Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Financial Times: Πρώτη στην Ευρώπη η Θεσσαλονίκη για τον τρόπο ζωής της και το ανθρώπινο δυναμικό της
 
 
Καλύτερη ευρωπαϊκή πόλη του μέλλοντος για το 2014 αναδείχτηκε η Θεσσαλονίκη σε διαγωνισμό που πραγματοποίησε περιοδικό των "Financial Times".
Πιο συγκεκριμένα η πόλη μας ήρθε πρώτη στην κατηγορία μεσαίου πληθυσμού πόλεων, για το ανθρώπινο δυναμικό και τον τρόπο ζωής της.
Η Θεσσαλονίκη έλαβε τον τίτλο της " Best Mid- Sized city for human capital & lifestyle",με τα κριτήρια στην συγκεκριμένη κατηγορία να είναι το εργατικό δυναμικό, το επίπεδο της εκπαίδευσης, ο αριθμός των πανεπιστημίων, οι φοιτητές, η ποιότητα ζωής και ο αριθμός των γιατρών. Στην ίδια κατηγορία συμμετείχαν ακόμα 46 ευρωπαϊκές πόλεις μεσαίου μεγέθους.
Για την πρωτιά της Θεσσαλονίκης, στο διαγωνισμό των "Financial Times", μίλησε στο thestival.gr o αντιδήμαρχος Οικονομικών και Επιχειρηματικότητας Χασδάι Καπόν.
 "Αποτελεί ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την Θεσσαλονίκη με δεδομένο ότι οι "Financial Times", είναι ένας διεθνής ανεξάρτητος οργανισμός διεθνούς κύρους.
Η επιλογή της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε άλλες 46 ευρωπαϊκές πόλεις, μεσαίου μεγέθους για το ανθρώπινο δυναμικό και την ποιότητα ζωής της πόλης, την καθιστούν μια ελκυστική πόλη σε ξένους για να την επισκεφτούν και να εγκαταστήσουν τις επιχειρήσεις τους σε αυτήν".

Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΠΑΣ



ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΣΤΟ ΡΙΟ

ΔΕΙΤΕ τους σκύλους που πήραν μέρος στο Καρναβάλι του Ριο!!!! Αξιολάτρευτα ή αξιολύπητα τα μικρά ζωάκια;;;;
 
Περίπου 100 σκύλοι πήραν μέρος στο προ-Καρναβάλι στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Η μπάντα 10 αντρών ξεκίνησαν το πανηγύρι με το τραγούδι «Cidade Maravilhosa» (θαυμάσια πόλη). πολλά σκυλιά φορούσαν τα χρώματα της Χαβάης, μικροσκοπικά tutus, φτερά αγγέλου και άλλα περίεργα στολίδια.
Οι ιδιοκτήτες έλεγαν ότι τα σκυλιά αγαπούν το καρναβάλι. Κατά πόσο ισχύει όμως;
Μήπως απλά δέχονται όλη αυτή τη γελοιότητα;
 
 

3D ΕΙΚΟΝΕΣ

ΔΕΙΤΕ τις πιο ΑΠΙΘΑΝΕΣ 3D εικόνες της εβδομάδας!!!! (PHOTOS)
 
Το 3D είναι η νέα μόδα και μας έχει ξετρελάνει όλους.
Καλλιτέχνες και γραφίστες από όλον τον κόσμο προσπαθούν να φτιάχνουν συνεχώς τις καλύτερες τρισδιάστατες εικόνες. Το Athensmagazine.gr σας βρήκε τις καλύτερες εικόνες της εβδομάδας
 
 
 

Ο ΤΖΟΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ

ΕΣΥ ΗΞΕΡΕΣ γιατί οι περισσότεροι τζογαδόροι είναι ηλικιωμένοι και πάσχουν από άνοια;
 
ΕΣΥ ΗΞΕΡΕΣ γιατί οι περισσότεροι τζογαδόροι είναι ηλικιωμένοι και πάσχουν από άνοια;
 
Το 2013 η βιομηχανία του τζόγου στις ΗΠΑ παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, οι περισσότεροι από τους μισούς πελάτες της, είναι άνω των 50 ετών. Ο David Oslin, ερευνητής από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανίας, αναφέρει ότι την προηγούμενη χρονιά, το 70 % των ατόμων που συμμετείχαν σε τυχερά παιχνίδια ήταν ηλικιωμένοι, ηλικίας άνω των 65 ετών κι ότι από αυτούς, ο 1 στους 11 είχε ποντάρει και χάσει, περισσότερα χρήματα από αυτά που είχε την πολυτέλεια να χάσει.
Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι οι ηλικιωμένοι που παρουσιάζουν παθολογική προσκόλληση στον τζόγο, είναι πιθανόν να έχουν κακή ψυχική και σωματική υγεία και να ανήκουν στα χαμηλότερα εισόδηματα. Αυτοί αποτελούν και τη βασική πελατεία, που τροφοδοτεί με τα περισσότερα κέρδη την βιομηχανία του τζόγου.
 

ΣΚΑΦΑΤΟΙ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Empuriabrava στην Καταλονία της Ισπανίας , Μία από τις μεγαλύτερες μαρίνες του κόσμου

edna od najgolemite Marini-0001
edna od najgolemite Marini-0002
 

ΛΕΥΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ Μ.Κ.Ο.

 
 
Έτσι γινόταν η ΚΟΜΠΙΝΑ με την ΜΚΟ! Διαβάστε στο Athens Magazine το τέχνασμα που χρησιμοποιούσαν και θα ΦΡΙΚΑΡΕΤΕ με τα λαμόγια!!!
 
Για να συγκαλυφθεί η ελλειμματική αυτή συμμετοχή της Μ.Κ.Ο., επινοήθηκε τέχνασμα εικονικών δωρεών.
Ειδικότερα οι αλλοδαποί εργαζόμενοι στα προγράμματα αποναρκοθέτησης, όπως για παράδειγμα ναρκαλιευτές, φέρονταν ότι επέστρεφαν στη Μ.Κ.Ο. υπό τη μορφή δωρεάς το 20-30% των φερόμενων αποδοχών τους, τις οποίες η Μ.Κ.Ο. δεν καταχωρούσε, ως όφειλε, στα σχετικά βιβλία που τηρούσε, αλλά αντίθετα τα παρουσίαζε ως ίδια συμμετοχή της, εξασφαλίζοντας έτσι περαιτέρω χρηματοδότηση.
 
Εκτός από την παραπάνω ιδιότυπη μεθοδολογία, ουσιαστικά ανακύκλησης του δημοσίου χρήματος, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, δεν εφαρμόστηκαν επιπλέον διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας σχετικά με τη χρηματοδότηση των Μ.Κ.Ο.
Συγκεκριμένα: