Κυριακή 21 Απριλίου 2013

ΤΣΙΓΑΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ

Κυριακή, 21 Απριλίου 2013


Ξεκινά η πώληση τσιγάρων από τα σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος.


Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος ανακοίνωσε ότι εισέρχεται σε μία νέα κατηγορία προϊόντων, βασιζόμενη στις πρόσφατες αλλαγές περί απελευθέρωσης επιμέρους αγορών του λιανεμπορίου στις οποίες προχώρησε πρόσφατα η κυβέρνηση.


Ειδικότερα η Μαρινόπουλος κάνει... άνοιγμα στην εμπορία προϊόντων. Πρόκειται για τα προϊόντα καπνού τα οποία λανσάρονται πιλοτικά στα πρώτα καταστήματα και αμέσως μετά το Πάσχα θα αρχίσουν να τοποθετούνται βάσει συγκεκριμένου πλάνου στα πρώτα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας.

Στόχος της εταιρείας, όπως επισημαίνει, είναι σε διάστημα 2 μηνών να καθιερωθεί σε αυτή την αγορά με 250 καταστήματα και επί της ουσίας με τα υπερμάρκετ Carrefour και τα σούπερ μάρκετ Carrefour Μαρινόπουλος.

Η προμήθεια των προϊόντων καπνού θα γίνεται από τα δίκτυα χονδρικής της σχετικής αγοράς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μαρινόπουλος Α.Ε., Ζερόμ Λουμπέρ, σχολιάζοντας την ανωτέρω εξέλιξη δήλωσε ότι:
«Η απόφαση της εταιρίας να εισέλθει στην κατηγορία αυτή θα στηρίξει την γενικότερη προσπάθειά της για μια θετική πορεία μέσα στο 2013 χρονιά η οποία λόγω της ύφεσης αξιολογείται δύσκολη για το λιανεμπόριο συνολικά, ενώ εντάσσεται στη στρατηγική απόφασή της να επεκταθεί σε κάθε κατηγορία προϊόντων που θα απελευθερωθεί από εδώ και στο εξής».


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2013/04/blog-post_9709.html#ixzz2R7juTd4D

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΓΟΥΣΤΑ

Κυριακή, 21 Απριλίου 2013


Οι διακοπές του... αλκοολικού

ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
 

Στη λίστα αυτή θα βρεις μόνο σοβαρά αλκοολικά events και φεστιβάλ. Δεν είσαι κάνα πιτσιρίκι να ψάχνεις μεθυσμένες εξαλλοσύνες! Είσαι ψαγμένος... αλκοολικός και θες το κάτι παραπάνω στις διακοπές σου: το μέρος που θα σου δώσει την απαραίτητη δόση ποτού και το κίνητρο να μάθεις κάτι περισσότερο...

Τα μέρη που θα παρελάσουν μπροστά στα μάτια σου λοιπόν είναι αυτά και μόνο αυτά που οι λάτρεις της μπίρας, του κρασιού και των άλλων ποτών βρίσκουν ακαταμάχητα. Μόνο εδώ δικαιώνονται απόλυτα οι παραδόσεις του «τσουξίματος».

Σε γωνιές του κόσμου δηλαδή που διαθέτουν την αντίστοιχη κουλτούρα και παράδοση για να σου δώσουν το απόλυτο που ψάχνεις. Ετοίμασε τις αλκοολικές σου βαλίτσες και φύγαμε!

No 10 - Mendoza, Αργεντινή



Μπορεί η Χιλή να είναι πιο ξακουστή για τα κρασιά της, η Αργεντινή είναι ωστόσο η 5η μεγαλύτερη οινοπαραγωγός χώρα του κόσμου, και την ποικιλία σταφυλιών Malbec μόνο εδώ θα τη βρεις στα καλύτερά της. Και βέβαια η καρδιά και η ψυχή του αργεντίνικου κρασιού είναι η Mendoza, η ιστορική επαρχία που φιλοξενεί μόνο ψαγμένους ουρανίσκους από όλον τον κόσμο.

Αμύητους τουρίστες δεν θα βρεις εδώ. Η μαγεία της περιοχής σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μόνο το 6% της οινοπαραγωγής εξάγεται, θα σε κάνουν να θες να πίνεις άλλο κρασάκι σε κάθε ποτηράκι...

No 9 - Ο γύρος της βότκα: Κρακοβία, Πολωνία



Κι ενώ τη βότκα μοιραία την έχεις συνδέσει με τη Ρωσία, στην Πολωνία θα τη βρεις σε πιο κλειστό κύκλο. Άσε που υπάρχουν και πειστήρια ότι η βότκα ανακαλύφθηκε αρχικά στην Πολωνία.

Και βέβαια στη γραφική πόλη της Κρακοβίας θα βρεις άφθονα μικρά και ιδιαίτερα αποστακτήρια, αλλά και οργανωμένα tours και γευσιγνωστικές βραδιές, βότκα με μέλι (Krupnik) και πολλές ακόμα premium φίρμες της χώρας (Zubrowka, Goldwasser κ.λπ.).

No 8 - Το μονοπάτι της τεκίλα: Jalisco, Μεξικό



Αν είσαι λάτρης του χυμού της μπλε αγαύης, το Jalisco είναι ο απόλυτος προορισμός για σένα: πάνω από το 90% της παγκόσμιας παραγωγής τεκίλα λαμβάνει χώρα εδώ. Τα μεγάλα και ξακουστά αποστακτήρια (Jose Cuervo, Sauza, Cazadores, Tezon και Herradura) είναι εγκατεστημένα σε τεράστιες εκτάσεις μπλε αγαύης.

Και βέβαια θα δοκιμάσεις τεκιλίτσες που δεν πίστευες ποτέ ότι υπάρχουν. Πιες μερικές γουλιές από την Almendrado με γεύση αμυγδάλου και τα λέμε...

No 7 - Φεστιβάλ ουίσκι «The Spirit of Speyside»: Σκοτία



Με τα περισσότερα αποστακτήρια συγκεντρωμένα από κάθε άλλη επαρχία της Σκοτίας, το Speyside είναι γνωστό ως το μέρος που παράγεται το καλύτερο single malt Scotch! Έχουμε και λέμε: Macallan, Aberlour, The Balvenie, Cragganmore, Glen Grant, Glen Moray, Glenlivet, Glenfiddich είναι μερικές μόνο από τις θρυλικές φίρμες που θα παρελάσουν μπροστά σου.

Και βέβαια το φεστιβάλ είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις την αναζήτηση του δικού σου καλύτερου ουίσκι. Ένα τετραήμερο είναι αρκετό για να μυηθείς αμετάκλητα στη μαγεία του single malt και να επισκεφτείς τα αποστακτήρια-θρύλους της περιοχής, όπου ο μύθος λέει ότι εδώ πρωτο-παράχθηκε το ουίσκι...


ΟΛΥΜΠΟΣ - ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ

21 Απριλίου 2013

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ!!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Θα ετοιμαστούμε για να κάνουμε μαζί μια ανάβαση στο μυθικό αυτό βουνό και να ανακαλύψουμε τα μυστικά του. Ανεβαίνοντας το, θα διαπιστώσετε και εσείς, ότι οι...

θρύλοι το τυλίγουν απο κάθε πλευρά. Εχουν ακουστεί απίστευτες ιστορίες για αυτό το βουνό. Για νεραϊδότοπους, για επισκέψεις ιπτάμενων δίσκων στο "μπαλκόνι" του Δία, για ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά πεδία κ.α.

Όλα αυτά φυσικά, μπορεί να είναι απλοί μύθοι, μπορεί να είναι και φανταστικές ιστορίες. Ένα όμως είναι σίγουρο. ότι οι κάτοικοι στις γύρω περιοχές του Ολύμπου, έχουν να σας πούνε πολλές ιστορίες γιατί ζούνε καθημερινά αυτούς τους θρύλους...


Μέσα σε όλα αυτά , ένα μεγάλο ρόλο παίζουν και τα ανεξήγητα φυσικά φαινόμενα του Ολύμπου. Πανω στα οποία έχουν γίνει δεκάδες μελέτες απο πάρα πολλούς επιστήμονες , φυσικούς, γεωλόγους και άλλους. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν μαζί, εδω στο Ελληνικό Αρχείο, να δούμε τα κυριότερα απο αυτά τα "μυστικά" του Ολύμπου.

Το Στεφάνι του Δία



Όποιος βρεθεί στην περιοχή του Ολύμπου, που απο τα αρχαία χρόνια ονομάστηκε "Το στεφάνι του Δία", θα αντικρίσει ένα εκπληκτικό φαινόμενο. Κάθε πρωί με την ανατολή του Ηλίου, οι σκιές που δημιουργούντε στην κόψη του βουνού, απεικονίζουν το πρόσωπο του Δία με όλα τα χαρακτηριστικά του! Έιναι ένα γεγονός , το οποίο όλοι οι κάτοικοι των γύρω χωριών του Ολύμπου γνωρίζουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η τοποθεσία αυτή, έχει ονομαστεί "Ο θρόνος του Δία"!


Οι πυραμίδες του Ολύμπου



Υπάρχουν οι πυραμοειδές κορυφές του Ολύμπου ,οι οποίες σύμφωνα με την παράδοση αλλά και την άποψη μελετητών, μόνο τυχάιες δεν έιναι.. Απο την αρχαία Ελλάδα ξέρουμε ότι όλες οι σημαντικές τοποθεσίες που επέλεγαν οι Έλληνες, βρίσκονταν σε στρατηγικής σημασίας σημεία ή και σε ιερούς τόπους απο την ίδια την φύση. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τις πυραμίδες του Ολύμπου.


Μόνο που σύμφωνα με την παράδοση αλλά και τις ιστορίες των κατοίκων του Ολύμπου, οι οποίες σώζονται μέχρι σήμερα, αυτές οι πυραμίδες δημιουργήθηκαν τους αρχαίους χρόνους, είτε απο μια προηγμένη ανθρώπινη τεχνολογία, αφού φαίνονται να είναι λαξευμένες, είτε ότι τις δημιούργησαν οι ίδιοι οι θεοί για δικά τους στρατηγικά σημεία.
Στις τρεις αυτές κορυφές των πυραμίδων βρίσκονται οι περιοχές Τούμπα, Αγ. Αντώνιος και Προφήτης Ηλίας αντίστοιχα.

Το σημαντικό και καθόλου μυθολογικό στοιχείο για τις πυραμίδες είναι οι αποστάσεις και οι μοίρες που σχηματίζουν οι γωνίες τους! Επιστήμονες λένε οτι την ίδια ακριβως γωνία έχουν και τα 3 αστέρια της ζώνης του Ορίωνα στον ουρανό. Τις λεγόμενες "Τρείς Βασιλείες".


Απο τα 3 αυτά άστρα, τα δύο είναι σε εύθεία γραμμή και το τρίτο απέχει 27 μοίρες. Ακριβώς την ίδια γωνία μοιρών αλλα και την πλήρη ταύτιση με τα 3 άστρα του Ορίωνα, έχουν οι 3 πυραμίδες του Ολύμπου. Σκεφτήκατε πού αλλού στην Γή, συμβαίνει η ίδια αυτή ακριβώς ευθυγράμμιση με την ζώνη του Ορίωνα; Ναί, καλά το σκεφτήκατε..

Στις πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο! Και εδώ έρχονται οι ιστορίες και οι μύθοι, για το κατα πόσο είναι φυσικές ή.... τεχνητές, οι πυραμίδες του Ολύμπου.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΡΟ ΚΟΛΟΜΒΟΥ

21 Απριλίου 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ χτίστηκε στην Αμερική 1.000 χρόνια πριν πατήσει το πόδι του ο Κολόμβος!!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μέσα στο δάσος του Cockaponset State Forest στο Νότιο Connectikut, κοντά στο χωριό Guiulford, βρίσκεται η αρχαιότερη Χριστιανική Εκκλησία της Νοτίου Αμερικής...

αριστοτεχνικά σκαλισμένη από πέτρα. Οι επιγραφές που είναι στην εκκλησία, η οποία μάλιστα είναι... Ελληνική, γράφουν ότι χτίσθηκε το 480 μ.Χ. δηλαδή πάνω από 1500 χρόνια από σήμερα και 1.000 χρόνια πριν από τον Χριστόφορο Κολόμβο.
 
Ένας ειδικός ερευνητής, ο Frederick J. Pohl, μελετώντας τις επιγραφές, τοποθέτησε την άφιξη των Ελλήνων χριστιανών στην Βόρειο Αμερική γύρω στα 480 μ.χ. , σε μία εποχή μεγάλων ανακατατάξεων στο Βυζάντιο.

Αποκαλύφθηκε η ελληνική εκκλησία που χτίστηκε στην Αμερική 1.000 χρόνια προτού πάει ο Κολόμβος!

Πηγή: agioritikovima.gr