Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΠΩΣ ΕΠΕΙΣΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΔΙΑΣΤΗΜIΚΟ INTERNET

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013


Internet από τη... στρατόσφαιρα σε όλο τον πλανήτη σχεδιάζει η Google




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Πρόσβαση στο Ιντερνετ μέσω... στρατόσφαιρας για όλο τον πλανήτη σχεδιάζει η Google, σε μία προσπάθεια να φέρει το Διαδίκτυο και στα υπόλοιπα 4,8 δισεκατομμύρια άτομα που παραμένουν αποκλεισμένα από τον κυβερνοχώρο.


Στα εργαστήρια της εταιρείας ετοιμάζουν το «Σχέδιο (Τρελό) Αερόστατο» εδώ και 18 μήνες. Αυτές τις μέρες, κάνουν τις...πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις των πρώτων ιντερνετικών αερόστατων στη Νέα Ζηλανδία.
Πρόκειται για χιλιάδες αερόστατα που θα πετούν 18 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της γης και θα στέλνουν με ακτίνες το Ιντερνετ στο έδαφος. Τα αερόστατα κινούνται με ηλιακή ενέργεια και χρειάζονται επίγειους σταθμούς σε απόσταση 100 χιλιομέτρων ο ένας από τον άλλο για να λειτουργήσουν.
Ένα αερόστατο παρέχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε μία περιοχή με έκταση διπλάσια από τη Νέα Υόρκη. Οι χρήστες χρειάζονται έναν δέκτη της Google που θα εγκατασταθεί στον υπολογιστή τους. Αγνωστο παραμένει το κόστος για τον χρήστη.
Στη Νέα Ζηλανδία, οι δοκιμές έγιναν σε 50 εθελοντές. Νωρίτερα, η Google είχε κάνει αντίστοιχα πειράματα στην Καλιφόρνια.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2013/06/internet-google.html#ixzz2WU8BkEgY

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013


Παραλιακή "china town" στην Πάφο φτιάχνουν οι Κινέζοι ...εξαγοράζοντας 1.000(!) πολυτελείς κατοικίες.




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η κυπριακή China Town στα παράλια της Μεγαλονήσου στο απόγειο της οικονομικής κρίσης αλλά και η ρωσική επέλαση στα παράλια της Χαλκιδικής -και όχι μόνο- δικαιολογούν την άποψη που ακούγεται όλο και πιο συχνά τους τελευταίους μήνες, ότι μόνο με επενδύσεις από το εξωτερικό θα μπορούσε να ανακάμψει η παγωμένη αγορά της κατοικίας.



Η είσοδος των Κινέζων στην κυπριακή αγορά με την εξαγορά 1.000 πολυτελών κατοικιών στην περιοχή της Πάφου της... Aristo Development και του κ. Μίλτου Καμπουρίδη της Dolphin Capital ανοίγει την όρεξη στους κτηματομεσίτες, που βλέπουν έναν θετικό οιωνό και για το μέλλον της «πτωχευμένης» ελληνικής αγοράς ακινήτων.

Η κυπριακή China Town στα παράλια της Μεγαλονήσου στο απόγειο της οικονομικής κρίσης και η ρωσική επέλαση στα παράλια της Χαλκιδικής -και όχι μόνο- δικαιολογούν την άποψη που ακούγεται όλο και πιο συχνά τους τελευταίους μήνες, ότι μόνο με επενδύσεις από το εξωτερικό θα μπορούσε να ανακάμψει η παγωμένη αγορά της κατοικίας. «Βρισκόμαστε σε μια εποχή bull market, όπου οι εν δυνάμει αγοραστές και μισθωτές δείχνουν πολύ πιο άγρια τα δόντια τους απ’ ό,τι οι ιδιοκτήτες στην bull market εποχή μέχρι το 2007», αναφέρει στο «business stories» ο κ. Παύλος Αβδελάς, επικεφαλής της Remax Elite, προσθέτοντας ότι λόγω έλλειψης ρευστότητας οι προσφορές που δίνονται είναι πολλές φορές απαξιωτικές για τους ιδιοκτήτες, με συνέπεια να μη γίνονται deals. «Εάν δεν υπάρξει ζεστό χρήμα από αγοραστές εκτός Ελλάδας για να δημιουργηθεί ισορροπία στον κατήφορο τιμών, θα φτάσουμε σε επίπεδα τιμών 1995, που είναι η αρχή του πιστωτικού ανοίγματος των τραπεζών». Οπως σημειώνει ο ίδιος, ώθηση στην αγορά μπορεί να δώσει και ο πρόσφατος νόμος του υπουργείου Ανάπτυξης με τον οποίο χορηγείται βίζα σε πολίτες εκτός Σένγκεν για αγορές ακινήτων άνω των 250.000 ευρώ από Αιγύπτιους, Αραβες, Ρώσους, Κινέζους, Σύριους κ.ά.

Η αγορά συνεχίζει να κλυδωνίζεται από την επιβολή νέων φόρων στα ακίνητα, με πρόσφατο το νέο σχέδιο για την κλιμακωτή χρέωση στα αγροτεμάχια, που γονατίζει κυρίως τα παραθαλάσσια οικόπεδα με κτίσματα, αλλά και από τους σχεδιασμούς κυβέρνησης - τρόικας να άρουν το μέτρο των πλειστηριασμών. Μεσιτικά γραφεία εκτιμούν ότι η εφαρμογή του τελευταίου μέτρου θα οδηγήσει σε πλήρη κατάρρευση την κτηματαγορά, η οποία σήμερα βρίσκεται στο 20% των πωλήσεων της προηγούμενης εξαετίας, με αποτέλεσμα το 80% των συναλλαγών να γίνεται από μισθώσεις.

Εάν υπολογιστούν τα περίπου 200.000 απούλητα ακίνητα και τα περίπου 140.000 που εκτιμάται ότι είναι στο κόκκινο λόγω δανείων (το νούμερο ενδέχεται να είναι μεγαλύτερο, αλλά σκοπίμως αποκρύπτεται από τις τράπεζες για να μην εγγράφεται στις επισφάλειες), τότε η αγορά θα κατακλυστεί από ένα απόθεμα 340.000 κατοικιών. Τα ακίνητα αυτά θα πλειστηριαστούν με «σκοτωμένες» τιμές, γεγονός που εκτιμάται ότι θα συμπαρασύρει προς τα κάτω και τις τιμές των απούλητων διαμερισμάτων που μέχρι σήμερα έχουν ισχυρές αντοχές εξαιτίας της περιορισμένης έκθεσης σε δανεισμό των κατασκευαστών. Η εικόνα αυτή προβλέπεται να αλλάξει τον επόμενο χρόνο, όταν θα επιβληθεί ο νέος φόρος σε όλα ανεξαιρέτως τα ακίνητα, που εκτιμάται ότι εκ των πραγμάτων θα κάμψει τους εργολάβους, οι οποίοι θα αναγκαστούν να πουλήσουν. Μέχρι σήμερα οι εργολάβοι ήταν εφησυχασμένοι, καθώς απέφευγαν να πληρώνουν φόρους από τη στιγμή που τα νεόδμητα ακίνητα δεν ήταν ηλεκτροδοτημένα.

Σύμφωνα με τον κ. Αβδελά, τα οικιστικά ακίνητα αξίζουν ως επένδυση μόνο όταν είναι παλαιότητας, «γιατί όταν είναι καινούρια η διαφορά μισθωμάτων, που δεν είναι πάνω από 20%-30%, δεν εξισορροπεί τη διαφορά αγοράς, που μπορεί να είναι 100%-200%». Αυτό θα απαιτήσει μεγαλύτερο χρόνο απόσβεσης του κεφαλαίου απ’ ό,τι το παλαιό, καθώς το νέο αξίζει περισσότερο όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για ιδιόχρηση. «Από τη στιγμή που φορολογήθηκαν οι καταθέσεις στην Κύπρο, "κουρεύτηκαν" τα ελληνικά ομόλογα και φορολογήθηκαν ανηλεώς τα φωτοβολταϊκά, τα ακίνητα παραμένουν κορυφαία επενδυτική επιλογή», σημειώνει.

Η εικόνα δεν αλλάζει αισθητά στα επαγγελματικά ακίνητα, τα οποία λόγω της γενικότερης κρίσης του λιανεμπορίου, της φυγής αλυσίδων, τραπεζών, βιομηχανιών αυτοκινήτων και επίπλων έχουν μείνει ανοίκιαστα για πάνω από τρία χρόνια. Πρόκειται για ακίνητα από 250 τ.μ έως 1.000 τ.μ. στους πιο κεντρικούς άξονες της πόλης - Συγγρού, Ποσειδώνος, Κηφισίας, Βουλιαγμένης και Μεσογείων κ.α.. Σε όλες τις περιοχές οι τιμές έχουν υποχωρήσει περίπου κατά 50% σε σχέση με τις αξίες του 2008. Για παράδειγμα, οι τιμές ενοικίασης γραφείων σε όλους σχεδόν τους εμπορικούς άξονες κυμαίνονται από 6 έως 12 ευρώ το τ.μ., ανάλογα με τον χρόνο ανέγερσης, την κατάσταση και την πρόσβαση σε ΜΜΜ, όταν το 2008 οι τιμές ήταν από 12 ευρώ έως 24 ευρώ ανά τ.μ. Αντίστοιχα, οι τιμές των καταστημάτων ακόμη και στις πιο εμπορικές πιάτσες κυμαίνονται από 20 έως 50 ευρώ το τ.μ., από 50 ευρώ έως 150 ευρώ πριν από πέντε χρόνια!

ΤΕΡΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ

ΕΚΤΑΚΤΟ - "Κλείνει η ΕΥΔΑΠ - Χωρίς νερό για τρεις μήνες"

Συνημμένη Εικόνα: ευδαπ2.jpg



Τις επόμενες μέρες, μπορεί και ώρες, η κυβέρνηση θα αναγγείλει το κλείσιμο της ΕΥΔΑΠ και την –τουλάχιστον- τρίμηνη διακοπή παροχής υπηρεσιών της.


Η απόφαση της κυβέρνησης λήφθηκε προκειμένου να εξυγιανθεί η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτεύουσας, καθώς απασχολείται υπεράριθμο για τις ανάγκες του προσωπικό. Σκοπός της κυβέρνησης λοιπόν είναι από τους 3.000 περίπου εργαζομένους που απασχολούνται αυτό τον καιρό στην ΕΥΔΑΠ, να εργάζονται στην καινούργια Εταιρεία περίπου 700 υπάλληλοι. Την περίοδο που η ΕΥΔΑΠ δεν θα λειτουργεί, οι περίπου 4.300.000 πελάτες της, μέσα από τις 2.020.000 συνδέσεις της, θα πρέπει να εξυπηρετούνται… όπως μπορούν!

ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ:H κόλαση τώρα ξεκινά.. H κυβέρνηση κλείνει νοσοκομεία άμεσα!




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Χωρίς νοσοκομεία αναμένεται να μείνουν οι ασθενείς σε πολλές περιοχές της χώρας καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα προχωρήσει άμεσα σε λουκέτα σε διάφορα ...
νοσηλευτικά ιδρύματα προκειμένου να εξοικονομήσει κονδύλια από το ΕΣΥ.


Τι επιχειρήματα θα παρουσιάσει στην τρόικα ο Ανδρέας Λυκουρέντζος για τα λουκέτα που ετοιμάζονται.

Έως τα μέσα καλοκαιριού αν όχι και νωρίτερα αναμένεται να μπει λουκέτο σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας τα οποία θεωρούνται …περιττά από κυβέρνηση και τρόικα. Οι δανειστές μας καιρό τώρα πιέζουν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να διακόψει τη λειτουργία πολλών νοσηλευτικών ιδρυμάτων επειδή παρουσιάζουν χαμηλή πληρότητα. Ωστόσο η υπόθεση αυτή δεν απεδείχθη εύκολη για τους Έλληνες αξιωματούχους.

Πολλά νοσοκομεία, παρότι παρουσιάζουν πολύ χαμηλή πληρότητα και αποδοτικότητα (ορισμένα δεν ξεπερνούν πολύ το 40%), αποτελούν βασικό μοχλό στήριξης πολλών περιοχών και ειδικά νησιών. Ενδεικτικές οι περιπτώσεις των νοσοκομείων Ικαρίας και Σάμου που μπορεί να μην έχουν μεγάλη πληρότητα, καλύπτουν όμως υγειονομικά πολύ σημαντικά νησιωτικά συμπλέγματα της χώρας μας.

Εκτός αυτού οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών μπροστά στο ενδεχόμενο ενός λουκέτου δεν ήταν και ότι καλύτερο για την κυβέρνηση.

Αποτέλεσμα είναι να έχουν καθυστερήσει δραματικά οι συγχωνεύσεις και τα λουκέτα όχι μόνο σε τμήματα και κλινικές αλλά και σε ολόκληρα νοσοκομεία. Κάτι όμως για το οποίο η ελληνική κυβέρνηση είχε δεσμευτεί στην τρόικα. Γι αυτό και οι δανειστές είχαν εμφανιστεί ιδιαιτέρως ενοχλημένοι για τις καθυστερήσεις αυτές. Εξάλλου είχαν μελετήσει κατά γράμμα το πολυσέλιδο πόρισμα (103 σελίδων) που τους είχαν παρουσιάσει τα στελέχη του υπουργείου Υγείας με αναλυτικά στοιχεία για την αποδοτικότητα του κάθε νοσοκομείου ξεχωριστά.

Έτσι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο αυτό θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες τα λουκέτα-εξπρές σε νοσοκομεία προκειμένου να μπορεί να παρουσιάσει άμεσα αποτελέσματα στους τροϊκανούς.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πρώτα λουκέτα που θα μπούνε δε θα στηριχθούν στην πληρότητα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Θα σφραγισθούν μόνο όσα δεν έχουν εμφανή λόγο να λειτουργούν επειδή π.χ. έχουν σε κοντινή απόσταση άλλο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα. Το προσωπικό θα μεταφερθεί σε αντίστοιχες μονάδες Υγείας για να μπορούν να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ανάγκες διαμηνύουν στελέχη του υπουργείου Υγείας.

Το μεγάλο τσεκούρι θα ξεκινήσει από την Αθήνα.

Πρώτα στη λίστα για λουκέτο είναι:

Το νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα από όπου έχουν ήδη κουρευτεί πολλές κλινικές και μεγάλα τμήματα του προσωπικού έχουν μεταφερθεί στο Αττικόν.

Λουκέτο θα μπει επίσης άμεσα στην Πολυκλινική της Ομόνοιας. Θα διατηρηθούν μόνο τα εξωτερικά ιατρεία ώστε να παρέχεται επείγουσα βοήθεια σε έκτακτα περιστατικά του κέντρου της Αθήνας τα οποία όμως θα διακομίζονται άμεσα σε νοσοκομεία.

Ταυτόχρονα θα κλείσει και το Νοσοκομείο Πατησίων καθώς θεωρήθηκε ότι οι ανάγκες της περιοχής μπορούν να καλυφθούν από άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Το Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο «Η Αγία Ελένη» θα μετατραπεί άμεσα σε ίδρυμα για χρονίως πάσχοντες για μόνιμη φιλοξενία προκειμένου όσοι ασθενείς παρουσιάζουν ανίατα νοσήματα να μπορούν να νοσηλεύονται εκεί και όχι σε απλά νοσοκομεία όπου ουσιαστικά δεν μπορούν να τους παρασχεθούν υπηρεσίες φροντίδας.

Πάνω πάνω στη λίστα του υπουργείου Υγείας είναι και το νοσοκομείο «Παναγία» της Θεσσαλονίκης καθώς θεωρήθηκε πολυέξοδο χωρίς όμως να μπορεί να προσφέρει τις ανάλογες υπηρεσίες.

Μόλις ολοκληρωθούν τα λουκέτα στην Αθήνα σειρά θα πάρουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα που βρίσκονται στα τρίγωνα Άργους, Ναυπλίου, Κυπαρισσίας, Κρεστένων, Καλαμάτας μια που εκτιμάται ότι σε μικρή απόσταση υπάρχουν πολλά νοσοκομεία που καλύπτουν ακριβώς τις ίδιες ανάγκες.

 

ΟΜΟΡΦΑ ΖΩΑΚΙΑ

Κουρεμένα ζώα
1
2
3
 

ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΟΥΣ

17 Ιουνίου 2013
ΑΠΙΘΑΝΟ ΒΙΝΤΕΟ!!! Πώς θα ήταν η ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ χωρίς τους πάγους;;; Τι πιστεύει η NASA;;;
 
Η NASA κατάφερε να φτάσει μέχρι τα βάθη της Ανταρκτικής και να δώσει μια πλήρη εικόνα της ηπείρου για το τι κρύβεται κάτω από τους πάγους.
Επιστήμονες του British Antarctic Survey σε συνεργασία με το δορυφόρο ICESat της NASA χαρτογράφησαν την Ανταρκτική, συνέλεξαν δεδομένα και ανέλυσαν σημαντικές παραμέτρους όπως το υψόμετρο και το πάχος του πάγου με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν τον χάρτη Bedmap2. Όπως φαίνεται στο βίντεο, κάτω από το παγωμένο τοπίο κρύβεται ένα κανονικό, αποτελούμενο από βουνά, οροσειρές και βράχους.
Οι επιστήμονες με αυτή τη χαρτογράφηση μπορούν πλέον να υπολογίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια το ρυθμό με τον οποίο λιώνουν οι πάγοι και το πόσο θα ανέβει η στάθμη της θάλασσας μέσα στα επόμενα χρόνια.
 

protothema.gr

ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Μια απόκοσμη λάμψη, που κανείς δεν ξέρει τι είναι....
καλύπτει ολόκληρη πόλη στα Ουράλια!!!
Ημερομηνία: 17 Ιουνίου 2013
 
Μια αποκοσμη λαμψη, που κανεις δεν ξερει τι ειναι.... καλυπτει ολοκληρη πολη στα Ουραλια!!!

Ενα αφύσικο γεγονός διαπίστωσαν οι κάτοικοι της Τσελιάμπινσκ στα νότια Ουράλια, όταν, το βράδυ του Σαββάτου, μια απόκοσμη πράσινη λάμψη εμφανίστηκε στον ουρανό.
Το φαινόμενο αυτό έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το βόρειο σέλας, ωστόσο, για την εν λόγω περιοχή είναι πολύ ασυνήθιστο, καθώς το σέλας συναντάται περίπου 1.000 χιλιόμετρα βορειότερα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τσέλιαμπινσκ βρέθηκε στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν εξερράγη πάνω από την πόλη ένας μετεωρίτης με το ωστικό κύμα να προκαλεί σοβαρές ζημιές, αλλά και τον τραυματισμό περισσότερων από 1.500 ανθρώπων.
Οπως ήταν αναμενόμενο οι λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας ήδη προσπαθούν να συνδέσουν τα δύο γεγονότα.


Πηγή: www.iefimerida.gr/