Κυριακή 5 Μαΐου 2013

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ

τέχνη στην άμμο, με την βοήθεια ενός απλού ξύλινου ραβδιού



τέχνη στην άμμο, με την βοήθεια ενός απλού ξύλινου ραβδιού

Ο αμερικανός καλλιτέχνης της άμμου Jim Denevan ξοδεύει αμέτρητες ώρες για να δημιουργήσει τα πιο όμορφα έργα τέχνης στις παραλίες της California και όλου του κόσμου.

 
τέχνη στην άμμο, με την βοήθεια ενός απλού ξύλινου ραβδιού
τέχνη στην άμμο, με την βοήθεια ενός απλού ξύλινου ραβδιού
τέχνη στην άμμο, με την βοήθεια ενός απλού ξύλινου ραβδιού
τέχνη στην άμμο, με την βοήθεια ενός απλού ξύλινου ραβδιού
τέχνη στην άμμο, με την βοήθεια ενός απλού ξύλινου ραβδιού
τέχνη στην άμμο, με την βοήθεια ενός απλού ξύλινου ραβδιού
τέχνη στην άμμο, με την βοήθεια ενός απλού ξύλινου ραβδιού
τέχνη στην άμμο, με την βοήθεια ενός απλού ξύλινου ραβδιού
τέχνη στην άμμο, με την βοήθεια ενός απλού ξύλινου ραβδιού

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΙΟΥΔΕΣ

Οι σημερινοί Ιούδες δεν έχουν πόρο από φιλότιμο…





 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Εύστοχο και δραματικά επίκαιρο το σκίτσο του ΚΥΡ…


 

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΓΑΛΟ

To...ύποπτο χαρτονόμισμα των 500 ευρώ
Sunday, 05 May 2013 19:00
 
Το... ύποπτο χαρτονόμισμα των 500 ευρώ
















Τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ αυτή τη στιγμή αντιπροσωπεύει το 1/3 της συνολικής αξίας όλων των χρημάτων που κυκλοφορούν στην ευρωζώνη, γεγονός που ισούται με το αστρονομικό ποσό των 300 δισ. ευρώ.

Και όμως, τα αυτά τα χαρτονομίσματα σπάνια έως καθόλου χρησιμοποιούνται στις καθημερινές συναλλαγές και η πιθανότερη τοποθεσία τους είναι το... χρηματοκιβώτιο τραπεζών. Οι Ισπανοί μάλιστα τα έχουν ονομάσει «Μπιν Λάντεν», αφού παρά το γεγονός ότι κυκλοφορούν στην αγορά της ευρωζώνης , κανείς δεν... τα έχει δει.
Και παρά την άσχημη φήμη του, το 500ευρώ έχει όμως... φανατικούς θαυμαστές.

Αυτοί δεν είναι άλλοι από τις διάφορες εγκληματικές οργανώσεις οι οποίες φαίνεται πως το προτιμούν για τις συναλλαγές τους, όπως βεβαιώνει και έρευνα της βρετανικής υπηρεσίας κατά του οργανωμένου εγκλήματος που εκτιμά η συντριπτική πλειοψηφία των μοβ χαρτονομισμάτων βρίσκεται στα χέρια εγκληματιών, αφού μόλις το ένα τρίτο από τα 500ευρα που κυκλοφορούν χρησιμοποιούνται γα συναλλαγές.
Ο λόγος για τον οποίο οι ανά τις χώρες εγκληματικές οργανώσεις προτιμούν το 500ευρω, σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου «Γομόρα», είναι το γεγονός ότι δεν καταλαμβάνουν χώρο. Σε ένα μικρό χρηματοκιβώτιο, σύμφωνα με τον Ρομπέρτο Σαβιάνο μπορούν να χωρέσουν έως και 10 εκατ. ευρώ!

Παράλληλα, το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σύμβολο... φοροδιαφυγής, αφού έρευνες δείχνουν πως τα 500ευρα αποθηκεύονται εκτός του τραπεζικού συστήματος ως προϊόν φοροδιαφυγής ή παράνομων δραστηριοτήτων.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η κίνηση της ΕΚΤ πριν από μερικές εβδομάδες να ανακοινώσει επίσημα τις σκέψεις της για κατάργηση του 500ευρου, ενώ σημειωτέον η επόμενη σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επικεντρώσει στο ακανθώδες ζήτημα της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με τη μελέτη της Merrill Lynch θα υπάρξουν πολλά οφέλη στην περίπτωση που θα αποσυρθεί το μοβ χαρτονόμισμα:
Θα μειωθεί η ζήτηση του ευρώ ως μέσου αποθησαύρισης, γεγονός που θα οδηγήσει σε αποδυνάμωσή του, και αυτό με τη σειρά του θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της ευρωζώνης από τη συνεχιζόμενη ύφεση.
Παράλληλα, θα καθησυχάσει τις ανησυχίες περί χρήσης του χαρτονομίσματος αυτού για την απόκρυψη εσόδων από παράνομες πηγές.

Το πιο σημαντικό όμως σύμφωνα με τη Merill Lynch είναι το ότι θα βοηθήσει στην άντληση σημαντικών εσόδων από φορολόγηση της παράνομης δραστηριότητας, αφού σύμφωνα με τον αναλυτή της εταιρείας Αθανάσιο Βαμβακίδη, εάν η απόσυρση του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ γίνει σε χρονικό διάστημα ενός έως δύο μηνών ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα ξεπλύματος και μετατροπής του ευρώ σε άλλο νόμισμα θα πρόκειται για ένα μέτρο που θα ισοδυναμεί με φορολόγηση 100% του «μαύρου χρήματος».
Και εάν κάποιος αναρωτιέται γιατί είχε αποφασιστεί η εισαγωγή του 500ευρου, αυτό έγινε ορισμένα από τα νομίσματα που αντικαταστάθηκαν στην ευρωζώνη διέθεταν και αντίστοιχης αξίας τραπεζογραμμάτια, όπως για παράδειγμα της Αυστρίας, του Βελγίου, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Λουξεμβούργου και της Ολλανδίας.

Σημειώνεται μάλιστα, ότι το 500ευρω είναι ένα από τα τελευταία μεγάλης αξίας χαρτονομίσματα που βρίσκονται σε κυκλοφορία, αφού το καναδικό 1000δόλαρο αποσύρθηκε το 2000. Στις ΗΠΑ, το τελευταίο μεγάλο χαρτονόμισμα ήταν αυτό των 500 δολαρίων που το απέσυρε πριν 4 δεκαετίες ο τότε πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το ξέπλυμα χρήματος από το οργανωμένο έγκλημα.
Πηγή: newpost.gr
 

ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ


Νοθεύουν τα τρόφιμά μας για να... πειράξουν το DNA (VIDEO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η νόθευση των βασικών καλλιεργειών του πλανήτη, Γενετικά Μεταλλαγμένη Οργανισμοί (ΓΜΟ)
φημολογείται πως γίνεται και εκ προθέσεως...

Ασπαρτάμη (Sugar Free), τα ΓΜΟ, τα υδραργύρου μολυσμένα, τα φυτοφάρμακα, το υψηλής φρουκτόζης σιρόπι καλαμποκιού, το κλωνοποιημένο κρέας, το rBGH και όλα μπήκαν στην διατροφή μας και στο περιβάλλον – είτε το θέλουμε είτε όχι.


 

ΤΟ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ

Κυριακή, 5 Μαΐου 2013

ΠΑΡΑΔΟΣΗ 5000 ΕΤΩΝ!!! Πώς έφτιαχναν οι Αρχαίοι Έλληνες αρνί στη σούβλα και κοκορέτσι

Μια διαδρομή πέντε χιλιάδων ετών κρύβουν τα παραδοσιακά εδέσματα, από τους αρχαίους Έλληνες μέχρι το πασχαλινό τραπέζι...

Γεύσεις γνωστές στους αρχαίους, το «γαρδούμιο» και η «πλεκτή», δηλαδή η γαρδούμπα και το κοκορέτσι, αναφέρονται ακόμα και στα ομηρικά έπη. Ο τρόπος παρασκευής δεν διέφερε πολύ.

Για να παρασκευάσουν κοκορέτσι μαρινάριζαν τα έντερα σε ξύδι, νερό και μέλι. Το ξύδι λειτουργούσε ως αντισηπτικό και αφυδάτωνε το έντερο από τα πολλά λίπη, ενώ το μέλι δημιουργούσε μια καραμελωμένη κρούστα.

Όταν δε, έψηναν στη σούβλα αρνί ή κατσίκι και καθώς δεν υπήρχαν τότε πινέλα αλλά ούτε και λαδολέμονο, βουτούσαν ένα κλαδί από πεύκο σε χυμούς από άγουρο σταφύλι και άγουρο δαμάσκηνο και άλειφαν το κρέας προσδίδοντάς του μια ιδιαίτερη γεύση από φρούτα και ρετσίνι.

«Το κοκορέτσι είναι καταγεγραμμένο στα έργα του Ομήρου, ο οποίος μας αποκαλύπτει ότι το έφτιαχναν από την αρχαία Ελλάδα. Οι λεπτομέρειες, μάλιστα, που αφορούν την παρασκευή του είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες», αναφέρει ο σεφ Νίκος Φωτιάδης.

«Το μέλι στο κοκορέτσι δεν είναι τόσο εμφανές, ωστόσο η παρουσία του στο ψήσιμο προσδίδει μια εξαιρετική υφή στο τελικό αποτέλεσμα», υποστηρίζει. Ο ίδιος φτιάχνει αρνί και κοκορέτσι του με τον τρόπο των αρχαίων, διαφοροποιώντας μικρά σημεία.

Για παράδειγμα, στο ψήσιμο των αμνοεριφίων αντί για κλαδί από πεύκο χρησιμοποιεί πευκοβελόνες.

Πάντως, επισημαίνει ότι οι σούβλες δεν αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα στην αρχαία Ελλάδα, καθώς δεν καταναλώνονταν μεγάλες ποσότητες κρεάτων.

Στις περισσότερες περιοχές της χώρας επιβιώνουν παραδοσιακές συνταγές και τρόποι μαγειρέματος χιλιάδων χρόνων, περνώντας από γενιά σε γενιά.

Κατά καιρούς συγκεντρώνονται σε βιβλία μαγειρικής και σχετικές εκδόσεις χάρη στο μεράκι και το φιλότιμο κάποιων ανθρώπων, τονίζει ο κ. Φωτιάδης και εύχεται να υπάρξει κάποια στιγμή μια συνολική συντονισμένη μελέτη με στόχο μια συνολική καταγραφή.

Πηγή: newsbomb.gr