Σάββατο 7 Μαΐου 2016

ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑ

«Μαγική» μπαταρία που διαρκεί για πάντα ανακαλύφθηκε κατά λάθος 
http://www.econews.gr/wp-content/uploads/2016/05/mpataries-fortisi-129975.jpg


Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Ιρβάιν (UCI) χρησιμοποίησαν χρυσό και διάφορα άλλα πιο εξωτικά υλικά για να κατασκευάσουν μια μπαταρία νανοκαλωδίων που διατηρεί την αποδοτικότητά της μετά από εκατοντάδες χιλιάδες κύκλους φόρτισης.

Οι συγκρίσεις με τις συμβατικές μπαταρίες λιθίου-ιόντων περιττεύουν. Το καλύτερο, όμως, είναι ότι η εφεύρεση της μπαταρίας που υπόσχεται να αλλάξει το μέλλον της αποθήκευσης ενέργειας έγινε κατά λάθος.


ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΣΙΔΗΡΟ ΣΤΟ ΑΙΜΑ

Επτά τροφές για να "ανεβάσετε" τον σίδηρο στο αίμα σας
http://www.nutrinews.gr/wp-content/uploads/2012/11/fe.jpg


Η απαραίτητη ημερήσια πρόσληψη σιδήρου για τις ενήλικες γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας είναι περίπου 15-20 mg/ημέρα, ενώ για τους ενήλικες άνδρες είναι περίπου 10 mg/ ημέρα. 
Αν οι εξετάσεις αίματος , σας δείξουν το σίδηρο σε χαμηλά επίπεδα , χρειάζετε να προσέξετε τη διατροφή σας. 

Δείτε ποιές τροφές θα σας βοηθήσουν να τον ανεβάσετε. 

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ

Aπίστευτη ανακάλυψη:

Οι επιστήμονες προσπαθούν να «ξεκλειδώσουν» τα μυστικά των πυραμίδων 
εδώ και χιλιάδες χρόνια χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. 
Ωστόσο, πλέον μια νέα μέθοδος υπόσχεται να ρίξει φως στις δομές και τα κρυφά δωμάτια που πολλοί εκτιμούν ότι κρύβονται πίσω από τα τοιχώματα.
Ήδη μια ομάδα επιστημόνων έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί κοσμικά σωματίδια για να δημιουργήσει χάρτες που να δείχνουν την εσωτερική δομή της πυραμίδας Bent, έξω από το Κάιρο.
Σύμφωνα με την Daily Mail οι τρισδιάστατες εικόνες που συνέλεξε η ομάδα αποκαλύπτουν τα εσωτερικά δωμάτια αλλά και ένα δεύτερο κρυφό δωμάτιο.