Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΗΜΑΣΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ

Ε. Βενιζέλος: «Η Ελλάδα είναι η 30η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο» !!!


Η επίμαχη φράση είναι και στην επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών (δείτε την και διαβάστε την σε φωτογραφία)

Αυτήν την απίστευτη ”διαπίστωση” την έκανε το βράδυ της 24ης Σεπτεμβρίου ’13, μιλώντας στην ”στημένη” συνάντηση με ”προεδροπαράγοντες της Ομογένειας”, στο γεν. Προξενείο Νέας Υόρκης.

ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ... ΤΩΡΑ!!!


"Αν κάθε Έλληνας καταφέρει μέσα στο 2014 να αγοράσει ελληνικά προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ στη θέση ξένων προϊόντων που αγόρασε πέρυσι, τότε θα προστεθεί στην προβληματική ελληνική οικονομία το αστρονομικό ποσό των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ολόκληρο το περιβόητο ΕΣΠΑ που υποτίθεται ότι θα αναζωογονούσε τη χώρα,είναι 18 δισεκατομμύρια για τέσσερα χρόνια. Στροφή στο ελληνικό τρόφιμο, στο ελληνικό ποτό, στροφή στον Έλληνα παραγωγό. Και σιγά-σιγά, στροφή στο ελληνικό ρούχο και το ελληνικό παπούτσι. ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΧΟΥΝ BARCODE ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ 520 !!! Κοινοποιηστε το!!!"

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ

Έφτιαχναν πλαστές διαθήκες, πωλούσαν τα ακίνητα νεκρών και έβγαζαν εκατομμύρια


Φωτογραφία για Έφτιαχναν πλαστές διαθήκες, πωλούσαν τα ακίνητα νεκρών και έβγαζαν εκατομμύρια
Εξαρθρώθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε υποθέσεις σύνταξης πλαστών διαθηκών και παράνομης ιδιοποίησης περιουσιακών στοιχείων ατόμων που είχαν πεθάνει.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση έξι ημεδαποί, τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται ακόμη ένα μέλος της οργάνωσης, βρετανικής υπηκοότητας

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτες, πλαστογραφίες και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες

Από την πολυετή δράση της οργάνωσης, τουλάχιστον από το 2000, τα μέλη της επωφελούμενα από τα περιουσιακά στοιχεία, κινητά και ακίνητα, αποκόμισαν χρηματικά ποσά που ξεπερνούν το (1.000.000) ευρώ

Παράλληλα αποστέρησαν από το ελληνικό δημόσιο το νόμιμο δικαίωμά του να διεκδικήσει την κινητή και ακίνητη περιουσία των θανόντων


Σε τουλάχιστον δεκαεννέα περιπτώσεις είχαν συντάξει πλαστές ιδιόχειρες διαθήκες με αποτέλεσμα να ιδιοποιηθούν παράνομα εικοσιένα ακίνητα σε Αττική, Ιωάννινα και Καβάλα

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας ενέχονται σε υποθέσεις σύνταξης πλαστών διαθηκών και παράνομης ιδιοποίησης περιουσιακών στοιχείων ατόμων που είχαν αποβιώσει.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, προχθές (24.09.2013), σε περιοχή της Αττικής, έξι (6) ημεδαποί, τρεις άνδρες ηλικίας 22, 23 και 26 ετών και τρεις γυναίκες ηλικίας 48, 57 και 72 ετών αντίστοιχα, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται ακόμη ένα μέλος της οργάνωσης, 45χρονος Ελληνοαφρικανός, βρετανικής υπηκοότητας.

Ο 22χρονος από τους συλληφθέντες άνδρες, που είναι αστυνομικός και υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε για όλους τους εμπλεκόμενους, η οποία περιλαμβάνει (600) περίπου έγγραφα από τα οποία πάνω από (80) είναι καταθέσεις, αφορά τη σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τις απάτες, τις πλαστογραφίες και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι η συγκεκριμένη οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από το έτος 2000, από τις τρεις συλληφθείσες γυναίκες και τον αλλοδαπό υπήκοο, ενώ σταδιακά προσχώρησαν σε αυτή και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι. Διέθετε συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, αλλά και σαφή ιεραρχική διάρθρωση και δομή, στην κορυφή της οποίας με διευθυντικό και αρχηγικό ρόλο ήταν η 48χρονη ημεδαπή και ο 45χρονος αλλοδαπός.

Πιο αναλυτικά ως προς τη δράση της ομάδας, τα μέλη της εντόπιζαν ακίνητα, μέσω των καταστάσεων που αναρτώνται στα ειρηνοδικεία της χώρας περί σφράγισης ακινήτων θανόντων ατόμων, λόγω απουσίας συγγενών ή/και κληρονόμων αυτών.

ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ

Χρησιμοποίησε πλαστικό πέος για να μη πιαστεί ντοπέ!


Φωτογραφία για Χρησιμοποίησε πλαστικό πέος για να μη πιαστεί ντοπέ!
Ο Ιταλός δρομέας μεγάλων αποστάσεων Ντέβις Λικιάρντι κινδυνεύει με διετή αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, γιατί φέρεται να χρησιμοποίησε πλαστικό πέος κατά τα διάρκεια ελέγχου αντι-ντόπινγκ μετά από αγώνα 10 χλμ στην πόλη Μολφέτα στην περιοχή της Απούλια.
Ο 27χρονος δρομέας , μέλος της ομάδας στίβου της πολεμικής αεροπορίας της χώρας του, θέλησε να γεμίσει το δοχείο ελέγχου με ούρα από το τεχνητό όργανο, που είχε κρυμμένο στο σορτσάκι του. Μάλιστα ο αθλητής, όταν ενημερώθηκε για τον έλεγχο, ζήτησε να μείνει μόνος του, κάτι που απαγορεύεται, καθώς ο ελεγκτής πρέπει να είναι «παρών» στη διαδικασία. Σε αρκετές περιπτώσεις ο ελεγκτής δεν βρίσκεται πάνω από τον αθλητή, αλλά ελέγχει τη λήψη ούρων χρησιμοποιώντας καθρέπτη.
Ο Λικιάρντι, θέλησε να ξεγελάσει τους ελεγκτές, δίνοντας άλλα ούρα, χρησιμοποιώντας το πλαστικό πέος, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι χρησιμοποίησε συσκευή που ονομάζεται Whizzinator και είναι διαθέσιμη στο διαδίκτιο. Αυτή η τεχνική, για να ξεπερνά ένας αθλητής τον έλεγχο, είναι διαδεδομένη και στο διαδίκτυο μπορεί κάποιος να βρει πλαστικά πέη διαφορετικών χρωμάτων, έτσι ώστε να ταιριάζουν στο χρώμα δέρματος του ενδιαφερόμενου.
 Και η πιο συνηθισμένη τακτική είναι να κολλούν το πλαστικό πέος με σιλικόνη στο φυσικό, για να μην κινούν την περιέργεια του ελεγκτή. Μάλιστα υπάρχει δικτυακός τόπος, που προσφέρει πλήρη πακέτα με αφυδατωμένα και μη μολυσμένα ούρα! Αν ο Λικιάρντι κριθεί ένοχος, κινδυνεύει με αποκλεισμό δύο ετών.

 athlitikotetradio

ΤΑΡΑΤΣΕΣ ΜΕ ΓΟΥΣΤΟ

Ξεχάστε τις εικόνες από μπουγάδες και κεραίες τηλεόρασης... αυτές οι ταράτσες θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό!!!
 

Ξεχαστε τις εικονες απο μπουγαδες και κεραιες τηλεορασης... αυτες οι ταρατσες θα σας αφησουν με το στομα ανοιχτο!!!
 
Οι ταράτσες των κτηρίων χρησιμεύουν συνήθως ως... απλώστρες, βάσεις κεραιών και διαφημιστικών πινακίδων ή -στην καλύτερη περίπτωση- ως χώροι αναψυχής, με την τοποθέτηση μιας πέργκολας ή ενός στέγαστρου που επιτρέπει στους χρήστες να απολαύσουν ωραία θέα. Κι όμως, δημιουργικοί σχεδιαστές και αρχιτέκτονες με πολλή φαντασία εκπλήσσουν με τις δημιουργίες τους στον τελευταίο όροφο κτηρίων. Έτσι στις ταράτσες μην ψάχνετε πια για τα τετριμμένα, αλλά ρίξτε μια ματιά στις φαεινές ιδέες που ακολουθούν... Και θα μείνετε άφωνοι!

1. Εξοχικό σπιτάκι στον 7ο όροφο, Καλιφόρνια
ζ - 10 παράξενες κατασκευές στις ταράτσες κτηρίων!
Στην περίπτωση αυτή πρόκειται για δημόσια τέχνη στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια όπου ο Νοτιοκορεάτης καλλιτέχνης Do Ho Suh επέλεξε για να σφηνώσει ένα σπιτάκι στην ταράτσα ενός επταώροφου κτηρίου. Δημιουργική διάθεση για ένα εξοχικό στα ψηλά... πατώματα!

2 . Ιδιωτικός ναός στο ρετιρέ, Κίνα
ζ 10 παράξενες κατασκευές στις ταράτσες κτηρίων!
Στην κορυφή ενός κτηρίου 20 ορόφων δεν μπορεί παρά να έχει άμεση επαφή με τα θεία! Ο ναός στην κορυφή του κτηρίου στη συνοικία Nanshan Shenzhen συνοικία αποτελεί το talk of the town για πολλά χρόνια.

3. Διώροφη βίλα στον ουρανοξύστη, Κίνα
ζ- 10 παράξενες κατασκευές στις ταράτσες κτηρίων!
Ο Zhang Biqing είναι επιχειρηματίας από το Πεκίνο και πάντα ήθελε να αποκτήσει ένα εξοχικό. Και το κατάφερε κατασκευάζοντας ένα παραδοσιακό σπίτι στην ταράτσα ενός κτηρίου 26 ορόφων, συμπληρώνοντας το σκηνικό με αληθινά δέντρα!

4. Γήπεδο ποδοσφαίρου στους αιθέρες, Ιαπωνία
ζ- 10 παράξενες κατασκευές στις ταράτσες κτηρίων!
Κατασκευάστηκε το 2001 και προσφέρει τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να... παίξουν μπάλα με φόντο την πόλη του Τόκιο. Τώρα ποιος πιάνει την μπάλα στα άστοχα σουτ των παικτών, δεν γνωρίζω!

Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

TO XAΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΤΩΝ 25 ευρώ με τη φάτσα του ΑΔΩΝΗ!
 Τι αύξηση έκανε στα δημόσια νοσοκομεία;;;

TO XAΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΤΩΝ 25 ευρώ με τη φάτσα του ΑΔΩΝΗ! Τι αύξηση έκανε στα δημόσια νοσοκομεία;;; (PHOTO)
 
Tην αύξηση του εισιτηρίου στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων στα 25 ευρώ από 5, αρχής γενομένης από το 2014 προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη διαβούλευση που είχε με την τρόικα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο πλευρές αποφάσισαν την αύξηση της χρήσης των γενόσημων φαρμάκων στο 60% και να κλείσει η φαρμακευτική δαπάνη το 2014 στα 2 δισ. ευρώ.
 

ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ

Βρες το λάθος...

Δημοσιευμένη  εικόνα



Ποιός φταίει; Βρες το λάθος...


Φταίει ο Παπανδρέου. Φταίει ο Καραμανλής. Φταίει ο Σημίτης. Φταίει ο Μητσοτάκης. Φταίει ο Ανδρέας Παπανδρέου. Φταίει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Φταίει η χούντα. Φταίει η Αποστασία. Φταίει ο Εμφύλιος. Φταίει ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Φταίει ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος. Φταίει η Τουρκοκρατία.

Φταίνε. Φταίμε;

Εμείς όλοι ευθύνες δεν έχουμε; Καθόλου; Αθώοι του αίματος; Αμέτοχοι του εγκλήματος; Τουρίστες στην ίδια μας τη χώρα; Μετανάστες στην ίδια μας τη ζωή; Καμιά ευθύνη; Κανένα σφάλμα; Καμιά πατάτα; Τίποτα;

Κι όμως... Αν τα βάλουμε κάτω, δεν βγαίνουν τα κουκιά. Μια χώρα δεν αυτοαναφλέγεται ερήμην των πολιτών της. Κι ας μην το πιάσουμε από τον Κιουταχή. Ας το πιάσουμε από την τελευταία 20ετία. Απ' την εποχή της ροζ τσιχλόφουσκας.

Τότε, η «Μαντάμ Σουσού» του Δημήτρη Ψαθά έζησε ιστορικές - και υστερικές - στιγμές. Γιατί περί μαζικής υστερίας επρόκειτο. Η μαντάμ Σουσού και η μαντάμ Λουσού, χέρι χέρι, ψωνίζανε σαν να μην υπάρχει αύριο. Καταναλώνανε σαν να κρέμεται η ζωή τους από ένα βλαχομπαρόκ lifestyle. Βρες το λάθος.

Μισθωτοί συμπεριφέρονταν ως Κροίσοι. Παλιά, αγόραζαν αμάξι για να κάνουν τη δουλειά τους. Οχι για να κάνουν φιγούρα στον γείτονα. Αλλά, βλέπεις, είναι πολλά τα κυβικά, Αρη! Ξεκολλήσανε το «Η Παναγιά μαζί σου» και «Μπαμπά μην τρέχεις» και βάλανε το τρέντι γούρι από το τρέντι μαγαζί. Βρες το λάθος.

Παντρεύανε τα παιδιά τους; Δεξιώσεις, μπουφέδες, τούρτες, σαμπάνιες, χλίδα... Ζωτικά ψεύδη: «Οσα στερηθήκαμε εμείς, να τα δώσουμε στο παιδί μας». Στο παιδί μας που παντρεύτηκε άρχοντας και σήμερα είναι άνεργο. Ο ξυπόλητος πρίγκιπας. Βρες το λάθος.

Τα χρόνια της φούσκας του χρηματιστηρίου κάποιοι αγόραζαν ό,τι βρίσκανε μπροστά τους. Πληρώνανε όσο όσο! Οσο πιο ακριβό τόσο πιο καλό. Πουλιέται; Το αγοράζω. Το δίνεις; Το παίρνω! Βρες το λάθος.

Οι τράπεζες σε κυνηγούσαν από πίσω με πιστωτικές κάρτες και προεγκεκριμένα δάνεια. Κάθε τρεις και λίγο, ραβασάκι: «Επειδή είστε καλός πελάτης σάς εγκρίνανε 6.000, 10.000, 20.000». Επειδή είστε καλός πελάτης. Επειδή είστε καλός άνθρωπος. Επειδή έχετε ωραία μάτια. Επειδή μια ζωή την έχουμε κι αν δεν τη γλεντήσουμε τι θα καταλάβουμε τι θα καζαντίσουμε. Βρες το λάθος.

Θυμάμαι παλιά διαφήμιση τράπεζας στην οποία το ζευγάρι έπαιρνε δάνειο για να πάει χλιδάτες διακοπές. Επαναλαμβάνω: ΔΑΝΕΙΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΙΣ ΜΑΛΔΙΒΕΣ! Οχι για να ρίξεις λεφτά στο μαγαζί. Οχι για να βοηθήσεις το παιδί στις σπουδές. Οχι για να πληρώσεις τη δόση του σπιτιού. Για να πας στους κοκοφοίνικες να λιάζεσαι. Βρες το λάθος.

Και το κράτος από κοντά! Να σιγοντάρει, να ενθαρρύνει, να σπρώχνει στην καταστροφή. Ελλάδα, η απόλυτη μαντάμ Λουσού! Πρώτο βραβείο στη Γιουροβίζιον. Πήρε φωτιά το Κορδελιό. Πανηγύρια, εκδηλώσεις, δεξιώσεις, πάρτι, χαμός. Τι έμεινε από όλα αυτά; Μια ξεβαμμένη παγέτα από το φόρεμα της συμπαθέστατης Παπαρίζου. Να μας θυμίζει το μηδέν. Το απολύτως τίποτα. Βρες το λάθος.

Ασε τις χαρές, τις αγκαλιές, τα φιλιά της Γιάννας Αγγελοπούλου με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, όταν ανέλαβε η Ελλάδα τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Που μας κοστίσανε τη μάνα ΜΑΣ και τον πατέρα ΜΑΣ. Θα ξεχάσω εγώ τους Καλατράβες που πλακώσανε και μας πήραν και τα σώβρακα; Τους τρελούς μισθούς που δόθηκαν αβέρτα κουβέρτα; Τους «ημετέρους» που κάναν σουλάτσο στα δικά μας λεφτά; Τις ασύλληπτες κατασκευές, στάδια, κολυμβητήρια, ολυμπιακά χωριά - που τώρα ρημάζουν στη μέση του πουθενά; Θα ξεχάσω που σκοτώνονταν Σημίτης με Καραμανλή ποιος θα πρωτοχρεωθεί την επιτυχία; Βρες το λάθος.

Αποδείξεις δεν ζητούσαμε. Είναι γεγονός. Οπως γεγονός είναι πως δεν φταίγαμε - τουλάχιστον όχι στον βαθμό που μας εγκαλούν. Αν ζητούσες απόδειξη από υδραυλικό - δεν ξαναπάταγε στο σπίτι σου ο υδραυλικός. Τόσο απλά. Αν ζήταγες απόδειξη από τον γιατρό - δεν ξαναρχόταν ο γιατρός. Τόσο απλά. Αν ζήταγες απόδειξη από ηλεκτρολόγο - δεν ξανάβλεπες ηλεκτρολόγο. Τόσο απλά: Εμενες στα μαύρα σκοτάδια, με ξεχειλισμένο καζανάκι και 40 πυρετό. Τόσο απλά!

Βρες το λάθος στα ρουσφέτια. Εχω έναν θείο που θα με διορίσει στο Δημόσιο. Εναν γείτονα που θα φέρει το παιδί από τον Εβρο. Εναν που θα τον λαδώσω να μου βγάλει τη σύνταξη που δεν δικαιούμαι. Εναν κουμπάρο στην Πολεοδομία που θα κάνει τα στραβά μάτια στο αυθαίρετο. Εχω... έχεις... έχει... Ρουσφέτι, μέσο, δόντι, βύσμα. Κι όποιος δεν έχει, την πάτησε. Το παιδί του θα υπηρετήσει στον Εβρο, θα μείνει άνεργο, το αυθαίρετο θα το φάει η μαρμάγκα και η σύνταξη δεν θα βγει ποτέ. Ετσι γυρίζουν τα γρανάζια αυτής της μηχανής. Βρες το λάθος.

Τους ψηφίσαμε. Βρες το λάθος. Τους πιστέψαμε. Βρες το λάθος. Μπρος στα μάτια μας η αλήθεια κι εμείς εθελοτυφλούσαμε. Στρουθοκαμηλίζαμε. Βρες το λάθος.

Μπουκάραμε στην κρεβατοκάμαρα, πιάναμε τον άντρα μας με μια άλλη. Κι αντί να τα βάλουμε με αυτόν, ξεμαλλιάζαμε αυτήν. Βρες το λάθος.

Για το κραγιόν στο πουκάμισο δεν φταίει αυτή που το έβαλε. Φταίει αυτός που την ενθάρρυνε. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί πήραμε διαζύγιο; Βρες το λάθος.

Με λίγα λόγια... Φταίνε οι πολιτικοί που τα κάνανε σκατά...

Φταίμε εμείς που τους το επιτρέψαμε.

Που τους το επιτρέπουμε. Ακόμη. Και σ' αυτό το τελευταίο - κυρίως σ' αυτό - βρες το λάθος!



Ελενα Ακρίτα