Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

26 Δεκ 2012




Δείτε ποιά πόλη έχει αυτή τη στιγμή το περισσότερο κρύο και ποιά την περισσότερη ζέστη

78 βαθμούς Κελσίου διαφορά, έχουν στις μεταξύ τους θερμοκρασίες, οι δύο πόλεις αυτή την ώρα.
Δείτε ποιές είναι:





Η πιό κρύα πόλη, είναι το Vilyuysk της Ρωσίας, στη Σιβηρία, μια πόλη 10.000 κατοίκων, στην οποία η θερμοκρασία είναι αυτή την ώρα -42

Η πιό ζεστή, είναι το Περθ της Αυστραλίας, μια πόλη 2 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου η θερμοκρασία είναι αυτή την ώρα +36.



ΣΤΗ ΜΕΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012


Οι Γερμανοί δε θέλουν μόνο τα κλειδιά... Τα θέλουν όλα!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αποφασισμένοι να επιβάλλουν τη θέληση και τους σχεδιασμούς τους για τη δημόσια περιουσία, εμφανίζονται οι Γερμανοί. Θέλουν να είναι αυτοί που θα...

ελέγχουν απόλυτα τη οικονομική και παραγωγική δομή της χώρας τα επόμενα χρόνια, ασκώντας ασφυκτικό έλεγχο στη διακυβέρνηση και τις στρατηγικές επιλογές της χώρας.

Ήδη το ΤΑΙΠΕΔ λειτουργεί και συμπεριφέρεται ως όργανο των δανειστών που λογοδοτεί μόνο σε αυτούς. Συμπεριφέρεται σα να μην υπάρχει ούτε κυβέρνηση ούτε αρμόδιοι υπουργοί.

Ουσιαστικά η λειτουργία του, όπως επισημαίνουν θεσμικοί παράγοντες και καθηγητές συνταγματικού δικαίου, κινείται στα όρια της νομιμότητας και της συνταγματικής εκτροπής.

Επιχειρεί να εντάξει προς αξιοποίηση, ακόμα και ακίνητα που η κυριότητα του δημοσίου αμφισβητείται ενώ έχει βάλει στο μάτι και την ακίνητη περιουσία της αυτοδιοίκησης.

Δήμοι που είχαν διαγωνισμούς σε εξέλιξη για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τους, έλαβαν εξώδικο από το ΤΑΙΠΕΔ να αναστείλουν τους διαγωνισμούς αφού το Ταμείο θεωρεί ότι τα ακίνητα ανήκουν σε αυτό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Δήμος Ρόδου, που έλαβε εξώδικο από το ΤΑΙΠΕΔ να ακυρώσει το διαγωνισμό που βρίσκεται στην τελική φάση για την παραχώρηση μαρίνας σε ιδιώτη.

Το ΤΑΙΠΕΔ αδιαφορεί για τις αστικές και ποινικές ευθύνες που θα προκύψουν εις βάρος του Δήμου από τους ιδιώτες που συμμετέχουν στη διαγωνιστική διαδικασία. Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν πολλά και πολλαπλασιάζονται όσο περνάει ο καιρός.

Οι Γερμανοί ενδιαφέρονται για το Ελληνικό και το παραλιακό μέτωπο της Αττικής και δεν σκοπεύουν να αφήσουν τη διαγωνιστική διαδικασία στα χέρια του Υπουργείου Ανάπτυξης και στους σχεδιασμούς του κ.Χατζηδάκη. Απαιτούν να αναλάβει την ευθύνη αλλά και την πλήρη αρμοδιότητα το ΤΑΙΠΕΔ.

Την ίδια στιγμή επιδιώκουν να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου αλλά και στις έρευνες για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου.

Προωθείται η σύσταση ενός κονσόρτσιουμ με τη συμμετοχή γερμανικών κεφαλαίων αλλά και τη συμμετοχή γαλλικών εταιρειών που διαθέτουν την ανάλογη τεχνογνωσία στην έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου.

Οι Γερμανοί, γνωρίζοντας και το έντονο ενδιαφέρον των ΗΠΑ, είναι βέβαιο ότι δεν θα διακινδυνεύσουν μία σύγκρουση μαζί τους και θα επιδιώξουν να διαπραγματευθούν μαζί τους για το ποσοστό συμμετοχής τους. Σε αυτή τη διαπραγμάτευση, θεωρούν ότι θα βρίσκονται σε θέση ισχύος αφού έχουν πάρει, κυριολεκτικά και μεταφορικά, τα κλειδιά της χώρας.

NICK THE GREEK

Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012

Χριστούγεννα 1966: Όταν πέθανε ο θρυλικός Nick the Greek

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Οι γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων φέρνουν στο προσκήνιο τον τζόγο, ο οποίος όχι μόνο έχει την τιμητική του αλλά από πολλούς θεωρείται και «καλή τύχη» για το νέο έτος...

Τη στιγμή όμως που για κάποιους αποτελεί μια ευχάριστη συνήθεια, για κάποιους άλλους υπήρξε τρόπος ζωής.

Ο λόγος για τον Nick the Greek, τον γνωστότερο επαγγελματία παίκτη τυχερών παιχνιδιών στον κόσμο και μεγαλύτερο τζογαδόρο στην Αμερική, ο οποίος απεβίωσε σαν σήμερα.

Ο Νικόλας Ανδρέας Δάνδολος ή κατά κόσμο Nick the Greek γεννήθηκε στη Κρήτη, και πιο συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο στις 27 Απριλίου του 1883.

Γόνος πλούσιας οικογένειας (ο πατέρας του ήταν έμπορος) αποφοίτησε από το Ελληνικό Ευαγγελικό Κολέγιο της Σμύρνης, όπου μελέτησε φιλοσοφία. Μετά από παρότρυνση των γονιών του, ο Νικόλας στην ηλικία των 18 ετών, φεύγει για τις ΗΠΑ, όπου αρχικά εγκαθίσταται στο Σικάγο, με εβδομαδιαίο χαρτζιλίκι 150$. Σχετικά σύντομα μετακομίζει στο Μόντρεαλ, όπου η γνωριμία του με τον διάσημο αναβάτη στις ιπποδρομίες Phil Musgrave, έμελλε να αποτελέσει σταθμό στη ζωή του.

Γοητευμένος από τα στοιχήματα, έπαιξε και κέρδισε σχεδόν μισό εκατομμύριο δολάρια μέσα σε έξι μήνες, γεγονός που τον βοήθησε να κατασταλάξει στο «επάγγελμα» το οποίο θα ακολουθούσε. Ωστόσο, η τύχη δεν υπήρξε πάντα πιστή του σύντροφος.