Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ

Σπαρτιάτες .

Λέγεται ότι…
- Οι Σπαρτιάτες πολεμιστές, φορούσαν ερυθρό μανδύα, για μην διακρίνονται τα αίματα των πληγών τους και παίρνουν θάρρος οι αντίπαλοί τους.
- Οι Σπαρτιάτες, δεν ρωτούσαν πόσοι είναι οι εχθροί, αλλά που είναι.
- Κατά την περίοδο των Πελοποννησιακών Πολέμων, οι ασπίδες των Σπαρτιατών έφεραν πάνω τους το γράμμα «Λ» (Λακεδαιμόνιοι). Ήταν ένα είδος ψυχολογικού πολέμου, υπενθυμίζοντας έτσι συνεχώς στους αντιπάλους, ποιους ακριβώς πολεμούσαν (δηλαδή τους καλύτερους πολεμιστές στην Ελλάδα).
- Όταν κάποιος ρώτησε τον βασιλιά Αγησίλαο, γιατί η Σπάρτη είναι ατείχιστη, τότε αυτός, δείχνοντας τα σώματα των Λακεδαιμονίων, απάντησε: «Αυτά είναι τα τείχη των Λακεδαιμονίων!».
- Οι Σπαρτιάτες, θεωρούσαν που αυτό που τους χάριζε τη δόξα και την ελευθερία, ήταν η περιφρόνηση προς τον θάνατο.
- Στη Σπάρτη, επιτύμβιες στήλες, με αναγραφόμενο το όνομα του νεκρού, επιτρέπονταν μόνο εάν αφορούσαν πεσόντες στον πόλεμο. Στις κηδείες των Σπαρτιατών δεν υπήρχαν εκδηλώσεις πένθους και κλάματα.
- Ένας Έλληνας που δοκίμασε τον μέλανα ζωμό, είπε πως τότε κατάλαβε, «γιατί οι Σπαρτιάτες βαδίζουν με τέτοια ευχαρίστηση προς τον θάνατο…».
- Σε κάποια από τις Ολυμπιάδες, ένας γέροντας προσήλθε στο Στάδιο για να παρακολουθήσει τους αγώνες. Μάταια όμως προσπαθούσε να βρει μία θέση για να καθίσει. Μόλις πλησίασε το μέρος όπου κάθονταν οι Σπαρτιάτες, αυτοί αμέσως σηκώθηκαν από σεβασμό για να του προσφέρουν τη θέση τους. Οι υπόλοιποι Έλληνες που βρίσκονταν εκεί γύρω επαίνεσαν του Σπαρτιάτες. Τότε ο γέροντας είπε: «Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ποιο είναι το καλό. Μόνον οι Σπαρτιάτες, όμως, το πράττουν».
- Ο Λυκούργος, είχε απαγορεύσει τον καλλωπισμό. Σε όλους, γενικά, που ασχολούνταν επαγγελματικά με τον καλλωπισμό απαγόρευσε την είσοδο στη Σπάρτη, επειδή με τις επίπλαστες τέχνες τους κατέστρεφαν το πραγματικό κάλλος.
- Όταν κάποιος πρόβαλε αξίωση για εγκαθίδρυση δημοκρατίας στη Σπάρτη, ο Λυκούργος του απάντησε: «Καθιέρωσε πρώτα εσύ τη δημοκρατία στο σπίτι σου…».
- Όταν ο Λυκούργος ερωτήθηκε γιατί οι Σπαρτιάτες αγωνίζονται μόνο σε αγωνίσματα που δεν έχουν ανάταση χεριού, απάντησε: «Για να μην συνηθίσει κανείς να υποχωρεί στους κόπους».
- Σύμφωνα με τον Λυκούργο, δεν ήταν «ούτε γενναίο, ούτε σύμφωνο προς τα ελληνικά ήθη, το να σκοτώνεις ανθρώπους που υποχωρούν».
- Όταν κάποιος Σπαρτιάτης ζήτησε να μάθει για ποιον λόγο τους απαγόρευσε να πολεμούν εναντίον οχυρωμένων φρουρίων, ο Λυκούργος απάντησε: «Για να μην σκοτώνονται οι γενναιότεροί μας, από γυναίκες, ή παιδιά, ή από παρόμοιους προς αυτά ανθρώπους».

ΤΑΠΑ ΚΟΥΦΟΥ ΣΕ ΛΕΜΠΡΟΝ

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012

Δείτε την τάπα του Κουφού στον Λεμπρόν Τζέιμς

Στο πρωτάθλημα του NBA οι πρωταθλητές του Miami Heat προσπαθούν να ξαναβρούν το ρυθμό τους. Στο χθεσινό παιγνίδι στο Ντένβερ, οι Miami Heat κέρδισαν τους Nuggets με 98-93...
Ο Λεμπρόν Τζέιμς με 27 πόντους, 12 ασίστ και 7 ριμπάουντ ήταν ξανά ο κορυφαίος των πρωταθλητών που αγωνίστηκαν χωρίς τον τραυματία Ντουέιν Ουέιντ, ενώ κρυφό χαρτί του Έρικ Σπόελστρα ήταν ο Σέιν Μπατιέ με 18 πόντους και 6/7 τρίποντα.

Ενα από τα highlights του αγώνα ήταν η μεγαλοπρεπής τάπα του Κουφού στον Λεμπρόν Τζέιμς. Ο Κώστας Κουφός έπαιξε περίπου 14 λεπτά και είχε 4 πόντους (2/3 δίποντα), 3 ριμπάουντ και 1 τάπα.

Δείτε το κόψιμο του Κουφού στον Τζέιμς.


Πηγή: protothema.gr

ΝΕΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Δύο νέες μάρκες αυτοκινήτων ήρθαν στην Ελλάδα.

Μπορεί οι εισαγωγικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας να αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα και η αγορά αυτοκινήτου να βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα, ωστόσο υπάρχουν αυτοκινητοβιομηχανίες που επενδύουν ακόμα και τώρα στην Ελλάδα. 


 
Πρόκειται για την ιταλική εταιρεία Tropical και την κινεζική Great Wall.
H πρώτη έχει ήδη... εισάγει από τον περασμένο Μάρτιο ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο με την ονομασία Tazzari Zero, έχοντας κάνει και δύο πωλήσεις, σε ιδιώτη στη Θεσσαλονίκη και στο ΤΕΙ Κοζάνης. Η δεύτερη, μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Κίνας, θα ξεκινήσει να δραστηριοποιείται άμεσα, μέσω της εισαγωγικής εταιρείας Agripan SA, αυτής που διακινεί και τα Daihatsu.

Το Tazzari Zero, είναι διθέσιο αμιγώς ηλεκτροκίνητο, έχει αυτονομία 150 χιλιομέτρων και φορτίζεται από μια απλή πρίζα. Το κόστος κίνησης του είναι ιδιαίτερα χαμηλό, καταναλώνοντας ενέργεια μόλις 1,5 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα. Η κεντρική αντιπροσωπεία βρίσκεται στη λεωφόρο Αθηνών, υπάρχει μια στη Σαντορίνη, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και ένα ακόμα ντίλερ στη Βόρεια Ελλάδα. Η τιμή του αυτοκινήτου είναι στα 25.900 ευρώ, η εγγύηση είναι δύο χρόνια και με επιπλέον 2.000 ευρώ ανεβαίνει στα έξι έτη.

Όσον αφορά την Great Weal, θα διακινήσει συνολικά στη χώρα μας πέντε μοντέλα. Η επίσημη εισαγωγή από την Agripan θα αρχίσει πιθανότατα στις αρχές του 2013, με τη γκάμα να καλύπτει όλες σχεδόν τις κατηγορίες. Πιο συγκεκριμένα, στη βάση θα βρίσκεται το C10 ένα μικρό hatchback, ακολουθεί το C20 ένα μεγαλύτερο όχημα τύπου 4x4, το sedan C30, το Hover H6 (SUV) και το Steed (Pick up). Τα μοντέλα της σειράς C θα τροφοδοτούνται από ένα κινητήρα 1,5 λίτρου με 100 ίππους, με τα δύο τελευταία να είναι διαθέσιμα και με ένα diesel 2.0 λίτρων με 150 ίππους.

Τα μηχανικά σύνολα των αυτοκινήτων είναι τεχνολογίας Euro 5 και όλα έχουν πέντε χρόνια εργοστασιακή εγγύηση. Επίσης, η εισαγωγική εταιρεία σκέφτεται να τοποθετήσει στο βασικό εξοπλισμό τους και σύστημα υγραεριοκίνησης. Όσο για τις τιμές, αν και δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, είναι βέβαιο ότι θα είναι από τις πλέον ανταγωνιστικές της αγοράς.

Λουκάς Παπαλάμπρος


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2012/11/blog-post_2102.html#ixzz2CKdPTUXN