Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ

Μάθετε πώς θα...κόψετε 73 ευρώ από το λογαριασμό της ΔΕΗ

Μάθετε πώς θα...κόψετε 73 ευρώ από το λογαριασμό της ΔΕΗ - Φωτογραφία 1

Στις μέρες μας οι ευκαιρίες εξοικονόμησης ολοένα αυξάνονται με νέα αποδοτικότερα προϊόντα και επιδοτούμενα προγράμματα αναβάθμισης παλιών κτηρίων.

Επιπλέον, υπάρχουν εύκολες λύσεις σχεδόν μηδενικού κόστους για την άμεση μείωση του λογαριασμού ρεύματος. Κάντε τα παρακάτω κατά προτίμηση συνδυαστικά και θα δείτε εντυπωσιακά αποτελέσματα:

1. Παρακολουθήστε την κατανάλωση σας

Για να καταλάβετε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε εύκολα να γλυτώστε αρκετά χρήματα από το λογαριασμό της ΔΕΗ αρκεί να ξέρετε ότι από 1/1/2011 όλη η κατανάλωση ενός νοικοκυριού τιμολογείται με την τιμή της μεγαλύτερης κλίμακας στην οποία φτάνει.

Όπως φαίνεται στον πίνακα εάν η κατανάλωση ξεπεράσει τις 2000 και φτάσει τις 2001 κιλοβατώρες, τότε θα πληρώσετε αυτή την μία επιπλέον κιλοβατώρα 73€. Εφόσον λοιπόν παρακολουθείτε την κατανάλωσή σας και φροντίσετε να παραμείνετε κάτω από τις 2000 κιλοβατώρες το τετράμηνο. Θα έχετε κάνει ένα εύκολο πρώτο βήμα εξοικονόμησης ενέργειας και χρημάτων.
Μάθετε πώς θα...κόψετε 73 ευρώ από το λογαριασμό της ΔΕΗ - Φωτογραφία 2

2. Βάλτε νυχτερινό τιμολόγιο*

Το κόστος του νυχτερινού όπως φαίνεται στον πρώτο πίνακα, είναι χαμηλότερο από τη μέση τιμή της ημερήσιας χρέωσης κατά 36%. Εξαιρετικά σημαντικό είναι επίσης ότιοι νυχτερινές κιλοβατώρες δεν προσμετρούνται στο σύνολο το οποίο σας ανεβάζει κλίμακα χρέωσης. Αυτό σημαίνει ότι ένα σπίτι που κατανάλωνε 2001 κιλοβατώρες θα επωφεληθεί και από τη χρέωση του 1/3 με 1/4 της κατανάλωσης με 36% μικρότερη τιμή, και θα γλιτώσει και το “καπέλο” των 73€ για 1 κιλοβατώρα κερδίζοντας συνολικά 115€ περίπου το τετράμηνο.

*Το νυχτερινό τιμολόγιο έχει δυο περιόδους λειτουργίας (Χειμερινή περίοδος: 1 Νοεμβρίου έως 30 Απριλίου 02:00-08:00 και 15:30-17:30, Θερινή περίοδος: 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 23:00-07:00)

3. Κάντε αίτηση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο εφαρμόζεται σε 4 κατηγορίες ευπαθών κοινωνικών ομάδων παρέχοντας τη δυνατότητα να μειωθεί κατά 45% το κόστος της κιλοβατώρας της ημέρας ακόμη και πιο κάτω από αυτή της νύχτας στα 10,6λεπτά! Η αίτηση υποβάλλεται πολύ απλά, μια φορά, ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά.

Λύσεις για οικονομική θέρμανση!

Τα επώνυμα κλιματιστικά inverterκαι οι άλλες αντλίες θερμότητας είναι συσκευές οι οποίες παρέχουν τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με συσκευές όπως σόμπες, κάτοπτρα, θερμοπομπούς, αερόθερμα κλπ.

Επιπλέον το νυχτερινό τιμολόγιο παρέχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε τα κλιματιστικά για θέρμανση το χειμώνα ακόμη πιο οικονομικά. Μπορείτε να βρίσκετε το σπίτι σας ζεστό το πρωί ή να το ζεστάνετε γρήγορα και οικονομικά το μεσημέρι όταν θα γυρίσετε από τη δουλειά.

Ακόμη και σε σπίτια που δεν διαθέτουν κλιματιστικά, συμφέρει η εγκατάστασή τους για θέρμανση, συμπληρωματικά ή ως αντικατάσταση του λέβητα, αφού απαιτούν την μικρότερη επένδυση με απόσβεση περίπου σε 3 χρόνια.
flashnews.gr

ΚΡΥΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Ιστορικό χειμώνα προβλέπουν Ρώσοι επιστήμονες



Για ακόμη μια φορά οι Ρώσοι επιστήμονες προκαλούν με τις δηλώσεις τους σχετικά με την πορεία του χειμώνα.

Στην Ευρώπη, λένε, ο χειμώνας που έρχεται θα είναι ο πιο ψυχρός της τελευταίας 100ετίας δηλώνουν οι μετεωρολόγοι. Μέσα σε λίγους μήνες θα έχουν φθάσει οι αρκτικές αέριες μάζες και ο ήλιος θα εμφανίζεται μόνο αραιά στο στερέωμα. Κατά πόσο είναι πιθανό ένα τέτοιο σενάριο;

Οι μετεωρολόγοι υπόσχονται να το διευκρινίσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όταν θα έχουν στα χέρια τους καινούρια δεδομένα.

Ο γερμανός μετεωρολόγος, Ντομινίκ Γιουνγκ, δήλωσε, ότι
ο χειμώνας του 2013-14 υπόσχεται να είναι αφύσικα παγερός. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο – σημειώνει ο ίδιος. Δεν θα πρέπει να αναμένει κανείς ανοιξιάτικη «απόψυξη» ούτε καν το Μάρτιο. Οι Ευρωπαίοι θα μπορέσουν να ζεσταθούν στις ακτίνες του ήλιου όχι νωρίτερα από τον Απρίλιο.




Υπάρχουν προγνώσεις, σύμφωνα με τις οποίες, η θερμοκρασία του πλανήτη θα αρχίσει αργά αλλά σταθερά να μειώνεται σε ένα χρόνο. Αυτό συνδέεται με το γεγονός, ότι η μέση ετήσια θερμοκρασία της Ανταρκτικής αυξάνεται. Το σχήμα είναι απλό: καίει ο ήλιος – λιώνουν οι πάγοι. Αυξάνεται η «σκοτεινή» επιφάνεια του ωκεανού, η οποία απορροφά ευκολότερα τη θερμότητα. Εξαιτίας αυτού, οι παγετώνες λιώνουν ακόμα πιο γρήγορα. Λέγεται ακόμα, ότι η θερμοκρασία του Ρεύματος του Κόλπου, μειώνεται χρόνο με το χρόνο. Εικάζεται, ότι σ΄ αυτό συμβάλλουν και τα ίδια τα υπό τήξη παγόβουνα. Κινούνται μέσω του θερμού ρεύματος και το ψύχουν. Ως αποτέλεσμα, το Ρεύμα του Κόλπου φέρνει όλο και λιγότερη θερμότητα στην Ευρώπη – εξηγεί η μετεωρολόγος Γιλένα Παγκρατένκο:

Η προοπτική των απίστευτων παγετών στο ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας παραμένει εξαιρετικά ομιχλώδης. Ο επικεφαλής μετεωρολόγος της Ρωσίας, Ρομάν Βίλφαντ, δήλωσε ότι δεν μοιράζεται τις ανησυχίες των δυτικών συναδέλφων του. «Σε οποιοδήποτε – ακόμα και θερμό – χειμώνα, προκύπτουν ψυχρά διαστήματα. Γενικότερα, όμως, στην επικράτεια της Ρωσίας, ο χειμώνας θα είναι ο συνήθης».weather-experts