔΕΝ έχουμε ΒΕΝΖΙΝΗ!!! Δείτε στο Athens Magazine την ΕΠΙΚΗ ΠΑΡΩΔΙΑ στην Γάζα που προσφέρει τρομερό γέλιο
 
Η ομάδα Tashweesh δεν είναι γνωστή στο ευρύ κοινό.
Στα αραβικά σημαίνει "παρέμβαση" και την μάθαμε μέσω του παρακάτω βίντεο.
Μια ομάδα κατοίκων της Γάζας, λοιπόν, αποφάσισε να φτιάξει μια ξεκαρδιστική παρωδία όπου ισχυρίζεται ότι ο Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ δεν είναι καλύτερος από εκείνους αλλά απλώς εκείνοι δεν έχουν βενζίνη στο αυτοκίνητο.
Αιτία του εν λόγω εγχειρήματος ήταν το σύνηθες φαινόμενο στην Παλαιστίνη, όπου οι δεξαμενές καυσίμων είναι κενές λόγω της χρόνιας έλλειψης καυσίων.
 
Δείτε το βίντεο και θα κλάψετε από τα γέλια: