Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

EROS RAMAZZOTTI - UN΄ALTRA TE



LUCIO DALLA - CARUSO





Το Carusso είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ερωτικά τραγούδια παγκοσμίως, που έχει μείνει περισσότερο γνωστό με τον τίτλο Ti voglio bene assai.
Ο αυθεντικός του τίτλος όμως, Caruso, έχει τη δική του ιστορία.
Ο Lucio Dalla έγραψε το τραγούδι αυτό για να τιμήσει τον μεγάλο τενόρο Enrique Caruso το 1986.
Είναι μια ρομαντική αφήγηση των τελευταίων χρόνων του τενόρου στο Σορρέντο και τη Νάπολι.
Ο Καρούζο είχε μια πολύ δύσκολη ζωή στην Ιταλία, και ήταν περισσότερο αναγνωρισμένος στις ΗΠΑ. Είχε έναν πολύχρονο γάμο και 2 παιδιά αλλά η γυναίκα του τον παράτησε για τον σοφέρ τους.
Ο Καρούζο γνώρισε μια κοπέλα 20 χρόνια μικρότερη του τη Dorothy Benjamin και μαζί έκαναν μια κόρη, τη Γκλόρια.
Ο Dalla έγραψε λοιπόν το τραγούδι Caruso σαν να ήταν τα λόγια του τενόρου προς την τελευταία του σύζυγο.

Ο ΘΕΟΣ ΑΠΑΠΑΕΙ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ

Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ


Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι

Πρόκειται για την ιστορία του Ιωάννη Βαρβάκη, ενός πειρατή που γίνεται ζάμπλουτος έμπορος χαβιαριού και δεν σταματά να αγωνίζεται ενάντια σε κάθε εμπόδιο για την απόκτηση χρήματος, εξουσίας και πολιτικής επιρροής, για να χαρίσει στο τέλος όλα του τα υπάρχοντα στο όνομα της αγάπης.
 Η επική αυτή ιστορία, βασίζεται στην πραγματική ζωή του Ιωάννη Βαρβάκη και ξεκινά από τα Ψαρά του Αιγαίου Πελάγους, φτάνει στην αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης στη Ρωσία, απλώνεται στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας για να καταλήξει στη διχασμένη από εμφύλιες διαμάχες Ελλάδα, κατά την Επανάσταση του 1821.
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σμαραγδής

Cast

Credited cast:
Sebastian Koch ...
Evgeniy Stychkin ...
Ivan
Juan Diego Botto ...
Lefentarios
Olga Sutulova ...
Helena
John Cleese ...
McCormick
Catherine Deneuve ...
Akis Sakellariou ...
Kimon
Alexandra Sakelaropoulou ...
Varvakis' Mother
Fotini Baxevani
Lakis Lazopoulos ...
Fisherman of God


ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ

Όταν τα πουλιά τρώνε από το χέρι του φωτογράφου…


Αγαπημένη συνήθεια μικρών και μεγάλων είναι να ταΐζουν περιστέρια, γλάρους, πάπιες, χήνες και ό,τι άλλο πετούμενο, προσφέροντας στη χούφτα τους ψίχουλα και σποράκια. Την ίδια συνήθεια έχει και ένας ευφυέστατος φωτογράφος που αποφάσισε ναι μεν να ταΐσει τα συμπαθή πτηνά της λίμνης αλλά και να τα φωτογραφίσει ταυτόχρονα. Στο ένα χέρι λοιπόν πήρε τη φωτογραφική μηχανή και στο άλλο άδραξε το ψωμί. Και ιδού! Όλων των ειδών τα πτηνά που βρίσκονταν κοντά του… όρμησαν στην κυριολεξία να φάνε από το χέρι του, κάνοντας επίθεση στο ψωμί. Ατρόμητα και εκφραστικά αποδεικνύουν πως την πείνα… φοβέρα δεν σκιάζει καμιά! Και ο φωτογράφος απλώς πάτησε το «κλικ».

perierga.gr - Όταν τα πουλιά τρώνε από το χέρι του φωτογράφου...
perierga.gr - Όταν τα πουλιά τρώνε από το χέρι του φωτογράφου...

ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΟΤΟ

Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013


Τι πρέπει να φάτε πριν βγείτε για να μην σας βαράει το αλκοόλ 

Τι πρέπει να φάτε πριν βγείτε για να μην σας βαράει το αλκοόλ
Το αλκοόλ είναι δυστυχώς μια από τις υπερβολές των εορτών. Αποτελεί άλλωστε και από τις βασικότερες αιτίες που τα κιλά μας τις γιορτές αυξάνονται.
Δεν θα πρέπει φυσικά να ξεχνάμε ότι η υπερκατανάλωσή του σχετίζεται και με δυσμενείς για την υγεία μας συνέπειες. Η βασική λοιπόν οδηγία που δίνουμε αρχικά είναι, περιορίστε το.
Επειδή όμως γιορτές είναι και όλο και κανένα ποτάκι παραπάνω πίνουμε, δείτε τι μπορείτε να κάνετε πριν βγείτε για ποτό, για να μην σας επηρεάζει ιδιαίτερα και μεθάτε εύκολα:
- Ποτέ μην πηγαίνετε νηστικοί για ποτό.
Το αλκοόλ απορροφάται από το στομάχι μας. Όσο πιο άδειο το στομάχι, τόσο πιο γρήγορα περνάει στο αίμα μας και πιο εύκολα μεθάμε.
- Τρώτε κάτι λίγο πιο λιπαρό πριν βγείτε.
Το λίπος έχει όπως λέμε αργό ρυθμό γαστρικής κένωσης, δηλαδή μένει στο στομάχι μας για περισσότερη ώρα. Κατά συνέπεια, εμποδίζει τη διέλευση του αλκοόλ από το στομάχι προς το αίμα.
Πηγή: neadiatrofis.gr

 

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ

Το Πορτογαλικό βίντεο που απαγορεύτηκε στη Γερμανία και πρέπει να δουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες!

Δημοσιευμένη  εικόνα




Πρόκειται για το βίντεο, του οποίου την προβολή εμπόδισε η γερμανική κυβέρνηση ως “πολιτικά επιζήμιου”, με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθεί ο εμπνευστής και υπεύθυνος για το βίντεο Marcelo Rebelo de Sousa, πρόεδρος των σοσιαλδημοκρατών και τέως υπουργός στην Πορτογαλία στην Γερμανική Πρεσβεία στη Λισαβόνα, δηλώνοντας, πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω και πως είναι αποφασισμένος να δείξει το βίντεο στο γερμανικό λαό, στον οποίο και απευθύνεται και όχι μόνο.


Αυτό που φαίνεται καθαρά: Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που έχουν στοχοποιήσει... Τα ίδια μέτρα, τα ίδια επιχειρήματα, οι ίδιες μέθοδοι!

ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Σκάνδαλο μεγατόνων! 230.000.000 πληρώνει το δημόσιο για δάνεια του Μεγάρου Μουσικής

Δημοσιευμένη  εικόνα



Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας – «Το Παρόν- η κυβέρνηση φέρνει στην βουλή τροπολογία με την οποία το Μέγαρο Μουσικής, του ΔΟΛ, θα περάσει στο κράτος, το οποίο θα αναλάβει τα χρέη του σε τράπεζες, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και σε διάφορες επιχειρήσεις τα οποία ανέρχονται γύρω στα 230.000. 000 ευρώ!!!

WHITNEY HOUSTON - I WILL ALWAYS LOVE YOU





If I
Should stay
I would only be in your way
So I'll go
But I know
I'll think of you every step of
the way

And I...
Will always
Love you, oohh
Will always
Love you
You
My darling you
Mmm-mm