Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Διδάγματα από την Αργεντινή

Συνημμένη Εικόνα: image002.jpg




Διδάγματα Ιστορίας: Στα τέλη της δεκαετίας του '90 η Αργεντινή κάλεσε σε βοήθεια το ΔΝΤ, το οποίο της επέβαλε τόσο κτηνώδη μέτρα, ώστε προκλήθηκε κοινωνική έκρηξη (Δεκέμβριος 2001). Αίμα χύθηκε στους δρόμους (30 διαδηλωτές νεκροί). Η χώρα άλλαξε πέντε προέδρους σε τρεις εβδομάδες.




Ο Ντε λα Ρούε το έσκασε από το προεδρικό μέγαρο με ελικόπτερο για να μη λιντσαριστεί. Διέξοδος δόθηκε με την ανάδειξη νέας ηγεσίας της χώρας, η οποία κήρυξε στάση πληρωμών, εγκατέλειψε τη σύνδεση του πέσο με το δολάριο (που είχε στραγγαλίσει την οικονομία της χώρας) και προχώρησε σε μεγάλη υποτίμηση και αναδιάρθρωση τόυ χρέους της.

Η ανάκαμψη της Αργεντινής υπήρξε θεαματική, με ρυθμούς ανάπτυξης γύρω στο 9% την περίοδο 2003-2007. Το 2005 είχαν συσσωρευθεί τόσα πλεονάσματα στα ταμεία του κράτους, ώστε κάλεσαν το ΔΝΤ και αποπλήρωσαν πριν από τη λήξη τους όλα τα χρέη τους προς το ΔΝΤ και έστειλαν το τελευταίο στον διάβολο.

Η ανεργία έπεσε κατακόρυφα. Από 25% στις αρχές της κρίσης στο 8,5% το 2006 και εξής. Οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 17% ετησίως από το 2002, ένα ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από τον πληθωρισμό (12,5% το 2005, 10% το 2006, 15% το 2007 κ,λπ.).

Η Αργεντινή εξακολουθεί και σήμερα να αναπτύσσεται με υψηλούς ρυθμούς, έχει επανέλθει στις αγορές και είναι μέλος του G20.
Αυτά, γιατί μεγάλη παραπληροφόρηση έχει υπάρξει και για την Αργεντινή. Όσο για τα τανκς έξω από τις τράπεζες, που μας είπε ο κ. Πάγκαλος και το διαδίδουν πάσης φύσεως παπαγάλοι, αυτό συνέβη επί κυβέρνησης Ντε λα Ρούε και Σία, όταν αυτοί οι προδότες της Αργεντινής που αιματοκύλησαν τη χώρα τους, δέσμευσαν καθ' υπόδειξη του ΔΝΤ τις καταθέσεις των πολιτών.

Πηγή: "Το Ποντίκι"

ΣΚΑΣΜΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗ

FERRARI F458

Ανακαλύψτε το τιμόνι της Ferrari F458 (video)




Οθόνες TFT, περίεργα μπουτόν, διακόπτες, αναλογικά όργανα και ένα σκασμό παράξενα. Δεν μιλάμε για το κόκπιτ ενός μαχητικού αεροσκάφους αλλά για το ταμπλό της νέας Ferrari 458 Italia στην οποία αποτυπώνεται για ακόμη μία φορά η τεχνογνωσία της ιταλικής φίρμας από την F1…

ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΠΟΥΤΟΝ:
 Αυτό είναι το μπουτόν που δίνει ζωή στον V8 των 5,5 λίτρων που αποδίδει...
...570 ίππους. Είναι το ισχυρότερο ατμοσφαιρικό μοτέρ παραγωγής.
(ΣΤΡΟΦΟΜΕΤΡΟ): Το όριο περιστροφής του κινητήρα αγγίζει τις 9.000 σ.α.λ. Η ροπή φτάνει τα 540 Nm στις 6.000 σ.α.λ. ενώ το 80% είναι διαθέσιμο από τις 3.250 σ.α.λ. Στην μικρή ψηφιακή οθόνη απεικονίζεται η κουμπωμένη σχέση του 7τάχυτου κιβωτίου τεχνολογίας διπλού συμπλέκτη για αστραπιαίες αλλαγές.
(ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΔΕΞΙΑ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ): Από το περίφημο manettino ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε διάφορα προγράμματα (RaceSport κ.α.) που μεταβάλλουν την διαχείριση των ηλεκτρονικών συστημάτων. Για παράδειγμα στην θέση CT-Off τοtraction control απενεργοποιείται, όχι όμως και τα ηλεκτρονικά που επιβλέπουν την ευστάθεια της F458.
(ΑΡΙΣΤΕΡΗ TFT ΟΘΟΝΗ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ): Με κίτρινο απεικονίζεται η επιλογή προγράμματος του manettino και η εξωτερική θερμοκρασία. Υπάρχουν ψηφιακές ενδείξεις για την πίεση λαδιού, το φορτίο της μπαταρίας και το ρεζερβουάρ. Η ίδια οθόνη απεικονίζει τις λειτουργίες του συστήματος VDA.
(ΔΕΞΙΑ TFT ΟΘΟΝΗ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ): Μην σας ξεγελά η συγκεκριμένη ένδειξη η οποία αλλάζει και μετατρέπεται σε ψηφιακό κοντέρ (με την κλασική μορφή της βελόνας) που μπορεί να δείξει την τελική των 325 χλμ/ώρα.
(ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ, ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ START/STOP): Από το διακόπτη αυτό μεταβάλλεται η απόσβεση των μαγνητοροϊκών αμορτισέρ. Περιέχουν μεταλλικά σφαιρίδια τα οποία ανάλογα με την διάταξή τους μεταβάλλουν σε 1/1000 του δευτερολέπτου την ρευστότητα του υγρού στους θαλάμους των αμορτισέρ.
(ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΑΜΠΛΟ): Από το διακόπτη VDA αλλάζουν οι ενδείξεις στην αριστερή TFT οθόνη όπου ο οδηγός μπορεί να δει την κατάσταση του κινητήρα, των ελαστικών και των φρένων. Επίσης, υπάρχουν τρεις ενδείξεις πληροφόρησης: Warm-up (μη αποδοτική θερμοκρασία), Go (ιδανικές συνθήκες κίνησης) και Over (σε περίπτωση υπερθέρμανσης).
(ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΠΛΟ): Ο συγκεκριμένος διακόπτης ρυθμίζει το multimedia σύστημα.


ΤΕΡΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΑΣ

24 - 2 - 12

 

1182 Πολύχρωμο τέρατα Κήπος
2135 Πολύχρωμο τέρατα Κήπος
370 πολύχρωμα τέρατα Κήπος
464 πολύχρωμα τέρατα Κήπος
559 πολύχρωμα τέρατα Κήπος
656 πολύχρωμα τέρατα Κήπος
754 πολύχρωμα τέρατα Κήπος
851 πολύχρωμα τέρατα Κήπος
951 πολύχρωμα τέρατα Κήπος


Διαβάστε περισσότερα: http://rc-cafe.blogspot.com/#ixzz1nJAVbXjd

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΝΤΑΛΤΟΝ

Ποιοι ήταν οι Ντάλτον .

Ποιοι ήταν οι Ντάλτον στη πραγματικότητα; (1)

Η συμμορία των Ντάλτον ήταν διαβόητη εγκληματική ομάδα που έδρασε στην αμερικανική Δύση από το 1890 μέχρι το 1892. Η συμμορία αποτελούταν από τέσσερα αδέρφια, τους Γκράτον (Γκρατ) (γεν. 1861), Γουίλιαμ (Μπιλ) (γεν. 1866), Μπομπ (γεν. 1869) και Έμετ (γεν.1871). Το όνομα τους έγινε ιδιαίτερα γνωστό σε δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς διέπραξαν πολλές ληστείες σε τρένα και τράπεζες, και απασχόλησαν ουκ ολίγες φορές τις πολιτειακές αρχές.
Η οικογένεια Ντάλτον καταγόταν από το Τζάκσον Κάντρι του Μισούρι. Ο πατέρας τους, Λούις, διατηρούσε σαλούν στη πόλη Κάνσας, μέχρι που παντρεύτηκε την Αντελίν Γιάνγκερ και μετακόμισαν στη βορειοδυτική Οκλαχόμα. Εκεί έμειναν μέχρι το 1882. Το 1886 μετακόμισαν στο βορειοδυτικό Κάνσας, όπου απέκτησαν 15 παιδιά, εκ των οποίων δύο πέθαναν προτού ενηλικιωθούν.
Ο Φρανκ Ντάλτον δολοφονήθηκε το 1887, εν ώρα εργασίας, από έναν κλέφτη αλόγων. Ήταν ο πιο ώριμος και συγκρατημένος απ’ όλα τα αδέρφια του, τα οποία τον σέβονταν και συχνά τον ακολουθούσαν στην αναζήτηση εγκληματιών. Ο θαυμασμός των Γκράτον, Μπομπ και Έμετ προς το πρόσωπο του Φρανκ, ήταν η αφορμή, να προσφέρουν με τη σειρά τους τις υπηρεσίες τους στο νόμο.
Φρανκ Ντάλτον
Ποιοι ήταν οι Ντάλτον στη πραγματικότητα; (2)
Ο Μπομπ ήταν ο πιο ανήσυχος και οξύθυμος χαρακτήρας. Σε ηλικία 19 ετών, ενώ ήταν βοηθός σερίφη, πυροβόλησε έναν άνδρα και τον σκότωσε ακαριαία. Αν και υποστήριξε οτι τον πυροβόλησε στο πλαίσιο του καθήκοντος, το γεγονός αυτό αναστάτωσε τόσο τη κοινή γνώμη όσο και τις αρχές τις Πολιτείας. Η δεύτερη κατηγορία δεν άργησε να έρθει για τον «ταραξία» Μπομπ. Το Μάρτιο του 1890 κατηγορήθηκε για παράνομη εισαγωγή λικέρ στην Ινδιάνικη επικράτεια, ωστόσο με τη καταβολή της εγγύησης και με τη προσωρινή απόλυσή του κατάφερε να απαλλάξει τη παρουσία του από τα δικαστήρια.
Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, ο Γκρατ Ντάλτον, κατηγορήθηκε για κλοπή αλόγου, ένα αδίκημα για το οποίο προβλεπόταν θανατική ποινή. Ωστόσο, είτε αποσύρθηκαν οι κατηγορίες είτε αφέθηκε ελεύθερος.
Γκρατ Ντάλτον
Ποιοι ήταν οι Ντάλτον στη πραγματικότητα; (3)
Η δολοφονία του Φρανκ Ντάλτον και η ταραχώδης ζωή του Μπομπ, σε συνδυασμό με την απώλεια της οικογενειακής τους φάρμας, για την κατασκευή του σιδηροδρόμου, οδήγησαν μερικά από τα αδέρφια στη παρανομία. Ο Μπομπ Ντάλτον κάλεσε τους Τζορτζ Νιούκομπ (George “Bitter Creek” Newcomb), Χάρλευ Πιρς (Charley Pierce) και Τσάρλυ Μπράιαντ (Blackfaced Charlie Bryant) και τους πρότεινε να σχηματίσουν μια ομάδα μαζί με τον αδερφό του Έμμετ. Οι Γκρατ και Μπιλ Ντάλτον εισχώρησαν λίγο αργότερα στην ομάδα, όπως επίσης και και οι Μπιλ Ντούλιν (Bill Doolin), Ντικ Μπρόντγουελ (Dick Broadwell) και Μπιλ Πάουερς (Bill Powers).
Έμετ Ντάλτον
Ποιοι ήταν οι Ντάλτον στη πραγματικότητα; (4)
Στις 5 Οκτωβρίου 1892 η συμμορία Ντάλτον επιχείρησε τη τελευταία της παράνομη ενέργεια. Στην προσπάθειά τους να ληστέψουν τράπεζα στο Κόφιβιλ του Κάνσας έγιναν αντιληπτοί από τους πολίτες και στην ανταλλαγή πυροβολισμών που ακολούθησε σκοτώθηκαν οι τέσσερις. Ωστόσο, διασώθηκε ο βαρύτατα τραυματισμένος Έμετ , ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια.
Ο τάφος τους στο Κάνσας
Ποιοι ήταν οι Ντάλτον στη πραγματικότητα; (5)
Πηγή: newsbeast.gr



Διαβάστε περισσότερα: http://rc-cafe.blogspot.com/#ixzz1nJ9tA7Bh

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΦΡΑΝΚΑ

Λήγει την 1η Μαρτίου η δεκαετία για την ανταλλαγή των χαρτονομισμάτων των δραχμών με ευρώ



Με το σενάριο της εξόδου από την ευρωζώνη και την επιστροφή στη δραχμή να παραμένει στο επίκεντρο των συζητήσεων και δημοσιευμάτων, έρχεται χθες η Τράπεζα της Ελλάδος, να μας υπενθυμίσει ότι όσοι κατέχουν χαρτονομίσματα δραχμών, έχουν την δυνατότητα να τα ανταλλάξουν με ευρώ, μέχρι την 1η Μαρτίου 2012.


Πάντως όσοι έχετε χαρτονομίσματα δραχμών καλό θα είναι να τα...ξεθάψετε από τα σεντούκια ή από την συλλογή σας και να τα ανταλλάξετε στην ΤτΕ, γιατί μετά την 1η Μαρτίου δεν υπάρχει... γυρισμός.
 Η ανακοίνωση της ΤτΕ
Λήξη δεκαετούς περιόδου ανταλλαγής τραπεζογραμματίων δραχμών
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 5 του Νόμου 2948/2001 και την Εγκύκλιο 472/2001 της Τράπεζας της Ελλάδος, το κοινό μπορεί να ανταλλάσσει τραπεζογραμμάτια δραχμών με ευρώ στο Κεντρικό Κατάστημα και τα δεκαεπτά υποκαταστήματα της Τράπεζας της Ελλάδος σε όλη την επικράτεια, μέχρι την 1η Μαρτίου 2012, που είναι η ημερομηνία λήξης της 10ετούς περιόδου ανταλλαγής.
fpress.gr


ΠΗΓΗ: http://www.exypna.gr/#ixzz1nJ4uEmGu

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΣΤΑΡΙΑ



 Επειδή ο καιρός σιγά σιγά ανοίγει και το κυριότερο, επειδή αρκετοί θα νηστέψετε από την Καθαρά Δευτέρα, χωράει ένα καλό μπάρμπεκιου (ψησταριά στα ελληνικά) αυτό το σαββατοκύριακο για να στανιάρετε. Τα κρέατα είναι βέβαια της επιλογής σας. Μπριζόλες (μην ξεχάσετε και κανα-δυο λαιμού), πανσετούλες,σουβλάκια, λουκάνικα, μπιφτεκάκια, κομμάτια κοτόπουλο για τις γυναίκες που προτιμούν να πιο διαιτικά φαγητά και βάλτε μπρος, προσέχοντας τα εξής 10 σημεία...
1. Tα καλύτερα κάρβουνα είναι τα δρύινα, γιατί κρατάνε πολύ. Tα χειρότερα είναι από πεύκα και έλατα, γιατί περιέχουν ρητίνη. Aκατάλληλα επίσης είναι της ελιάς, γιατί τινάζονται στο άναμμα της φωτιάς.
2. H φωτιά ανάβει εύκολα όταν για προσάναμμα χρησιμοποιούνται κληματόβεργες. Tα ξυλάκια, καθώς μπαίνουν κάτω από τα κάρβουνα, συντηρούν τη φλόγα και ενισχύουν το άναμμα του κάρβουνου.
3. Πριν ψήσετε, η.... φωτιά πρέπει να έχει «καθίσει». Aν κατά τη διάρκεια του ψησίματος αναζωπυρωθεί, τότε μπορείτε να τη σβήσετε με ξίδι. Oι υδρατμοί που θα πάνε στο ψητό σας θα του δώσουν υπόξινη γεύση.
4. Tα μεγάλα κομμάτια κρέατος ή τα μεγάλα ψάρια τα αφήνουμε λίγο πιο μακριά από τη φωτιά και περισσότερη ώρα πάνω στη σχάρα.
5. Ποτέ δεν πρέπει να αλατίζετε τα τρόφιμα πριν το ψήσιμο, γιατί «στεγνώνουν».
6. Tα μπαχαρικά μπαίνουν κατά το σερβίρισμα των τροφίμων και ποτέ πριν το ψήσιμο, γιατί καίγονται και πικρίζουν.
7. Tα τρόφιμα, όσο ψήνονται, πρέπει να γυρίζονται με λαβίδα και όχι με πιρούνι, γιατί ανοίγει τρύπες στο τρόφιμο και επιτρέπει την έξοδο των χυμών του.
8. Πριν βάλετε τα τρόφιμα στη σχάρα, πρέπει να την αφήσετε να κάψει, για να μην κολλάει. Για τον ίδιο λόγο μπορείτε να την περάσετε και με λάδι. Μια μέθοδος είναι και το πέρασμα της σκάρας με λεμονόκουπα.
9. Aν θέλετε να ψήσετε σουβλάκια σε ξύλινα καλαμάκια, για να μη καούν στο μέρος που είναι εκτεθειμένα στη φωτιά, πριν τα χρησιμοποιήσετε, αφήστε τα για 1 ώρα μέσα στο νερό.
10. Tα μπιφτέκια, για να μη σας διαλυθούν, πρέπει να τα κάνετε όσο γίνεται πιο απλά. Γι’ αυτό ζυμώστε τον κιμά τους με λίγο γάλα και πιπέρι, ρίγανη ή θυμάρι. Eπίσης, επειδή δεν μπορείτε να τα γυρίσετε με λαβίδα, χρησιμοποιήστε σπάτουλα. 

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012


Πως θα φτιάξετε μόνοι σας το χαρταετό σας – Οδηγίες με εικόνες


Ο πιο εύκολος τρόπος είναι ο παραδοσιακός...

και δεν εννοούμε “παίρνω το αμάξι, πάω στον πρώτο πλανόδιο και τον αγοράζω”

Τα υλικά:
Τρεις βέργες ή καλάμι (σχισμένο στη μέση) ή κάποιο ελαφρύ ξύλο (ως έσχατη λύση)
Σπάγκος
Κόλλα
Χαρτί γλασέ σε χρώμα της αρεσκείας σας ή πολύ λεπτό νάιλον
Λεπτό σύρμα
Κολλητική ταινία
Χρωματιστά χαρτιά ή εφημερίδες για την ουρά
Κατασκευή
-Βήμα πρώτο
Φροντίζουμε οι βέργες (τα καλάμια, το ξύλο) να έχουν όλες (και οι τρεις) το ίδιο μήκος.
Καλό είναι να έχουν μήκος 80cm. Μπορούν να είναι είτε 60 είτε 100cm όμως στην πρώτη περίπτωση θα έχει μικρή επιφάνεια, ενώ στη δεύτερη θα είναι αρκετά βαρύς.
Τοποθετούμε τις βέργες στο έδαφος με τέτοιο τρόπο ώστε στο κέντρο τους να είναι ενωμένες και να σχηματίζουν ένα νοητό εξάγωνο.
Δένουμε τις βέργες πολύ σφιχτά μεταξύ τους στο κέντρο εκεί που ενώνονται χρησιμοποιώντας το σύρμα. 

-Βήμα δεύτερο Παίρνουμε τον σπάγκο και δένουμε πολύ σφιχτά στις άκρες από τις βέργες ενώνοντάς τες μεταξύ τους σε ένα εξάγωνο, φροντίζοντας παράλληλα ο σπάγκος από βέργα σε βέργα να είναι τεντωμένος.
Στρώνουμε στη συνέχεια στο πάτωμα το χαρτί ή το πλαστικό και τοποθετούμε πάνω του το “εξάγωνο”. 
Με ένα κοπίδι κόβουμε στα όρια του εξαγώνου αφήνοντας ένα περιθώριο περίπου 5cm ώστε να μπορέσουμε να διπλώσουμε προς τα μέσα και να “αγκαλιάσει” το σπάγκο. 
Στη συνέχεια περνάμε την κόλλα (αρκεί μονάχα στο μέρος του χαρτιού ή του πλαστικού που περισσεύει) και ύστερα διπλώνουμε. Καλό είναι από πάνω να περάσετε και μονωτική ταινία. 
Τώρα η κατασκευή έχει πάρει σχήμα... χαρταετού, αλλά δεν τελειώσαμε. 

-Βήμα τρίτοΉρθε η ώρα να φτιάξετε την ουρά. Επιλέγεται δύο από τις άκρες των βεργών (διπλανές). Στην κάθε ουρά δένετε από ένα κομμάτι σπάγκο. Αν η κάθε βέργα σας είναι 80cm τότε το κάθε κομμάτι θα πρέπει να έχει μήκος 40cm.
Στη συνέχεια δένετε τα κομμάτια του σπάγκου μεταξύ τους όσο πιο σφιχτά μπορείτε. Στο σημείο του κόμπου δένεται ένα ακόμη κομμάτι σπάγκου. Αυτό θα πρέπει να έχει μήκος τέσσερις φορές το μήκος της βέργας, δηλαδή 4Χ80 = 3,20 μέτρα.
Πάνω σε αυτό το κομμάτι σπάγκου δένετε τις λωρίδες από τα χρωματιστά χαρτιά ή τις εφημερίδες που έχετε κόψει σε λωρίδες. 
Φροντίστε να φτιάξετε μικρά “μπουκέτα” χαρτιού και να τα δέσετε αφήνοντας μεταξύ τους περίπου 20 cm.
Η ουρά είναι έτοιμη.

-Βήμα τέταρτο (και τελευταίο)
Στην άλλη άκρη κάθε βέργας στην οποία δέσαμε το σπάγκο για να φτιάξουμε την ουρά δένουμε άλλα δύο κομμάτια σπάγκου.
Αυτά καλό είναι να έχουν μήκος όσο και οι βέργες, δηλαδή 80cm. Ένα ακόμη με το ίδιο μήκος το δένουμε στο κέντρο εκεί όπου ενώνονται μεταξύ τους οι βέργες.
Δένουμε πολύ σφιχτά μεταξύ τους τα τρία κομμάτια σπάγκου. 
Μόλις φτιάξατε τα λεγόμενα ζύγια.
Στο σημείο ένωσης των τριών κομματιών σπάγκου ενώνουμε την καλούμπα μας και είμαστε έτοιμη για ... απογείωση

Μακριά από τα καλώδια!!!

ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΣΕ ΟΡΓΑΣΜΟ