Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΔΕΝ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ: Η θάλασσα στην οποία δεν μπορείς με τίποτα βυθιστείς!!! (PHOTOS)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η Νεκρά Θάλασσα είναι από τα πιο αξιοπρόσεκτα θαύματα της φύσεως. Τρία εκατομμύρια χρόνια πριν, παρουσιάστηκε μια μικρή ...
γεωλογική αναταραχή στην κοιλάδα του Ιορδάνη, ένα ρήγμα. Μέσα σε αυτό συγκεντρώθηκε θαλασσινό νερό διαμορφώνοντας μια μεγάλη ηπειρωτική λίμνη.

Η λίμνη, που βρίσκεται στα σύνορα Ιορδανίας και Ισραήλ, έχει μήκος 77 χλμ. και μέγιστο πλάτος 16 χλμ. Η επιφάνειά της βρίσκεται περίπου 400 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Μεσογείου, γεγονός που τη κάνει το χαμηλότερο σημείο επιφάνειας στην ηπειρωτική Γη. Ονομάστηκε Νεκρά Θάλασσα επειδή καμία μορφή ζωής δεν μπορεί να επιζήσει μέσα στο εξαιρετικά αλμυρό νερό της.

Αυτό οφείλεται στο ότι περιέχει μεγάλες ποσότητες διαλυμένων ανόργανων στερεών ουσιών (χλώριο, νάτριο, μαγνήσιο, κάλιο, θειώδες οξύ), με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιβιώσει κανείς μικροσκοπικός οργανισμός. Η περιεκτικότητα δε σε αλάτι φτάνει το 24% που είναι μέχρι και δέκα φορές περισσότερο από το νερό της θάλασσας. Λόγω της μεγάλης αλατότητας η άνωση των νερών είναι εντυπωσιακή με αποτέλεσμα πολλά αντικείμενα που σε μια φυσιολογική θάλασσα θα βυθιζόταν, να επιπλέουν με άνεση. Στην πραγματικότητα στη Νεκρά Θάλασσα οι κολυμβητές είναι αδύνατον να βυθιστούν!

Αυτό το μοναδικό γεωγραφικό φαινόμενο συχνά αποδίδεται ως το πρώτο κέντρο περιποίησης του δέρματος στον κόσμο. Πλέον είναι παγκοσμίως γνωστό ως το μεγαλύτερο και αποτελεσματικότερο Spa του πλανήτη.

www.dinfo.gr

ΒΥΘΙΣΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Γνωρίστε την πανέμορφη Shicheng... την βυθισμένη πόλη της Κίνας!!!
Ημερομηνία: 05 Ιουλίου 2013
 
Γνωριστε την πανεμορφη Shicheng... την βυθισμενη πολη της Κινας!!!

Λίγους μήνες πριν το περιοδικό «National Geographic» δημοσίευσε μια σειρά από εντυπωσιακές φωτογραφίες από την πόλη Shicheng (γνωστή και ως Lion City), προκαλώντας το ενδιαφέρον του κόσμου που δεν γνώριζε την ύπαρξή της αλλά και όσων ήξεραν καλά την ιστορία της.
Η πόλη δημιουργήθηκε πριν από 1.339 χρόνια περίπου στην περιοχή Zhejiang, στην ανατολική επαρχία της Κίνας, και βυθίστηκε κάτω από τα νερά της λίμνης Qiandao μόλις το 1959, μετά από την κατασκευή του υδροηλεκτρικού σταθμού στον ποταμό Xin'an.

ζShicheng City: Η

Αρχαιολόγοι από όλο τον κόσμο βρέθηκαν μπροστά σε μία «καλοδιατηρημένη» υποθαλάσσια πόλη, δεδομένου ότι τα κτίρια προστατεύονται καλύτερα μέσα στο νερό τόσο από τη διάβρωση που προκαλεί ο άνεμος και η βροχή όσο και ο ήλιος, συγκεριτικά με μια αρχαία πόλη που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους.

ζ Shicheng City: Η

Τα σπίτια, οι τοίχοι, οι καμάρες, οι πλακόστρωτοι δρόμοι, οι πύλες εισόδυ της πόλης, τα μνημεία παραμένουν σχεδόν ανέπαφα, με την πόλη να αποτελεί ένα αμίμητο ιστορικό μνημείο, που όμοιό του δεν υπάρχει.

ζ - Shicheng City: Η

Σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία, η πόλη Shicheng ήταν κάποτε πολιτικό, πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής Sui'an, μέχρι τη στιγμή που η αίγλη της χάθηκε για πάντα στα βαθιά νερά της λίμνης.

< - Shicheng City: Η

ζ- Shicheng City: Η
Η εικόνα της πόλης πριν χαθεί στα βαθιά νερά της λίμνης, όπως παρουσιάστηκε από το περιοδικό «National Geographic».
Πηγή: http://perierga.gr/

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Stoyrnos the Reaper !

Δημοσιευμένη  εικόνα




Θέλει να αυξήσει την προκαταβολή φόρου για τις ΜΜ επιχειρήσεις και να τις τελειώσει - Βάζει παγίδα στα τεκμήρια για να αυξήσει φόρους σε χαμηλόμισθους - Φορολογεί και τους ανέργους Νομοσχέδιο-λαίλαπα για τον ιδιωτικό τομέα



Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ετοιμάζεται για μια ακόμη φορά να καταθέσει ένα φορολογικό νομοσχέδιο που ακολουθεί τη γνωστή συνταγή: υπέρογκοι φόροι για χαμηλόμισθους και μικρές επιχειρήσεις οι οποίοι αναμένεται να δώσουν τη χαριστική βολή στον ιδιωτικό τομέα, να
οδηγήσουν σε περαιτέρω λουκέτα, απολύσεις και ανεργία. Η καταστροφική συνταγή επανέρχεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλαγές θα προκύψουν και μετά τη δημόσια διαβούλευση και πριν κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή. Οι διορθώσεις-βελτιώσεις που ήδη εξετάζονται αφορούν στα εξής:

1. Παρακράτηση φόρου. Δεν θα καταργηθεί τελικά η έκπτωση 1,5% που παρέχεται σήμερα κατά τη μηνιαία παρακράτηση φόρου στους μισθούς και τις συντάξεις. Η έκπτωση θα επανέλθει, ενώ παράλληλα διορθώνεται η αρχική διάταξη, αφού όπως έχει διατυπωθεί δεν λαμβάνονταν υπόψη κατά την παρακράτηση η έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ. Η κατάργηση της έκπτωσης του 1,5% αλλά και ο μη υπολογισμός της έκπτωσης φόρου θα «ψαλίδιζαν» ακόμη περισσότερο τις μηνιαίες αποδοχές των μισθωτών και συνταξιούχων.

2. Αποζημιώσεις. Στο 20% θα επανέλθει ο συντελεστής φορολογίας των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης στο κλιμάκιο της αποζημίωσης από 100.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ. Το νομοσχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλευση προβλέπει την αύξηση του συντελεστή στο 25%.

3. Προκαταβολή φόρου για Ο.Ε. και Ε.Ε. Ο νέος Κώδικας προβλέπει την αύξηση της προκαταβολής φόρου από 55% στο 80% για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν, το υπουργείο σχεδιάζει να διατηρήσει στο 55% τον συντελεστή της προκαταβολής φόρου για τις ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες.

4. Τεκμαρτό εισόδημα. Παγίδα που φέρνει περισσότερους φόρους σε χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και ανέργους κρύβει η παράγραφος 1 του άρθρου 34 του νέου Κώδικα. Προβλέπει ότι όσοι πιάνονται στην «τσιμπίδα» των τεκμηρίων θα φορολογούνται με την κλίμακα των ελεύθερων επαγγελματιών και όχι των μισθωτών και συνταξιούχων. Σύμφωνα με τη διάταξη η διαφορά μεταξύ του τεκμαρτού και συνολικού εισοδήματος θα φορολογείται με συντελεστή 26% για τα πρώτα 50.000 ευρώ και με 33% για το υπερβάλλον ποσό. Αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα ή καθόλου εισοδήματα αλλά διαθέτουν μια κατοικία ή ένα αυτοκίνητο θα επιβαρυνθούν με υπέρογκα ποσά φόρων.

ΕΓΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

1993 ημέρα ορόσημο ! Ένα απόκομμα γεννιέται...‏

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δείτε τί έλεγε σαν σήμερα το 1993 ο σημερινός Πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ.



Σε συνέντευξή
του στην "Καθημερινή" , ο αρχηγός της Πολιτικής Άνοιξης , Αντώνης Σαμαράς , δήλωνε: "Δεν θα επιστρέψω στη Ν.Δ. και αν ακόμη αλλάξουν οι πολιτικές συνθήκες, έστω και αν με καλέσουν για να γίνω ο αρχηγός της". Η συνέντευξη στον Αντώνη Καρκαγιάννη, "Καθημερινή" Κυριακή 4 Ιουλίου 1993:
-Α. Καρκαγιάννης: Αν υποθέσουμε ότι εξαλειφθούν αυτές οι παραμορφώσεις, όπως τις αποκαλείτε, τότε θα επιστρέψετε στη Ν.Δ.;
-Α. Σαμαράς:" Όχι, δεν θα επιστρέψω. Έχω ήδη χαράξει το δρόμο μου με την "Πολιτική Άνοιξη" και η Ν.Δ., όπως και τα άλλα κόμματα, ακολουθούν το δικό τους δρόμο.Δεν θα επιστρέψω, συνεπώς, στη Ν.Δ. και αν ακόμη αλλάξουν οι πολιτικές συνθήκες, έστω και αν με καλέσουν για να γίνω "αρχηγός" της".

Εξαιρετικά αφιερωμένο από 2.000.000 ανέργους και ένα στους τέσσερις πεινασμένους Έλληνες
Το βίντεο πάντως είναι τραβηγμένο το 2013.



ramnousia.com

ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΜΑΙ

Οι Έλληνες ολιγάρχες που χρωστούν €10.6 δις
(Δείτε το Mega και άλλους 17 που είναι ανέγγιχτοι)

Δημοσιευμένη  εικόνα

Πλήρωνε κορόιδο το σώσιμο των τραπεζών από τους πολιτικούς εγκληματίες που ψηφίζεις. Πλήρωνε δίποδο για την ανακεφαλοποίηση ούτως ώστε να σωθούν οι τραπεζίτες και οι ολιγάρχες. Τρέχα ζώο και χειροκρότα τους ΣαμαροΒενιζέλους. Μα πόσο ζώα έγιναν οι Έλληνες Θεέ μου.



H υπερχρέωση των Ελλήνων πολιτών στις τράπεζες, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας...

Ποιος θα το περίμενε όμως, ότι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, βαριά ονόματα της ολιγαρχίας του πλούτου στη χώρα μας, θα ήταν κυριολεκτικά βουτηγμένοι στα χρέη; Αρκετοί από αυτούς μάλιστα, βρίσκονται σε άσχημη οικονομική θέση, καθώς οι επίτροποι, που έχουν τοποθετηθεί στις τράπεζες, κατ’ εντολή της τρόικας, έχουν
«παγώσει» προς το παρόν, τις αναχρηματοδοτήσεις δανείων.

Χωρίς πολλά λόγια, δείτε τι αποκαλύπτουν οι ισολογισμοί, για τα... «θαλασσοδάνεια» μερικών εκπροσώπων του επιχειρηματικού κατεστημένου της χώρας μας. Έχουμε και λέμε:

AXON HOLDINGS: Το επιχειρηματικό όχημα του Θωμά Λιακουνάκου. Το 2012 παρουσίαζε τραπεζικό δανεισμό 447.200.000 εκατ. Ευρώ. Μόνο η θυγατρική του ομίλου EUROMEDICA, έχει χρέη προς τις τράπεζες, που ξεπερνούν τα 372. 700.000 Ευρώ.

ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ: Δηλαδή με άλλα λόγια, MEGA CHANNEL, το...μεγάλο κανάλι, των τριών.. ισχυρών, Μπόμπολα, Ψυχάρη, Βαρδινογιάννη. Το 2012, λοιπόν, ο τραπεζικός δανεισμός έφτασε τα 123.500.000 ευρώ περίπου, μαζί και με το νέο δάνειο των 98.000.000 ευρώ, που προκάλεσε την παρέμβαση των οικονομικώνεισαγγελέων.

ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ: Το δίκτυο των επιχειρήσεων που ελέγχει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, έχει χρέη ύψους 861.300.000 ευρώ. Εδώ υπάρχει και το εξής ενδιαφέρον. Η Korinthoς Power, μια εταιρία στην οποία συμμετέχουν, κατά 65% ο Όμιλος Μυτιληναίου, και κατά 35% ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, χρωστάει στις τράπεζες 172.500.000 ευρώ.

INTRACOM: Εδώ τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Intracom ίσον Σωκράτης Κόκκαλης. Ο όμιλος, από ομολογιακά και τραπεζικά δάνεια, χρωστάει 315.700.000 ευρώ.

ΌΜΙΛΟΣ ΠΗΓΑΣΟΥ: Η εκδοτική... «αυτοκρατορία» της οικογένειας Μπόμπολα έχει χρέη προς τις τράπεζες 164.300.000 ευρώ.


ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Οταν η Ευρώπη υποκλίθηκε στην Ελλάδα
Συνημμένη Εικόνα: euro2004.jpg

Δημοσιευμένη  εικόνα

Ηταν 4 Ιουλίου του 2004... όταν όλη η Ευρώπη υποκλίθηκε στην Ελλάδα - Νοσταλγία για τις ονειρικές στιγμές..


Hταν 4 Ιουλίου του 2004, εννιά χρόνια πριν και κάτι απροσδιόριστο – αυτό ακριβώς που είναι η ευτυχία – πλανιόταν πάνω από την Ελλάδα.

Για τους Ελληνες η κατάκτηση του Euro 2004 από την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ήταν πολύ περισσότερο από μια κούπα. Και φαντάζει πια ως μια μακρινή ονειρική εποχή.

Η νοσταλγία εκείνης της χρονιάς, εκείνων των στιγμών στην Πορτογαλία είναι πολύ δυνατή.

Και είναι ειρωνικό πια και για την Ελλάδα που το 2004 ...κυριαρχούσε με την διοργάνωση εξαιρετικών, πλην εξόχως δαπανηρών, Ολυμπιακών Αγώνων, με τους θριάμβους σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αλλά και με την Πορτογαλία, που φιλοξένησε εκείνο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου και που περιστρέφεται κι αυτή στη δίνη της κρίσης.

Ας θυμηθούμε λοιπόν τη μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου, από τη φάση των προκριματικών για την πρόκριση στο Euro, μέχρι και τον τελικό του Ντα Λουζ στις 4 Ιουλίου του 2004…


Η πορεία προς την πρόκριση…

Το έργο της εθνικής για την πρόκριση στο Euro ήταν δύσκολο, καθώς είχε να αντιμετωπίσει ομάδες όπως η Ουκρανία, η Ισπανία, η Αρμενία και η Βόρεια Ιρλανδία. Κανείς δεν πίστευε πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα έπαιρνε την πρόκριση, όταν ξεκίνησε με δύο ήττες στα δύο πρώτα ματς του ομίλου της…

Δημοσιευμένη  εικόνα

Ο Ρεχάγκελ και οι ψυχάρες του όμως πίστεψαν στο όνειρο και στη συνέχεια πήραν πολύ σημαντικές νίκες, με αποκορύφωμα βέβαια το διπλό μες στην Ισπανία, χάρη στο γκολ του Γιαννακόπουλου. Το τέρμα του Τσιάρτα με πέναλτι στο τελευταίο ματς των ομίλων κόντρα στην Ιρλανδία στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ήταν το έναυσμα για τα πανηγύρια της πρόκρισης σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, για πρώτη φορά μετά το 1980. Το ταξίδι είχε ήδη αρχίσει…


Οι 23 του Ρεχάγκελ…

Πριν όμως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάρει το αεροπλάνο για την Πορτογαλία, ο Ρεχάγκελ έπρεπε να επιλέξεις τους 23 ποδοσφαιριστές, που θα έπαιρνε μαζί του στο Euro. Αυτοί ήταν: Νικοπολίδης, Χαλκιάς, Κατεργιαννάκης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Καψής, Δέλλας, Νταμπίζας, Βενετίδης, Γκούμας, Κατσουράνης, Μπασινάς, Καφές, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος, Καραγκούνης, Τσιάρτας, Γεωργιάδης, Λάκης, Βρύζας, Χαριστέας, Παπαδόπουλος, Νικολαΐδης.
Νίκη στην πρεμιέρα κόντρα στην οικοδέσποινα…