Τρίτη 27 Μαΐου 2014

RODA BAR ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Ένα ποδηλατομπάρ στην παραλία της Θεσσαλονίκης



Τώρα που το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, κατεβαίνοντας μια βόλτα στην νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, ανακαλύπτεις στον δρόμο σου τη νέα attraction του παραλιακού μετώπου, ένα ποδηλατομπάρ που συνδυάζει την ποδηλατάδα, με τη διασκέδαση. Πρόκειται για το Roda bar, ένα κινούμενο bar-όχημα, το οποίο κινούν οι ίδιοι οι πελάτες του, κάνοντας πετάλι.

ΓΙΑΤΙ Η << ΔΗΜΑΡ >> ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΤΗΚΕ

Με το που έκανε την κοινή εμφάνιση με τον Κουβέλη, η ΔΗΜΑΡ καταποντίστηκε… Το μήνυμα το έλαβε και ο ίδιος…

Πως λοιπόν να θέλει εκλογές;

Μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο της Hartie School of Governance είπε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει θέμα διεξαγωγής πρόωρων εθνικών εκλογών, εξαιτίας των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών.


ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Οι πρώτοι της «μάχης» του σταυρού της Ευρωβουλής

 
Οι πρώτοι της «μάχης» του σταυρού της Ευρωβουλής
 

Ανατροπή στους Ανεξάρτητους Έλληνες

Ξεκαθαρίζει σιγά σιγά ποιοι υποψήφιοι θα μας εκπροσωπήσουν στη Βουλή, με την καταμέτρηση των ψήφων να συνεχίζεται.

Με ενσωμάτωση 31,14% στην καταμέτρηση των σταυρών, το σκηνικό διαμορφώνεται ως εξής, με ανατροπή στους Ανεξάρτητους Έλληνες, αφού πλέον προηγείται ο Γιώργος Ρωμανιάς, έναντι του Νότη Μαριά:
 

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ

Το πικάπ που παίζει τη μουσική... των δέντρων

 
Το πικάπ που παίζει τη μουσική... των δέντρων
 

Διαβάζει φέτες από κορμούς και τους «μεταφράζει» σε ήχο - Δείτε το βίντεο


Ένα ξεχωριστό πικάπ δημιούργησε ο καλλιτέχνης Bartholomäus Traubeck, το οποίο αντί για τους συνηθισμένους δίσκους βινυλίου, παίζει τη μουσική… των δέντρων!

Η συσκευή ονομάζεται «Years» και αυτό που κάνει είναι να «μεταφράζει» τους δακτυλίους των κορμών σε ήχο.

Το «Years» διαβάζει φέτες από κορμούς και τις μετατρέπει σε μουσική, με τη βοήθεια μιας κάμερας PlayStation Eye.

Κάθε δακτύλιος αναλύεται σχετικά με την αντοχή, το πάχος και το βαθμό «ανάπτυξής» του. Τα δεδομένα αυτά «μεταφράζονται» σε μουσική πιάνου που βασίζεται στα χαρακτηριστικά των δακτυλίων.

ΟΜΟΡΦΗ ΟΠΕΡΑ

Η Όπερα του Σίδνεϊ μεταμορφώνεται ψηφιακά!

 
Η Όπερα του Σίδνεϊ μεταμορφώνεται ψηφιακά!
 

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Vivid Sydney

Το έκτο ετήσιο φεστιβάλ Vivid Sydney ξεκίνησε την Παρασκευή 23 Μαΐου. Διάσημο ως η « γιορτή του φωτός, της μουσικής και των ιδεών» το μεγαλύτερο και πιο θεαματικό φεστιβάλ της Αυστραλίας ξεκίνησε επίσημα με το φωτισμό των πανιών της Όπερα του Σίδνεϊ.

Φέτος , το φεστιβάλ ανέθεσε στην καλλιτεχνική εταιρεία 59 Productions να σχεδιάσει ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης, χρησιμοποιώντας το διάσημο ορόσημο.

Το φεστιβάλ, που θα διαρκέσει έως τις 9 Ιουνίου, περιλαμβάνει περισσότερες από 200 εκδηλώσεις, με κυρίαρχο θέμα το design, τα ψηφιακά μέσα και φυσικά τη μουσική.

Φέτος για πρώτη φορά το φεστιβάλ επεκτείνεται και στο λιμάνι, με τα κρουαζιερόπλοια και τα πλωτά ταξί να έχουν εφοδιαστεί με πολύχρωμα φώτα LED, που αλλάζουν χρώμα ανάλογα με το σημείο του λιμανιού, στο οποίο βρίσκονται.
 

ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΜΕΓΑΛΑ

Τα μεγαλύτερα των μεγαλυτέρων

 
Τα μεγαλύτερα των μεγαλυτέρων
 

Τα μηχανικά δημιουργήματα που έχασαν εντελώς το μέτρο!

Την ώρα που η ρότα στην τεχνολογία προστάζει ολοένα και μικρότερα μαραφέτια, κάποιες μηχανές ξεφεύγουν από την πεπατημένη και αποκτούν διαστάσεις κολοσσιαίες.

Ο άνθρωπος θαύμαζε εξάλλου ανέκαθεν τα πελώρια δημιουργήματα, στην προσπάθειά του να δαμάσει λες τη Φύση και να κατακτήσει τους αιθέρες.

Κι έτσι φτάσαμε να έχουμε αεροσκάφη τόσο μεγάλα που να επιτρέπουν σε άλλα αεροπλάνα να στρογγυλοκάθονται πάνω τους για μια άνετη βολτίτσα στον αέρα και άλλα τέτοια υπέροχα!

Τι υπέροχα; Καράβια σε μέγεθος μικρών νησιών(!), μπουλντόζες που ισοπεδώνουν εκτάσεις ολόκληρες με τη μία και πολλά-πολλά ακόμα.
 

ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ

Τώρα που τους κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ και φοβούνται μήπως χάσουν την εξουσία, Σαμαράς και Βενιζέλος θυμήθηκαν να ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ το μπόνους των 50 εδρών!!!
27 - 5 - 14

ΑΙΣΧΟΣ! Τώρα που τους κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ και φοβούνται μήπως χάσουν την εξουσία, Σαμαράς και Βενιζέλος θυμήθηκαν να ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ το μπόνους των 50 εδρών!!!
 
Το θέμα της κατάργησης του εκλογικού μπόνους των 50 εδρών «στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης αναλογικότητας» θα περιλαμβάνεται στην ατζέντα της συνάντησης που θα έχουν το απόγευμα της Πέμπτης
ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.
 

ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΝ

Γι' αυτό τρελάθηκαν όλοι να μπουν στο ευρωκοινοβούλιο!!! Δείτε τι μισθό θα πάρουν οι νέοι ευρωβουλευτές και θα καταλάβετε

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γι' αυτό τρελάθηκαν όλοι να μπουν στο ευρωκοινοβούλιο!!! Δείτε τι μισθό θα πάρουν οι νέοι ευρωβουλευτές και θα καταλάβετε
 
Πλούσιες απολαβές περιμένουν όσους εκλεγούν στις ευρωεκλογές 2014. Διαβάστε σε ποιο ποσό ανέρχονται οι μηνιαίες απολαβές ενός ευρωβουλευτή και ποια τα άλλα οφέλη που έχουν;
 
Νεκροταφείο ελεφάντων χαρακτηριζόταν το Ευρωκοινοβούλιο μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’90, καθώς λειτουργούσε περισσότερο ως «τιμητική αποστρατεία» για... ώριμους πολιτικούς.
Αργότερα, ωστόσο, ο πολιτικός του ρόλος αναβαθμίστηκε. Οι εποχές αλλάζουν, όπως και οι ηλικίες των ευρωβουλευτών, με μια σταδιακή μετατόπιση σε νεότερους υποψηφίους. Ολοένα και περισσότερο η εκλογή στην Ευρωβουλή αντιμετωπίζεται ως «επένδυση» για μια καλή πολιτική ή άλλη καριέρα και όχι ως απόσυρση.