Κυριακή 29 Μαΐου 2011

FORMOULA 1

GRAND PRIX ΜΟΝΑΚΟ – …και στο τέλος κερδίζει ο Φέτελ!

 
Το κοκαλάκι της νυχτερίδας φαίνεται πως έχει με… κεφαλαία γράμματα πάνω του το όνομα του Σεμπάστιαν Φέτελ, αφού ο Γερμανός σε ένα ακόμα Grand Prix καταφέρνει να βγει… ατσαλάκωτος και να φτάσει στη νίκη! Και στο Μονακό έγιναν πολλά, αφού είχαμε την πρώτη φετινή εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας, απρόοπτα, αγωνία, ατυχήματα, συγκρούσεις, λάθη, διακοπή του αγώνα, αλλά τίποτα δεν πτόησε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή που έφτασε στην παρθενική του επιτυχία στο Πριγκιπάτο και πέμπτη φετινή, βάζοντας γερή υποθήκη για έναν ακόμα τίτλο.

Ο αγώνας διεκόπη έξι γύρους πριν το φινάλε λόγω ατυχήματος (με τον Πετρόφ να φεύγει με ασθενοφόρο αλλά να είναι καλά, με μελανιές τη γλίτωσε) και μετά από περίπου 25 λεπτά επανεκκίνησε πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας… ξενερώνοντας ουσιαστικά την όλη αγωνία μέχρι τότε. Γιατί ως τότε, απολαμβάναμε μια συγκλονιστική μάχη ανάμεσα στον Φέτελ, τον Φερνάντο Αλόνσο που ήταν δεύτερος και τον τρίτο Τζένσον Μπάτον.

Οι τρεις τους ήταν κολλημένοι ο ένας πίσω από τον άλλον για αρκετούς γύρους, με τους δύο πρώτους να έχουν κάνει μόνο ένα πιτ στοπ και τον Βρετανό τρία, αλλά να δίνουν ρεσιτάλ οδήγησης, στην προσπάθειά τους να τον κρατήσουν πίσω τους. Οι δύο εμφανίσεις του SC, αλλά και η προσωρινή διακοπή ωφέλησαν τον Φέτελ (56 γύρους έκανε με τη μαλακή γόμα!), ο οποίος κατάφερε να φτάσει πρώτος στον τερματισμό και να δώσει στη Red Bull τη δεύτερη σερί νίκη της στο Μόντε Κάρλο, μετά την περσινή του Μαρκ Γουέμπερ.

Ο Αυστραλός πιλότος κατάφερε να φτάσει στην τέταρτη θέση στον τελευταίο γύρο και να σημειώσει μάλιστα και τον ταχύτερο χρόνο, έχοντας προηγουμένως καταστραφεί από το λάθος της ομάδας του στα πιτ που τα μπέρδεψε με τα ελαστικά και λίγο έλλειψε να στοιχήσει τον αγώνα και στον team mate του. Στην πέμπτη θέση ήταν ο Καμούι Κομπαγιάσι, στο καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του, ενώ έκτος τερμάτισε ο Λιούις Χάμιλτον, παρά την ποινή των +20 δευτερολέπτων στο χρόνο του, που πήρε από τους αγωνοδίκες μετά το τέλος του Grand Prix.

Ο Βρετανός της McLaren ήταν ένα από τα πρόσωπα της ημέρας, αφού αρχικά προκάλεσε την εγκατάλειψη του Φελίπε Μάσα στην προσπάθειά του ντε και καλά να προσπεράσει και στη συνέχεια, λίγο πριν το τέλος, έπεσε πάνω στον Πάστορ Μαλντονάντο και του χάλασε επίσης τον αγώνα, την ώρα που ο ρούκι της Williams ήταν καθοδόν για έναν εξαιρετικό τερματισμό στην έκτη θέση. Γι' αυτό και η ποινή στον Χάμιλτον.

Έβδομη θέση για τον Άντριαν Σούτιλ και τη Force India παρά την επαφή του με τον τοίχο ακριβώς πριν τη διακοπή, όγδοος ο Νικ Χάιντφελντ, ένατος ο Ρούμπενς Μπαρικέλο και πρώτοι βαθμοί για τον ίδιο και τη Williams και δέκατος ο Σεμπαστιέν Μπουεμί με την Toro Rosso.

Στη βαθμολογία των οδηγών ο Φέτελ έφτασε τους 143 πόντους, με τον Χάμιλτον να έχει 85, τον Γουέμπερ 79 και τον Μπάτον 76, ενώ στους κατασκευαστές η Red Bull έχει 222 έναντι 161 της McLaren. Επόμενος αγώνας σε δύο εβδομάδες στον Καναδά.



Η εκκίνηση
Φέτελ και Μπάτον έφυγαν χωρίς να αλλάξουν θέσεις με τον Βρετανό να έχει πρόβλημα στο τιμόνι, ενώ πιο πίσω ο Αλόνσο με μια ακόμα εκπληκτική εκκίνηση πέρασε τον Γουέμπερ για την τρίτη θέση και ο Ρόζμπεργκ πετάχτηκε πέμπτος, την ώρα που ο Σουμάχερ έχανε πολύ έδαφος και έπεφτε δέκατος. Άμεσα όμως πέρασε τον Χάμιλτον, έχοντας και επαφή με τη McLaren, όπως διαμαρτυρήθηκε ο Βρετανός.

Αντίθετα με τα όσα περίμεναν πολλοί, δεν είχαμε κανένα συμβάν στην εκκίνηση και όλοι έφυγαν καθαρά για να κάνουν τον αγώνα τους. Στον 10ο γύρο ο Χάμιλτον κατάφερε να περάσει τον Σουμάχερ (που παραπονέθηκε για φθορά των πίσω ελαστικών του) στην Ste. Devote με μια εκπληκτική κίνηση υπό DRS, με τα δύο μονοθέσια να μην ακουμπούν καθαρά από τύχη και τον πιλότο της McLaren να χειρονομεί προς τον Γερμανό προσπερνώντας!

Μπλέχτηκαν οι «Ταύροι» και ανατροπή!
Στον 16ο γύρο ο Τζένσον Μπάτον άνοιξε το χορό των πιτ στοπ για τους πρωτοπόρους, ξαναβάζοντας την πιο μαλακή γόμα, ενώ ακολούθησε και ο Νικο Ρόζμπεργκ, βάζοντας τη μαλακή γόμα. Χωρίς διάθεση για ρίσκο, η Red Bull έβαλε και τον Σεμπάστιαν Φέτελ μέσα για μαλακή γόμα, ωστόσο, οι μηχανικοί δεν ήταν έτοιμοι και καθυστέρησαν αρκετά, σε μια ανατροπή των πραγμάτων, η οποία έφερε τον Γερμανό δεύτερο, πίσω από τον Μπάτον!

Μάλλον οι «Ταύροι» τα έκαναν… μούσκεμα, αφού και το πιτ στοπ του Γουέμπερ αμέσως μετά ήταν καταστροφικό, με σύγχυση να επικρατεί για το ποια ελαστικά πάνε σε ποιο μονοθέσιο! Ο Αυστραλός έβαλε την πιο μαλακή γόμα στο μονοθέσιό του, αλλά ο αγώνας του προφανώς είχε καταστραφεί πέφτοντας στη 14η θέση. Στον 17ο γύρο ήταν η σειρά του Αλόνσο να μπει για αλλαγή ελαστικών, βάζοντας κι αυτός, όπως και ο Φέτελ, τη μαλακή γόμα και βγαίνοντας ξανά τρίτος, πίσω από τον Γερμανό.

Με τη διαφορά στις δύο γόμες της Pirelli να είναι πάνω από ένα δευτερόλεπτο, ο Μπάτον είχε καταφέρει να φτιάξει γρήγορα ένα προβάδισμα σχεδόν 11 δευτερολέπτων από τον Φέτελ με τη συμπλήρωση 22 γύρων, την ώρα που η άλλη McLaren του Χάμιλτον, έκανε την πρώτη δική της είσοδο στα πιτ. Εικόνα… Red Bull όμως, με τους μηχανικούς ανέτοιμους και ο Βρετανός έπεσε 15ος, βάζοντας την πιο μαλακή γόμα.

Να και το πρώτο φετινό safety car!
Στον 33ο γύρο ο Τζένσον Μπάτον μπήκε για δεύτερη αλλαγή ελαστικών ξαναβάζοντας την πιο μαλακή γόμα, που σήμαινε ότι θα έπρεπε να κάνει άλλο ένα, σε μια κίνηση στρατηγικής της McLaren όχι και τόσο αναμενόμενη. Μπροστά ο Φέτελ άνετα, την ώρα που πιο πίσω γινόταν της… κακομοίρας!

Ο Λιούις Χάμιλτον όντας κολλημένος πίσω από τον Φελίπε Μάσα για αρκετούς γύρους έψαχνε το προσπέρασμα με κάθε τρόπο και προσπαθώντας να το κάνει στη φουρκέτα μάλλον χωρίς λογική, στριμώχτηκε, έπεσε πάνω στη Ferrari, αλλά ο Μάσα έμεινε μπροστά, μέχρι που στην είσοδο του τούνελ ο Χαμιλτον ξαναδοκίμασε και κατάφερε να περάσει, με τον Βραζιλιάνο να χτυπά στον τοίχο και να καταστρέφει το αριστερό μέρος του μονοθεσίου του στον 35ο γύρο, προκαλώντας την πρώτη φετινή είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας! Τζάμπα εγκατάλειψη για τον Βραζιλιάνο που έπεσε… θύμα της ανυπομονησίας του Χάμιλτον και δουλειά για τους αγωνοδίκες αυτό το συμβάν.

Την ίδια στιγμή η Mercedes του Μίκαελ Σουμάχερ έμενε στην είσοδο των πιτ, με τον Γερμανό να εγκαταλείπει. Μετά από τέσσερις γύρους το SC βγήκε, με τις αποστάσεις να έχουν μηδενιστεί και τον Φέτελ να προηγείται, έχοντας πίσω του τον Τζένσον Μπάτον και τρίτο τον Φερνάντο Αλόνσο. ΟΙ δύο πρώτοι είχαν ένα πιτ στοπ ακόμα, για τον Ισπανό υπήρχε ερωτηματικό.

Στου δρόμου τα μισά με ποινή στον Χάμιλτον
Με τη μισή απόσταση να έχει συμπληρωθεί στο Μόντε Κάρλο η πρώτη δεκάδα είχε διαμορφωθεί ως εξής: Φέτελ, Μπάτον, Αλόνσο, Σούτιλ, Κομπαγιάσι, Γουέμπερ, Χάμιλτον, Μαλντονάντο, Πετρόφ, Χάιντφελντ. Ωστόσο, οι αγωνοδίκες τιμώρησαν –και σωστά- τον Χάμιλτον με ποινή διέλευσης από τα πιτ για τη σύγκρουσή του με τον Μάσα και ο Βρετανός έπεσε στην ένατη θέση, από την οποία εκκίνησε!

Κούρσα για τρεις
Η… αναστάτωση με το αυτοκίνητο ασφαλείας έβγαλε κερδισμένο σαφώς τον Φέτελ, αφού «εμπόδισε» τον Μπάτον να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την ταχύτητα των ελαστικών του. Στον 48ο γύρο ο Μπάτον έκανε την τρίτη και τελευταία αλλαγή βάζοντας τη μαλακή γόμα και από κει και πέρα όλα ήταν ανοιχτά για τη νίκη, με τον «παράγοντα» Αλόνσο να είναι ο άγνωστος Χ της ημέρας.

Ο Βρετανός βγήκε… πετώντας από τα πιτ κάνοντας αμέσως ταχύτερο γύρο, με τη Red Bull να βρίσκεται σε δύσκολη θέση και τον Φέτελ να μην μπορεί να κινηθεί πιο γρήγορα, βλέποντας τη διαφορά του να μειώνεται αισθητά. Βέβαια, υπήρχε και το σενάριο να φτάσει ως το τέλος, αλλά αυτό θα σήμαινε ότι θα πρέπει να… αμυνθεί στην αναμενόμενη επίθεση του Αλόνσο και ίσως και του Μπάτον που πλησίαζε ταχύτατα.

Μάχη χωρίς ανάσα και ξανά SC!
Με 17 γύρους να απομένουν, η διαφορά των τριών πρώτων ήταν λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα, με την αγωνία να χτυπά… κόκκινο καθώς τα μονοθέσια ήταν σε παράταξη το ένα πίσω από το άλλο και τον Αλόνσο να προσπαθεί να περάσει τον Φέτελ, αλλά ταυτόχρονα να προσέχει τον Μπάτον που ήταν ακριβώς πίσω του.

Πάνω στα ντουμπλαρίσματα τρων τριών πρώτων σε ένα… τρενάκι από μονοθέσια, είχαμε τον Αλγκουερσουάρι να πέφτει πάνω στον Χάμιλτον στην έξοδο του τούνελ αφού νωρίτερα ο Σούτιλ είχε μια επαφή με τον τοίχο και τον άτυχο Πετρόφ να είναι… θύμα της σύγκρουσης αυτής, με αποτέλεσμα να ξαναμπεί το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα, δίνοντας ανάσα επιβίωσης στον Φέτελ με εννέα γύρους να απομένουν!

Κόκκινη σημαία, διακοπή και ασθενοφόρο!
Με το 95% των γύρων να έχει συμπληρωθεί οι διοργανωτές έβγαλαν κόκκινες σημαίες που σημαίνουν διακοπή του αγώνα, την ώρα που ένα ασθενοφόρο είχε φτάσει στο σημείο που η Renault του Βιτάλι Πετρόφ χτύπησε στον τοίχο. Τα μονοθέσια παρατάχθηκαν ξανά σε θέσεις εκκίνησης με τους μηχανικούς να βρίσκονται στην πίστα και να περιμένουν να καθαρίσει η πίστα.

Έξι γύροι απέμεναν ακόμα για το φινάλε και το ερώτημα σαφώς ήταν το τι συνέβαινε με τον Πετρόφ και κατά δεύτερο λόγο το αν ο αγώνας θα εκκινούσε ξανά πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Οι υπεύθυνοι της πίστας απομάκρυναν το μονοθέσιο του Ρώσου, με τον ίδιο να μεταφέρεται στο ιατρικό κέντρο της πίστας με το ασθενοφόρο. Σύμφωνα με το… τwitter της Renault, ο πιλότος της έχει τις αισθήσεις του και επειδή ένιωσε να πονά στα πόδια μέσα στο μονοθέσιο δεν ήθελε να βγει από αυτό χωρίς ιατρική βοήθεια.

Μετά από σχεδόν εικοσπεντάλεπτη διακοπή και τους μηχανικούς να κάνουν τις απαραίτητες επισκευές στα μονοθέσια, ο αγώνας επανεκκίνησε υπό το SC κι ενώ θα μπορούσαν να τον έχουν τελειώσει, αφού πέρασε το όριο των δύο ωρών, αλλά και των γύρων.

Με τα πολλά, καρώ σημαία
Με φρέσκα ελαστικά πια οι Φέτελ και Αλόνσο κινήθηκαν πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας για τον πρώτο γύρο και με πέντε πλέον να απομένουν για τον τερματισμό! Προς στιγμήν όλοι νόμισαν ότι θα ξαναμπεί το SC, όταν ο Χάμιλτον έπεσε πάνω στον Μαλντονάντο, με τον άτυχο οδηγό της Williams να εγκαταλείπει όντας στην έκτη θέση, αλλά σε… κλάσματα δευτερολέπτου το μονοθέσιό του μαζεύτηκε από τους υπεύθυνους της πίστας.

Κρίμα για τον οδηγό από τη Βενεζουέλα. Ξανά στα χέρια των αγωνοδικών ο Χάμιλτον. Ήμαρτον ρε Λιούις. Μπροστά τίποτα δεν άλλαξε, με τον Φέτελ να κερδίζει μετά κόπων και βασάνων και τον Αλόνσο να είναι δεύτερος, με τον Μπάτον τρίτο. Πιο πίσω ακολούθησαν οι Γουέμπερ, Κομπαγιάσι, Χάμιλτον (αναμένοντας κάποια ποινή ίσως), Σούτιλ, Χάιντφελντ, Μπαρικέλο, Μπουεμί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Η Αργεντινή δεν ήταν τίποτε. Εσάς θα σας εξαφανίσουν

Διαβάστε τι έλεγε ο διακεκριμένος οικονομολόγος Mark Weisbrot, που έζησε τα γεγονότα της Αργεντινής και θα δακρύσετε για το τούνελ στο οποίο οδηγούν την πατρίδα μας

Ένα άρθρο γραμμένο από τον Δρα Mark Weisbrot, διακεκριμένο οικονομολόγο (Washington D.C.) που έζησε τα γεγονότα της Αργεντινής από κοντά.

Ερώτηση: Στην Ελλάδα κύριε καθηγητά, δεν γνωρίζουμε πολλά για το τι έγινε στην Αργεντινή με το ΔΝΤ. Το μόνο που... θυμάμαι (και μ' έχει σημαδέψει), είναι ένα πλάνο από κάπου ψηλά, που έδειχνε μία «αδέσποτη» αγελάδα να τρέχει και κόσμο, πολύ κόσμο, να την κομματιάζει ενώ ήταν ζωντανή(!) όπως έλεγε ο σπίκερ, για να εξασφαλίσει κρέας...
Απάντηση: Ο μόνος τρόπος να επιβιώσετε είναι επί ένα μήνα κάθε ημέρα συνέχεια να βγαίνετε σύσσωμοι και ενωμένοι 8 εκατομμύρια άνθρωποι, μιλάω για τους ενήλικες, στους δρόμους μέχρι να ανασταλούν όλες μα όλες οι καθημερινές λειτουργίες. Μόνο κατ' αυτόν τον τρόπο θα εκβιαστεί η Ε.Ε. αρκετά ώστε να δώσει χρήματα και άτοκα μάλιστα, τα οποία και διαθέτει. Δεν είστε ξέμπαρκοι, για όνομα του Θεού, ενώ η Αργεντινή ήταν εντελώς μόνη και απροστάτευτη.
Η Ε.Ε. δεν επιθυμεί κάτι αντίστοιχο, μα πρέπει να ασκηθεί η κατάλληλη πίεση πλέον από κάτω προς τα πάνω και όχι αντιστρόφως. Η μόνη σωτηρία πλέον είναι να εξαναγκάσετε τη Γερμανία να πληρώσει τα 74 δις. που χρωστάει στην Ελλάδα για την περίοδο 1939-1945. Μάλιστα ακούγεται ταυτόχρονα σε πολλούς κύκλους στη Γενεύη όπου ζω, ότι η Ελβετία θα δώσει ως δώρο στην Ελλάδα, δίχως απαίτηση επιστροφής, 100 δις, ώστε να μην οδηγηθεί ευρωπαϊκή χώρα, με τέτοιες τραγικές συνέπειες, στο στόμα του λιονταριού.
Πιστέψτε με, στην Ουγγαρία ήταν πιο ομαλά τα πράγματα, στην Ελλάδα προετοιμάζεται το έδαφος για μαζική καταστροφή όλου του κοινωνικού ιστού με τραγικές συνέπειες, όπου το μηνιαίο εισόδημα ακόμα και στις ιδιωτικές εταιρίες θα μειωθεί από 1000 ευρώ φερ' ειπείν, στα 250 ευρώ, ενώ οι τράπεζες θα επιτρέπουν την ανάληψη πλαφόν των 100 ευρώ ανά ημερολογιακού μήνα.
Η Κυβέρνησή που τώρα σας κυβερνάει, προσφέρουν τα κλειδιά στους καρχαρίες του Δ.Ν.Τ. για να συμβεί κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβη στην Αργεντινή. Ο συνολικός αριθμών των θυμάτων επισήμως κατά την οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής ήταν περί των 25.000.
Ταυτόχρονα, θα πρέπει να απαιτήσει ο Ελληνικός λαός και με...... τη βία όπου κρίνει, την προσέλευση όλων των υπευθύνων που έκλεψαν τον Έλληνα φορολογούμενο στην δικαιοσύνη, και ξέρουνε όλοι στην Ελλάδα ποιοι είναι αυτοί, και την εκδίκαση των προηγούμενων δυο κυβερνήσεων της Ελλάδος, με τελικό σκοπό την ισόβια φυλάκισή τους. Ταυτόχρονα θα πρέπει ο κάθε πολίτης της Ελλάδος να διασφαλίσει την αλλαγή πορείας της τωρινής Κυβέρνησης, η οποία προμελετημένα και εσκεμμένα προδίδει τον Ελληνικό λαό με την επιθυμία την πλήρης υποταγή του καθώς και ! την εξαθλίωσή του οδηγώντας τον προς το Δ.Ν.Τ. Το να έχει αναλάβει το Δ..Ν.Τ. μια χώρα σημαίνει την εφόρου ζωής σχεδόν ομηρία της στο χρέος. Στο διεθνές οικονομικό σύστημα, το χρέος ισούται με χρήμα και άρα κέρδος για τους ανθρώπους, που όχι μόνον έχουν δημιουργήσει την οικονομική κρίση, αλλά και τους καρχαρίες του Δ.Ν.Τ. που καιροφυλακτούν να αναλάβουν άμεσα την δράση της εξαθλίωσης στην Ελλάδα.
Αυτά δεν είναι τα λόγια κάποιου θεοσεβούμενου ή ανθρωπιστή, αλλά ούτε και αυτά ενός ξεπεσμένου ή ξεχασμένου κομμουνιστή ή ρομαντικού αριστερού. Είναι τα λόγια ενός τεχνοκράτη, που έζησε την καταστροφή μίας περήφανης χώρας. Ενός περήφανου λαού με μία προδοτική κυβέρνηση που προετοίμασε καλά το κλίμα για να εκχωρήσει την Εθνική της κυριαρχία στη μεγαλύτερη μάστιγα του πλανήτη.
Στην Αργεντινή με το που έλαβε δράση το Δ.Ν.Τ., ο κόσμος βγήκε με τσεκούρια, χαντζάρες και πριόνια στους δρόμους και εισέβαλαν σε τράπεζες, στα Μ.Μ.Ε. και σε κυβερνητικά κτίρια, σφάζοντας και αποκεφαλίζοντας στην κυριολεξία τραπεζικούς υπαλλήλους, διευθυντές, δημοσιογράφους, οι οποίοι είναι στην κορυφή της διαφθοράς και της απάτης, καθώς και στελέχη και μέλη βιομηχανιών, της Κυβέρνησης, Κυβερνητικούς Εκπροσώπους και συγκεκριμένα μέλη της Κυβέρνησης του αντίστοιχου Υπουργείου Οικονομικών.
Ο συνολικός αριθμών των θυμάτων επισήμως κατά την οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής ήταν περί των 25.000, αλλά φυσικά ο αριθμός που ανακοίνωναν τα Μ.Μ.Ε. της χώρας και με την διαταγή του Δ.Ν.Τ. ήταν κατά πολύ λιγότερος και συγκεκριμένα είχανε αναφέρει μόνον 27 θανάτους.
Έφτιαξαν πόλεις, μέσα στις πόλεις. Τις ονόμασαν villas miserias, πόλεις της μιζέριας. Εκεί πότιζαν τον κόσμο κοκαΐνη, επεξεργασμένη με χλωρίνη και ασβέστη και άλλα ναρκωτικά της μιας δόσης, που παρουσιάστηκαν εν αφθονία άξαφνα, όταν ο εφιάλτης είχε αρχίσει. Ήταν περήφανος λαός οι Αργεντίνοι, όπως και οι Έλληνες και δεν είδα μάνες στην Αργεντινή να πουλάνε τα παιδιά τους, όπως γίνεται στο L.A. από το 1960. Είδα όμως ανθρώπους να χάνουν τα πάντα και στο τέλος τη ζωή τους, όταν δεν υπήρχε τίποτα να δώσουν, όσα δεν πήραν οι τράπεζες τα πήραν οι έμποροι. Ο κόσμος έπρεπε να αποχαυνωθεί, να μην αντιστέκεται. Να πεθαίνει με τη μιζέρια του. Γι' αυτό έβγαλαν έτσι αυτές τις ψευτοπόλεις. Έπνιγαν εκεί την οργή και την δυστυχία τους.
Γι αυτό και εξάλλου η προ-μελετημένη υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας και η μαζική προώθηση και πώληση των ναρκωτικών, μέχρι όπως μαρτυρείται και από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό από ανθρώπους που έχουν και είχαν ανέκαθεν στενές επαφές με την ζούγκλα των ιδιωτικών καναλιών, κυβερνητικά στελέχη, πολιτικούς, μεγαλοδικηγόρους, βιομήχανους και ανθρώπους γενικότερα που εξυπηρετούν μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες. Ημερησίως στο κέντρο της Αθήνας πεθαίνουν περίπου 140 άνθρωποι, κυρίως μετανάστες από ναρκωτικά νοθευμένα.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο εύκολα σώπαιναν όλοι οι ενοχλητικοί.
Στην Αργεντινή του τότε, όπως και στην Ελλάδα του τώρα, όλα τα ΜΜΕ διατυμπάνιζαν την «ανάγκη της βοήθειας».
Στην αρχή τους έλεγαν ότι το κράτος θα πτώχευε και ο κόσμος έφτασε στο σημείο να πανηγυρίζει για επιτυχία την είσοδο του ΔΝΤ. Δεν φανταζόντουσαν τι θα ακολουθήσει. Τι ειρωνεία και αυτή. Τους έπεισαν με τον φόβο της πτώχευσης και εντέλει η σωτηρία ήρθε μόνο με την πτώχευση!!!
Είχαν όλοι την εντύπωση ότι σώσαμε τη χώρα που ήταν ανίκανη και με διεφθαρμένες κυβερνήσεις. Ήταν απίστευτο τι μετέδιδαν οι ανταποκριτές, όταν εμείς βλέπαμε την αλήθεια με τα μάτια μας σε κάθε δρόμο, σε κάθε γειτονιά. Πρέπει εσείς στην Ελλάδα να ξυπνήσετε τώρα προτού να είναι αργά, πρέπει με οποιοδήποτε κόστος να αποφύγετε το Δ.Ν.Τ.
Ήδη οι εφημερίδες του Σαββατοκύριακου 17-18 Απριλίου 2010 στη χώρα σας, απειλούν για μαζικές απολύσεις περί των 350.000 εργαζομένων και εσείς ακόμα κοιμάστε όρθιοι, αντί να έχετε αποκλείσει τη Βουλή σας με την απειλή μαζικής βίας. Σας κοροϊδεύουν, λεφτά και μάλιστα πάρα πολλά υπάρχουν.
Για το Δ.Ν.Τ. είχαν την εντύπωση ότι οι Αργεντινοί μας θεωρούν σωτήρες.
Ποτέ δεν προέβαλλαν τίποτα από την πραγματικότητα. Μόνο κάτι ρεπορτάζ γραμμένα στις αρχές, με κόσμο να κάνει δηλώσεις κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων ότι τους οδήγησαν στην πείνα, ευχαριστώντας τις ΗΠΑ που θα τους έσωνε. Ακόμα και οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες. Τις προέβαλλαν σαν κομμουνιστές ή αριστερά κομμουνιστικά κόμματα που αντιδρούσαν. Εγώ έβλεπα στο Μπουένος Άιρες την λεωφόρο γεμάτη από εξαγριωμένους να ουρλιάζουν «θέλουμε τη χώρα μας πίσω»! Θέλουμε τα δολάρια μας πίσω!
Οι τηλεοράσεις έδειχναν μερικές δεκάδες κομμουνιστές με κόκκινες σημαίες που διαμαρτύρονταν. Στην πραγματικότητα ο κόσμος ήταν εκατοντάδες χιλιάδες. Ίσως εκατομμύρια. Τους έβλεπα, έβγαιναν από τα σπίτια τους και ενώνονταν με τις πορείες. δεν υπήρχε συντονισμός. Ότι Αμερικάνικη επιχείρηση υπήρχε, έκλεινε και την φύλαγαν πάνοπλοι αστυνομικοί.
Δεν κυκλοφορούσαμε βέβαια τότε. Μετά από κάποιες συγκεντρώσεις θυμάμαι έβγαινα από το ξενοδοχείο και έβλεπα τόσες πέτρες κάτω, που νόμιζα ότι γκρεμίστηκε κάποιο κτίριο. Μεγάλη οργή.
Έβλεπες ανθρώπους αποφασισμένους για όλα. Άνθρωποι που δεν έμοιαζαν πλιατσικολόγοι. Ακόμα και μεσήλικες, σίγουρα πολλοί είχαν οικογένειες. μου έκανε εντύπωση. Έβγαιναν και συγκρούονταν με ότι έβρισκαν. Ξύλα, πέτρες. Από την άλλη η αστυνομία ήταν πάνοπλη, με αντλίες, πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα. Ήταν αδύνατον να τους συγκρατήσουν. Είχες να κάνεις με ανθρώπους που τους πήρες το σπίτι τους και το χαμόγελο τους. Όχι, ούτε μια στιγμή δεν τους χαρακτήρισα «τρομοκράτες». Θα ήταν άδικο. Φαντάσου να υπηρετείς το Law and Order και να μη μπορείς να κρύψεις την συμπάθεια σου για αυτούς που ίσως από τις τηλεοράσεις θα τους χαρακτήριζες αλλιώς. Ήθελαν τη χώρα τους πίσω. Έβγαιναν με Αργεντίνικες σημαίες και απαιτούσαν να φύγουμε.
Στην Ελλάδα συμβαίνει και το εξής: τα πετρέλαια στο Αιγαίο επιθυμούν να τα εκμεταλλευτούν πλήρως και μόνο οι Γερμανοί, ώστε κατ' αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίσουν την κυριαρχία τους και επιτέλους να βγούνε νικητές από έναν παγκόσμιο πόλεμο έχοντας ήδη δημιουργήσει 2 και χάνοντάς τους. Τον 3ο αυτόν, μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε ως οικονομικό πόλεμο.
Αυτό που με λυπεί ιδιαίτερα είναι ότι η Ευρώπη και η Ε.Ε. δεν φαίνονται γενικότερα να ενδιαφέρονται να σώσουν το ευρώ τους διότι αν διπλώσει η Ελλάδα, το ευρώ θα είναι εντελώς άχρηστο στις διεθνές αγορές και σε όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια, το ευρώ θα καταρρεύσει βυθίζοντας σε τύπου Αργεντίνικης κρίσης όχι μόνον την Ελλάδα αλλά και όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε. Γιατί δεν βοηθούν και γιατί έχουν αφήσει την Ελλάδα στην τύχη της ακόμα και προς το παρόν ουδείς δεν μπορεί να δώσει εξήγηση.
Ένα είναι σίγουρο, ότι σε μια εβδομάδα από σήμερα η Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια αν επιτρέψετε στην Κυβέρνησή σας και στα Μ.Μ.Ε. να συνεχίσουν να καθορίζουν εσκεμμένα την πορεία σας προς την κόλαση του Δάντη.
Σήμερα, όμως, συγκλίνουν, εκ των πραγμάτων, τα συμφέροντα του Αμερικανού Προέδρου, Ομπάμα, και του γ. Διευθυντή του ΔΝΤ Ντ. Στρος Καν, σε μια εμπλοκή του ΔΝΤ, με την Ελλάδα, με την νέα όμως αποκατεστημένη μορφή του, που σαν θεωρητική αρματωσιά και πρακτική θα ανατρέπει τη σημερινή εικόνα και θα πλησιάζει στην ειδυλλιακή παραδοσιακή πρακτική του, του Φίλου των Εθνών!
Ο μεν πρ. Ομπάμα γιατί θέλει νέο κύρος στο εγχείρημά του για επιβολή κρατικού ελέγχου στο διεθνές Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, του οποίου έχασε τον α΄γύρο. Και ο κ. Ντ. Στρος Καν του ΔΝΤ θα επιθυμούσε σφόδρα ένα έπαθλο 10 εκατομμυρίων.
newstoday

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΡΣΗ

Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Έφτασε το τέλος της μονιμότητας στο Δημόσιο – Αρχή από τον ΟΤΕ

 Αρχίζει το ξεπούλημα της Ελλάδας

- Για να τον αγοράσει ΟΛΟ η Deutsche Telekom απαιτεί άρση της μονιμότητας
- Στο επιχειρησιακό πλάνο των Γερμανών αναφέρονται απολύσεις εως και 2.000 εργαζομένων
- Βάζουν στο τραπέζι ΚΑΙ μειώσεις μισθών
- Το γερμανικό μοντέλο ''πιλότος'' στις ιδιωτικοποιήσεις


Ζήτημα χρόνου είναι σύμφωνα με το Έθνος η πώληση σχεδόν όλου του πακέτου των μετοχών του Δημοσίου στους Γερμανούς που όμως θα γίνουν αφεντικά με τους δικούς τους δυσβάσταχτους όρους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η νούμερο ένα απαίτηση τους είναι η κατάργηση του άρθρου 38 στον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού του ΟΤΕ που αναφέρεται στη μονιμότητα και έχει επικυρωθεί από τη Βουλή.

Πρόκειται για συνηθισμένη πρακτική της Deutsche Telekom, αφού χιλιάδες απολύσεις έφερε το μπάσιμο της σε Σλοβακία και Ουγγαρία.

Όμως δεν σταματάει εκεί η Deutsche Telekom, αφού για να ρίξει στα κρατικά ταμεία τα μετρητά της θέλει να απαλλαγεί από δύο χιλιάδες εργαζόμενους.

Το επιχειρησιακό τους πλάνο προβλέπει επίσης μετατάξεις χωρίς περιορισμούς από τη μητρική σε θυγατρικές εταιρείες και τις περικοπές μισθών.

Εαν η κυβέρνηση συναινέσει στις γερμανικές απαιτήσεις τότε το μοντέλο ΟΤΕ θα απαιτήσουν όσοι επενδυτές ενδιαφερθούν και για τις υπόλοιπες εταιρείες του Δημοσίου που πωλούνται.

ΟΛΟΙ ΠΛΑΤΕΙΑ

Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

ΩΡΑ 19.15: Πάνω απο 25.000 κόσμος ήδη στο Σύνταγμα

Ο λαός (δυστυχώς για κάποιους) ξύπνησε - Όλοι στις πλατείες αδέλφια...

Αγανακτισμένοι: "Με το έτσι και το θέλω την Ελλάδα μας την κάνατε μπου..."
- Απίστευτη οργάνωση: ομάδες φαγητού, καθαριότητας και ιατρείο- Δείτε σχεδιάγραμμα
- Στις πλατείες και οι "Αγανακτισμένοι" όλης της Ευρώπης
- Δείτε ΦΩΤΟ και VIDEO 


Οι "Αγανακτισμένοι" δεν το βάζουν κάτω και όπως όλα δείχνουν δεν είναι διατεθειμένοι να φύγουν απο το Σύνταγμα και τις κεντρικές πλατείες πολλών πόλεων της Ελλάδας.

Ειδικά σήμερα έχουν στο πλευρό τους συμπαραστάτες σε όλη την Ευρώπη, καθώς πολίτες συγκεντρώνονται σε πλατείες 100 ευρωπαϊκών πόλεων σε 26 χώρες.

Περισσότεροι απο 25.000 έχουν συγκεντρωθεί σήμερα ακόμα και πριν απο τις 6, που ήταν το προγραμματισμένο ραντεβού, στην πλατεία Συντάγματος.









Οσοι κατεβαίνουν κάθε μέρα στο Σύνταγμα οργανώθηκαν. Εφτιαξαν ομάδες σίτισης, καθαριότητας, νομικής υποστήριξης ενώ στο χώρο υπάρχει και ιατρείο. Οι σκηνές σήμερα είναι περισσότερες απο κάθε άλλη φορά..


Μέχρι και 
σχεδιάγραμμα έφτιαξαν που ενημερώνει πού βρίσκεται κάθε ομάδα
Μέχρι και σχεδιάγραμμα έφτιαξαν που ενημερώνει πού βρίσκεται κάθε ομάδα

Σε
 αυτό το σημείο βρίσκεται η ομάδα καθαριότητας
Σε αυτό το σημείο βρίσκεται η ομάδα καθαριότητας


Οι σκηνές κάθε
 μέρα και περισσότερες
Οι σκηνές κάθε μέρα και περισσότερες

Οι ομάδες εν ώρα εργασίας
Οι ομάδες εν ώρα εργασίας

Αυξήθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις σε σχέση με τις προηγούμενες 
ημέρες
Αυξήθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες



Το πρόγραμμα 
των καλλιτεχνικών δρώμενων
Το πρόγραμμα των καλλιτεχνικών δρώμενων



 


Οι "Αγανακτισμένοι" πλημμύρισαν το Σύνταγμα και το Σάββατο. Ο αριθμός των σκηνών πολλαπλασιάστηκε ενώ πολλοί έφεραν υπνόσακους και διανυκτέρευσαν εκεί ενόψει της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης κατα των μέτρων λιτότητας.




Το πρωί της Κυριακής όμως τους ξύπνησαν παραγωγοί που είχαν προγραμματίσει έκθεση ελληνικών προιόντων στον ίδιο χώρο. Μετά από αντεγκλήσεις ο δήμος Αθηναίων κάλεσε για "μετακόμιση" της έκθεσης ελληνικών προϊόντων κι έτσι οι παραγωγοί πήγαν στην πλατεία Κλαυθμώνος.





"Αγανάκτισαν" και οι Ευρωπαίοι
 
Με σύνθημα “όχι κόμματα, αλλά πραγματική δημοκρατία” χιλιάδες ευρωπαίοι πολίτες κατεβαίνουν σήμερα στους δρόμους για την “Ευρωπαϊκή Επανάσταση της 29ης Μαΐου”. Οι πλατείες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών πόλεων γεμίζουν με “Αγανακτισμένους” για τη λιτότητα που έχει επιβληθεί σε όλη την Ευρώπη, το κοινωνικό κράτος που έχει χτυπηθεί ανελέητα, την ανεργία που εκτοξεύεται παντού.

Στο μεταξύ, δεκάδες “αγανακτισμένοι” μικροπωλητές και καντινιέριδες βρήκαν την ευκαιρία να “βγάλουν” το κάτι τις παραπάνω από τους συγκεντρωμένους ανέργους, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους. Η αισχοκέρδεια σε όλο της το μεγαλείο. Στα 4 – 5 ευρώ το σάντουιτς με καλαμάκι ή λουκάνικο δυο, τρεις φέτες ντομάτα και λίγο κρεμμυδάκι.
newsit

ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

ΔΙΕΡΡΕΥΣΑΝ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ 1948, ΜΕ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ UFO ΚΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ!

Στις 2 Μαΐου του 2011, δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο δύο φιλμ του 1948, με πλάνα από μια κατάρριψη ufo και αρκετούς αιχμάλωτους εξωγήινους!!!

Όπως ισχυρίζονται οι άνθρωποι που τα κατέβασαν στο YouTube, τα βίντεο διέρρευσαν από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και είναι μόνο ένα μέρος του 3ωρου συνολικού υλικού.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την κατάρριψη του ιπτάμενου δίσκου συνολικά περισυλλέχτηκαν 8 νεκροί γκρι εξωγήινοι επιβαίνοντες και αιχμαλωτίστηκαν 3 ζωντανοί, ένας εκ των οποίων ήταν ελαφρά τραυματισμένος.

Το σκάφος και οι εξωγήινοι μεταφέρθηκαν με μυστικότητα σε βάση της USAF και το περιστατικό παράμενε άγνωστο στο ευρύ κοινό μέχρι τη διαρροή του. Βέβαια, η γνησιότητα των εν λόγω βίντεο δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί…


ufotruth-gr.blogspot.com