Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΚΑΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ

Οταν ο... ουρανός έπεσε στη Γη

Δημοσιευμένη  εικόνα

Μια οπτικοποίηση παρουσιάζει με φαντασμαγορικό τρόπο την «καταγεγραμμένη» ιστορία των μετεωριτών στον πλανήτη μας

Ερχονται από το Διάστημα και χτυπούν σαν απρόσμενες βολίδες απροειδοποίητα τη Γη. Ενίοτε οι επιπτώσεις τους μπορεί να είναι από καταστρεπτικές ως και κοσμογονικές: σε αυτούς αποδίδεται η εξαφάνιση των δεινοσαύρων ενώ όλοι θυμόμαστε τι συνέβη τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ένας μετεωρίτης έπεσε ξαφνικά στη Ρωσία προκαλώντας μεγάλες ζημιές και τραυματισμούς. Σίγουρα πάντως είναι θεαματικοί, με την πύρινη λάμψη τους στον αέρα, αν και τις περισσότερες φορές περνούν τη γήινη ατμόσφαιρα εντελώς απαρατήρητοι.

Στα δισεκατομμύρια χρόνια της ύπαρξής του ο πλανήτης μας έχει δεχθεί μάλλον εκατοντάδες χιλιάδες μετεωρίτες, κανείς όμως δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό. Τα 2.500 τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί 45.716 ενώ έχουν βρεθεί σε διάφορα σημεία της Γης 34.842.

Από αυτούς όμως τα ανθρώπινα μάτια έχουν δει «εν δράσει» μόνο τους 1.107, όπως μας πληροφορεί με εξαιρετικά φαντασμαγορικό τρόπο μια οπτικοποίηση της visualizing.org με τον τίτλο Bolides που έχει κερδίσει τα εύσημα ακόμη και από την ιστοσελίδα της NASA. Ο δημιουργός της Κάρλο Ζαπόνι έχει χρησιμοποιήσει τα στοιχεία της βάσης δεδομένων της Μετεωριτικής Εταιρείας (Meteoritic Society) για να συνθέσει την ιστορία όλων αυτών των πτώσεων.

Δημοσιευμένη  εικόνα


Το χρονολόγιο ξεκινάει από το 861 μ.Χ. Τότε έχουμε την πρώτη «επίσημα» καταγεγραμμένη μαρτυρία για τη θεαματική νυχτερινή πτώση ενός μετεωρίτη στις 19 Μαΐου με το Ιουλιανό ημερολόγιο, στη Νογκάτα της Ιαπωνίας. Το επόμενο πρωί ο εξωγήινος βράχος ανασύρθηκε από την τρύπα που είχε ανοίξει στο έδαφος από τους κατοίκους του χωριού και στη συνέχεια μ

ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δευτέρα, Μαΐου 27, 2013

ΜΠΑΤΣΟΙ ΧΤΥΠΑΝΕ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΑ ΓΚΛΟΜΠ ,ΕΡΓΑΤΕΣ ,ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ NIKE

Τουλάχιστον 23 εργαζόμενοι (μεταξύ των οποίων έγκυος που απέβαλε) τραυματίστηκαν σήμερα στην Καμπότζη όταν αστυνομικοί που χρησιμοποίησαν ηλεκτροφόρα γκλομπ επενέβησαν για να διαλύσουν μια διαδήλωση εργαζομένων σε ένα εργοστάσιο το οποίο παράγει ρούχα για τη Nike

Οι άνδρες της αστυνομίας, φορώντας ειδική εξάρτυση επιτέθηκαν βίαια σε 3.000 μέλη του προσωπικού του εργοστασίου, κυρίως γυναίκες, που είχαν αποκλείσει ένα δρόμο έξω από το εργοστάσιο Sabrina Garment Manufacturing στην επαρχία Καμπόνγκ Σπέου, δυτικά της πρωτεύουσας Πνομ Πενχ.


Ο Σαν Βάνι, πρόεδρος του Ελεύθερου Συνδικάτου στη Σαμπρίνα, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι ανάμεσα στους τραυματίες είναι μια γυναίκα η οποία ήταν δύο μηνών έγκυος και έχασε το παιδί της όταν αστυνομικοί την έσπρωξαν κι έπεσε στο έδαφος.

«Βρισκόταν μια έγκυος γυναίκα ανάμεσά τους. Έχασε αίμα και κατόπιν έχασε το μωρό» της, είπε ο συνδικαλιστής.

Σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), τα προϊόντα ιματισμού και υφαντουργίας αποτελούν το 75% των συνολικών εξαγωγών της Καμπότζης, οι οποίες είχαν ανέλθει σε 5,22 δισεκατ. δολάρια το 2011.


Οι χαμηλοί μισθοί έχουν προσελκύσει κατασκευαστές ρούχων και παπουτσιών για λογαριασμό δυτικών εταιρειών, όπως η εταιρεία αθλητικών ειδών Nike.

ΕΡΧΩΝΤΑΙ ΟΙ ΣΚΑΦΑΤΟΙ

Μετανάστευση σκαφών Από Την Καραϊβική Προς Τη Μεσόγειο Θάλασσα

annual_yacht_migration_from_the_caribbean_sea
annual_yacht_migration_from_the_caribbean_sea
annual_yacht_migration_from_the_caribbean_sea
annual_yacht_migration_from_the_caribbean_sea
annual_yacht_migration_from_the_caribbean_sea