Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΙΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ

Η ιστορία του Χριστουγεννιάτικου δέντρου!

Δημοσιευμένη  εικόνα

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι το πιο διαδεδομένο έθιμο σε όλο τον κόσμο και ο στολισμός του ταυτίζεται με το πνεύμα των ημερών. Από την αρχαιότητα υπήρχε σε όλες τις θρησκείες η παράδοση να στολίζονται δέντρα ή κομμάτια δέντρων.


Η λατρεία των δέντρων

Οι πρόγονοι του Χριστουγεννιάτικου δέντρου μπορούν να αναζητηθούν στα ειδωλολατρικά έθιμα της λατρείας των δέντρων. Οι Βίκινγκς χρησιμοποιούσαν το δέντρο στις τελετές τους ως σύμβολο αναγέννησης που σηματοδοτούσε το τέλος του χειμώνα και τον ερχομό της άνοιξης και της αναγέννησης της μητέρας Φύσης.

Στην Αγγλία, όπως και στην Γαλλία, οι Δρυίδες στόλιζαν βελανιδιές με φρούτα και κεριά προς τιμήν των Θεών τους. Οι Αιγύπτιοι, οι Κινέζοι και οι Εβραίοι έφτιαχναν γιρλάντες και στεφάνια από αειθαλή δέντρα ως σύμβολα της αιώνιας ζωής.

Σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές, οι χριστουγεννιάτικες παραδόσεις είναι ένα μίγμα της λατρείας του Σατούρνο και άλλων δοξασιών που αναμείχθηκαν με τις χριστιανικές. Υπάρχουν μαρτυρίες από το 336 μ.Χ ότι στις 25 Δεκεμβρίου στην Ρώμη γιορτάζονταν τα Σατουρνάλια προς τιμήν του θεού Σατούρνο και οι ρωμαίοι στόλιζαν διάφορα δέντρα με στολίδια όπως καρύδια ή άλλα φαγώσιμα. Οι ερευνητές πιστεύουν πως τα Σατουρνάλια είναι ο πρόδρομος των Χριστουγέννων. Τον 4ο μ.Χ αιώνα καθιερώθηκε η 25η Δεκεμβρίου ως η ημέρα της γέννησης του Χριστού.



Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο ως σύμβολο

Ο Άγγλος ιερομόναχος Άγιος Βονιφάτιος ήταν αυτός που καθιέρωσε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο ως σύμβολο τον 8ο αιώνα μ.Χ. Σύμφωνα με την παράδοση για να εξαλείψει την ιερότητα που απέδιδαν οι ειδωλολάτρες στη δρυ, έβαλε στη θέση του το έλατο σαν σύμβολο χριστιανικό και ειδικότερα σαν σύμβολο των Χριστουγέννων.

Η παράδοση θέλει το ιδρυτή του Προτεσταντισμού Μαρτίνο Λούθηρο να είναι αυτός ο οποίος καθιέρωσε το στόλισμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου ενώ το 1882 στην Νέα Υόρκη στολίστηκε το πρώτο ηλεκτρικά φωτισμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο από ένα συνάδελφο του Τόμας Έντισον.


Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Ελλάδα

Το έθιμο του Χριστουγεννιάτικου δέντρου το έφεραν στην χώρα μας οι Βαυαροί και στην Ελλάδα για πρώτη φορά στολίστηκε δέντρο στα Ανάκτορα του Όθωνα το 1833.

Πρόδρομος του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Ελλάδα ήταν το παραδοσιακό Χριστόξυλο ή Δωδεκαμερίτης ή Σκαρκάνζαλος κυρίως στα χωριά της Βορείου Ελλάδος. Κάθε Χριστούγεννα έβαζαν ένα μεγάλο κούτσουρο από άγρια κερασιά, πεύκο ή ελιά στο τζάκι όπου θα έκαιγε για όλο το 12ήμερο των γιορτών από τα Χριστούγεννα ως τα Φώτα. Σύμφωνα με την παράδοση φέρνει καλοτυχία και κυρίως προστατεύει το σπίτι από τους καλικάντζαρους που μπαίνουν από τις καμινάδες και κλέβουν ή κάνουν ζημιές στο νοικοκυριό.

Αναμφίβολα το Χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι από τα πιο όμορφα έθιμα και κάθε χρόνο μικρά ή μεγάλα, φυσικά ή τεχνητά στολίζουν μια γωνιά του σπιτιού μας και δίνουν χαρά σε μικρούς αλλά και σε μεγάλους.

LAST CHRISTMAS

ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ

Χειμερινές διακοπές μέσα σε ένα… ιγκλού!

Το ξενοδοχείο «Kakslauttanen» στη Φινλανδία δεν είναι ένα συνηθισμένο κατάλυμα. Είναι ένα παραμυθένιο «χωριό» από ιγκλού μέσα στο χιόνι, το οποίο προσφέρει αξέχαστες χειμερινές διακοπές στην καρδιά του βουνού.
perierga.gr - Για πραγματικές χειμερινές διακοπές, κοιμηθείτε σε ένα... ιγκλού!
Τα 20 ιγκλού που συνθέτουν το χωριό δεν είναι, βέβαια, κατασκευασμένα από πάγο αλλά από ειδικό θερμαινόμενο γυαλί, προσφέροντας μοναδική θαλπωρή και άνεση στους επισκέπτες τους, αφού η θερμοκρασία στο εσωτερικό παραμένει σε κανονικά επίπεδα και δεν θα αισθανθείτε καθόλου το πολικό ψύχος της περιοχής. 
perierga.gr - Για πραγματικές χειμερινές διακοπές, κοιμηθείτε σε ένα... ιγκλού!
Το «Igloo Village Kakslauttanen» μπορεί να υπερηφανεύεται για το μεγαλύτερο εστιατόριο «χιονιού» στον κόσμο, όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα γκουρμέ πιάτο ή το ποτό σας στο περίφημο »Ice Bar».
perierga.gr - Για πραγματικές χειμερινές διακοπές, κοιμηθείτε σε ένα... ιγκλού!
Επιπλέον, θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε την «Ice Gallery», για να θαυμάσετε την τοπική τέχνη, αλλά και το ρομαντικό «Chapel Ice», αν θέλετε να τελέσετε εκεί το γάμο σας!
perierga.gr - Για πραγματικές χειμερινές διακοπές, κοιμηθείτε σε ένα... ιγκλού!
Η τοποθεσία όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο προσφέρεται για ατελείωτες βόλτες στο βουνό, απολαμβάνοντας, παράλληλα, διάφορα χειμερινά σπορ, ενώ στο τέλος της ημέρας μπορείτε να μπείτε στη μεγαλύτερη σάουνα καπνού στον κόσμο, για μια συνεδρία spa που θα σας μείνει αξέχαστη!
perierga.gr - Για πραγματικές χειμερινές διακοπές, κοιμηθείτε σε ένα... ιγκλού!
perierga.gr - Για πραγματικές χειμερινές διακοπές, κοιμηθείτε σε ένα... ιγκλού!

01 - 01 - 01

H Πρώτη Πρωτοχρονιά στην Παγκόσμια Ιστορία


 Το 45 π.Χ., γιορτάστηκε για πρώτη φορά στην παγκόσμια Ιστορία η 1η Ιανουαρίου σαν η πρώτη ημέρα του νέου έτους, καθώς το ιουλιανό ημερολόγιο άρχισε να εφαρμόζεται.Λίγο αφότου έγινε ρωμαικός αυτοκράτορας, ο Ιούλιος Καίσαρας αποφάσισε ότι το παραδοσιακό ρωμαϊκό ημερολόγιο χρειαζόταν άμεσα ριζικές αλλαγές. Εισαγμένο γύρω στον έβδομο αιώνα π.Χ., το ρωμαϊκό ημερολόγιο προσπαθούσε να ακολουθήσει το σεληνιακό κύκλο, αλλά συχνά δεν κατάφερνε και
τόσο καλά. Επιπλέον, το ρωμαϊκό σώμα υπεύθυνο για την επιτήρηση του ημερολογίου (pontifex), συχνά έκαναν δεν έκαναν καλή χρήση της εξουσίας τους, προσθέτοντας μέρες στην αρχή του έτους προκειμένου να επεκτείνουν πολιτικούς όρους ή να παρεμποδίσουν εκλογές. Στο σχεδιασμό του νέου ημερολογίου, ο Καίσαρας ζήτησε την ενίσχυση ενός Αστρονόμου από την Αλεξάνδρεια, του Sosigenes.Αυτός τον συμβούλεψε να απομακρυνθεί εξ ολοκλήρου από την ιδέα της παρακολούθησης του σεληνιακού κύκλου και να ακολουθήσει το ηλιακό έτος, όπως οι Αιγύπτιοι. Μ' αυτό τον τρόπο, το έτος υπολογίστηκε ότι αποτελείται από 365 και 1/4 ημέρες.
 Από την πλευρά του, ο Καίσαρας πρόσθεσε 67 ημέρες στο 45 π.Χ., κάνοντας έτσι το 46 π.Χ. να αρχίσεί την 1η Ιανουαρίου και όχι το Μάρτιο. Επίσης, καθιέρωσε την επιπλέον μέρα στο τέλος του Φεβρουαρίου κάθε τέσσερα χρόνια, κρατώντας έτσι θεωρητικά το ημερολόγιό του από να πέσει έξω. Λίγο πριν η δολοφονία του το 44 π.Χ., άλλαξε το όνομα του μήνα Quintilis σε Julius (Ιούλιος) από το όνομά του. Αργότερα, ο μήνας Sextilis μετονομάστηκε Augustus (Αύγουστος) από το όνομα του διαδόχου του.Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς την 1/1 δεν συνηθιζόταν (στην πράξη), ούτε καν από αυτούς που έμειναν αυστηρά πιστοί στο Ιουλιανό ημερολόγιο.
 Ο λόγος για αυτό είναι ότι ο Καίσαρας και ο Sosigenes απέτυχαν να υπολογίσουν σωστά το ηλιακό έτος ως 365.242199 ημέρες, όχι 365.25 ημέρες.Το αποτέλεσμα ήταν να προστίθενται 11 λεπτά σε κάθε έτος, ποσό που συγκεντρωμένο το έτος 1000 μ.Χ. έφτασε τις 7 μέρες και μέχρι το μεσαίωνα είχε αγγίξει τις 10 (15ος αιώνας). Η ρωμαϊκή εκκλησία ενημερώθηκε για αυτό το πρόβλημα, και το 1570 ο παπάς Γρηγόριος ΧΙΙΙ ανάθεσε στον Ιησουΐτη αστρονόμο Christopher Clavius να κατασκευάσει ένα νέο ημερολόγιο. Το 1582, το Γρηγοριανό ημερολόγιο εφαρμόστηκε, παραλείποντας 10 ημέρες για εκείνο το έτος. Από τότε, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν επιλέξει την 1η Ιανουαρίου για να γιορτάσουν την ακριβή άφιξη του νέου έτους.



Διαβάστε περισσότερα: http://rc-cafe.blogspot.com/#ixzz1gogEEVsd

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Θέα που κόβει την ανάσα από το νέο World Trade Center!!

16 Δεκεμβρίου 2011
Θέα που κόβει την ανάσα από το νέο World Trade Center!!(PHOTOS)
Η θέα από το under construction νέο World Trade Center είναι συναρπαστική. Η Νέα Υόρκη μοιάζει σαν έργο Τέχνης είτε έχει φωτογραφηθεί μέρα, είτε νύχτα. Παρακολουθήστε όροφο όροφο μέσα από τις φωτογραφίες την πρόοδο των εργασιών. We always Love NY!
Η θέα από την κορυφή του Πύργου της Ελευθερίας ή, όπως θα ονομαστεί τελικά, του Κτιρίου 1 του Νέου Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στις 10 Αυγούστου 2011.


Ατσάλινες κολόνες τοποθετήθηκαν στις 10 Αυγούστου στον 78ο όροφο.


Σίδερα μεταφέρονται στις 20 Σεπτεμβρίου.


Όπως πήγαιναν τα έργα στις 28 Σεπτεμβρίου. Δύο τετράγωνες δεξαμενές βρίσκονται εκεί που άλλοτε δέσποζαν οι Δίδυμοι Πύργοι. Ανάμεσα στις δύο δεξαμενές βρίσκεται ο κήπος με τις 400 λευκές βελανιδιές,  εκεί όπου φυτεύτηκε και το "δέντρο της επιβίωσης", ένα δέντρο που κάπως ανεξήγητα έμεινε σχεδόν ανέπαφο από την πύρινη λαίλαπα της επίθεσης.


Κοιτάζοντας βόρεια από τον 77ο όροφο.


Η θέα ανατολικά στις 14 Οκτωβρίου.


Ναι, οι Αμερικανοί μπορούν να δουλεύουν γρήγορα. 6 Δεκεμβρίου.


Όχι δεν είναι πειραγμένη φωτογραφία... Τοπίο στην ομίχλη στις 8 Δεκεμβρίου.

ΟΤΑΝ Η ΦΥΣΗ ΕΧΕΙ ΚΕΦΙΑ

Ακόμα και η φύση υποκλίνεται στα δημιουργήματα… της!
Ημερομηνία: 16 Δεκεμβρίου 2011
Ακομα και η φυση υποκλινεται στα δημιουργηματα… της!
Η μυστήρια πλευρά της φύσης μπορεί να αποτυπωθεί σε μια εικόνα. Τα πολλά λόγια είναι περιττά, απολάυστε τη μαγεία της εικόνας!









ΣΕΞΙ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

Οι πιο σέξι Αγιοι Βασίληδες(PHOTOS


Έστω και για λίγο
Μπορεί ο Αγιος Βασίλης να είναι ένας ηλικιωμένος κύριος, δεν είναι όμως λίγοι εκείνοι που θα προτιμούσαν κάτι...
άλλο, όπως μια νέα, ωραία και πολύ σέξι γυναίκα στη θέση του.

Πολλές από τις αγαπημένες μας σταρ έχουν κατά καιρούς βάλει τα ρούχα του, κάνοντας τη χάρη -έστω και για λίγο- των περισσότερων αντρών.


Και φυσικά, μας ευχήθηκαν με το δικό τους τρόπο!


Gisele Bündchen


Alessandra Ambrosio


Audrina


Jessica Lowndes


Katie Price


Katy Perry




Mean Girls


Paris Hilton


Cindy Crawford


Selena

ΣΤΗΝ Δ.Ο.Υ.

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

Ρεκόρ επιστροφής πινακίδων στην Ημαθία!


Αύξηση 37% στις ακινησίες οχημάτων

Γεμίζουν καθημερινά οι εφορίες του νομού Ημαθίας με ιδιοκτήτες οχημάτων που αδυνατούν να πληρώσουν τα...
τέλη κυκλοφορίας και παραδίδουν τις πινακίδες αυτοκινήτων, φορτηγών και δικύκλων.

Όπως γράφει το maknews.gr στη Δ.Ο.Υ της Νάουσας παρατηρείται αύξηση ρεκόρ κατά 37% στις ακινησίες των οχημάτων, σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2010. Συγκεκριμένα, η αύξηση στις παραδόσεις πινακίδων επιβατικών αυτοκινήτων αγγίζει το 50%, στα φορτηγά-αγροτικά το 38% και 12% στα δίκυκλα.

«Πρόκειται για ποσοστό ρεκόρ. Αφορά κυρίως ιδιοκτήτες επιβατικών αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, που δεν μπορούν να αντέξουν τα τέλη κυκλοφορίας και το τεκμήριο. Ο αριθμός των αγροτικών οχημάτων είναι μικρότερος αλλά εξίσου αυξημένος» η προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ Νάουσας κ. Σοφία Πρινέντα.

Οι απανωτές αυξήσεις των τελών κυκλοφορίας, τα τεκμήρια, το μεγάλο κόστος συντήρησης ιδιαίτερα των αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού και η άνοδος των τιμών στα καύσιμα, αποτελούν τους κυριότερους παράγοντες που οδηγούν τον ιδιοκτήτη να αποφασίσει τον… παροπλισμό του οχήματος του.
newsbeast

ΑΠΟΒΟΛΗ

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

Μια ημέρα αποβολή για την πιο διάσημη μούντζα


Ο Λαρισαίος μαθητής ξανά στο προσκήνιο

Η φωτογραφία του Λαρισαίου μαθητή που είχε αποδώσει το παράσημο της ανοικτής παλάμης στους επισήμους κατά...
την ημέρα της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου έκανε το γύρο της Ελλάδας και έγινε πρώτο θέμα σε πολλά μέσα ενημέρωσης.

Άλλοι ήταν ενάντια σε αυτή του τη χειρονομία και άλλοι τον έκαναν «ήρωα», γιατί μέσα από αυτή την κίνηση ένιωσαν ότι εκφράστηκε η πλήρης αγανάκτηση του κόσμου, αλλά και η απαξιώσή του προς τα πολιτικά πρόσωπα.

Διαβάστε το ρεπορτάζ που είχε κάνει το protothema.gr για την οικογένεια του μαθητή εδώ

Μία ημέρα αποβολή για την πράξη του

Τελικά, οι καθηγητές - μέλη του συλλόγου διδασκόντων στο 3ο - νυχτερινό - ΕΠΑΛ Λάρισας συνεδρίασαν χθες, Παρασκευή,  και αποφάσισαν την επιβολή ποινής μίας ημέρας αποβολής για τον μαθητή του σχολείου ο οποίος μούντζωσε τους επισήμους στη Λάρισα.

Όπως αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθερίας", στη χθεσινή συνεδρίαση του συλλόγου μετείχε και εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ η οποία εξαρχής - όπως και μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης- είχε προσπαθήσει να δικαιολογήσει την ενέργεια του μαθητή, παιδί πολύτεκνης οικογένειας που εργάζεται παράλληλα ως οικοδόμος, τόσο για να ενισχύσει οικονομικά την οικογένειά του, όσο και για να καταφέρει να ολοκληρώσει τη βασική του - τουλάχιστον - εκπαίδευση.

Αξίζει πάντως να επισημανθεί ότι η απόφαση του συλλόγου διδασκόντων προσπαθεί εύλογα να κρατήσει ίσες αποστάσεις, τόσο από αυτούς που στηρίζουν τον μαθητή, όσο και από εκείνους που θεωρούν οτι ήταν μια ενέργεια που οι κανονισμοί λειτουργίας μιας σχολικής μονάδας την τιμωρούν.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο σύλλογος διδασκόντων μπορούσε να επιβάλλει μέχρι και πενθήμερη αποβολή στον μαθητή.

ΒΟΥΛΙΑΞΕ

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

Βούλιαξε το πλωτό δέντρο της Θεσσαλονίκης...


Το πήρε ο αέρας

Πάει το πλωτό δέντρο της διοίκησης Μπουτάρη στο Θερμαϊκό. Ο αέρας το πήρε και το πέταξε στην προβλήτα...
του λιμανιού, όπου σιγά σιγά βυθίζεται.

2-3 από τους αχινούς έχουν πέσει μέσα στη θάλασσα και οι υπόλοιποι που ήταν στοιχισμένοι, πλέον είναι σχεδόν «ξεχαρβαλωμένοι». Κοινώς τέλος το δέντρο της Θεσσαλονίκης…