Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Κρυστάλλινο Κρανίο του Yucatan ~ Φτιάχτηκε αιώνες πριν τους Μάγια!


Το κρυστάλλινο κρανίο ανακαλύφθηκε στη ζούγκλα του Yucatan της κεντρικής Αμερικής το 1927 κοντά σε έναν ερειπωμένο αρχαίο ναό των Μάγια. Το κρανίο είναι φτιαγμένο από κάποιο πετρώδες κρύσταλλο, έχει χρώμα κεχριμπαριού και οι διαστάσεις του είναι σε φυσικό μέγεθος ανθρώπου.

Το κρανίο έχει τεράστια αξία τόσο σε αρχαιολογική όσο και σε μυστικιστική κλίμακα:
Αρχαιολογική γιατί κανένας μέχρι σήμερα δεν έχει εξηγήσει το γιατί και κυρίως το πως φτιάχτηκε ένα τόσο τέλειο κρανίο χιλιάδες χρόνια πριν και μυστικιστική διότι όπως υποστηρίζουν όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του, προκαλεί παραισθήσεις και οράματα προφητικού χαρακτήρα...




Αναλυτικότερα : όπως ανέφερα και προηγουμένως το κρανίο βρέθηκε το 1927, είναι δηλαδή ένα μυστήριο μόλις του προηγούμενου αιώνα. Το κρυστάλλινο κρανίο ήρθε στο φως κατά την διάρκεια μιας αρχαιολογικής αποστολής του Βρετανού αρχαιολόγου Albert Mitchell-Hedges. Το μέρος στο οποίο έγιναν οι ανασκαφές είναι γνωστό σήμερα ως Lubaantun, το οποίο σημαίνει "ο τόπος των πεσόντων λίθων".

Ο Mitchell-Hedges λοιπόν, είχε πάρει μαζί του σε εκείνη την αποστολή και την (υιοθετημένη) κόρη του Αnna η οποία στάθηκε η τυχερή της αποστολής: την ημέρα των 17ων γενέθλιων της, στα ερείπια ενός αρχαίου βωμού κοντά στις ανασκαφές ξέθαψε το περίφημο κρανίο. Το κρυστάλλινο κρανίο υπολειπόταν του κάτω σιαγόνα, ο οποίος βρέθηκε τρεις μήνες μετά, αρκετά μέτρα μακριά από το βωμό. Όσοι άγγιξαν το κρανίο, υποστηρίζουν ότι ένιωσαν παράξενα συναισθήματα.

Η πρώτη που είχε τέτοιες απόκρυφες εμπειρίες ήταν ασφαλώς η Anna η οποία, περιχαρής τότε για την ανακάλυψη της, κοιμήθηκε εκείνη την πρώτη νύχτα με το κρανίο δίπλα στο κρεβάτι της. Όταν ξύπνησε το πρωί ανέφερε ότι ονειρεύτηκε διάφορα αποσπάσματα εικόνων από την ζωή των Μάγια και μάλιστα μπορούσε να τα περιγράψει με λεπτομέρειες. Στην αρχή η Anna δεν συνδύασε τα όνειρα της με την παρουσία του κρανίου στο κρεβάτι της. Τα όνειρα όμως συνεχίσθηκαν και τις επόμενες μέρες, στα οποία έβλεπε την καθημερινή ζωή των Ιθαγενών, άκουγε να μιλάνε, ενώ παρατηρούσε μέχρι και τις λατρευτικές τους συνήθειες, ενώ όποτε κοιμόταν χωρίς να έχει το κρανίο δίπλα της, τα όνειρα σταματούσαν.

Μετά τον θάνατο του πατέρα της, γύρω στο 1960 η Anna αποφάσισε να δώσει το κρυστάλλινο κρανίο σε ερευνητές ώστε να εξηγήσουν τα φαινόμενα και να ανακαλύψουν την καταγωγή και τον τρόπο κατασκευής του. Τα αποτελέσματα εξέπληξαν τους πάντες. Ο πρώτος που το εξέτασε ήταν ο κριτικός τέχνης Frank Dordland ο οποίος ανακάλυψε ένα σύμπλεγμα από φακούς, κανάλια και πρίσματα τα οποία δημιουργούσαν παράξενα οπτικά εφέ. Το πιο παράδοξο ήταν ότι ο ίδιος, ακόμα και με μικροσκόπιο, δεν μπόρεσε να βρει ίχνος από επεξεργασία πάνω στην τέλεια "λουστραρισμένη" επιφάνεια.

Ο Dordland εισηγήθηκε τότε στην Αnna, να απευθυνθεί στην πασίγνωστη εταιρία υπολογιστών Hewlett-Packard, η οποία τότε ειδικεύονταν σε ταλαντώσεις κρυστάλλων. Τα αποτελέσματα της έρευνας της εταιρίας το 1964 έδειξαν ότι το κρυστάλλινο κρανίο έχει δημιουργηθεί αιώνες πριν από την εμφάνιση των Μάγια. Επιπλέον αναφέρει ότι το πέτρωμα - κρύσταλλος τέτοιας υψηλής ποιότητας δεν υπάρχει σε ολόκληρη την περιοχή όπου κυριάρχησαν οι Μάγια. Το πιο εκπληκτικό εύρημα ήταν ότι το κρυστάλλινο κρανίο, το οποίο ζυγίζει 5.13 kg, ήταν φτιαγμένο από ένα και μόνο κομμάτι ορυκτού. Επίσης, ένα κομμάτι σαν πρίσμα υπάρχει στο πίσω μέρος του κρανίου. Εάν κάποιος φωτίσει το περίβλημα των "ματιών" το φως θα καταλήξει σε εκείνο το σημείο μόνο.

Όσον αφορά την κατασκευή του κρυστάλλινο κρανίο, το ορυκτό από το οποίο είναι φτιαγμένο είναι τόσο σκληρό που μπορεί να επεξεργαστεί από κάποιον, μόνο με διαμάντι. Όπως δήλωσαν και οι ειδικοί της Hewlett-Packard, είναι δύσκολο να φανταστούμε κάποιον Μάγια της εποχής εκείνης να μπορεί να εργαστεί με τόσο ακρίβεια και τόση τέχνη πάνω στο κρανίο χωρίς την κατάλληλη τεχνολογία. Παράλληλα, επιβεβαίωσαν τον Dordland, ο οποίος, όπως και εκείνοι, δεν μπόρεσαν να βρουν το παραμικρό σημάδι επεξεργασίας πάνω στο κρανίο.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι για να γίνει μια τέτοια δουλεία λείανσης πάνω σε μια τέτοια σκληρή επιφάνεια εκείνο τον αιώνα, θα έπρεπε να εργαστούν χωρίς διάλειμμα, 9 γενεές ανθρώπων, οι οποίοι αποκλειστικά θα απασχολούνταν μόνο με αυτή την εργασία. Οι ερευνητές της Hewlett-Packard ίσως έδωσαν το πιο εύστοχο σχόλιο στην αναφορά τους για το εύρημα λέγοντας ότι "…πολύ απλά, κάτι σαν κι αυτό, δεν είναι δυνατόν να υπάρχει"! 


http://www.apocalypsejohn.com/

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ

Γρηγόρης Πολυχρονίδης | Χάρισε στην Ελλάδα 40 μετάλλια και η Ελλάδα του κόβει τα επιδόματα...


Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ...

Στους δρόμους βγήκε χρυσός παραολυμπιονίκης που μαζί με άλλους ανάπηρους, διαμαρτυρήθηκαν για τις περικοπές στα επιδόματα....

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης αγωνίζεται στο Μπότσια. Αγωνίζεται και στη ζωή. Και το πρωί της Πέμπτης κατέβηκε μαζί με άλλους ανάπηρους στο δρόμο, διεκδικώντας να μην κοπούν τα επιδόματά τους....



“Δεν μπορεί ο πιο αδύναμος κρίκος, ο ανάπηρος να είναι αυτός που θα πληρώσει την κρίση”, είπε στην εκπομπή ΣΚΑΙ με τον Νίκο Ευαγγελάτο. “Ο αγώνας αυτός δεν είναι αγώνας για ένα μετάλλιο, είναι για το μετάλλιο της επιβίωσης” συμπλήρωσε.


Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής:

http://logioshermes.blogspot.com

You might

ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Ν2

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

Σου τα πήραν όλα κι εσύ τους κοιτάς...!

Συνημμένη Εικόνα: sou ta peiran ola.jpg




Άκου λοιπόν ηλίθιε για να μαθαίνεις ότι τους σκλάβους τους προτιμούν ηλίθιους…



Μόνο που όσα και να μάθεις τελικά, το βέβαιο είναι ότι και πάλι σαν μακάκας θα μασήσεις.


Θα μασήσεις… γιατί φρόντισαν να στήσουν καλά το σκηνικό του τρόμου με το οποίο πάντα σε βάζουν στο χέρι.

Με την ανελέητη προπαγάνδα τους και τα χρηματιζόμενα παπαγαλάκια, σε δολοφόνησαν το τελευταίο τρίμηνο δεκάδες φορές. Σε έκαναν να ταυτιστείς με την αντίληψη ότι η χώρα σου είναι καταδικασμένη να εκτελεί αναντίρρητα τις εντολές του σουλτανάτου.
Αυτοί προσκύνησαν και ο στόχος τους ήταν να κάνουν προσκυνημένη και τη δική σου ψυχή. Τώρα θ ανοίξουν και πάλι το παραθυράκι της άθλιας φυλακής σου και μόλις νιώσεις να μπαίνει μέσα ο αέρας της ντροπής, θα νομίζεις ότι και πάλι ζωντάνεψες. Άκου λοιπόν ηλίθιε…

Τώρα υποτίθεται ότι διαπραγματεύονται.
Πρώτα φρόντισαν να αισθανθείς, πως όλα όσα σε αφορούν είναι μετέωρα. Και έτσι σου τα πήραν όλα…
Κούρσεψαν την κοινωνική σου αποταμίευση…
Έσφαξαν στο γόνατο τους μισθούς και τη σύνταξή σου…
Τα όνειρα των παιδιών σου τα τσαλάκωσαν…
Σε μεταλλάσσουν σχεδιασμένα σε παροπλισμένο ραγιά που περιμένει αμήχανος το πεπρωμένο…

Και τώρα ετοιμάζονται να σου πλασάρουν τη μεγάλη τους «διαπραγματευτική» επιτυχία…
Οι απολύσεις που τόσο πολύ τις «προπαγάνδισαν» δε θα έρθουν. Κι εσύ ο αιώνιος… ο απίστευτος… ο διαχρονικός μαλάκας θα τους χειροκροτήσεις για την αποφασιστικότητα και το σθένος τους.
Και φυσικά θα συμβιβαστείς με όλα τα υπόλοιπα που ήταν και η πραγματική τους στόχευση.

Άκου λοιπόν ηλίθιε για να μαθαίνεις…
Το παιχνίδι δεν κρίνεται στις απολύσεις. Οι απολύσεις είναι μέρος του παιχνιδιού αλλά τον κύκλο τους τον έκαναν σε γενικές γραμμές. Το σύστημα που οικοδομούν δε ζει χωρίς σκλάβους. Απλώς τους σκλάβους τους προτιμά ταυτόχρονα και ηλίθιους.
Εσύ μπορεί να κοιτάζεις τη μύτη σου, αλλά οι χορογράφοι βλέπουν πολύ πιο μακριά από αυτήν.
Κανείς δε διαπραγματεύτηκε το σκιάχτρο των απολύσεων που πλασάρισαν για να σε εξαπατήσουν. Απλούστατα γιατί - ως νέο μέτρο - στο τραπέζι μπήκε μονάχα για να σε εξαπατήσει.

Το υποτιθέμενο «κέρδος» της διαπραγμάτευσης των προσκυνημένων, δεν είναι παρά μια τρύπα στο νερό και ένα μάτσο σανό για σένα που ακουμπάς σε αχυρανθρώπους των συμμοριών την ελπίδα σου.

Αυτό που τους νοιάζει λοιπόν δεν είναι να απολυθείς. Αλλά να δουλεύεις χωρίς δικαιώματα στα κολαστήρια που σου ετοιμάζουν.
Σε έκαναν να τσιμπήσεις στο δόλωμα του φόβου της απόλυσης, για να περάσει ανώδυνα ολόκληρο το πακέτο που σε καθιστά αμειβόμενο δούλο.

Τα οφέλη των απολύσεων γι αυτούς είναι και ελάχιστα και προσωρινά. Η θεσμοθέτηση της δουλείας είναι η πραγματική τους επένδυση.

Δε τους ενδιαφέρει το προσωρινό κέρδος από αυτόν που πρόκειται να απολυθεί. Τους ενδιαφέρει να κατοχυρώσοιυν το δικαίωμά τους να πληρώνουν με αμοιβή δούλου διαχρονικά αυτόν που δουλεύει.

Έτσι κερδίζουν οι αφεντάδες τον "επιούσιον"... Και μαζί μ αυτόν την ευγνωμοσύνη του αφελούς τους σκλάβου.

Στα πήραν λοιπόν όλα…
Αξιοπρέπεια… Δικαιώματα… Ελπίδα… Προοπτική…
Σου πήραν ακόμη και τα σώβρακα ηλίθιε κοψοχέρη, και αύριο, με τα ίδια ρημάδια που τους ψήφισες θα βγεις και θα τους χειροκροτείς γιατί «διαπραγματεύτηκαν» και επιτέλους σου εξασφάλισαν το «δικαίωμά» σου να είσαι σκλάβος στα κολαστήρια που σου ετοίμασαν, σε μια ζωή για πραγματικούς κολασμένους.

Ηλίθιε...

ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΛΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 15, 2012

1.000 άνεργοι την ημέρα...


Ο ένας στους πέντε ανθρώπους που θα μπορούσε να είναι στην παραγωγή δεν έχει δουλειά. Ακόμη χειρότερα είναι τα στοιχεία που αφορούν στους μακροχρόνια άνεργους, τους ανθρώπους δηλαδή που δεν μπορούν να βρουν δουλειά για περισσότερους από 12 μήνες και έτσι πλέον έχουν χάσει....

και το επίδομα ανεργίας.

700.000 άνθρωποι δεν έχουν το παραμικρό εισόδημα. Συνολικά το δεύτερο εξάμηνο του 2012 οι άνεργοι ανέρχονται σε 1.168.761, από 810.821πέρυσι, αύξηση δηλαδή 44,1% ποσοστό που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ.

Η ανεργία αναρριχήθηκε στο 23,6% το διάστημα Απριλίου - Ιουνίου ενώ το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας, 53,9%, καταγράφεται στις ηλικίες 15-24 ετών. Ειδικά για τις νέες γυναίκες, φτάνει το 62,1%.

Σε επίπεδο Περιφέρειας το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στη Δυτική Μακεδονία με 30,0% και στη Στερεά Ελλάδα με 28,4%. Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στις Ιόνιους Νήσους με 14,3% και στο Νότιο Αιγαίο με 15,3%

ΩΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ