Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΑΙΤΝΑ

VIDEO: Η Αίτνα βρυχάται ξανά
Καπνοί και στάχτες πάνω από την Αίτνα. Πίδακες λάβας εκτινάσσονται από την Δευτέρα. Ψυχραιμία συνιστούν οι ιταλικές αρχές

Έντονη δραστηριότητα παρατηρείται από χτες στο πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, την Αίτνα, με πίδακες λάβας να εκτινάσσονται τις τελευταίες ώρες σε ύψος 100 μέτρων.

Εξαιτίας του καπνού και της στάχτης που μεταφέρεται από τον αέρα, έκλεισε για κάποιες ώρες το αεροδρόμιο της πόλης Κατάνια.
Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, οι οικισμοί που βρίσκονται γύρω από το ηφαίστειο δεν κινδυνεύουν.

ΛΑΡΙΣΑ - ΛΑΡΙΣΑ

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Η πόλη με τις περισσότερες Πόρσε Καγιέν!!!


Πεινάνε!...
Ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ πέτυχε η Λάρισα, η αγροτική πόλη των 250.000 κατοίκων, αφού είναι εκείνη κι όχι το Λονδίνο ούτε η Νέα Υόρκη, η απόλυτη...
πρωταθλήτρια σε ιδιοκτήτες Πόρσε Καγιέν

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του "Έθνους", ο Ηρακλής Πολεμαρχάκις, πρώην επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, σε άρθρο του αποκαλύπτει, πως πρωτεύουσα των πολυτελών αυτών αυτοκινήτων δεν είναι άλλη πανευρωπαϊκά, από τη Λάρισα, "γεγονός που έχει μετατραπεί σε προσφιλές θέμα συζήτησης στην Στουτγγάρδη, το λίκνο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας".

Στο άρθρο του στο περιοδικό του βρετανικού πανεπιστημίου Γουόρικ - όπου και διδάσκει - που αναδημοσίευσε η Athens News, ο κ. Πολεμαρχάκις επισημαίνει το αυτονόητο, ότι το συγκεκριμένο ρεκόρ είναι μάλλον περίεργο για μια αγροτική περιοχή, πόσω μάλλον εάν κανείς αναλογιστεί ότι ο αγροτικός τομέας στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά ανθηρός μπορεί να χαρακτηρισθεί, δεδομένου ότι η αγροτική παραγωγή αποτελεί μόλις το 3,2% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος (στοιχεία 2009) από 6,65% που ήταν το 2000 ενώ τα κονδύλια και οι επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνιστούν περίπου το μισό του εθνικού αγροτικού εισοδήματος.