Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ

Η σύμβαση – μαμούθ του κυρίου Μέργου με την ΔΕΗ.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Ο κύριος Μέργος είναι ο άνθρωπος που έκανε την ανεκδιήγητη δήλωση περί κατώτατου μισθού που εξόργισε την κοινωνία. Μετά την σημερινή αποκάλυψη του “Ολυμπία”, θα καταλάβετε όλοι το ποιόν της παρέας που κυβερνά την Ελλάδα και το απύθμενο θράσος.


Την σύμβαση του κυρίου Μέργου την υπέγραψε μία εταιρεία που διαλύει τον κοινωνικό ιστό με την αύξηση τιμολογίων αλλά και τα οικονομικά της μεγέθη το τελευταίο που δικαιολογούν είναι συμβάσεις ντροπής, με λιμουζίνες και οδηγό.

Δείτε τη:

ΤΟ ΚΛΕΨΙΜΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Είδηση σοκ: Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης που πληρώσαμε έκανε φτερά!


Δημοσιευμένη  εικόνα

Απάντηση πρέπει να δώσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο θέμα που αποκαλύπτει με επιστολή του ο διοικητής του ΟΑΕΔ Βασίλης Κικίλιας στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους ότι ο Οργανισμός δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ από τα 600 εκατ. που έχουν συγκεντρωθεί από την ειδική εισφορά που πληρώσαμε σχεδόν όλοι οι Ελληνες.



Την αποκάλυψη κάνει με σημερινό πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Ελευθεροτυπία σε ρεπορτάζ με τίτλο «Εκανε φτερά η εισφορά αλληλεγγύης» και παραθέτει το έγγραφο-non paper που απέστειλε ο κ. Κικίλιας στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς. Επισημαίνει ότι τα 600 εκατ. είχαν ζητηθεί με έκτακτη φορολογία από τους Ελληνες πολίτες προκειμένου να καταπολεμηθεί η ανεργία.

«Το ποσό της εισφοράς αποτελεί έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού. Από κει και πέρα το πώς η κεντρική πολιτική διοίκηση αξιοποιεί αυτά τα χρήματα, αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Είναι ζήτημα του υπουργείου Οικονομικών. Πάντως, αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν για την ανακούφιση της ανεργίας» δηλώνει ο κ. Κικίλιας στην «Ε».


Ευλόγως δημιουργείται η απορία για ποιό λόγο νομοθετήθηκε η «ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας» και στη συνέχεια δεν αξιοποιήθηκε σε πολιτικές αντιμετώπισής της.

Η εν λόγω εισφορά προβλέπεται στις διατάξεις του άρθρου 38, ν. 3986/2011 και υπολογίζεται σε ποσοστό 2% επί του συνόλου των τακτικών αποδοχών και υπολογίζεται επί του συνόλου των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων όλου του μισθοδορούμενου προσωπικού του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, καθώς επίσης και του ρποσωπικού όλων ανεξαιρέτως των Δημοσίων Επιχειρήσεων/Οργανισμών, των ΝΠΙΔ αλλά και των τραπεζών.

Τι λέει η επιστολή Κικίλια

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στην Δράμα το πρώτο "Farmer' s Market" στην Ελλάδα
Thursday, 21 February 2013 14:08
 
Δράμα: Το πρώτο



Σε μια προσπάθεια στήριξης της τοπικής αγροτικής παραγωγής και ενίσχυσης των ντόπιων καλλιεργητών ξεκινάει την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στη Δράμα (στο χώρο του πάρκινγκ του Διοικητηρίου) σε πιλοτική λειτουργία το πρώτο Farmer's Market της περιοχής μετά από πρωτοβουλία που ανέλαβε η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας στο πλαίσιο του θεσμού που έχει συστήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το πρώτο Farmer's Market στην ανατολική Μακεδονία και Θράκης κι ένα από τα πρώτα που θα λειτουργήσουν σε ολόκληρη την Ελλάδα στοχεύει αφενός στο να δώσει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να γνωρίσουν την τοπική αγροτική παραγωγή της Δράμας ώστε να την προτιμήσουν και αφετέρου να τους προσφέρει φθηνά οπωροκηπευτικά προϊόντα χωρίς την παρεμβολή μεσαζόντων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιάννη Ξανθόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. αγκάλιασε αυτό το νέο θεσμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αντιλαμβανόμενη την ανάγκη τόσο των καταναλωτών ν' αγοράσουν φθηνά αγροτικά προϊόντα αλλά και την προσπάθεια των παραγωγών να προβάλουν τα προϊόντα τους, να τα αναδείξουν και να τα διαθέσουν άμεσα χωρίς μεσάζοντες κι εμπόρους.

Στο Farmer's Market Δράμας μέχρι στιγμής δήλωσαν συμμετοχή εξήντα περίπου παραγωγοί. Θα συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο παραγωγοί της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας που θα διαθέτουν σε τιμές χονδρικής προϊόντα που παράγονται μόνο στη Δράμα.

Η λειτουργία του Farmer's Market έχει οριστεί για κάθε Κυριακή πρωί από τις 09.00 έως τις 14.00 στο χώρο του πάρκινγκ του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας ώστε να δίνεται η ευκαιρία σε όλους τους πολίτες ακόμα και τους εργαζόμενους να επισκεφθούν την αγροτική αγορά στο κέντρο της πόλης και να γνωρίσουν τους ντόπιους παραγωγούς.


Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=87918:sthn-drama-to-proto-farmer-s-market-sthn-ellada&catid=74:sites&Itemid=54#ixzz2LXp7ljoT
Seleo.gr News

ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ


Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Ελλάς – Γαλλία – Χρεοκοπία

 

Στην Αθήνα βρέθηκε χτες για μερικές ώρες ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Τον Φρανσουά Ολάντ υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ήταν πολύ δουλοπρεπής με τον Γάλλο πρόεδρο -όπως και όλοι οι Έλληνες πολιτικοί που τον συνάντησαν- και βελτίωσε την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε πως δεν ήρθε στην Ελλάδα για να πουλήσει όπλα, αφού ξέρει πως οι Έλληνες είναι χ€στηδες και δεν πολεμάνε.

Επίσης, ο Φρανσουά Ολάντ τόνισε πως όχι μόνο δεν ήρθε για να πουλήσει όπλα αλλά ήρθε για αλληλεγγύη προς τους Έλληνες, και ξεκαθάρισε πως η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών, πόλεμος...
στον πόλεμο των αφεντικών.

Όπως δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ, οι γαλλικές εταιρείες θα μπουκάρουν στην Ελλάδα μόλις αρχίσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, για να δείξουν κι αυτές την αλληλεγγύη τους στους Έλληνες.

Σύμφωνα με τον Φρανσουά Ολάντ, η Ελλάδα είναι πάρα πολύ άτυχη που δεν έχει έναν Ροβεσπιέρο να κόβει κεφάλια.

Ο Ολάντ ρώτησε τον Αντώνη Σαμαρά πώς πάει η κατάσταση στην Ελλάδα και αυτός του απάντησε πως δεν ξέρει γιατί φοβάται να ρωτήσει.

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε στον Φρανσουά Ολάντ πως έχει χάσει την περιφερειακή του όραση από το δεξί του μάτι και πως, όταν περνάει κάνα καλό γκομενάκι, είναι αναγκασμένος να γυρνάει ολόκληρο το κεφάλι του και καρφώνεται πολύ άσχημα.

Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς ανάμεσα στην Γαλλία και την Ελλάδα αλλά δεν έχει καταλάβει ακόμα πως αυτά δεν τα πιστεύουν πια ούτε οι γριές που είναι για καλή ψυχή.

Ιδιαίτερα καλή εντύπωση στον Φρανσουά Ολάντ έκανε ο Φώτης Κουβέλης που δεν έβγαζε άχνα και ανάγκασε τον Γάλλο πρόεδρο να ρωτήσει τι κάνει αυτός ο μουγκός μπάρμπας εκεί πέρα αλλά του είπαν πως είναι αριστερός που έχει απαγκιστρωθεί από την Αριστερά και έχει καταπιεί την γλώσσα του.

Ο Φρανσουά Ολάντ, αφού έφαγε το καταπέτασμα, έφυγε πάλι για τη Γαλλία που έχει πάνω από 3 εκατομμύρια ανέργους και έχει βαρέσει κανόνι αλλά κάνει πως δεν το έχει πάρει χαμπάρι ακόμα.

Εγραψε o Pitsirikos

Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013


Για ποια επένδυση μιλάμε;


96086

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας
μετά την επίσκεψή του στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής έκανε μια λιτή δήλωση συνδέοντας το μεταλλείο με την ευημερία της χώρας.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «έχουμε όλοι την υποχρέωση να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα ξένων επενδύσεων στη χώρα. Είναι γνωστό ότι αυτή είναι η μόνη λύση για να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο, το δραματικό πρόβλημα της ανεργίας».
Και αυτή η δήλωση είναι μια καλή ευκαιρία για να ξαναδούμε το θέμα της επένδυσης στο μεταλλείο της Χαλκιδικής. Να δούμε για τι είδους επένδυση μιλάμε και εάν αυτού του είδους οι επενδύσεις θα δώσουν το «φιλί της ζωής» στη χώρα.
Για παράδειγμα:
Η χώρα θέλει επενδύσεις όπου το δημόσιο πουλάει ένα μεταλλείο προς 11 εκατομμύρια ευρώ ενώ η αξία του είναι άνω των 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ;
Η χώρα θέλει επενδύσεις όπου το δημόσιο δεν θα έχει κανένα έσοδο από τις εξορύξεις χαλκού και χρυσού;
Ας δούμε τα στοιχεία αναλυτικά:
1] Το ελληνικό δημόσιο «αγόρασε» τα μεταλλεία από την καναδική εταιρεία TVX στις 12 Δεκεμβρίου του 2003 έναντι 11 εκατομμυρίων ευρώ και μετά από λίγες ώρες τα «πούλησε», χωρίς να διεξαχθεί διαγωνισμός, στην Ελληνικός Χρυσός ΑΕ στην ίδια τιμή!
Όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ έναντι του ποσού των 11 εκατομμυρίων ευρώ παραχωρήθηκαν στην εταιρεία:
-2.500 στρέμματα γης
-40.000 τ.μ βιομηχανικών κτιρίων και γραφείων
-34 οριστικές παραχωρήσεις μεταλλείων έκτασης 317.000 στρεμμάτων (το 1/8 όλου του νομού Χαλκιδικής)
- 11.000 τμ αστικά οικόπεδα
- 310 κατοικίες στο Στρατώνι
-όλος ο εξοπλισμός εξορύξεων
-στοκ 270.000 τόνων συμπυκνώματος αρσενοπυρίτη (με περίπου 250.000 ουγγιές χρυσού)
2] Ένα χρόνο μετά την αγορά των μεταλλείων προς 11 εκατομμύρια ευρώ, η Ελληνικός Χρυσός εξαγοράστηκε σε ποσοστό 65% από την European Goldfields LTD έναντι 125,3 εκατ. δολαρίων (κυρίως σε μετοχές) και τον Ιούνιο του 2007 εξαγοράστηκε άλλο ένα 30% έναντι 178 εκατ. δολαρίων (με ανταλλαγή περίπου του 20% των μετοχών της European Goldfields).
3] Τον Φεβρουάριο του 2012, η European Goldfields απορροφήθηκε από την Eldorado Gold με την αξία της να έχει εκτιμηθεί στα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια.
4] Το κοιτάσματα χαλκού και χρυσού στις Σκουριές, είναι αξίας άνω των 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
5] Η Κομισιόν, τον Φεβρουάριο του 2011 έκρινε παράνομη και ασυμβίβαστη με την εσωτερική αγορά την κρατική ενίσχυση ύψους 15,34 εκατ. ευρώ, η οποία χορηγήθηκε στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, με την πώληση περιουσιακών στοιχείων και γης του δημοσίου σε τιμή κατώτερη της αξίας της και με απαλλαγή της υποχρέωσης καταβολής φόρων. Η χώρα για αυτό το λόγο θα λογοδοτήσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
6] Το ελληνικό δημόσιο δεν θα εισπράξει ούτε ένα ευρώ από τα δικαιώματα εξόρυξης
7] Από την αποκατάσταση του τέλματος Ολυμπιάδας το γκρουπ Εldorado Gold/AKTΩΡ θα έχει αφορολόγητο κέρδος 145 εκατομμύρια ευρώ αφού από τους 339.810 τόνους συμπυκνώματος θα ανακτηθούν τελικά 226.000 ουγγιές χρυσού και 1.427.000 ουγγιές αργύρου. Και θα είναι αφορολόγητο γιατί σύμφωνα με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων «Το προϊόν της συμπύκνωσης θα πωλείται σε μεταλλουργία του εξωτερικού».
8] Σύμφωνα με την εγκεκριμένη ΜΠΕ της εταιρείας, στην πλήρη ανάπτυξη του Επενδυτικού Σχεδίου, σε βάθος δεκαετίας οι εργαζόμενοι θα είναι συνολικά 1.300
Και μια ερώτηση για κλείσιμο:
Το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων έχει καταγγείλει ότι έγιναν 500 προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ και του προγράμματος κατάρτισης ανέργων και συγκεκριμένα :
«Για τους 500 περίπου που "προσλήφθηκαν" με αυτόν τον τρόπο από την εταιρεία τον τελευταίο καιρό, η εταιρεία εισέπραξε από το ΕΣΠΑ 500Χ4.240= 2.120.000 ευρώ!
Το ΕΣΠΑ πλήρωσε στους "προσληφθέντες" από την εταιρεία το ποσό των500Χ2.000= 1.000.000 ευρώ Και από το ταμείο της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ δεν βγήκε ούτε ένα ευρώ»

ΤΡΕΛΛΛΛOI ΑΡΑΒΕΣ