Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ - ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ

Ξεκινούν τα δρομολόγια με τα καραβάκια στο Θερμαϊκό- Σε 50 λεπτά η διαδρομή Θεσσαλονίκη- Νέοι Επιβάτες



Από τις αρχές του Μαΐου θα δρομολογηθούν δοκιμαστικά δύο πλοιάρια για τα δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Περαία και τους Νέους Επιβάτες, ενώ στα τέλη του μήνα θα ξεκινήσει ακόμα ένα.

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΥΓΑ

Πρωτότυποι τρόποι για να βάψετε τα πασχαλινά σας αυγά!



Πασχαλινά αβγά με φυσικές αυτοσχέδιες βαφές και tips για εντυπωσιακά χρώματα
Το βάψιμο των αβγών το Πάσχα γίνεται παραδοσιακά τη Μεγάλη Πέμπτη ή το Μεγάλο Σάββατο. Σύμβολα γονιμότητας και νέας ζωής στην αρχαιότητα, τα αβγά βάφονται κυρίως κόκκινα, αν και οι απόψεις γιατί καθιερώθηκε αυτό, διίστανται.

Γιατί επικράτησε το κόκκινο χρώμα;
Μία από τις περισσότερο αποδεκτές θεωρίες είναι, ότι το κόκκινο χρώμα συμβολίζει το αίμα του Χριστού, ενώ άλλες θεωρίες κάνουν λόγο για τα δάκρυα της Παναγίας, που έβαψαν κόκκινα τα αβγά, τα οποία πήγε να προσφέρει στους φρουρούς, παρακαλώντας για το γιο της.

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ < ΕΡΧΩΝΤΑΙ >

Πώς εντοπίζουν τα θύματά τους τα κουνούπια

Πώς εντοπίζουν τα θύματά τους τα κουνούπια
Μπορεί τους κρύους μήνες του χειμώνα να γλιτώνετε από αυτά, όμως ορισμένοι από εσάς που διαβάζετε αυτό το κείμενο θα ανήκετε στην κατηγορία εκείνων των ανθρώπων που… πέφτουν «θύματα» των κουνουπιών τους καλοκαιρινούς μήνες.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα κουνούπια προτιμούν το… δικό σας αίμα, από αυτού που κάθεται δίπλα σας;

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο Riverside της Καλιφόρνια, τα μικρά και ενοχλητικά αυτά έντομα μπορούν να ανιχνεύουν την παραμικρή μυρωδιά που εκλύει το ανθρώπινο σώμα.

Ήταν γνωστό στους επιστήμονες ότι τα θηλυκά κουνούπια χρησιμοποιούν ειδικούς αισθητήρες (οσφρητικούς νευρώνες), οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή του στόματός τους, για να ανιχνεύουν το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουν οι άνθρωποι και τα ζώα.

Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, τα κουνούπια χρησιμοποιούν τους ίδιους αισθητήρες για να εντοπίσουν ανθρώπινες… οσμές, ειδικά αυτή από τα πόδια των ανθρώπων!

Οι αισθητήρες αυτοί μπορούν να «απευαισθητοποιηθούν» προσωρινά με τη χρήση μιας χημικής ουσίας (butyryl chloride), η οποία τα εμποδίζει να ανιχνεύουν το διοξείδιο του άνθρακα.

Οι επιστήμονες, όπως αναφέρει δημοσίευμα στη MailOnline, μπορούν να αξιοποιήσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους για τη δημιουργία εντομοαπωθητικών και παγίδων για κουνούπια, έτσι ώστε να περιορίσουν –για παράδειγμα- την εξάπλωση της ελονοσίας.

 

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Τα πιο παράξενα ελληνικά ονόματα

Τα πιο παράξενα ελληνικά ονόματα (1)
Το 11% των Ελλήνων ακούει στο όνομα Γιώργος. Δικαίως, λοιπόν, θεωρείται το πιο συνηθισμένο όνομα στη χώρα, τόσο που θα έλεγε κανείς πως οι Γιώργηδες θα έπρεπε να αισθάνονται… μειονεκτικά για το κοινότυπο του ονόματός τους.

Έρχεται όμως η παρακάτω λίστα με τα πιο περίεργα ονόματα που έχουν βρεθεί στα ελληνικά ληξιαρχεία και στους τηλεφωνικούς καταλόγους, και μας πείθουν ότι η κοινοτυπία του «Γιώργου» είναι μάλλον προτιμότερη μπροστά στην ιδιοτυπία ορισμένων ασυνήθιστων μικρών ονομάτων που κάποιοι γονείς αποφάσισαν να δώσουν στα παιδιά τους.
 

ΕΞΩ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε πως αντέδρασε απέναντι στην ΕΦΟΡΙΑ ένας πραγματικός Έλληνας!!! Εμείς θα τον ακολουθήσουμε;;;
15 - 4 - 14

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΜΑΓΚΑΣ! Δείτε πως αντέδρασε απέναντι στην ΕΦΟΡΙΑ ένας πραγματικός Έλληνας!!! Εμείς θα τον ακολουθήσουμε;;;
 
Δείτε πως αντέδρασε απέναντι στην εφορία του Στουρνάρα ένας Έλληνας.
 
Δείτε προσεκτικά και αναρωτηθείτε: Ποια είναι η δική σας στάση;
 
"Τηλεφωνική κλήση δέχθηκα σήμερα από το Υπουργείο Οικονομικών

2104802668: - Ο κύριος Τίγκας Ιάκωβος του Σπυριδόν;

- Μάλιστα του Σπυρίδωνος. Τι θέλετε;

- Από το Υπουργείο Οικονομικών σας τηλεφωνούμε. Απ΄ότι μας δείχνει το σύστημα, δεν έχετε υποβάλει φορολογική δήλωση για το 2012. Αυτό ισχύει;