Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

ΘΕΟΦΑΝΙΑ

Τριήμερο Θεοφανείων - Έθιμα και εκκλησιαστικές τελετές

Δημοσιευμένη  εικόνα



Το τριήμερο της παραμονής των Θεοφανείων (5 Ιανουαρίου), της ημέρας των Θεοφανείων (6 Ιανουαρίου) και της γιορτής του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου (7 Ιανουαρίου) ονομάζεται «τριήμερο των Φώτων».



Κατά την διάρκεια του τριημέρου λαμβάνουν χώρα στην Εκκλησία μας διάφορες τελετές οι οποίες, σε συνδυασμό με τα έθιμα του λαού μας, δημιουργούν ένα εορταστικό κλίμα.

Παραμονή των Φώτων (5 Ιανουαρίου)

Το τριήμερο ξεκινά με τον εκκλησιασμό των χριστιανών το πρωί της παραμονής των Θεοφανείων. Στους Ιερούς ναούς ψάλλεται η ακολουθία των «Μεγάλων Ωρών» και κατόπιν λαμβάνει χώρα ο «Μεγάλος Αγιασμός» που την ημέρα αυτή τελείται μέσα στο ναό.

Οι πιστοί αφού πάρουν αγιασμό και λάβουν το αντίδωρο θα γυρίσουν στα σπίτια τους. Εκεί οι νοικοκυρές θα ετοιμάσουν το νηστίσιμο φαγητό για το μεσημέρι ενώ τα παιδιά θα ξεχυθούν στα σπίτια, γνωστά και μη, για να ψάλουν τα κάλαντα των Θεοφανείων.

ΠΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΑΤΙΑ ΑΠΟ ΠΑΓΟ

Το φεστιβάλ χιονιού και πάγου της Κίνας

Εντυπωσιακές εικόνες από τις μοναδικές δημιουργίες
Η Harbin, είναι μια πόλη στη νοτιοανατολική Κίνα που συνορεύει με τη Σιβηρία και στην οποία κάθε χρόνο φιλοξενείται το φεστιβάλ του χιονιού και του πάγου.


Το συγκεκριμένο φεστιβάλ θεωρείται το πιο μεγάλο γεγονός της χειμερινής περιόδου σε ολόκληρη τη Κίνα.

Το «Snow & Ice World» που έφτασε στην 15η χρονιά του, πραγματοποιείται σε μια έκταση 600.000 τετραγωνικών μέτρων που κατακλύζεται από εντυπωσιακά γλυπτά φτιαγμένα από χιόνι και πάγο

alt

alt

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

"Ελλάδα" ονομάζεται μία ολόκληρη... γειτονιά στον Άρη!


 
Ο κόκκινος πλανήτης έχει πλέον εξερευνηθεί αρκετά και πολλά σημεία του έχουν πάρει ονόματα πόλεων, νησιών, χωρών αλλά και σημαντικών προσωπικοτήτων.
Έτσι στα τοπωνύμια του Άρη δεσπόζουσα θέση έχει η Ελλάδα, καθώς δίνει το όνομά της στη μεγαλύτερη κοιλάδα του Άρη και έχει ονομαστεί από τον μεγάλο Ιταλό αστρονόμο Τζιοβάνι Σκιαπαρέλι, «Hellas Planitia».
H «Hellas Planitia» έχει έκταση 2300 χιλιόμετρα και σχηματίστηκε από την πτώση μεγάλου αστεροειδούς πριν 3,9 δισεκατομμύρια χρόνια. Η διαφορά ύψους από τις παρυφές μέχρι τη βάση είναι περίπου 9 χιλιόμετρα ενώ λόγω του μεγέθους της είναι το πλέον ευδιάκριτο σημείο στον πλανήτη Άρη.
Tα ιζηματογενή πετρώματα της κοιλάδας έχουν προκαλέσει εντύπωση στους ερευνητές καθώς υποδηλώνουν ότι υπήρχε στην περιοχή μεγάλη θαλάσσια έκταση πριν από 3,5-4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, μία χρονική περίοδο που, για πολλούς επιστήμονες, οι συνθήκες στον Άρη ήταν πολύ πιο ευνοϊκές για την εξέλιξη της ζωής απ’ό,τι ήταν στη Γη.
Εκτός όμως από την κοιλάδα η Ελλάδα φιγουράρει και στον «Όλυμπο», το υψηλότερο βουνό του Άρη και σε ολόκληρο το ηλιακό σύστημα. Πρόκειται για ένα ηφαιστειακό βουνό ύψους 27 χιλιομέτρων, δηλαδή τρεις φορές ψηλότερο από το Έβερεστ. Το σύμπλεγμα της καλντέρας του έχει πλάτος 85 και βάθος 3 χιλιόμετρα, ενώ η βάση του βουνού έχει μήκος 550 χιλιόμετρα.

Ο ΚΛΕΨΑΣ ΤΟΥ ΚΛΕΨΑΝΤΟΣ

05 Ιανουαρίου 2014

 
Την διαδρομή του «μαύρου χρήματος» που κρύβεται πίσω από τις πολυδάπανες προμήθειες αμυντικού υλικού προσπαθεί να εντοπίσει η δικαστική έρευνα που έχει ξεκινήσει στην Αθήνα, ωστόσο, η έρευνα προχωράει αυτή τη στιγμή χωρίς εντυπωσιακά ευρήματα.
Οι ανακριτές χαρακτηρίζουν μεν «ενδιαφέροντα» τα στοιχεία που προέκυψαν μετά τις απολογίες Κάντα, Ευσταθίου και Παπαχρήστου οι οποίο φέρονται να εμπλέκονται στις μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Ηδη έχουν κατονομαστεί δεκάδες στρατιωτικοί, μέλη επιτροπών και πρόσωπα με σημαίνονται ρόλο στις επιλογές των εξοπλιστικών, αλλά οι δικαστικές αρχές εκτιμούν ότι τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους είναι πενιχρά σε σχέση με τον όγκο του μαύρου χρήματος που είχε διακινηθεί.
Το βάρος πέφτει πλέον στις νέες απολογίες που θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες και σχετίζονται με πρόσωπα που έχουν κατονομάσει οι τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση, ενώ ενδέχεται να διαπιστωθεί εμπλοκή και άλλων πολιτικών προσώπων.
Αντιδρούν οι Γερμανοί - Με πρόστιμα απειλούν οι Ελβετοί
 

Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ

Ποιά κρίση; ΟΙ 300 πιο πλούσιοι του πλανήτη, έγιναν πλουσιότεροι το 2013!

Δημοσιευμένη  εικόνα


Οι 300 πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο έγιναν πλουσιότεροι κατά 524 δισ. δολάρια το 2013, σύμφωνα με σχετικό δείκτη του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg.



Η συνολική καθαρή αξία της περιουσίας των κορυφαίων 300 δισεκατομμυριούχων ανήλθε στα 3,7 τρισ. δολάρια στο κλείσιμο της αγοράς την 31η Δεκεμβρίου.

Τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφηκαν στη βιομηχανία της τεχνολογίας, τα οποία εκτοξεύθηκαν κατά 28%.
Από τους 300 πλούσιους που περιλαμβάνονταν στην τελική κατάταξη του δείκτη για το 2013, μόνο οι 70 κατέγραψαν καθαρή ζημιά στο έτος.
«Οι πλούσιοι θα συνεχίσουν να γίνονται πλουσιότεροι το 2014.

Τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά, οι αγορές μετοχών θα συνεχίσουν να μεγεθύνονται και η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά τουλάχιστον 2%» δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη από τα γραφεία του στη Νέα Υόρκη ο Τζον Κατσιματίδης, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του ομίλου εταιρειών ενέργειας και διαχείρισης ακίνητης περιουσίας Red Apple.


Δημοσιευμένη  εικόνα



ΘΕΩΡΙΕΣ Η ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Υποχρεωτικό θα είναι το Microchip για όλα τα βρέφη από το Μάιο του 2014!!!
Συνημμένη Εικόνα: chip_A.jpg



Η διαδικασία διεύρυνσης της Νέας Παγκόσμιας Τάξης έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή για να το δουν ορατά, όχι μόνο μέσω της δυνατότητας της άρνησης της ελευθερίας η της θεραπείας, αλλά και μέσα από τον έλεγχο των κλινικών δεδομένων της ιδιωτικής ζωής του ατόμου. Όπως δημοσίευσε η εφημερίδα on-lineiovivoaroma.it , από το Μάιο του 2014 σε όλη την Ευρώπη, θα έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν όλα τα βρέφη για να εγκαταστήσουνε το μικροτσίπ κάτω από το δέρμα που θα εφαρμόζονται και στα δημόσια νοσοκομεία κατά τη στιγμή της γέννησης τους.



Το τσιπ θα παρέχεται, καθώς και ένα φύλλο δεδομένων με πληροφορίες για το άτομο (όνομα, τον τύπο του αίματος, ημερομηνία γέννησης κλπ..), θα είναι επίσης ένα ισχυρός ανιχνευτής GPS που θα είναι με μια μικρο-μπαταρία και θα γίνεται αλλαγή κάθε 2 χρόνια στα κρατικά νοσοκομεία.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΕΦΤΕΣ

«Αδειάζουν» τα ATM με USB!..

Δημοσιευμένη  εικόνα

Θα μπορούσε να είναι σκηνή από κινηματογραφική ταινία αλλά είναι μια νέα πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι υπεύθυνοι ασφαλείας των τραπεζών. Οι ληστές τραπεζών βρήκαν ένα νέο τρόπο να τις κλέβουν χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία. Το μόνο που χρειάζονται πλέον είναι ένα απλό… φλασάκι USB.



Η ανακάλυψη και η αποκάλυψη

Οι υπεύθυνοι μιας ευρωπαϊκής τράπεζας το όνομα της οποίας δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό υποπτεύθηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά με το μηχάνημα ATM ενός καταστήματος της. Το συγκεκριμένο μηχάνημα άδειαζε με ρυθμό ταχύτερο από τον συνηθισμένο αλλά δεν εντόπιζαν κάποια (εμφανή) δυσλειτουργία στο σύστημα ή κάποια επέμβαση στο ίδιο το μηχάνημα.

Τελικά μετά από παρακολούθηση των καμερών ασφαλείας διαπίστωσαν ότι το ΑΤΜ «άδειαζαν» κάποιοι χρησιμοποιώντας ένα απλό φλασάκι USB όπως αυτά που χρησιμοποιούμε όλοι καθημερινά για να αποθηκεύουμε και να μεταφέρουμε αρχεία. Στο μεγάλο συνέδριο χάκερ Chaos Computing Congress που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Αμβούργο οι «ειδικοί» εξήγησαν την μέθοδο.



Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ



ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΖΩΑ




MHN TO XΑΣΕΤΕ! Αυτά είναι τα πιο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΖΩΑ του πλανήτη!!! (PHOTOS)
It's a wild world λέει το τραγούδι... και δεν είναι μόνον άγριος είναι και επικίνδυνος. Ορισμένα ζώα με τα οποία μοιραζόμαστε τον πλανήτη είναι εξαιρετικά επικίνδυνα. Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, αν δεν μπαίναμε στο χώρο τους, δεν θα κινδυνεύαμε.
Όπως και να έχει δείτε ποια είναι τα 14 πιο επικίνδυνα ζώα στο πλανήτη γιατί ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να τύχει...

#14 Pufferfish

diaforetiko.gr : dangerous1 Αυτά είναι τα 14 πιο επικίνδυνα ζώα στον πλανήτη!
Mα πώς μπορεί κάτι τόσο χαριτωμένο να είναι επικίνδυνο; Και όμως είναι το δεύτερο πιο δηλητηριώδες ψάρι του κόσμου. Μόνον με την επαφή, το δηλητήριο που έχει στο δέρμα του (η τετροδοτοξίνη) προκαλεί παράλυση του διαφράγματος και τελικά ασφυξία.

#13 Κουνούπια

diaforetiko.gr : mosquito01 Αυτά είναι τα 14 πιο επικίνδυνα ζώα στον πλανήτη!
Είναι το ζώο το οποίο ευθύνεται για τους περισσότερους θανάτους ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Μεταδίδει πολλές μολυσματικές ασθένειες όπως η ελονοσία, ο κίτρινος και ο δάγκειος πυρετός.