Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ: Το «κάτεργο του Βορρά» που σκέκει ακόμα να μας θυμίζει...
Ημερομηνία: 20 Δεκεμβρίου 2013
 
ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ: Το «κατεργο του Βορρα» που σκεκει ακομα να μας θυμιζει...
Για όλα όσα αγνοούσατε ή δεν τολµήσατε ποτέ να ρωτήσετε, για αληθινές ιστορίες και κάποιες άλλες βουτηγµένες σε µύθους και θρύλους της εποχής, για πρόσωπα, γεγονότα... Το Thessaloniki Magazine µάς διηγείται όλα όσα ξετυλίγουν το νήµα που ενώνει το παρελθόν µε το Σήµερα σε µια από τις πιο µυστηριακές πόλεις...
Ρεπορτάζ-κείµενο: ΤΙΤΗ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ
Τραγουδήθηκε από τους ρεµπέτες της εποχής, ενώ εξαιτίας των απάνθρωπων συνθηκών κράτησης των προηγούµενων αιώνων, το όνοµά του αποτέλεσε συνώνυµο µαρτυρίων και καταπίεσης.
Το περίφηµο «κάτεργο του Βορρά», που λειτούργησε έως το 1989 ως ανδρικές, γυναικείες και στρατιωτικές φυλακές, παραµένει σιωπηλό στην ψηλότερη κορυφή της πόλης, στο βορειοανατολικό άκρο της Ακρόπολης, να θυµίζει στις µετέπειτα γενιές τον τραγικό και πρωτόγονο τρόπο διαβίωσης των κρατουµένων...

ΤΟ ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΠΗΛΑΙΑ

Αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά ελληνικά σπήλαια!!
Ημερομηνία: 20 Δεκεμβρίου 2013
 
Αυτα ειναι τα πιο εντυπωσιακα ελληνικα σπηλαια!!
Τα 12 πιο όμορφα σπήλαια της Ελλάδας...
Σπήλαιο Περάματος

Βρίσκεται μόλις 5 χλμ. από το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, στο δρόμο για Μέτσοβο, στο ομώνυμο προάστιο Πέραμα, επάνω στο λόφο Γορίτσα. Τα πόδια του λούζει η λίμνη Παμβώτιδα Ιωαννίνων, που έγινε ξακουστή με το θρύλο της Κυρά-Φροσύνης και του Αλή Πασά. Είναι το πιο μεγάλο σε έκταση σπήλαιο στην Ελλάδα 14,8 στρέμματα και το 6ο σε μήκος διαδρόμων 1.700 μ. Ανακαλύφθηκε το 1942 από το ζεύγος Πετρόχειλου. Οι εσωτερικοί του χώροι φωτίζονται με τρόπο καλλιτεχνικό και ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει, περπατώντας σε διάδρομο μήκους 1.000 περίπου μέτρων, τις ιριδίζουσες ανταύγειες των σταλακτιτών και σταλαγμιτών με τα περίεργα σχήματα.

Βλυχάδα Δυρού



Βρίσκεται στο νομό Λακωνίας, στην περιοχή της πανέμορφης Μάνης, λίγα χιλιόμετρα βόρεια από την κοινότητα του Πύργου Δυρού. Πρόκειται για το πιο όμορφο λιμναίο σπήλαιο στην Ελλάδα και στον κόσμο γενικά, αφού θεωρείται ως το πιο εντυπωσιακό ανάμεσα στα Παντιράκ της Νότιας Γαλλίας και τη Ζάιτα της Βηρυτού, δύο εκπληκτικά λιμναία σπήλαια. Μέχρι σήμερα είναι στις πρώτες θέσεις των ελληνικών σπηλαίων, με συνολικό μήκος διαδρομών (υποβρυχίων και χερσαίων) στα 14,5 χιλιόμετρα. Το σπήλαιο πήρε το όνομά του από το υφάλμυρο νερό ενός υπόγειου ποταμού που εκβάλει στη θάλασσα. Αυτός ήταν και ο λόγος της ανακάλυψής του στις αρχές του 19ου αιώνα. Ρέει τόσο αργά που δύσκολα το καταλαβαίνεις. Τοπία με εντυπωσιακούς κρυστάλλους και πεντακάθαρα νερά συνθέτουν εκπληκτικές εικόνες. Είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο, για τον εξαιρετικό του διάκοσμο και για το τεράστιο επιστημονικό και παλαιοντολογικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει. Ελάφια, ιπποπόταμοι, πάνθηρες, ύαινες και λέοντες είναι μερικά από τα ευρήματα που έχουν ανασυρθεί από τον πυθμένα στη διάρκεια ελληνικών αλλά και ξένων σπηλαίο-καταδυτικών αποστολών. Η διαδρομή, που κρατάει περίπου 45 λεπτά και έχει μήκος 3.100 μ., γίνεται με βάρκες, τις οποίες οδηγούν ντόπιοι ξεναγοί. Στο τέλος μένουν 300 μέτρα χερσαίου τμήματος, όπου ένας διάδρομος οδηγεί στη έξοδο περνώντας ανάμεσα από τους καταπληκτικούς σχηματισμούς του μοναδικού αυτού σπηλαίου.


ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΟΥ ΜΕΛΟΝΤΟΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ετσι θα γίνονται οι πόλεμοι στο μέλλον....

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ετσι θα γίνονται οι πόλεμοι στο μέλλον....


Οι «απλές» βόμβες και σφαίρες απειλούνται με «εκθρονισμό», ως μέσα διεξαγωγής πολέμου του περασμένου 20ού αιώνα, καθώς τα «στόχαστρα» των σύγχρονων οπλικών συστημάτων μετατοπίζονται από τους στρατιώτες του εχθρού στα ηλεκτρονικά συστήματα των όπλων του. Το αποτέλεσμα θα είναι οι πόλεμοι του μέλλοντος να είναι λιγότερο αιματηροί, αλλά με ευρύτερα αποτελέσματα (τουλάχιστον οι συμβατικοί).

Τα ηλεκτρομαγνητικά όπλα «γεννήθηκαν» ως ιδέα κατά τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, όταν διαπιστώθηκε η καταστρεπτική ισχύς του Ηλεκτρομαγνητικού Παλμού (ΗΜΠ- EMP, Electromagnetic Pulse), παραγώγου της πυροδότησης ενός πυρηνικού όπλου, εναντίον του ηλεκτρονικού εξοπλισμού: μία πυρηνική έκρηξη ψηλά στην ατμόσφαιρα μπορεί να προκαλέσει την κατάρρευση των δικτύων ηλεκτροδότησης κ τηλεπικοινωνιών μίας αντίπαλης χώρας- ακόμα και οι κινητήρες των οχημάτων θα επηρεάζονταν.

Αν και προφανώς η ιδέα αυτή δν έχει δοκιμαστεί ποτέ στην πραγματικότητα, έχουν γίνει πολλές δοκιμές οι οποίες έχουν υποδείξει ότι ο ΗΜΠ είναι το απόλυτο όπλο της ψηφιακής εποχής. Όμως, καθώς η χρήση ενός πυρηνικού όπλου συνεπάγεται αυτόματη κλιμάκωση μίας πολεμικής αναμέτρησης, στρατιωτικοί επιστήμονες κ σχεδιαστές έχουν βρει τρόπους πρόκλησής του χωρίς να χρειάζεται πυρηνική έκρηξη, μέσω μάγνητρον: των γεννητριών μικροκυμάτων που χρησιμοποιούνται σε ραντάρ και φούρνους μικροκυμάτων. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα όπλο το οποίο μπορεί να ακινητοποιήσει τεθωρακισμένα, να αχρηστέψει πυραύλους και αεροσκάφη κ να νεκρώσει πλοία, αναγκάζοντας τους χειριστές και τα πληρώματα να ματαιώσουν τις αποστολές τους.

ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟ 2014

ΜΟΛΙΣ ΑΛΛΑΞΕ! Τι αλλάζει σχετικά με τις αποδείξεις;;;

ΜΟΛΙΣ ΑΛΛΑΞΕ! Τι αλλάζει σχετικά με τις αποδείξεις;;;

Αποδείξεις για το 10% του εισοδήματος τους θα συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι το 2014 σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

Σύμφωνα με την τροπολογία δεν αλλάζει το ανώτατο όριο των αποδείξεων που παραμένει στα 10.500 ευρώ. Σημειώνεται ότι με βάση το ισχύον σύστημα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι έχουν υποχρέωση να συγκεντρώνουν αποδείξεις για το 25% του εισοδήματος τους.

Αυτό σημαίνει πλέον πως μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει το 2014 να συλλέξουν αποδείξεις αξίας τουλάχιστον ίσης με το 10% του φορολογητέου εισοδήματός τους. Το ποσοστό αυτό για το 2013 ήταν 25%.

Για την αξία των αποδείξεων που δεν συγκεντρώνει ο φορολογούμενος παραμένει η πρόβλεψη για πρόσθετο φόρο 22%.

Το θέμα φυσικά είναι ποιές αποδείξεις θα πρέπει να μαζεύουν οι πολίτες αλλά για αυτό το σίριαλ δεν έχει ακόμα τελειώσει.
 Έτσι η τροπολογία αυτή προβλέπει πως θα εκδοθεί υπουργική απόφαση (το πότε άγνωστο) για το είδος των αποδείξεων που θα πρέπει να συγκεντρώνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι.
Σύμφωνα πάντως με τα όσα ισχύουν μέχρι σήμερα οι αποδείξεις που μαζεύονται είναι:

ΕΡΧΕΤΕ ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΤΟΥ

ΤΕΛΟΣ στα "made in USA";;; Τι παίζει;;;

ΤΕΛΟΣ στα
Ο χρόνος έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα για πολλούς κλάδους της παγκόσμιας βιομηχανίας που για πολλές δεκαετίες εκπροσωπούσαν ένα σημαντικό κομμάτι της παραγωγής.
Νέα έκθεση της αμερικανικής Στατιστικής Υπηρεσίας στον τομέα της Εργασίας αναφέρει εκείνους τους κλάδους που κυρίως στις ΗΠΑ, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, επίκειται να σημειώσουν σημαντική πτωτική τάση μέσα στην επόμενα δέκα χρόνια.
Συνεπεία αυτής της εξέλιξης, η Υπηρεσία εκτιμά ότι στο διάστημα 2013-2022 το εργατικό δυναμικό μόνο στις ΗΠΑ αναμένεται να συρρικνωθεί περισσότερο από 50%.
 

Η ΜΠΥΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΑ

Η μπίρα δυναμώνει τα... οστά!

Δημοσιευμένη  εικόνα



Η μπίρα μπορεί να μας βοηθάει να έχουμε γερά οστά, χάρη στη διαιτητική… σιλικόνη που περιέχει, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Ντέιβις. Ωστόσο, η περιεκτικότητα κάθε μπίρας σε αυτό το θρεπτικό συστατικό είναι διαφορετική.


Όπως εξηγούν στο τεύχος Φεβρουαρίου της επιστημονικής «Επιθεώρησης Επιστήμης των Τροφίμων & Γεωργίας» (JFSA), η διαιτητική σιλικόνη παίζει ρόλο στην πυκνότητα των ιχνοστοιχείων στα οστά.

Στη νέα μελέτη, ο δρ Τσαρλς Μπάμφορθ, καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων του πανεπιστημίου, και οι συνεργάτες του, ανέλυσαν 100 διαφορετικά είδη μπίρας, διαπιστώνοντας ότι η περιεκτικότητά τους σε σιλικόνη κυμαινόταν από 6,4 έως 56,5 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο.

«Οι παράγοντες κατά τη ζύμωση που επηρεάζουν τα επίπεδα της σιλικόνης δεν έχουν μελετηθεί εκτενώς», λέει ο δρ Μπάμφορθ.

«Εξετάσαμε πολλές και διαφορετικές μπίρες, όχι μόνον για την περιεκτικότητά τους σε σιλικόνη, αλλά και για να διαπιστώσουμε τον ρόλο των πρώτων υλών και της διαδικασίας της ζύμωσης στις ποσότητες της σιλικόνης που περιέχουν».

Οι μπίρες με υψηλά επίπεδα βύνης κριθαριού και λυκίσκο είναι αυτές που περιέχουν την περισσότερη σιλικόνη, κατά τον δρα Μπάμφορθ.

TRAVEL PHOTOGRAPHER OF THE YEAR

ΔΕΙΤΕ τις εκπληκτικές φωτογραφίες που κέρδισαν στον διαγωνισμό «Travel Photographer Of The Year»!!!
Ημερομηνία: 19 Δεκεμβρίου 2013
 
ΔΕΙΤΕ τις εκπληκτικες φωτογραφιες που κερδισαν στον διαγωνισμο «Travel Photographer Of The Year»!!!

Είναι οι καλλιτέχνες που μπορούν με ένα κλικ να αποτυπώσουν μια στιγμή και να συμπυκνώσουν όλο το νόημά της. Οι νικητές του διαγωνισμού «Travel Photographer Of The Year» χαρίζουν στο κοινό μοναδικά στιγμιότυπα από τον κόσμο, με όλα τα χρώματα και τα αρώματά τους.
Νικητής αναδείχθηκε ο φωτογράφος Timothy Allen για τις φωτογραφίες του, όπως οι παρακάτω, από το Μάλι, το Μπουτάν αλλά και την Ουαλία.