Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΤΣΑΛΑΝΩΜΕΝΑ

Το μαγικό σπρέι που εξαφανίζει το τσαλάκωμα στα ρούχα

   

Την επόμενη φορά που θα ανακαλύψετε, τελευταία στιγμή, ότι το πουκάμισο που θέλετε να φορέσετε είναι τσαλακωμένο, μην απελπιστείτε. Φτιάξτε αυτό το πανεύκολο σπρέι, που δεν περιέχει χημικά, και μην χάνετε χρόνο με το σιδέρωμα.
Σύμφωνα με το queen.gr θα χρειαστείτε:
Άδειο μπουκάλι σπρέι
1/4 της κούπας νερό
1/4 της κούπας λευκό ξύδι
1/4 της κούπας conditioner μαλλιών
1 κρεμάστρα
Οδηγίες:
Βάλτε όλα τα υλικά μέσα στο μπουκάλι, κλείστε το και ανακινείστε πολύ καλά, μέχρι να ενωθούν. Το ξύδι και το conditioner θα λειάνουν τα ζαρωμένα σημεία. Ψεκάστε στις περιοχές που χρειάζεται και, στη συνέχεια, κρεμάστε το ρούχο στην κρεμάστρα, τραβώντας, ελαφρά, τα επίμαχα σημεία. Βάλτε την κρεμάστρα σε ένα σημείο όπου θα την χτυπάει ο ήλιος. Το σπρέι λειτουργεί άμεσα, κάνοντας τα ρούχα σας σαν φρεσκοσιδερωμένα!

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΕΜΙΣΗΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΟΥΔΕΙΣ

Εκδότες- δημοσιογράφοι και σχολικά βιβλία, μια απίστευτη ιστορία διαπλοκής...

Όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αποκάλυψη που πρώτοι αναδείξαμε στον Λόγιο Ερμή για τα ακριβά βιβλία του πρώην ΟΕΔΒ που ανέλαβαν να προμηθεύσουν οι κύριοι Μπόμπολας, Αναστασιάδης και Χατζηνικολάου.

Ο Σάλος που δημιουργήθηκε στο διαδίκτυο είχε ως συνέπεια να ασχοληθούν με το θέμα όλο και πιο πολλοί, αποκαλύπτοντας ακόμα περισσότερα στοιχεία. Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα, τα βρίσκουμε στο ρεπορτάζ του blogger «Γαλαξιάρχη» και είναι η παρατήρηση ότι και οι τρεις εφημερίδες τυπώνουν στο ίδιο τυπογραφείο, την Ίριδα του Μπόμπολα και του ΔΟΛ.

Κοιτάζοντας λίγο τις αρχικές ημερομηνίες είναι μάλιστα πολύ πιθανό το Πρώτο Θέμα όταν ανέλαβε το έργο να ήταν ιδιοκτησίας Μπόμπολα, αφού μετά το «διαζύγιο» Θέμου και Μάκη ο μεγαλοεργολάβος είχε αγοράσει τον τίτλο (τον οποίο πούλησε πάλι στον Αναστασιάδη μετά από ένα διάστημα).

Ο «Γαλαξιάρχης» με σημερινή του ανάρτηση επικεντρώνεται περισσότερο στο βιβλίο που εξέδωσε η Real Media, του Νίκου Χατζηνικολάου και είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικός.
Φωτογραφία για Εκδότες- δημοσιογράφοι και σχολικά βιβλία, μια απίστευτη ιστορία διαπλοκής...

Διαβάστε παρακάτω:

Εκδότες-δημοσιογράφοι, εκδόσεις σχολικών βιβλίων και μία μήνυση

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, ειδικά αν είναι Κυριακή και ο πρωινός καφές συνοδεύεται από απειλή μήνυσης. Ή αλλιώς, πως ένα ερώτημα βουλευτή στο ελληνικό κοινοβούλιο, μπορεί να οδηγήσει σε νομικές περιπέτειες έναν πολίτη που τόλμησε να το μεταφέρει στον ενδιαφερόμενο εκδότη-δημοσιογράφο Πρωινός ζεστός καφές, λίγη τσίμπλα ακόμη στο μάτι και σόσιαλ μίντια. Ένα τυπικό κυριακάτικο πρωινό δηλαδή.

Η είδηση που κυριαρχεί στην timeline του twitter αφορά μία “ιστορία διαπλοκής“, όπως μεταφέρεται από το The PressProject, μεταξύ υπουργείου παιδείας και τριών εκδοτών εφημερίδων, για την εκτύπωση τριών τίτλων βιβλίων με συνολικό κόστος περί τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Αν μη τι άλλο ενδιαφέρον.

Σκαλίζοντας το δημοσίευμα, η πρώτη παρατήρηση είναι ότι τα αθροίσματα δεν “βγαίνουν”. Ενώ αναφέρει ότι οι εκδότες του Έθνους, του Πρώτου Θέματος και της Real News (Πήγασος, Εκδόσεις Πρώτο Θέμα και Real Media αντίστοιχα), μοιράστηκαν 2.392.461 ευρώ, τα ποσά των συνοδευτικών εγγράφων από τηδι@υγεια δεν ξεπερνούν τα 930.000 ευρώ. Η ιστορία αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον.

Με λίγο ακόμη ψάξιμο, φτάνουμε στην αρχική πηγή της είδησης που δεν είναι άλλη από το ερώτημα της βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Σταυρούλας Ξουλίδου, στη Βουλή, σχετικά με τις εν λόγω συμβάσεις που έγιναν μεταξύ ΟΕΔΒ -πριν τον κλείσει η κυβέρνηση- και των εκδοτών. Σύμφωνα λοιπόν με το ερώτημα (εδώ το pdf) της Στ. Ξουλίδου, τα ποσά που αναγράφονται στα έγγραφα αποτελούν υπόλοιπα της αρχικής υποχρέωσης. Για το ποσό των 2,4 εκατ. ευρώ, επικαλείται τις τρεις αρχικές συμβάσεις του ΟΕΔΒ (από το 2009). Επειδή υπάρχει η εκκρεμότητα της μη δημοσίευσης των συμβάσεων του ΟΕΔΒ που επικαλείται η κα. Ξουλίδου, δεν θεωρώ (για την ώρα) δεδομένα τα συνολικά ποσά.

Εκείνο που μου κίνησε περισσότερο την περιέργεια, δεν ήταν τόσο τα ποσά, όσο το ότι αυτά αντιστοιχούν σε τρεις μόλις τίτλους (Πάπισσα Ιωάννα, Υπέροχη Ελλάδα, Αθήνα – 60 μορφές στο φως)
. Σημειώστε εδώ ότι ο τρίτος τίτλος (μεγέθους 140 σελίδων) δεν κυκλοφορεί στην αγορά, αλλά τυπώθηκε για να μπει στησακούλα της Real News, στις 11/9/2010. Επίσης, με τιμές βιβλιοπωλείου η Πάπισσα Ιωάννα κοστολογείται από 15 έως 30 ευρώ. Τέλος, η τύχη του Υπέροχη Ελλάδα, αγνοείται, καθώς δεν το βρήκα ούτε σαν “δώρο”, ούτε σε βιβλιοπωλείο (σύμφωνα με το The PressProject το βιβλίο αυτό μπορεί να μην υπάρχει καν).

Γνωρίζοντας ότι το κόστος εκτύπωσης ενός “ραφτού” βιβλίου χωρίς σκληρό εξώφυλλο δεν ξεπερνά τα 2 με 3 ευρώ (και είναι ενδεχομένως ακόμη χαμηλότερο αν το τιράζ είναι της τάξης των δεκάδων χιλιάδων), προκύπτουν εύλογα ερωτήματα σχετικά με τον αριθμό των βιβλίων που προμηθεύτηκε το υπ. παιδείας από τους τρεις εκδότες. Ειδικά για την περίπτωση της Πάπισσας Ιωάννας, μιλάμε για μισό εκατομμύριο, ίσως και παραπάνω αντίτυπα. Από την άλλη, πόσο να υποθέσω ότι κόστισε η εκτύπωση βιβλίου που μπήκε σε σακούλα εφημερίδας; Δύο, τρία, πέντε ευρώ; Άρα, αν πήρε 900.000 η Real Media, πόσα βιβλία τύπωσε;

Γιατί ρωτάς; Θες να φας μήνυση;

Αν και δεν είμαι τέρας ευγένειας και ψυχραιμίας στα κοινωνικά δίκτυα, όταν πρόκειται για αμιγώς ειδησεογραφικό θέμα και αφορά συγκεκριμένα πρόσωπα στα οποία θέλω να απευθύνω ερώτημα, είμαιτυπικός όσο δε λέγεται. Σα Βρετανός κρατικός υπάλληλος.

Με το Νίκο Χατζηνικολάου έχουμε κάνει αρκετές συζητήσεις στο twitter. Τον έχω μάλιστα χαρακτηρίσει ίσως τον πιο ευφυή δημοσιογράφο σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των κοινωνικών δικτύων. Αν και είχαμε μικροεντάσεις στο παρελθόν, γενικά μπορούσαμε να βρούμε έναν κοινό τόπο συζήτησης (σ.σ. αρκεί να μην θεωρούσε ότι θίγεται η προσωπικότητά του, οπότε και γίνεται “πύραυλος”). Έτσι λοιπόν, έκρινα ότι έπρεπε να παραπέμψω το ερώτημα της κας Ξουλίδου, αλλά και την εύλογη απορία που είχα σχετικά με τα αντίτυπα που αντιστοιχούν στα ποσά, στο λογαριασμό του Χατζηνικολάου. Στο tweet μου παρέθεσα το pdf του ερωτήματος Ξουλίδου, ώστε να καταλάβει σε τι αναφέρομαι (και ότι δεν έβγαλα τα στοιχεία από την κοιλιά μου).

Η στιχομυθία που ακολούθησε είναι αποκαλυπτική:


Αποτέλεσμα της “αναίδειάς” μου ήταν μία ωραιότατη απειλή για μήνυση και μπλοκάρισμα του λογαριασμού μου, δώρο. Προσοχή στη λεπτομέρεια: δεν υιοθέτησα καν τα δεδομένα της κοινοβουλευτικής παρέμβασης της Στ. Ξουλίδου, αλλά ρώτησα “αν ισχύει“. Επίσης διευκρίνισα για το συνολικό ποσό από το υπόλοιπο.

Εννοείται ότι απάντηση δεν πήρα ποτέ για τον αριθμό των βιβλίων, παρά μόνο το γνωστό ρητό του Σημίτη (ναι, αυτού που πρωθυπούργευε με υπουργό τον Άκη Τσοχατζόπουλο) “αν έχετε στοιχεία, να πάτε στον εισαγγελέα“. Α, ναι, κι αυτό για την ψευδωνυμία, αλλά έχει γίνει τόσο βαρετό, που πλέον το προσπερνάω με χαμόγελο.

Καλέ μου Νίκο Χατζηνικολάου, δεν είχα στοιχεία. Γι’ αυτό ρώτησα. Για να μάθω. Δημόσια. Εσένα απευθείας. Τον άμεσα ενδιαφερόμενο.

Μετά από αυτήν τη στάση, θα είμαι κακός να σκεφτώ ότι η Ξουλίδου έπιασε λαβράκι; Ότι λύνονται διάφορες απορίες για το πώς και πόσο προωθεί την κυβέρνηση ένας αυτοαποκαλούμενος “αντιμνημονιακός” δημοσιογράφος; Ότι ακόμη κι αν θέλετε, ούτε μπορείτε, ούτε πρόκειται να ελέγξετε ποτέ την εξουσία; Κι άλλες παρόμοιες “κακεντρέχειες”.

Ένας τυπώνει, όλοι κερδίζουν;

Ψάχνοντας λίγο περισσότερο (και με υπόδειξη ενός φίλου από το Facebook) βρήκα κάποιες, μάλλον χρήσιμες για την εξαγωγή συμπερασμάτων, πληροφορίες.

Οι τρεις εφημερίδες που ανήκουν στις αντίστοιχες εκδοτικές εταιρείες που πήραν τις συμβάσεις για τα βιβλία, το Έθνος (Πήγασος), το Πρώτο Θέμα και η Real News (Real Media), τυπώνονται από την ίδια εταιρεία. Πιο συγκεκριμένα την IRIS Εκτυπώσεις. Άρα είναι πολύ πιθανό τα τρία βιβλία, οι εκτυπώσεις των οποίων μοιράστηκαν στις τρεις εκδοτικές, να τυπώθηκαν κι αυτά από το ίδιο τυπογραφείο.

Ακόμη πιο ενδιαφέρον, το γεγονός ότι το μετοχικό σχήμα της IRIS Εκτυπώσεις περιλαμβάνει δύο μόνο μετόχους, από 50% ο καθένας: ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟΣ (Μπόμπολας).

To ίδιο τυπογραφείο (IRIS) τυπώνει τις εφημερίδες Real News, Πρώτο Θέμα και Έθνος.

Ελλείψει άλλων πόρων και κυρίως κρατικής διαφήμισης, έπρεπε να βρεθεί τρόπος να συνεχιστεί η παραδοσιακή σχέση κυβερνήσεων-εκδοτών εφημερίδων. Οι μεν παρέχουν δημόσιο χρήμα στους δε, προκειμένου να εξασφαλίζουν την υποστήριξη των ΜΜΕ και τούμπαλιν. Στην προκειμένη περίπτωση το λογικό συμπέρασμα είναι ότι ενώ την κυρίως δουλειά αναλαμβάνει ένα εταιρικό σχήμα (IRIS) που ανήκει στους δύο βασικότερους μιντιάρχες της χώρας, τα χρήματα διαχέονται και προς άλλα εξίσου σημαντικά ΜΜΕ, τα οποία μοιράζονται τους τίτλους των υπό έκδοση βιβλίων.

Το δημόσιο πολλοί εμίσησαν. Το δημόσιο χρήμα ουδείς.

Ζaphod

Υ.Γ. Επειδή διαβάζω αρκετά σχόλια που συγκρίνουν την πριν με την μετά ΟΕΔΒ εποχή, επισημαίνω και πάλι ότι οι εν λόγω συμβάσεις έγιναν από τον ΟΕΔΒ. Οι εκδότες εφημερίδων σιτίζονται, είτε υπάρχει, είτε όχι Οργανισμός. Ως υπεργολάβοι.

ΤΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΥΜΕ

''Πουλήθηκαν'' τα υπουργεία Παιδείας, Υγείας, Δικαιοσύνης και η ΓΑΔΑ!

Φωτογραφία για ''Πουλήθηκαν'' τα υπουργεία Παιδείας, Υγείας, Δικαιοσύνης και η ΓΑΔΑ!

Η Eurobank Properties παίρνει από το ΤΑΙΠΕΔ 14 ακίνητα δίνοντας 145,81 εκατ. ευρώ με τη συμφωνία πως θα τα νοικιάζει στο Δημόσιο αντί 14 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Τη Eurobank Properties επέλεξε το ΤΑΙΠΕΔ για την απόκτηση χαρτοφυλακίου 14 ακινήτων τα οποία θα εκμισθωθούν στο Ελληνικό Δημόσιο για 20 χρόνια.

το οικονομικό αντάλλαγμα που θα καταβληθεί από την Eurobank Properties ανέρχεται σε 145,81 εκατ. ευρώ, ενώ τα ετήσια έσοδα από μισθώματα θα υπερβαίνουν τα 14 εκατ. ευρώ

Τα κυριότερα ακίνητα είναι:

- Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε ακίνητο επί της οδού Αν. Παπανδρέου 37 στο Μαρούσι.

- Το Υπουργείο Υγείας, επί της Λεωφόρου Κηφισίας 39 στο Μαρούσι.

- Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επί της Λεωφόρου Μεσογείων 96 στο Γουδί.

- Την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας 173 στην Αθήνα, ενώ τα υπόλοιπα ακίνητα βρίσκονται σε κεντρικές τοποθεσίες της Αθήνας και της περιφέρειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το οικονομικό αντάλλαγμα που θα καταβληθεί από την Eurobank Properties ανέρχεται σε 145,81 εκατ. ευρώ, ενώ τα ετήσια έσοδα από μισθώματα θα υπερβαίνουν τα 14 εκατ. ευρώ, ετησίως αναπροσαρμοζόμενα.

ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ


Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται στο τέλος του 2013.

ΕΡΧΕΤΕ Η ΩΡΑ

Τα κανάλια ζητούν λεφτά για να τα ...βλέπουμε!

Δημοσιευμένη  εικόνα



Όλα, τελικά, έχουν κάποιο σκοπό. Εάν αναρωτιέστε ποιός ήταν ο σκοπός του λουκέτου στην ΕΡΤ -που παρήγαγε πλέον πρωτογενές πλεόνασμα- ίσως να τον βρείτε στις κινήσεις των “ανταγωνιστών” της. Όλως τυχαίως, αμέσως μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ και αφού στην “ελεύθερη” (εννοούμε μη συνδρομητική) τηλεόραση έμειναν μόνο οι ιδιωτικοί σταθμοί, μαθαίνουμε πως αυτοί ζητούν χρήματα για την προβολή τους στην ελληνική επικράτεια!


Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΑΝΤ1, Mega, Alpha, Star, ΣΚΑΪ, απαγορεύουν στους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων να παίζουν τα προγράμματά τους στις τηλεοράσεις στα δωμάτια και τα λόμπι, αν δεν πληρώσουν συνδρομή! Άραγε, αυτό είναι προάγγελος συνδρομητικών υπηρεσιών για όλους τους Έλληνες;
Όπως και να χει, το ζητούμενο είναι ότι πλέον, μετά από το κλείσιμο της ΕΡΤ, οι τουρίστες που έρχονται διακοπές στην Ελλάδα δεν θα ακούν την ελληνική γλώσσα από την τηλεόραση, ενώ, το σημαντικότερο, οι Έλληνες που πηγαίνουν διακοπές σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν τοπικά κανάλια και διαμένουν σε ξενοδοχεία, στερούνται το δικαίωμά τους για ελεύθερη πρόσβαση στην (τηλεοπτική) ενημέρωση. Ευτυχώς υπάρχει και το Ίντερνετ…

Πριν πάμε στο θέμα αυτό καθεαυτό, υπενθυμίζουμε μια από τις απαντήσεις της Digea για τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση:

"Δεν υπάρχει κανένα κόστος! Τα ψηφιακά προγράμματα των κρατικών και ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας προσφέρονται σε όλους, δωρεάν, χωρίς συνδρομή. Το μόνο κόστος για τους χρήστες που δεν έχουν αποκωδικοποιητή MPEG4 ή δέκτη με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG4 είναι η εφάπαξ αγορά αυτού του εξοπλισμού"

Ίσως εμείς να μην καταλάβαμε καλά, αλλά το “σε όλους”, σημαίνει “σε όλους”. Και όχι “σε όλους εκτός από τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, καφενείων, καφέ, μπαρ” κλπ.

Πάμε να δούμε τι έχει γίνει: Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, έβγαλε μια ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία το ΞΕΕ προτρέπει τα μέλη του “προς αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων, να μη διατηρούν τις συσκευές τηλεόρασης συνδεδεμένες με τους τηλεοπτικούς σταθμούς που εκπροσωπεί η εταιρία δηλαδή ΑΝΤΕΝΝΑ, MEGA, ALPHA, STAR και SKAI, γνωρίζοντας αυτό γραπτώς στην ως άνω εταιρία, όπως άλλωστε πράττουν ήδη αρκετά ξενοδοχεία που έχουν προβεί εδώ και καιρό σε αποσύνδεση των παραπάνω ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών από τους τηλεοπτικούς δέκτες τους”.

Ο λόγος; Οι ξενοδόχοι, αν παίζουν τα κανάλια της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ τηλεόρασης στα ξενοδοχεία τους, στα δωμάτια και τα λόμπι, κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με απαιτήσεις των καναλιών για είσπραξη τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

48α ΔΗΜΗΤΡΙΑ ΠΑΡΤΥ ΤΕΛΟΥΣ

Ποιος αντιδήμαρχος της διοίκησης Μπουτάρη το 'ριξε στο χορό στο πάρτυ λήξης των Δημητρίων;

20  Οκτωβρίου 2013
 

Μπορεί τα 48α Δημήτρια να συνεχίζονται μέχρι και τις 26 Οκτωβρίου, ωστόσο, χτες πραγματοποιήθηκε στο πρώην Maison Crystal το πάρτυ της λήξης. Άνθρωποι που εργάστηκαν σκληρά για τη διοργάνωση αλλά και φίλοι του θεσμού διασκέδασαν με την ψυχή τους σε μια διαφορετική κατάληψη. Ψυχή τους πάρτυ η διοργανώτρια των Δημητρίων, αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Έλλη Χρυσίδου, η οποία μάλιστα... το 'ριξε στο χορό. Δείτε φωτογραφίες από το σημερινό πάρτυ:






Το γλέντι κράτησε έως το πρωί