Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΗΛΙΑΚΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΦΟΡΤΙΖΟΥΝ ΚΙΝΗΤΑ

Ακουστικά «φορτίζουν» κινητά τηλέφωνα
Thursday, 11 July 2013



















Βρετανός σχεδιαστής παρουσίασε ένα πρωτότυπο σετ ακουστικών (headphones), το οποίο αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια μπορεί να «φορτίσει» συσκευές κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με το BBC.
Ο δημιουργός των ακουστικών είναι ο Βρετανός 'Αντριου 'Αντερσον. Τα ακουστικά φέρουν την ονομασία OnBeat. Ήδη, ο 'Αντερσον έχει «ανεβάσει» τη δημιουργία του στον ιστότοπο συγκέντρωσης κεφαλαίων Kickstarter.
Όπως δήλωσε, ελπίζει ότι θα καταφέρει μέσω της χρηματοδότησης που θα λάβει να κυκλοφορήσει τα ακουστικά στην αγορά το 2014. Τα πρωτότυπα ακουστικά διαθέτουν ενσωματωμένα εύκαμπτα ηλιακά μίνι - πάνελ. Το κάθε πάνελ μπορεί να τροφοδοτήσει ηλεκτρικές συσκευές με 0,55 βατ.
Η ενέργεια αποθηκεύεται σε δύο μικρές μπαταρίες λιθίου. Οι μπαταρίες συνδέονται με τη συσκευή κινητής τηλεφωνίας και την φορτίζουν. Στόχος του 'Αντερσον μέσω της παρουσίας της δημιουργίας στο Kickstarter είναι να συγκεντρώσει 200.000 λίρες.
Μιλώντας για την ιδέα του, ο 'Αντερσον ομολόγησε ότι ο πατέρας του, Φρανκ ήταν αυτός που αρχικά τη συνέλαβε. «Ήταν τόσο απλή που νόμιζα ότι κάποιος την έχει ήδη πραγματοποιήσει» είπε ο δημιουργός και πρόσθεσε: «Καθώς περπατάς ή κάνεις τζόκινγκ μπορείς να φορτίσεις τη συσκευή σου». Σύμφωνα με τον 'Αντερσον, μια βόλτα απόστασης 4 με 7 χιλιομέτρων αρκεί προκειμένου να φορτιστεί πλήρως μια «έξυπνη» συσκευή iPhone.

 

ΓΙΑ ΞΑΦΝΙΚΕΣ ΜΠΟΡΕΣ

Ομπρέλα χωρίς χέρια .

ΕΤΣΙ ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ

11 Ιουλίου 2013
 
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ!!! Δείτε ΠΩΣ έφαγε το ΠΑΓΩΤΟ!!! (VIDEO)
Απίστευτο κι όμως αληθινό!!! Δείτε πώς έφαγε το παγωτό αυτός ο άνθρωπος !!!



 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013

Αφιερωμένο σε όσους γεννήθηκαν μεταξύ 1950-80!!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ήμαστε μια γενιά σε αναμονή: περάσαμε την παιδική μας ηλικία περιμένοντας.

Έπρεπε να περιμένουμε δύο ώρες μετά το φαγητό πριν κολυμπήσουμε, δύο ώρες μεσημεριανό ύπνο για να ξεκουραστούμε και τις Κυριακές έπρεπε να μείνουμε νηστικοί όλο το πρωί για να κοινωνήσουμε.

Aκόμα και οι πόνοι περνούσαν με την αναμονή...

Κοιτάζοντας πίσω, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί... Εμείς ταξιδεύαμε σε αυτοκίνητα χωρίς ζώνες ασφαλείας και αερόσακους. Κάναμε ταξίδια 10 και 12 ωρών, πέντε άτομα σε ένα Φιατάκι και δεν υποφέραμε από το «σύνδρομο της τουριστικής θέσης». Δεν είχαμε πόρτες, παράθυρα, ντουλάπια και μπουκάλια φαρμάκων ασφαλείας για τα παιδιά... Ανεβαίναμε στα ποδήλατα χωρίς κράνη και προστατευτικά, κάναμε ωτο-στοπ, καβαλάγαμε μοτοσικλέτες χωρίς δίπλωμα. Οι κούνιες ήταν φτιαγμένες από μέταλλο και είχαν κοφτερές γωνίες.

Ακόμα και τα παιχνίδια μας ήταν βίαια. Περνάγαμε ώρες κατασκευάζοντας αυτοσχέδια αυτοκίνητα για να κάνουμε κόντρες κατρακυλώντας σε κάποια κατηφόρα και μόνο τότε ανακαλύπταμε ότι είχαμε ξεχάσει να βάλουμε φρένα. Παίζαμε «μακριά γαϊδούρα» και κανείς μας δεν έπαθε κήλη ή εξάρθρωση...

Βγαίναμε από το σπίτι τρέχοντας το πρωί, παίζαμε όλη τη μέρα και δεν γυρνούσαμε στο σπίτι παρά μόνο αφού είχαν ανάψει τα φώτα στους δρόμους. Κανείς δεν μπορούσε να μας βρει. Τότε δεν υπήρχαν κινητά. Σπάγαμε τα κόκκαλα και τα δόντια μας και δεν υπήρχε κανένας νόμος για να τιμωρήσει τους «υπεύθυνους».

Ανοίγανε κεφάλια όταν παίζαμε πόλεμο με πέτρες και ξύλα και δεν έτρεχε τίποτα. Ήταν κάτι συνηθισμένο για παιδιά και όλα θεραπεύονταν με λίγο ιώδιο ή μερικά ράμματα... Δεν υπήρχε κάποιος να κατηγορήσεις παρά μόνο ο εαυτός σου. Είχαμε καυγάδες και κάναμε καζούρα ο ένας στον άλλος και μάθαμε να το ξεπερνάμε.

Τρώγαμε γλυκά και πίναμε αναψυκτικά, αλλά δεν ήμασταν παχύσαρκοι. Ίσως κάποιος από εμάς να ήταν χοντρός και αυτό ήταν όλο. Μοιραζόμασταν μπουκάλια νερό ή αναψυκτικά ή οποιοδήποτε ποτό και κανένας μας δεν έπαθε τίποτα. Καμιά φορά κολλάγαμε ψείρες στο σχολείο και οι μητέρες μας το αντιμετώπιζαν πλένοντάς μας το κεφάλι με ζεστό ξύδι.

Δεν είχαμε Playstations, Nintendo 64, 99 τηλεοπτικά κανάλια, βιντεοταινίες με ήχο surround, υπολογιστές ή Ιnternet. Εμείς είχαμε φίλους... Κανονίζαμε να βγούμε μαζί τους και βγαίναμε... Καμιά φορά δεν κανονίζαμε τίποτα, απλά βγαίναμε στο δρόμο και εκεί συναντιόμασταν για να παίξουμε κυνηγητό, κρυφτό, αμπάριζα... μέχρι εκεί έφτανε η τεχνολογία. Περνούσαμε τη μέρα μας έξω, τρέχοντας και παίζοντας. Φτιάχναμε παιχνίδια μόνοι μας από ξύλα... Χάσαμε χιλιάδες μπάλες ποδοσφαίρου. Πίναμε νερό κατευθείαν από τη βρύση, όχι εμφιαλωμένο, και κάποιοι έβαζαν τα χείλη τους πάνω στη βρύση. Κυνηγούσαμε σαύρες και πουλιά με αεροβόλα στην εξοχή, παρά το ότι ήμασταν ανήλικοι και δεν υπήρχαν ενήλικοι για να μας επιβλέπουν.

Πηγαίναμε με το ποδήλατο ή περπατώντας μέχρι τα σπίτια των φίλων και τους φωνάζαμε από την πόρτα. Φανταστείτε το! Χωρίς να ζητήσουμε άδεια από τους γονείς μας, ολομόναχοι εκεί έξω στον σκληρό αυτό κόσμο! Χωρίς κανέναν υπεύθυνο! Πώς τα καταφέραμε;

Στα σχολικά παιχνίδια συμμετείχαν όλοι και όσοι δεν έπαιρναν μέρος έπρεπε να συμβιβαστούν με την απογοήτευση. Κάποιοι δεν ήταν τόσο καλοί μαθητές όσο άλλοι και έπρεπε να μείνουν στην ίδια τάξη. Δεν υπήρχαν ειδικά τεστ για να περάσουν όλοι. Τί φρίκη!

Κάναμε διακοπές τρεις μήνες τα καλοκαίρια και περνούσαμε ατέλειωτες ώρες στην παραλία χωρίς αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας 30 και χωρίς μαθήματα ιστιοπλοΐας, τένις ή γκολφ. Φτιάχναμε όμως φανταστικά κάστρα στην άμμο και ψαρεύαμε με ένα αγκίστρι και μια πετονιά.

Ρίχναμε τα κορίτσια κυνηγώντας τα, όχι πιάνοντας κουβέντα σε κάποιο chat room και γράφοντας......

Είχαμε ελευθερία, αποτυχία, επιτυχία και υπευθυνότητα και μέσα από όλα αυτά μάθαμε και ωριμάσαμε.- Αν εσύ είσαι από τους «παλιούς»... συγχαρητήρια! Είχες την τύχη να μεγαλώσεις σαν παιδί...

ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΦΤΩΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013

ΣΟΚ! Έρχονται στην Ελλάδα προϊόντα δεύτερης κατηγορίας λόγω κρίσης!!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η παρατεταμένη οικονομική κρίση που υπάρχει στην Ελλάδα αποτελεί το βασικό επιχείρημα των πολυεθνικών ομίλων για να ...
προωθούν προϊόντα δεύτερης κατηγορίας στη χώρα μας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής», οι πολυεθνικές θεωρούν πως οι Ελληνες έχουν μειωμένη αγοραστική δύναμη, οπότε κατατάσσουν τη χώρα μας στους προορισμούς όπου θα πρέπει να προωθήσουν φθηνότερα αλλά χαμηλότερης ποιότητας αγαθά. Αυτό γίνεται προκειμένου οι εταιρείες να συνεχίσουν να είναι ανταγωνιστικές έναντι των άλλων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χονδρεμπόριο, προμηθεύονται επώνυμα προϊόντα από άλλες χώρες (Βουλγαρία, Ρουμανία κ.ά.) σε χαμηλότερες τιμές, και στη συνέχεια τα προωθούν στην ελληνική αγορά, με το πλεονέκτημα πως είναι αρκετά φθηνότερα από τα ανταγωνιστικά αγαθά. Ωστόσο τα προϊόντα αυτά είναι προηγούμενης τεχνολογίας, κατασκευασμένα για χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, με τελική συνέπεια την προώθηση χαμηλότερης ποιότητας αγαθών στην ελληνική αγορά.

iefimerida.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ

11 Ιουλίου 2013
Αυτά είναι τα πιο αστεία ΚΑΨΙΜΑΤΑ από τον ήλιο!!! Τους λυπήθηκε η ψυχή μας!!! (PHOTOS)
Τα πιο αστεία καψίματα! Το...κατακόκκινο ζευγάρι βγάζει πόνο στο βλέμμα του! Τους λυπήθηκε η ψυχή μου!





ΤΙ ΤΡΑΒΑΝ Η ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Πως ήταν τα ινστιτούτα ομορφιάς στις αρχές του 20ου αιώνα !!!

Δημοσιευμένη  εικόνα

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σειρά φωτογραφιών μας ξεναγεί στις περίεργες μεθόδους των ινστιτούτων ομορφιάς στις αρχές του 20ου αιώνα.


Τι τραβάνε οι γυναίκες για να δείχνουν πιο ελκυστικές…

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα


 

ΤΡΕΛΟΣ-ΧΑΖΟΣ Η ΜΑΛΑΚΑΣ

11 Ιουλίου 2013
 
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ! Βούτηξε στο νερό και καβάλησε ένα φαλαινοκαρχαρία! (VIDEO)
 
Ο 19χρονος Chris Kreis δηλώνει ότι θα το ξαναέκανε... Δε θα το τολμούσαν πολλοί και σύμφωνα με θαλάσσιους βιολόγους που μίλησαν στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC2 δε θα έπρεπε να το τολμούν.
Ο 19χρονος Chris Kreis από τη Φλόριντα όμως αποφάσισε να δείξει στους φίλους του πόσο... ατρόμητος είναι.
Στις αρχές του μήνα κι ενώ είχε πάει για ψάρεμα στα ανοιχτά των ακτών της Captiva εντόπισε ένα φαλαινοκαρχαρία βάρους 22 τόνων. Ο νεαρός Chris αποφάσισε ότι ήθελε να ζήσει μια ξεχωριστή περιπέτεια και έτσι... βούτηξε στη θάλασσα και «καβάλησε» για μερικά δευτερόλεπτα τη ράχη του τεράστιου ζώου.
«Όταν τον έπιασα κατάλαβα ότι άρχισε να κινείται διαφορετικά και δεν ήθελα να μείνω επάνω του για πολύ ώρα και έτσι το άφησα σχεδόν αμέσως» είπε ο ίδιος στο NBC2.
«Όταν οι άνθρωποι πιάνουν και πιέζουν ένα ψάρι για πολύ ώρα αφαιρείται μια γλοιώδης ουσία που έχουν στο δέρμα τους, την οποία χρειάζονται για να διατηρούνται υγιή» ανέφερε από την πλευρά του ο θαλάσσιος βιολόγος Bruce Neill, προσθέτοντας ότι παρότι οι φαλαινοκαρχαρίες δεν τρέφονται με... ανθρώπους, μπορεί να τους προκαλέσουν κακό λόγω του μεγέθους τους.
«Θα πηδούσα ξανά στο νερό αν έβλεπα ξανά έναν, όμως την επόμενη φορά δε θα τον άγγιζα» είπε από την πλευρά του ο Chris.
 

 

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ

11 Ιουλίου 2013
 
Με καράβι, με αμάξι, με τρένο;;; Όπως και να ταξιδέψεις... αυτοί είναι οι τρόποι που θα καταπολεμήσεις τη ΝΑΥΤΙΑ!!!
 
Το καλοκαίρι έφτασε και μαζί του και οι διακοπές, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που αντιμετωπίζουν με δέος ένα επερχόμενο ταξίδι, αφού τα πλοία, τα λεωφορεία και τα αεροπλάνα τους προκαλούν ναυτία και μόνο στη σκέψη. Επειδή όμως δε μπορούμε να ταξιδέψουμε με τα πόδια, ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για να αντιμετωπίσουμε τις ανεπιθύμητες παρενέργειες του ταξιδιού, όποιο μέσο κι αν επιλέξουμε.
Το πιο συνηθισμένο είδος ναυτίας είναι το λεγόμενο «sea sickness», δηλαδή η ναυτία που προκαλείται στη θάλασσα, κατά τη διάρκεια ταξιδιού με πλοίο. Ωστόσο υπάρχουν και άλλα λιγότερα γνωστά είδη ναυτίας που προκαλούνται σε διάφορα μεταφορικά μέσα, από το αεροπλάνο μέχρι το ΚΤΕΛ, ανάλογα πάντα με την ευαισθησία του επιβάτη.
Καταρχάς, όταν πρόκειται να ταξιδέψετε, καλό είναι να αποφύγετε πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τα οινοπνευματούχα ποτά, το γάλα και το τσιγάρο και να μη φοράτε αρώματα και καλλυντικά με έντονες οσμές.
Ας δούμε τώρα μερικές απλές λύσεις για να γίνει το ταξίδι πιο εύκολο και πιο ευχάριστο ανάλογα το μεταφορικό μέσο.
Λεωφορείο
Επιλέξτε θέση στο κέντρο του οχήματος και φροντίστε να κοιτάτε πάτα έξω από το παράθυρο προς τον ορίζοντα. Αποφύγετε να διαβάσετε ή να κοιτάξετε οθόνη όσο κινείται το όχημα.
Τρένο
Εδώ ισχύει περίπου ότι και στο λεωφορείο, ωστόσο επειδή οι θέσεις είναι διαφορετικά διαμορφωμένες, καλό θα ήταν να αποφύγετε τα καθίσματα που κοιτούν αντίθετα από την κατεύθυνση προς την οποία κινείται το όχημα.
Αυτοκίνητο
Εχετε ανοιχτό το παράθυρο και φροντίστε να αερίζεται καλά ο χώρος. Επίσης αποφύγετε να ανοίξετε βιβλίο ή να διαβάσετε κάτι σε οθόνη γιατί έτσι «μπερδεύετε» τον εγκέφαλο, αφού νιώθει ότι το σώμα κινείται, αλλά τα μάτια κοιτάνε σε συγκεκριμένο σημείο. Τέλος αν το ταξίδι είναι μεγάλο και ζαλίζεστε πολύ, καλό θα ήταν να κάνετε αρκετές στάσεις για ξεμούδιασμα και να πίνετε πολύ νερό.
Καράβι
Αποφύγετε τους κλειστούς χώρους και αν ο καιρός το επιτρέπει καλό θα ήταν να ταξιδέψετε στο κατάστρωμα, ενώ φροντίστε να καθίσετε στο κέντρο του καραβιού, που είναι πιο σταθερό.
Αεροπλάνο
Κλείστε μια θέση πάνω στο φτερό του αεροπλάνου και σε χώρο όπου απαγορεύεται το κάπνισμα και φάτε ένα πολύ ελαφρύ γεύμα.
iefimerida.gr

Η ΝΕΑ ΓΛΩΣΣΑ

Μάθε παιδί μου κινέζικα... Θα σου χρειαστούν!

Δημοσιευμένη  εικόνα




Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στα λεξικά, δίπλα στο λήμμα «αλαμπουρνέζικα», βλέπεις πολλές φορές ως συνώνυμη τη λέξη «κινέζικα». Μια γλώσσα που χάνεται στους αιώνες. Χωρίς αλφάβητο, με σχεδόν ανύπαρκτη γραμματική και πολλές ομόηχες λέξεις που στην ομιλία πρέπει να «τραγουδήσεις» διαφορετικά.


Παρόλα αυτά, του το έλεγα εγώ του κανακάρη μου από πέρσι. Μάθε παιδί μου κινέζικα να φας γλυκό ψωμί. Εγώ τα 'λεγα, εγώ τα 'κουγα. Κάτι αγγλικούλια, κάτι γαλλικούλια έμαθε και όξω από την πόρτα.

Που πας ρε Καραμήτρο τώρα που έρχονται οι Κινέζοι; Τώρα που θα γεμίσουμε κινέζικα εστιατόρια, κινέζικα μαγαζιά κινέζικων ρούχων, παιχνιδιών και ηλεκτρονικών συσκευών;

Πάντως, πέρα από την πλάκα που μπορεί να κάνουμε με τον κινέζικο δράκο που αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα, είναι φανερό ότι μας αρέσει δεν μας αρέσει, θα γίνουμε η πόρτα των Κινέζων για την Ευρώπη.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Που σημαίνει ότι θα ανοίξουν εκατοντάδες γραφεία κινέζικα στην Αθήνα, θα έρθουν χιλιάδες Κινέζοι στην Αθήνα στελέχη επιχειρήσεων, θα αποκτήσουμε δηλαδή μια κινέζικη παροικία που θα καταναλώνει και θα παράγει.

Εξάλλου αυτή η χώρα πάντα ζούσε με την παρουσία κάποιου «αφεντικού». Στον εμφύλιο ήταν οι Άγγλοι, μετά ήρθαν οι Αμερικάνοι με τις βάσεις τους και το σχέδιο Μάρσαλ, ύστερα μας ήρθε η Μέρκελ και ο Τόμσεν και τώρα θα έχουμε κάποιον Πινκ Λι Χουάκ. Τα ονόματα αλλάζουν, οι «μπόσηδες» πάνω-κάτω ίδιοι είναι.

Συμβουλή λοιπόν κάποιου που πολλά έχουν δει τα μάτια του. Τρέξτε μάθετε κινέζικα, θα σας χρειαστούν.



ΠΗΓΗ: newsbomb.gr