Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Α ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ, 25 Ιουνίου 2011

Ο μπαμπάς 100 ετών, ο γιος 80 και ανάμεσά τους... μια γυναίκα!


Στα δικαστήρια πατέρας και γιος αφού ερωτεύτηκαν την ίδια γυναίκα!!!

Όσοι τους είδαν στα δικαστήρια του Ηρακλείου δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν! Ένας υπεραιωνόβιος Ηρακλειώτης και ο 80χρονος γιος του, έφτασαν...
μέχρι τις δικαστικές αίθουσες για τα μάτια μιας 50χρονης Βουλγάρας!

Μάλιστα ο... γεροντοσεβντάς ήταν τέτοιος που μεσολάβησαν οι συγγενείς των δυο ηλικιωμένων, για να μην το τραβήξουν στα άκρα…Στόχος των συγγενών, όπως έλεγαν ,ήταν να γλυτώσουν το απόλυτο ρεζίλεμα!

Η ιστορία, που πήρε μεγάλες διαστάσεις πριν από μερικές μέρες, διαδραματίστηκε σε ένα από τα κεφαλοχώρια του Ηρακλείου. Ο 80χρονος για τις ανάγκες της κατάκοιτης μητέρας του, προσέλαβε μια γυναικα από τη Βουλγαρία, η οποία εγκαταστάθηκε στο σπίτι, κι από τις πρώτες μέρες έφερε τα πάνω-κάτω στο σπιτικό της οικογένειας.

Ο 100χρονος σύζυγος της γυναίκας γρήγορα λιμπίστηκε τα κάλλη της 50χρονης γυναίκας, η οποία όμως έκανε τα γλυκά μάτια και στον 80χρονο γιο του κι έτσι πατέρας και γιος έγιναν απο δυο χωριά χωριάτες με αποκορύφωμα τη μεταφορά της διένεξης στο δικαστήριο, όπου διαδραματίστηκαν σκηνές απείρου κάλλους!

Τα δυο γερόντια στις δυο γωνιές της δικαστικής αίθουσας και οι δικηγόροι και οι συγγενείς στη μέση. Τελικώς, λίγο πριν την εκφώνηση της υπόθεσης, υπήρξε συμβιβασμός κι έτσι επέστρεψε η νηνεμία και η καταλαγή μεταξύ πατέρα και γιου, ενώ όπως είναι φυσικό η 50χρονη Βουλγάρα πήρε...πόδι από το σπίτι!

Πηγή: cretalive.gr

ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ

Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011

Η φιλομαθής Πόπη και το …THE FIX!!!

Ένα βιβλίο που ταρακούνησε συθέμελα το οικοδόμημα όλου του ποδοσφαίρου!

H πανάξια Πόπη Παπανδρέου έβαλε τα γυαλιά στους συναδέλφους της για ένα λόγο… Δεν ήξερε, αλλά είχε τεράστια διάθεση να μάθει! Κι έμαθε!...


Οι πρώτες 20-25 σελίδες του πορίσματος της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου αποτελούν μία εισαγωγή σε έννοιες απλές, όμορφες που εξηγούν αυτονόητες αρχές και ιδανικά σε μία πιο ξύλινη νομική γλώσσα. Οποιος θέλει να διαβάσει όμως καταλαβαίνει.

Η Πόπη Παπανδρέου δεν είχε την παραμικρή σχέση με το ποδόσφαιρο. Ηταν παντελώς άσχετη με τη στρογγυλή Θεά. Αυτή που της ανέθεσαν την υπόθεση όμως, ήξεραν, ότι η νεαρή εισαγγελέας, θα «σκύλιαζε» για να ξετυλίξει το μίτο τη Αριάδνης. Κάνοντας ό,τι ακριβώς χρειαζόταν για να εξάγει ένα απολύτως τεκμηριωμένο συμπέρασμα.

Η βραχύσωμη πλην όμως όμορφη, εισαγγελέας (όπως λένε οι μαρτυρίες όσων τη συνάντησαν), μαζί φυσικά με την κ.Ράικου (καλλονή, όπως την αποκάλεσε ο Κούγιας), έβαλε στη θέση τους, όλους τους άντρες συναδέλφους της που είχαν ασχοληθεί μέχρι τώρα με τις υποθέσεις των στημένων. Βεβαίως, μετά από όλα αυτά, η στάση των προηγούμενων προκαλεί οργή, αλλά αυτό είναι άλλη υπόθεση.

Η Παπανδρέου λοιπόν, αποδεικνύει ότι αφιέρωσε τη ζωή της στην υπόθεση. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι στο πόρισμα περιλαμβάνεται ακόμα και μία σελίδα με την ορολογία του στοιχήματος (τι είναι under, τι είναι over κτλ κτλ), αλλά και μία αναφορά που προκαλεί εντύπωση.

Πρόκειται για μία επίκληση (και μάλιστα με παραπομπές) στο περίφημο βιβλίο του Καναδού, Ντέκλαν Χιλ, με τίτλο «Τα Στημένα”… Ένα βιβλίο με πολύ ιδιαίτερο ιστορικό, που λοιδορήθηκε ακόμα και από τους κύκλους της ΟΥΕΦΑ επισήμως.

Ένα βιβλίο όμως, που υποχρέωσε ακόμα και τον πρόεδρο της FIFA , Ζεπ Μπλάτερ να καλέσει τον συγγραφέα στο γραφείο του, στα κεντρικά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, για να έχει μαζί του 5ωρη συνάντηση. Η συνομιλία (που έγινε μετά από χρόνια δημόσιας διαπόμπευσης του συγγραφέα) δεν οδήγησε πουθενά, αλλά κατέληξε με την εξής φράση… «Αν όλα όσα γράφονται στα βιβλία είναι αλήθεια, τότε…απέτυχα ! Όλη η καριέρα μου είναι αποτυχημένη»

Η έρευνα του Χιλ, που έβαλε σκοπό της ζωής του να φτάσει μέχρι τα πιο βαθιά στρώματα του συνδικάτου του στοιχήματος διήρκησε τέσσερα χρόνια, περπατώντας ακόμα και στα στενά σοκάκια ης Μαλαισίας, της Μπανγκόγκ και των ασιατικών χωρών, που αποτελούν προπύργια του στοιχήματος, Όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος όμως, όπου κι αν βρισκόταν πάντα συναντούσε το όνομα μίας ελληνικής ομάδας (διαφορετικής κάθε φορά).

Στην καταγραφή του, όπου σοκάρει η βεβαιότητά του συγγραφέα για στημένο ποδοσφαιρικό παιχνίδι στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ο Χιλ εξάγει το πόρισμά του, μετά από 220 συνεντεύξεις, αμέτρητες σελίδες σημειώσεων και βέβαια ένα ραντεβού που θα το θυμάται για όλη τη ζωή του.

Ένα ραντεβού με τον βαρώνο του Ασιατικού στοιχήματος με το κωδικό όνομα Λι Τσιν, ένα όνομα που άκουγε από κάθε άνθρωπο με τον οποίο μιλούσε σχετικά με τη διακλάδωση της παράνομης στοιχηματικής ιεραρχίας. Ωστόσο, δεν έφτασε ο Καναδός στον Τσιν, αλλά ο βαρώνος του τζόγου σε αυτόν. Το ραντεβού ήταν τρομακτικό, όχι όμως –όπως αποδείχτηκε- επικίνδυνο. Στην κουβέντα τους ο Τσιν του περιέγραψε τα πάντα. Πως στήνονται οι αγώνες, τι ακριβώς γίνεται, ποιοι εργάζονται και ποιοι αγώνες ήταν επηρεασμένοι.

Η εργασία του φέρνει πολλά πράγματα στο φως και ο αναγνώστης σοκάρεται από τις αποκαλύψεις. Περιγράφονται καταστάσεις που θα δυσκολευόταν να συλλάβει ακόμα και ο πιο συνωμοτικός νους, κι όμως, ο Χιλ, που είχε εξαιρετικά στενή φιλία με έναν Ελληνα όταν ήταν πιτσιρικάς, γνώρισε την χλεύη.

Κι όμως, η Πόπη Παπανδρέου, δε λειτούργησε με ελιτίστικο ή αμφίβολο ενδιαφέρον απέναντι σε ένα βιβλίο, που πολλοί το χαρακτήρισαν μυθιστόρημα. Το …ξεκοκάλισε, κράτησε αυτά που έκρινε ως χρήσιμα, αλλά πάνω απ’όλα έγινε πιο σοφή σχετικά με τη μεθοδολογία του παράνομου στοιχήματος. Κι έτσι, όταν έκανε τις ανακρίσεις, ήτα έτοιμη να αντιμετωπίσει την κατάσταση χωρίς να δηλώνει άγνοια.

Μπράβο της…

*** Το βιβλίο του Ντέκλαν Χιλ "The Fix" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Πολύτροπον"

ΤΟΞΕΡΕΣ..ΤΟΠΕΞΕΣ..ΜΕΣΑ ΤΩΡΑ

Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011

Μια ωραία ατμόσφαιρα…

 Αυτούς χειροκροτάτε κάθε Κυριακή στα γήπεδα!

Η υπόθεση των «στημένων» αγώνων που συγκλονίζει το χώρο του ποδοσφαίρου φαίνεται πως θα έχει πολλά ακόμα επεισόδια. Όπως ήδη σας έχουμε πληροφορήσει , σε αυτή εμπλέκονται μεγαλοπαράγοντες, ποδοσφαιριστές, μάνατζερ, μέχρι και...
...ποδοσφαιριστές ομάδων.
Όχι ότι πέσαμε από τα σύννεφα στο άκουσμα κάποιων από τα ονόματα που έδωσαν οι Εισαγγελείς στη δημοσιότητα. Ας μη γελιόμαστε, οι υποψίες υπήρχαν τα τελευταία χρόνια για τη δράση κάποιων από τους εμπλεκόμενους, ωστόσο όταν τις συνοδεύουν και στοιχεία, το πράγμα αλλάζει. Πόσο μάλλον, όταν στην υπόθεση εκτός από παράγοντες του αθλητισμού, εμπλέκονται αθλητές, μάνατζερ, προπονητές και βαρυποινίτες…
Μετά τα όσα έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες μέρες στο ιντερνέτ, μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως τα θεμέλια του αθλήματος «τρίζουν». Με μια δικογραφία μαμούθ, παράγοντες ομάδων κατηγορούνται για σύσταση «εγκληματικών οργανώσεων», ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, παράνομο στοιχηματισμό μέσω Ιντερνέτ και για δωροληψία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων.
o Πρωτεργάτες στο μεγάλο σκάνδαλο, φέρονται να είναι οι Αχιλλέας Μπέος και ο Γιώργος Τσακογιάννης, ενώ τη …συμμορία των 15, σύμφωνα με την Αντεισαγγελέα, Πόπη Παπανδρέου, συμπληρώνουν οι Χρυσόστομος (Μάκης) Ψωμιάδης, Νικόλαος Ζαμάνης, Βασίλης Καρακούλιας, Ανδρέας Δημόπουλος, Δημήτρης Ζαβαντίας, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Βασίλειος Γεωρτσιάκος, Αθανάσιος Ντότσης, Νικόλαος Χάλκος, Μιχάλης Νικολόπουλος, Νικόλαος Παντέλης, Σταύρος Ψωμιάδης, Ιωάννης Παπακώστας.
 
Ο Μπέος και οι …άλλοι


Όπως προαναφέραμε, πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση έπαιξε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.
Παρακάτω, σας παραθέτουμε τις κατηγορίες για τον Αχιλλέα Μπέο
1) Από το έτος 2008 μέχρι και σήμερα, έχει συγκροτήσει από κοινού με τους Γιάννη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Νικόλαο Ζαμάνη, Βασίλη ΓΕΩΡΤΣΙΑΚΟ και Δημήτρη ΖΑΒΑΝΤΙΑ, εντάχθηκες και διευθύνεις δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα από περισσότερα από τρία πρόσωπα (οργάνωση) και επιδιώκετε τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων που προβλέπονται στα άρθρα 385 παρ. 1 β’ (εκβίαση) και 386 παρ. 3 α’ (απάτη) του ΠΚ και συγκεκριμένα αφενός μεν διαπράττετε κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια εκβιάσεις, με απειλή βλάβης, ακόμα και ηθικής, του επαγγέλματος των εξαναγκαζόμενων σε πράξη (ποδοσφαιριστών, διαιτητών κλπ) από την οποία επέρχεται ζημία στην περιουσία τους, αφετέρου δε προκειμένου να αποκτήσετε παράνομο περιουσιακό όφελος, είτε οι ίδιοι προσωπικά είτε δίδοντας εντολή σε τρίτους-παράνομους πράκτορες-μέλη της οργάνωσης, οι οποίοι ενεργούν για λογαριασμό σας, μεταβαίνετε σε πρακτορεία της ΟΠΑΠ Α.Ε., όπου παρίσταται ψευδώς, με συμπερασματικά συναγόμενη δήλωση, στους αρμόδιους υπάλληλους του πρακτορείου ότι παίζετε στο στοιχηματικό παιχνίδι με την επωνυμία «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» τηρώντας τις διατάξεις του Κανονισμού συμμετοχής σε αυτό του ΟΠΑΠ, υπό τους όρους της αρχής των πιθανοτήτων, δηλώνοντας με τη συμπεριφορά σας σιωπηρά ότι δεν γνωρίζετε εκ των προτέρων το αποτέλεσμα της έκβασης του γεγονότος (αποτέλεσμα ποδοσφαιρικού αγώνα κλπ) στο οποίο επιλέγετε κάθε φορά να στοιχηματίσετε, με αποτέλεσμα να παραπλανάτε τους υπαλλήλους των πρακτορείων της εταιρείας ΟΠΑΠ Α.Ε. να παραλαμβάνουν τα δελτία προκαθορισμένης απόδοσής σας, ενώ εάν οι τελευταίοι γνώριζαν την αληθή των πραγμάτων κατάσταση, δηλαδή ότι όλοι οι επίμαχοι κάθε φορά ποδοσφαιρικοί αγώνες στους οποίους ποντάρατε είτε για λογαριασμό σας είτε για λογαριασμό της εταιρείας ΟΠΑΠ Α.Ε., με αποτέλεσμα να επέλθει ζημία στην περιουσία της τελευταίας, η οποία είναι ανάλογη με τα ποσά των κερδών, με αντίστοιχη αύξηση της περιουσίας σας.
2) Με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, με σκοπό να αποκομίσεις ο ίδιος παράνομο περιουσιακό όφελος, εξανάγκαζες άλλους με απειλή σε πράξη, παράλειψη ή ανοχή από την οποία επερχόταν ζημία στην περιουσία των εξαναγκαζόμενων, μεταχειριζόμενος απειλή βλάβης του επαγγέλματός τους, πράξη την οποία διαπράττεις κατά συνήθεια ή κατ’ επάγγελμα και συγκεκριμένα στον ως άνω τόπο από το 2008 μέχρι και 2-2-2011, με σκοπό να αποκομίσεις ο ίδιος παράνομο περιουσιακό όφελος εξανάγκαζες άλλους και συγκεκριμένα παρενέβαινες συστηματικά, μεταχειριζόμενος απειλή βλάβης του επαγγέλματος τους, στον ορισμό διαιτητών και παρατηρητών, είτε ερχόμενος σε άμεση επαφή μαζί τους είτε εξαναγκάζοντας τρίτα πρόσωπα που μπορούσαν από τα πράγματα ή από το νόμο να ενεργήσουν την επιζήμια για τους βλαπτόμενους πράξη, προκειμένου να ενεργήσουν σύμφωνα με τις προθέσεις σου, επιφέροντας έτσι ζημία στην περιουσία τους, και ειδικότερα: Την 1-2-2011, σε συνομιλία που είχες με τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, αναφέρατε μεταξύ άλλων τα εξής:
«… Α: Λοιπόν, το ένα είναι αυτό. Το άλλο του μίλησα για τον αυριανό μην επέμβεις κι αυτά δε θα γίνει τίποτα όλα καλά θα πάνε, και το τρίτο θέλω να μου κάνει μία χάρη τώρα δεν είναι και λίγες αυτές να πούμε μη βάζετε το Σιδηρόπουλο πάνω… δεν είναι δυνατόν…
Β: Ποιο Σιδηρόπουλο πάνω;
Α: Το Σιδηρόπουλο την Κυριακή στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός.
Β: Γιατί Σιδηρόπουλο έβαλε;
Α: Θέλει να βάλει και του είπα αν τον βάλεις θα δείρω τον (ακατάληπτο) και δε σας ξαναμιλάω κιόλας. Δεν μπορείς κύριε να τιμωρείς τον Παμπορίδη 4 εβδομάδες, το Σπάθα 4 εβδομάδες κι αυτό το μ… που έκανε έγκλημα 2 βδομάδες. Σαν να λες σ’ έχω γραμμένο Μπέο στα α… μου.
Β: Γιατί εμένα δεν μ’ έχει γραμμένο με το Σταθόπουλο που τον έβαλε σε 2 αγωνιστικές ο μ…;
Α: Ναι, αλλά εγώ του το πρόλαβα τώρα, του λέω άστον έξω και βάλτονα στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκόςτην άλλη βδομάδα αφού έχεις πρόβλημα. Μες στο Καραϊσκάκη. Και μου λέει θα δω λέει φωνάζει ο Βαγγέλης. Του λέω θα πάρω ‘γω το Βαγγέλη άμα φωνάζει. Είναι ντροπή του λέω, βάλε τον Γιάχο. Όχι μου λέει το Γιάχο. Βάλε τον Παμπορίδη, βάλε κάποιον άλλο αδερφάκι μου του λέω στο Παναθηναϊκός –ΠΑΟΚ.
Β: Καλύτερα να βάλει τον Παμπορίδη στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός.
Α: Βέβαια, βέβαια είναι καλύτερα.
Β: Αυτό θα του πω κι εγώ, αυτό θα του πω.
Α: Και να σου κρατήσει το Σιδηρόπουλο για την άλλη βδομάδα, για σένα. Και δες αυτό το θέμα με το κύπελλο τι προβλέπει ο ΚΑΠ.
Β: Τώρα θα το κάνω».

Την 2-2-2011, τηλεφώνησες στον Γιώργο Γιαννόπουλο (Γ), επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ), και μεταξύ σας έλαβε χώρα η ακόλουθη συνομιλία:
Α: Τι γίνεται κύριε Γιαννόπουλε;
Γ: Ποιος είναι;
Α: Ο Αχιλλέας ο Μπέος είμαι. Καλά είσαι;
Γ: Έλα Αχιλλέα, μια χαρά, εσύ;
Α: Τον Ανδρονικίδη τον βάλατε να τον επιβραβεύσετε για την καλή διαιτησία που έκανε πάλι δύο συνεχόμενα παιχνίδια;
Γ: Εεεεε η έκθεση του παρατηρητή και αυτά που ακούσαμε είναι πάρα πολύ θετικά.
Α: Και τον βάλατε δεύτερο συνεχόμενο γι’ αυτόν τον λόγο ε;
Γ: Όχι τι δεύτερο;
Α: Τον ξαναβάλατε το Σάββατο να παίξει.
Γ: Ναι.
Α: Μάλιστα.
Γ: Γιατί τι έγινε, τι έχεις εσύ μ’ αυτόν;
Α.: Καλά θα γίνει της π…, στο λέω. Εγώ επώνυμα σε παίρνω.
Γ: Εντάξει.
Α: Δεν είναι ενημερωμένος ο Σοφοκλής αλλά να στο πω αυτό το πράγμα, πόσοι διαιτητές παίζουν από τη Γ’ Εθνική δύο συνεχόμενα παιχνίδια;
Γ: Δεν παίζουν πολλοί, όταν υπάρχει ανάγκη, παίζουν όμως. Τι να κάνουμε;
Α: Αυτόν κρίνατε ότι υπάρχει ανάγκη ε;
Γ: Ε βέβαια για να τον βάλουμε. Γιατί μου μιλάς ειρωνικά ρε Αχιλλέα, δεν κατάλαβα.
Α: Σου λέω ότι αυτός είχε εντεταλμένη υπηρεσία.
Γ: Αυτό μπορείς να μας το αποδείξεις;
Α: Τι να στο αποδείξω πώς;
Γ: Πώς θα γίνει ρε Αχιλλέα; Αν στεκόμαστε, στο ότι ο καθένας ότι θέλει λέει…
Α: Ποιος είναι ο καθένας; Εγώ είμαι ο καθένας;
Γ: Κάτσε δεν σου λέω ότι είσαι ο καθένας. Έρχεται όμως, όποιοι έρχονται…
Α: Σου λέω λοιπόν ότι αυτός ο διαιτητής ήρθε εδώ… εντάξει… τίποτα δε… κακώς σε πήρα, άντε καληνύχτα».

3) Από το έτος 2008 μέχρι και 30-5-2011, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ενεργώντας με πρόθεση, προκάλεσες σε άλλον την απόφαση με πειθώ και φορτικότητα να τελέσει την άδικη πράξη της απάτης, ο υπαίτιος της οποίας διαπράττει απάτες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και το συνολικό όφελος ή η συνολική ζημία υπερβαίνουν το ποσό των 15.000 ευρώ, που διέπραξε και συγκεκριμένα, με σκοπό να αποκομίσεις παράνομο περιουσιακό όφελος, έδινες εντολή σε τρίτους – παράνομους πράκτορες-μέλη της υπό στοιχείο (1) του παρόντος αναφερόμενης οργάνωσης, και προκαλούσες σε αυτούς την απόφαση, ενεργώντας για λογαριασμό σου, να μεταβαίνουν σε πρακτορεία της ΟΠΑΠ Α.3., όπου παριστούσαν ψευδώς, με συμπερασματικά συναγόμενη δήλωση, στους αρμόδιους υπάλληλους του πρακτορείου ότι παίζουν στο στοιχηματικό παιχνίδι με την επωνυμία «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» τηρώντας τις διατάξεις του Κανονισμού συμμετοχής σε αυτού του ΟΠΑΠ, υπό τους όρους της αρχής των πιθανοτήτων, δηλώνοντας με τη συμπεριφορά τους σιωπηρά ότι δεν γνωρίζουν εκ των προτέρων το αποτέλεσμα της έκβασης του γεγονότος (αποτέλεσμα ποδοσφαιρικού αγώνα κλπ) στο οποίο επέλεγες κάθε φορά να στοιχηματίσουν, με αποτέλεσμα να παραπλανούν τους υπαλλήλους των πρακτορείων της εταιρείας ΟΠΑΠ Α.Ε. να παραλαμβάνουν τα δελτία προκαθορισμένης απόδοσης αυτών, ενώ εάν οι τελευταίοι γνώριζαν την αληθή των πραγμάτων κατάσταση, δηλαδή ότι όλοι οι επίμαχοι κάθε φορά ποδοσφαιρικοί αγώνες στους οποίους πόνταραν οι παίκτες του Στοιχήματος για λογαριασμό σου είναι «χειραγωγημένοι», δεν θα προέβαιναν στην αποδοχή των επίμαχων δελτίων και στην εξαργύρωση αυτών για λογαριασμό της εταιρείας ΟΠΑΠ Α.Ε., με αποτέλεσμα να επέλθει ζημία στην περιουσία της τελευταίας, η οποία είναι ανάλογη με τα ποσά των κερδών, με αντίστοιχη αύξηση της περιουσίας σου.

4) Από το έτος 2008 μέχρι και 30-5-2011, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση αυτού εγκλήματος, ενεργώντας από κοινού με άλλους, κατόπιν συναπόφασης και με κοινό δόλο, με συγκλίνουσες επιμέρους πράξεις, ταυτόχρονες ή διαδοχικές, αποδεχόμενοι άπαντες την πραγμάτωση της αντικειμενικής υπόστασης του κάτωθι περιγραφόμενου εγκλήματος και γνωρίζοντας ότι καθένας απ’ σας ενεργεί με δόλο τέλεσης αυτού και θέλοντας να ενώσει ο καθένας σας με τη δράση του με εκείνη των υπόλοιπων, προσέφερες ή έδινες υποσχέσεις σε αθλητές, διαιτητές, ή διοικητικούς παράγοντες ή άλλα πρόσωπα που συνδέονταν με οποιονδήποτε τρόπο με τους αθλητές, τους διαιτητές, τα σωματεία, δώρα, ωφελήματα ή άλλες οποιεσδήποτε παροχές, με σκοπό να αλλοιωθεί υπέρ ή κατά αθλητικού σωματείου, το αποτέλεσμα ποδοσφαιρικών αγώνων, που διεξάγονταν ή επρόκειτο να διεξαχθούν, το αποτέλεσμα δε που επεδίωκες κάθε φορά πράγματι επερχόταν, όπως αναλυτικά εκτίθεται στο από 21-6-2011 πόρισμα της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

5) Από το έτος 2008 μέχρι και 30-5-2011, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ενεργώντας με πρόθεση, προκάλεσες σε άλλον την απόφαση με πειθώ και φορτικότητα να τελέσει την άδικη πράξη του παράνομου στοιχήματος που αυτός διέπραξε και συγκεκριμένα έδινες εντολή σε τρίτους – παράνομους πράκτορες-μέλη της υπό στοιχείο (1) του παρόντος αναφερόμενης οργάνωσης, και προκαλούσες σε αυτούς την απόφαση, ενεργώντας για λογαριασμό σου, να ποντάρουν μέσω διαδικτύου σε στοιχηματικές εταιρείες του εξωτερικού στους «στημένους αγώνες».

6) Από το έτος 2008 μέχρι και σήμερα, τελείς πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα απέκτησες και κατέχεις παράνομο πλουτισμό, εν γνώσει κατά τον χρόνο κτήσης του γεγονότος ότι η περιουσία αυτή προέρχεται από τις υπό στοιχεία (1) (3) και (5) του παρόντος αναφερόμενες εγκληματικές δραστηριότητες ή από πράξεις συμμετοχής σε τέτοιες δραστηριότητες, προβαίνοντας παράλληλα με διάφορους τρόπους στην απόκρυψη ή τη συγκάλυψη της αλήθειας με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, όσον αφορά στη φύση ή την προέλευση της περιουσίας, εν γνώσει του γεγονότος ότι η περιουσία αυτή προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες ή από πράξεις συμμετοχής σε τέτοιες δραστηριότητες.
Στη συνέχεια, αφού ανακοινώσαμε στον εξεταζόμενο το περιεχόμενο των εγγράφων της ανάκρισης, εξηγήσαμε σε αυτόν, σύμφωνα με το άρθρο 103 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, με σαφήνεια όλα τα δικαιώματά του, που προβλέπονται από τα άρθρα 100, 101, 102, 103, 104, 105 και 273 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και ειδικότερα ότι δικαιούται: Να παρίσταται μετά συνηγόρου, μετά του οποίου δεν μπορεί να απαγορευτεί η επικοινωνία του σε καμία περίπτωση, να μελετήσει ο ίδιος ή ο συνήγορός του τα έγγραφα της ανάκρισης και του κατηγορητηρίου (πραγματικών περιστατικών-κατηγορίας), να του χορηγηθούν αντίγραφα αυτών με δική του δαπάνη και μετά από γραπτή αίτησή του, να αρνηθεί να απαντήσει (δικαίωμα σιωπής) και να παραδώσει την απολογία του γραπτή.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Επιθυμείτε να κάνετε χρήση των δικαιωμάτων που σας γνωστοποιήθηκαν;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Επιθυμών να παρασταθώ μετά του συνηγόρου μου κυρίου ΚΑΚΑΒΑ Νικόλαου, δικηγόρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με Αριθμό Μητρώο 12424.
Ύστερα από τα ανωτέρω ελήφθη απολογία ως ακολούθως.
Για πίστωση συντάχθηκε η παρούσα έκθεση, η οποία αφού αναγνώσθηκε και βεβαιώθηκε, υπογράφεται ως ακολούθως:
 
Ο Εξετασθείς Ο συνήγορος Ο Β’ Ανακριτικός Υπάλληλος Ο Ανακριτικός Υπάλληλος
Στη συνέχεια, προβήκαμε στην εξέταση του κατηγορουμένου ως ακολούθως:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κατηγορήθηκες άλλη φορά και για ποια αιτία;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ναι, για αθλητικά ζητήματα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Κατηγορείσαι ήδη για τις πράξεις που σου γνωστοποιήθηκαν ανωτέρω. Τι απολογείσαι;
ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Έχοντας λάβει γνώση μόνο της από 21-06-2011 Πορισματικής Εκθέσεως της Αντεισαγγελέως κυρίας ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, αρνούμαι, καθ’ ολοκληρία, τις εις βάρος μου κατηγορίες. Θα αντικρούσω τις ανωτέρω κατηγορίες, μία προς μία, αφού λάβω γνώση του συνόλου της δικογραφίας ενώπιον του αρμοδίου κυρίου Ανακριτού. Τίποτε άλλο δεν έχω να προσθέσω προς το παρόν.-
Στον κατηγορούμενο γνωστοποιήσαμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 273 παρ. 1 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, υποχρεούται να δηλώσει κάθε μεταβολή της κατοικίας ή διαμονής του, μαζί με την ακριβή διεύθυνση, εγγράφως στον εισαγγελέα του δικαστηρίου, στο οποίο εκκρεμεί κατά το χρόνο της δήλωσης η δικογραφία.
Η παρούσα έκθεση άρχισε να συντάσσεται την 00:10 ώρα της 23-06-2011 και περατώθηκε την 00.45 ώρα της ιδίας.
Για πίστωση συντάχθηκε η παρούσα έκθεση, η οποία αφού αναγνώσθηκε και βεβαιώθηκε, υπογράφεται ως ακολούθως:
Ο Εξετασθείς Ο Συνήγορος Ο Β’ Ανακριτικός Υπάλληλος Ο Ανακριτικός Υπάλληλος
 
Τους «κλείνουν» τα σύνορα

Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως οι άλλοι 68 που εμπλέκονται στη δικογραφία, έχουν μεγαλύτερη άνεση στις …κινήσεις τους. Χθες το απόγευμα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τους:
1. Ευάγγελος Μαρινάκης
2. Αθανάσιος Κανελλόπουλος
3. Θωμάς Μητρόπουλος
4. Ιωάννης Κομπότης
5. Σπυρίδων Καλογιάννης
6. Αντώνιος Μανίκας
7. Ευάγγελος Κιοτζένης
8. Άγγελος Τραυλός
9. Γεώργιος Πουλόπουλος
10. Ευστάθιος Προβατίδης
11. Πέτρος Ρουτζιέρης
12. Τάκης Γιαννόπουλος
13. Γεώργιος Μποροβήλος
14. Δημήτρης Μπάκος
15. Ιωάννης Ναυρινιάδης
16. Βασίλειος Αδαμάκης
17. Ιωάννης Αρφάνης
18. Αθανάσιος Γιάχος
19. Γεώργιος Λιμπάντσης
20. Περικλής Αμανατίδης
21. Παύλος Δήμος
22. Παναγιώτης Σπάρταλης
23. Γεώργιος Σαλαμαστράκης
24. Χοσέ Λουίς Ρέγες
25. Μαρσέλο Γκούτμαν
26. Ιωάννης Τσιγιάννης
27. Δημήτρης Καλόπουλος
28. Σπυρίδων Τρύφωνας
29. Άκης Πάσσαρης
30. Γεώργιος Χριστοβασίλης
31. Γεώργιος Γρηγορόπουλος
32. Κωνσταντίνος Χρυσοχοΐδης
33. Ιωάννης Σπάθας
34. Γεώργιος Γεωργιάδης
35. Ελενα Νεούζα-Θεόσλου Ζοσέ Λαορένσο
36. Λουκάς Αποστολίδης
37. Γεώργιος Πράττος
38. Γεώργιος Βαρούτσικος
39. Γεώργιος Τόρης
40. Γεώργιος Γεωργόπουλος
41. Ιωάννης Τσιγιάννης
42. Ευθύμιος Σιδηρόγιουλος
43. Δημήτριος Μουστάκας
44. Άνθιμος Καραμανίδης
45. Λουκάς Καραμάνης
46. Αβραάμ Παπαδόπουλος
47. Γεώργιος Χαβενετίδης
48. Δημήτριος Δημητρίου
49. Ευάγγελος Δήμου
50. Σταμάτιος Φασουλής
51. Εμμανουήλ Αρβανιτάκης
52. Ιωάννης Οικονομίδης
53. Νικόλαος Λυράκης
54. Σάββας Παντελίδης
55. Χρήστος Σφήκας
56. Νικόλαος Θεοχαρίδης
57. Λεωνίδας Παπασταθόπουλος
58. Ιωάννης Καλυβίτης
59. Κωνσταντίνος Μενδρινός
60. Δημήτριος Βίλλας
61. Μιχαήλ Τσιβελέκης
62. Μιχαήλ Αλβέρτης
63. Γιαννάκης Ανδρέου
64. Μάριος Μπουλουγούρης
65. Μαρία Αυγίδου,
66. Διονύσιος Κοτίνης
67. Μαρία Βυθοπούλου
68. Αθανάσιος Κωστουλέας