Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΕΡΧΩΝΤΑΙ ΤΑ ΖΟΜΠΙ - ΟΠΛΙΣΤΕΙΤΕ

Είστε Έτοιμοι Για Την Αποκάλυψη Ζόμπι;

weapon_zombie_apocalypse
weapon_zombie_apocalypse
weapon_zombie_apocalypse

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΔΕΝΤΡΑ

Τα 7 πιο δημοφιλή και περίεργα δέντρα του κόσμου!!!!!!!
 
Τα 7 πιο δημοφιλη και περιεργα δεντρα του κοσμου!!!!!!!
Υπάρχουν εκατοντάδες διάσημα δέντρα που ζουν στον κόσμο. Είναι γνωστά κυρίως λόγω της θέσης, της ηλικίας, το μέγεθος, της ασυνήθιστης εμφάνισης, τις συνδέσεις με κάποια ιστορικά γεγονότα ή εξαιτίας της παράξενης χρήσης από τον άνθρωπο. Τα περισσότερα από αυτά τα δέντρα τα επισκέπτονται δεκάδες χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο.

1.Δέντρο τσαγιέρα (Teapot Baobab) , Μαδαγασκάρη


Έχει σχήμα μπουκαλιού και μοιάζει με τσαγιέρα (να γιατί ονομάστηκε έτσι!) Είναι περίπου 1200 ετών και χρειάζεται 117.000 λίτρα νερό ημερισίως.

2. Δέντρο πολυέλαιος, ΗΠΑ



Είναι 96 μέτρα ψηλό, βρίσκεται στην Καλιφόρνια. Το πλάτος του είναι 1,83 μ. και από μπροστά κανείς παρατηρεί μια τρύπα ύψους 2.06 μ που επιτρέπει ακόμα και σε ένα αυτοκίνητο να μπει μέσα (μόνο με 3$)

ΙΔΟΥ Η ΚΛΕΦΤΕΣ

Σαββατιάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ιδού τα λεφτά που δεν φορολογούνται"

Συνημμένη Εικόνα: 12105917pgcJwUKo.jpg




Από 70.000 εύπορους έχουν ελεγχθεί μόνο 220!



Μόλις 5 εκατομμύρια ευρώ έχει καταφέρει να εισπράξει η κυβέρνηση από τους ελέγχους στις λίστες (σ.σ RedBaron...λίστα Λαγκάρντ) μεγάλης φοροδιαφυγής, την ώρα που απειλεί με κατασχέσεις και λουκέτα εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους για χρέη μερικών εκατοντάδων ευρώ.

Resized to 98% (was 512 x 398) - Click image to enlargeΔημοσιευμένη  εικόνα


enet.gr
Βάζουν στο "αρχείο" τη λίστα Λαγκάρντ και "γδέρνουν" μισθωτούς και συνταξιούχους!

Δημοσιευμένη  εικόνα

"Συγχωροχάρτι" θα δοθεί από την κυβέρνηση στους μεγάλους φοροφυγάδες του παρελθόντος, οι οποίοι έπαιξαν τον κύριο ρόλο στην χρεοκοπία της χώρας.Το υπουργείο Οικονομικών παραδέχεται ότι σταματά την έρευνα για υποθέσεις φοροδιαφυγής. Αφαιρούνται οι υποθέσεις από το ΣΔΟΕ και μεταφέρονται στις εφορίες.

Η απόφαση για «φρένο» στους ελέγχους τεράστιων οικονομικών αδικημάτων δείχνει ότι θέλουν να προστατευθεί το εγχώριο πολιτικό σύστημα, αλλά και κάτι άλλο πιο σημαντικό. Ότι αδιαφοερεί παντελώς η κυβέρνηση για το αν αρέσουν ή όχι οι αποφάσεις της στο λαό, θεωρεί τον λαό τόσο αδύναμο, ώστε να μπορεί να του επιβάλει ότι θέλει χωρίς ουσιαστικές αντιδράσεις.

Παρά τη δημοσιότητα και τον θόρυβο για τις περίφημες υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ και άλλων παρόμοιων καταλόγων (Λιχτενστάιν, ακίνητα Λονδίνου, Λουξεμβούργου) με εμβάσματα Ελλήνων στο εξωτερικό, αυτές οδεύουν προς το… αρχείο!
Σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα, το υπουργείο Οικονομικών παραδέχεται ότι σταματά την έρευνα για υποθέσεις φοροδιαφυγής, που αναφέρονται στις συγκεκριμένες λίστες.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου, μιλώντας στην εφημερίδα, σημειώνει ότι σε κάθε περίπτωση, πρέπει να μπει μια κόκκινη γραμμή στις υποθέσεις φοροδιαφυγής, που αφορούν το παρελθόν και να ασχοληθούμε με τις νέες υποθέσεις. «Όλες αυτές οι λίστες δεν έβγαλαν τόσο καιρό κανένα αποτέλεσμα και ούτε πρόκειται να βγάλουν», αναφέρεται από την οδό Νίκης.

Και γιατί δεν βγάζουν ρωτάμε εμείς. Τόσο δύσκολο είναι να διασταυρωθούν τα πραγματικά εισοδήματα με τα δηλωθέντα?

Το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να αφαιρέσει τις υποθέσεις αυτές από το ΣΔΟΕ και να τις αναθέσει στις εφορίες, που ήδη έχουν βαρύ φόρτο εργασίας.Κοινώς είναι ένας εύσχημος τρόπος για να τοποθετηθούν οι υποθέσεις αυτές, στο αρχείο.

Στελέχη του ΣΔΟΕ, σημειώνουν ότι ουσιαστικά με αυτή την απόφαση τους "δένουν" τα χέρια, καθώς διασπάται ο έλεγχος σε πολλές ΔΟΥ, που δεν έχουν ούτε την τεχνογνωσία, ούτε το προσωπικό, ούτε τη νομική αρμοδιότητα.

Τονίζουν ακόμα ότι οι υποθέσεις αφαιρούνται από το ΣΔΟΕ, τη στιγμή που είχε γίνει το πρώτο ξεσκαρτάρισμα ονομάτων και θα ακολουθούσε άνοιγμα λογαριασμών σε υποθέσεις, που υπήρχαν ενδείξεις μεγάλης φοροδιαφυγής.

Το παραδέχονται δηλαδή ότι τους σταματούν την έρευνα πάνω στη στιγμή που θα προέκυπταν "λαβράκια". Και επειδή πάντοτε οι μεγάλες "μπάζες" γίνονταν υπό την ανοχή ή την συνεργασία του πολιτικού συστήματος, καλύτερα τα πράγματα να μείνουν "σκεπασμένα".

Μεθοδεύσεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αλλά και άλλων υποθέσεων καταγγέλλουν οι εφοριακοί.

Σε ανακοίνωσή της, η συνδικαλιστική παράταξη ΑΣΚΙ των εφοριακών αναφέρει ότι η μεταφορά μεγάλων υποθέσεων από το ΣΔΟΕ στις εφορίες προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά. Και αυτό διότι οι εφορίες αυτή τη στιγμή είναι διαλυμένες, ενώ παράλληλα διαθέτουν μειωμένη νομική αρμοδιότητα σε σχέση με τις εφορίες.

ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ ΝΤΑΛΙ

Ο Έλληνας "Κολόμβος" του Σαλβαντόρ Νταλί

Δημοσιευμένη  εικόνα




Ήταν ο Χριστόφορος Κολόμβος Ιταλός ή Έλληνας; Πορτογάλος ή Καταλανός; Μία σειρά από ιστορίες έχουν "υφανθεί" γύρω από την καταγωγή του μεγάλου θαλασσοπόρου και εξερευνητή, και σε μία από αυτές ο μίτος οδηγεί στη Χίο.

Μπορεί βέβαια, έως σήμερα, να μην έχει υπάρξει ατράνταχτη απόδειξη δεσμών αίματος του ανθρώπου, που ανακάλυψε την Αμερική το 1452, με τη Χίο. Όμως, Χιώτης 100% είναι ο "Κολόμβος" του Σαλβαντόρ Νταλί. Ο νέος δηλαδή, που επέλεξε πριν από περίπου εξήντα χρόνια ο διάσημος ζωγράφος για να ποζάρει ως Χριστόφορος Κολόμβος, όταν δημιουργούσε τον πίνακα "Η Ανακάλυψη της Αμερικής από τον Χριστόφορο Κολόμβο".

Πρόκειται για τον Χρήστο Ζώα, που κατάγεται από το Χαλκειό της Χίου, ζει μόνιμα στο Λονγκ Άιλαντ στη Νέα Υόρκη και μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ γι΄ αυτή την ιδιαίτερη εμπειρία, που απέκτησε, όταν στα πρώτα χρόνια της ζωής του στην αμερικανική ήπειρο συνάντησε έναν από τους σημαντικότερους Ισπανούς ζωγράφους και έγινε μοντέλο του.

Το έργοΣτον πίνακα, που είναι το μεγαλύτερο σε διαστάσεις (410Χ284 εκατοστά) έργο του καλλιτέχνη και σήμερα βρίσκεται στο μουσείο Salvador Dali στη Φλόριντα των ΗΠΑ, ο Χριστόφορος Κολόμβος αναπαρίσταται, στην αριστερή πλευρά, ως έφηβος, αρχαιοελληνικής ομορφιάς, που έρχεται από τη θάλασσα και σηκώνει το δεξί πόδι έτοιμος να κάνει το πρώτο του βήμα πάνω στη γη της Νέας Ηπείρου.

Στο δεξί του χέρι κρατά λάβαρο με τη μορφή της συζύγου του Νταλί, Γκαλά, είτε ως Παρθένου Μαρίας, είτε ως Santa Helena, γιατί εδώ οι απόψεις διίστανται. Στη δεξιά πλευρά του πίνακα, η μορφή του Χρήστου Ζώα, ως Κολόμβου, επαναλαμβάνεται, χωρίς όμως, τα μακριά μαλλιά που είχε προσθέσει στον νεαρό Χιώτη, ο Νταλί, στη μορφή του θαλασσοπόρου. Στο ίδιο έργο υπάρχει και ο Νταλί, ως γονυπετής καλόγερος, να κρατά έναν Εσταυρωμένο.

Συνημμένη Εικόνα: dali.jpg

Η γνωριμία του με τον ζωγράφο




ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΥΣΙΜΟ

Τα ρούχα που πλένονται στους 40 βαθμούς παραμένουν άπλυτα!

Δημοσιευμένη  εικόνα



Μια έρευνα που σοκάρει και ενδιαφέρει όλους μας!


Το πλύσιμο των ρούχων και των παιχνιδιών στους 40 βαθμούς Κελσίου μπορεί να κάνει καλό στο περιβάλλον, αλλά αφήνει σχεδόν ανέπαφα τα μικρόβια, σύμφωνα με τη νέα μελέτη!

Όπως έδειξε, το μικροβιακό φορτίο τους είναι μετά το πλύσιμο κατά μόλις 14% μικρότερο από αυτό που έχουν όταν είναι άπλυτα.

Σύμφωνα με την «Daily Mail», οι μικροβιολόγοι που πραγματοποίησαν τη μελέτη ανακάλυψαν επίσης ότι μετά από το πλύσιμο στους 40 βαθμούς το ένα στα τέσσερα ρούχα και παιχνίδια που εξέτασαν, είχαν ίχνη βακτηρίων που υπάρχουν στα κόπρανα.

Οι ερευνητές πήραν δείγματα από περισσότερα από 100 παιδικά είδη και ρούχα. Τα μισά από τα ρούχα πλύθηκαν στους 40 βαθμούς, ενώ τα υπόλοιπα έμειναν άπλυτα. Τότε διαπίστωσαν ότι τα περισσότερα βακτήρια που σχετίζονται με τα κόπρανα υπήρχαν στα πλυμένα παιχνίδια με τα οποία κοιμούνται αγκαλιά τα μικρά παιδιά, ενώ τα εσώρουχά τους είχαν το υψηλότερο βακτηριακό φορτίο.

Συγκεκριμένα, πάρα πολλά βακτήρια είχαν απομείνει μετά το πλύσιμο και στα Τ-shirt των παιδιών, ενώ οι μαξιλαροθήκες και τα παντελόνια τους είχαν τα λιγότερα.

«Τα ευρήματα αυτά δεν προξενούν έκπληξη, διότι πολλές μελέτες των τελευταίων ετών έχουν δείξει ότι το πλύσιμο με κρύο νερό δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη των βακτηρίων», δήλωσε η ειδική σε θέματα υγιεινής δρ Λίσα Άκερλι.

«Τα βακτήρια δεν σκοτώνονται επειδή τα βάζουμε στο πλυντήριο, ούτε τα ρούχα είναι αυτομάτως καθαρά επειδή μυρίζουν καθαριότητα και φαίνονται καθαρά. Οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να είναι καλές για τα ρούχα και το περιβάλλον, αλλά όχι κατ’ ανάγκην για την υγεία μας», πρόσθεσε.

Τι λένε οι ειδικοί και στους πόσους βαθμούς πρέπει να πλένουμε τα ρούχα μας;

Οι ειδικοί λένε πως πρέπει να πλένουμε τα ρούχα σε τουλάχιστον 60 βαθμούς Κελσίου. Όσοι, όμως, δεν το θέλουν, θα πρέπει να απλώνουν στον ήλιο, διότι μελέτες έχουν δείξει ότι η υπεριώδης ακτινοβολία του σκοτώνει τα περισσότερα βακτήρια.

Προγενέστερες μελέτες της δρος Άκερλι έχουν δείξει ότι κάθε «καθαρό» εσώρουχο που έχει πλυθεί με κρύο νερό μπορεί να περιέχει έως 10.000 μικροοργανισμούς που σχετίζονται με τα κόπρανα, καθώς και ότι σε δύο κουταλιές της σούπας από το νερό του πλυντηρίου ρούχων μπορεί να περιέχουν έως ένα εκατομμύριο μικρόβια (κατά την έναρξη της πλύσης).

ofono