Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝ ΜΑΣ ΤΟ ΔΙΑΚΟΨΟΥΝ

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Διέκοψε την παροχή φυσικού αερίου στην Ελλάδα η Τουρκία


Μέχρι πότε έχουμε αποθέματα

Τι λέει εκπρόσωπος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου Α.Ε...


Η Τουρκία διέκοψε προσωρινα την παροχή φυσικού αερίου προς την Ελλάδα καθώς σταμάτησε η τροφοδοσία από το Αζερμπαϊτζάν, όπως δήλωσαν στο Reuters Τούρκοι αξιωματούχοι.

Αξιωματούχος της BP στο Αζερμπαϊτζάν ανέφερε ότι η διακοπή οφείλεται σε τεχνική βλάβη κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης στο κοίτασμα Σαχ Ντενίζ.
Η ημερήσια παραγωγή στο κοίτασμα Σαχ Ντενίζ ανέρχεται σε 25 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

Το Newsit επικοινώνησε με τη ΔΕΠΑ και εκπρόσωπος της εταιρείας μας είπε πως "επίσημα δεν έχουν ενημερωθεί για αυτή την εξέλιξη από την Τουρκία. Ωστόσο οι Ελληνες καταναλωτές δεν πρέπει να ανησυχούν καθώς τα αποθέματα μας φτάνουν για έναν μήνα καθώς κύριος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ελλάδας είναι η Ρωσία. Επιπλέον υπάρχει απόθεμα και υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG στη Ρεβυθούσα.

Πρόβλημα θα υπάρξει εάν και η Ρωσία περιορίσει την παροχή φυσικού αερίου προς της χώρα μας σε συνδυασμό με την αυξημένη κατανάλωση που περιμένουμε να υπάρξει τις επόμενες ημέρες με το νέο κύμα κακοκαιρίας" είπε τέλος ο εκπρόσωπος της ΔΕΠΑ.
Νewsit

ΟΧΙ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Νέο κίνημα:Μην αγοράζετε γερμανικά!


Μία ενδιαφέρουσα απάντηση, στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για το Δίστομο, προετοιμάζεται απο πολίτες της χώρας.

Εφόσον η Γερμανία δεν θα πληρώσει τις αποζημιώσεις, που οφείλει, η ελληνική κίνηση έχει σκοπό να τις στερήσει αυτά τα ποσά.

Πιο συγκεκριμένα, έχει προταθεί άμεσο μποϊκοτάζ σε όλα τα γερμανικά προϊόντα. Οπότε, όποιος θέλει να συμμετέχει αρκεί να αποφεύγει τα προϊόντα με τους εξής αρχικούς αριθμούς στο barcode: 400, 401, 402, 403 ….440. Εάν αυτός είναι ο αρχικός αριθμός τότε το προϊόν προέρχεται απο την Γερμανία.

Αφού δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, θα πάει το βουνό στον Μωάμεθ, λέει η παροιμία. Η πραγματικότητα λέει ότι η Γερμανία δεν θα ξεφύγει απο τα χρέη της.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

: Χημικά και ξύλο ΜΑΤ και διαδηλωτών στον Αγνωστο Στρατιώτη - 'Εκαψαν την γερμανική σημαία


Ενταση προκλήθηκε πριν από λίγο στον Αγνωστο Στρατιώτη όταν οι διαδηλωτές ανέβηκαν στις σκάλες στο πλαι του Αγνωστου Στρατιώτη.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε χημικά για να τους απωθήσει και τώρα βρίσκονται επι της πλατείας Συντάγματος.

ΛΙΜΝΗ ΒΟΣΤΟΚ (ΝΟΤΙΟΣ ΠΟΛΟΣ)

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012


Η λίμνη των Ναζί και των... εξωγήινων


Για εκατομμύρια χρόνια έμεινε ανεξερεύνητο μυστήριο. Ωστόσο αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Διαβάστε την ιστορία της λίμνης Βοστόκ (Vid+Pics)

Έπρεπε να τρυπάνε μια δεκαετία ώστε να φτάσουν στην επιφάνεια της Λίμνης Βοστόκ. Εκεί κάτω από τέσσερα χιλιόμετρα πάγου, μια Ρωσική αποστολή, βρήκε την απομονωμένη εδώ και εκατομμύρια χρόνια γιγάντια μάζα γλυκού νερού.


The Lost World of Lake Vostok από KalymnosWeb


Οι πρώτες ενδείξεις για την ύπαρξή της ήρθαν από βρετανικά ραντάρ τη δεκαετία του 1970. η λίμνη είναι μια από τις  370 λίμνες που έχουν εντοπιστεί τα τελευταία χρόνια κάτω από το κάλυμμα πάγου της Ανταρκτικής.
Εδώ είναι που αρχίζουν και οι θεωρίες καθώς το γλυκό νερό της Λίμνης Βοστόκ δεν έχει έρθει σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα εδώ και 14 με 20 εκατομμύρια χρόνια, και οι επιστήμονες ελπίζουν να ανακαλύψουν εξωτικές μορφές ζωής που ακμάζουν στο αιώνιο, απομονωμένο σκοτάδι.
 
Πολλοί επιστήμονες θεωρούν μάλιστα ότι η εξερεύνηση της λίμνης θα δώσει στοιχεία για τις μορφές ζωής που ενδέχεται να φιλοξενούν οι υπόγειοι ωκεανοί της Ευρώπης, δορυφόρου του Δία, καθώς και του Εγκέλαδου, φεγγαριού του Κρόνου.
Οι πιο τραβηγμένες θεωρίες κάνουν λόγο εξωγήινες μορφές ζωής και ναζιστική μυστικά. Το RIA Novosti, αναφέρει ότι ο Γερμανός Ναύαρχος  Karl Donitz υποστήριξε ότι τι 1943 "Γερμανικό υποβρύχιο δημιούργησε ένα απόρθητο φρούριο για τον Χίτλερ στην άλλη άκρη του κόσμου".
 
Έτσι λίγο πριν την παράδοση το 1945, άρχισαν να χτίζουν ένα σπήλαιο μέσα στο Πάγο της λίμνης Βοστόκ στην οποία  στεγάζονται  "αρκετά κιβώτια με κειμήλια από το Τρίτο Ράιχ, συμπεριλαμβανομένων των μυστικών αρχείων του Χίτλερ".
Μια άλλη θεωρία αναφέρει ότι το υποβρύχιο U-977 παρέδωσε τα λείψανα του Χίτλερ και της Εύα Μπράουν.
Κίνδυνος μόλυνσης
Η ρωσική γεώτρηση στη Λίμνη Βοστόκ παρέμενε για χρόνια αμφιλεγόμενη, καθώς αρκετοί ειδικοί ανησυχούσαν για ενδεχόμενη μόλυνση των νερών από το γεωτρύπανο.
Η προσπάθεια ξεκίνησε το 1998 και πέρυσι κατάφερε να φτάσει μόλις λίγα μέτρα από την επιφάνεια της λίμνης. Εκεί, όμως, οι Ρώσοι επιστήμονες αναγκάστηκαν να σταματήσουν λόγω των ανησυχιών για αλλοίωση του απομονωμένου περιβάλλοντος, αλλά και λόγω της άφιξης του σκληρού χειμώνα.
 
Φέτος, η ρωσική αποστολή ακολούθησε μια διαφορετική τακτική: πέντε μέτρα πάνω από την επιφάνεια της λίμνης, το συμβατικό γεωτρύπανο της γεώτρησης αντικαταστάθηκε από ένα θερμαντικό στοιχείο που έλιωσε τον πάγο μέχρι να φτάσει το επιθυμητό βάθος.
Η ανάλυση των πολύτιμων δειγμάτων θα μπορούσε στο μέλλον να ανοίξει νέα εποχή στη γεωλογία και την αστροβιολογία, δεδομένου ότι η Λίμνη Βοστόκ είναι από τα πλέον απομονωμένα συστήματα του πλανήτη.

newsit

ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ

Βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του 76χρονος άστεγος

Βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του 76χρονος άστεγος
Τα ακριβή αίτια του τραγικού θανάτου ενός 76χρονου άστεγου ερευνά η αστυνομία της Θεσσαλονίκης.
Ο ηλικιωμένος άνδρας βρέθηκε χθες νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του,  στην περιοχή Ανάληψη της Θεσσαλονίκης, μέσα στο οποίο διέμενε τον τελευταίο καιρό.
Τις τελευταίες μέρες περιπολούντες αστυνομικοί τον συμβούλευαν να καταφύγει στους ξενώνες αστέγων του Δήμου, όμως ο 76χρονος αρνιόταν.

ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ

7 - 2 - 12

Ο Πόντιος… αλεξιπτωτιστής! (Ανέκδοτο)

Είναι σε ένα αεροπλάνο μια ομάδα αλεξιπτωτιστών και ετοιμάζονται για άσκηση. Τους λέει λοιπόν ο αρχηγός:
- Μόλις δείτε το πράσινο φωτάκι να ανάβει θα πηδήξετε.
Πετάγεται o Πόντιος αλεξιπτωτιστής και λέει:
- Κι αν δεν ανάψει;
- Θα ανάψει, του απαντά ο αρχηγός.
- Κι αν δεν ανάψει;
- Θα ανάψει, του ξαναλέει.
- Ναι, μα αν δεν ανάψει;
- Σκάσε, θα ανάψει. Μόλις πηδήξετε θα μετρήσετε μέχρι το 10 και θα τραβήξετε το αλεξίπτωτο.
Πετάγεται ξανά ο Πόντιος και λέει:
- Κι αν δεν ανοίξει;
- Θα ανοίξει, του λέει.
- Κι αν δεν ανοίξει;
- Θα ανοίξει…
- Ναι κι αν δεν ανοίξει;
- Αν δεν ανοίξει, του λέει, θα τραβήξετε το εφεδρικό.
- Κι αν δεν ανοίξει και το εφεδρικό;
- Θα ανοίξει..
- Κι αν δεν ανοίξει.;
- Θα ανοίξει, σκάσε! Μόλις φτάσετε κάτω θα σας περιμένουν τζιπάκια να σας γυρίσουν στην βάση.
- Κι αν δε μας περιμένουν;
- Θα σας περιμένουν.
- Κι αν δε μας περιμένουν;
- Σκάσε, θα σας περιμένουν…


Κάποια στιγμή βγαίνει ο αρχηγός και τους φωνάζει να πηδήξουν.
- Μα δεν άναψε το πράσινο φωτάκι, λέει ο Πόντιος.
Σκάσε και πηδά, του λέει και τον σπρώχνει.
Πέφτει που λες αυτός, μετράει μέχρι το 10, τραβάει το αλεξίπτωτο και δεν ανοίγει.
- Ε, τον ηλίθιο τον αρχηγό… λέει.
Τραβάει το εφεδρικό δεν ανοίγει ούτε αυτό.
- Ε, το βλάκα τον αρχηγό, λέει και συνεχίζει, έχει γούστο να μη μας περιμένουν και τα τζιπάκια κάτω…