Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΗΜΑ SOS

Ήθελε να στείλει σήμα SOS και έκαψε όλο το νησί! Απίστευτο σκηνικό με ναυαγό! (Photos & Video)

To νησί ήταν ακατοίκητο. 
Κι η ναυαγός δεν είχε μαζί της φωτοβολίδες. 
Πώς να ειδοποιήσει τα περαστικά σκάφη ότι είχε αποκλειστεί; 
Σκέφτηκε λοιπόν να βάλει φωτιά στο νησί...

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

Έρευνα Σοκ: Δείτε τους χάρτες με της θηριωδίες των Ναζί (1170 χωριά) που κατέθεσε ο Θεοδωρόπουλος στην Επιτροπή των Γερμανικών Αποζημιώσεων




Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, ο δικηγόρος Σαράντος Θεοδωρόπουλος κατέθεσε έναν παραστατικό χάρτη του 1946, ο οποίος απεικονίζει και τα 1170 χωριά της Ελλάδας που υπέστησαν καταστροφές από τους ναζί κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. «Είναι μια αψευδής απόδειξη της καταστροφής», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρόπουλος.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ

Από βομβαρδισμούς, φωτιές ή λεηλασία.

ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ

Οι Γερμανοί εφάρμοσαν ένα προμελετημένο σχέδιο προκειμένου να κάμψουν το ηθικό του ελληνικού πληθυσμού (κάτι που βέβαια δεν κατάφεραν): την θεωρία των αντιποίνων, με βάση την οποία για κάθε απώλεια δικών τους σε μια μάχη ή σε ενέδρα των ανταρτών πυρπολούσαν τα πλησιέστερα χωριά. 1170 ήταν τα χωριά που έκαψαν σε όλη την επικράτεια, όπως φαίνονται στον παρακάτω χάρτη, με τις κόκκινες κουκκίδες.


ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ


«Σχέδιο Β» για την κατασκευή υπερτηλεσκοπίου 30 μέτρων



Όταν επιτέλους ολοκληρωθεί, το Τηλεσκόπιο των Τριάντα Μέτρων (TMT) 
θα είναι μακράν το μεγαλύτερο οπτικό τηλεσκόπιο του κόσμου, 
πολύ ισχυρότερο από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble. 
Μόνο που οι ιθαγενείς της Χαβάης αντιδρούν στην κατασκευή του στο «ιερό» βουνό του Μάουνα Κέα, και οι υπεύθυνοι του προγράμματος σκέφτονται 
τώρα να το μετακομίσουν στα Κανάρια Νησιά.

«Βεβήλωση» του ιερού χώρου

Παρόλο που το Μάουνα Κέα φιλοξενεί ήδη 13 τηλεσκόπια, οι ιθαγενείς της Χαβάης διαμαρτύρονται ότι η κατασκευή του TMT στην ίδια κορυφή θα συνέχιζε τη «βεβήλωση» του ιερού χώρου.